save :: 2011. január 01., szombat, 19:56:03 :: 8 komment

Amikor a 33 centis acélkéssel a kezemben - az előbb mértem, tényleg pont jézusi hossz - este tizenegykor kommandóztam a függőfolyosón, épp nem az járt a fejemben, hogy milyen eredményes ez a szilveszter, hanem az, hogy mi lesz, ha tényleg van ott valaki.

Nagy szerencse, hogy előtte már kaptam varázslencsét, ami extra bátorságot adott.

Két emelettel lejjebb négyen álltak a folyosón, dohányoztak, mégis csak ketten hallottuk az üvegcsörömpölést. Le kellene cserélni a "II. emelet" táblát arra, hogy "süketek szintje".

Hála az Égnek, a betörő a szemközti házat választotta, így fizikai kontaktusra nem került sor. 12 rendőr érkezett, lássuk be, bibliai éjszaka volt. Nagy büszkén mondtam nekik, hogy "nem mer kijönni, négyszer próbálta, de félt tőlem és visszafordult". Ehhez képest kiderült, hogy bár tényleg négyszer akart kijönni, nem a lakásba "szorítottam be", hanem vissza a folyosóra - nem ismerem a szemközti házat belülről -, így a nagy elfogás elmaradt.

Kettőig tartott a helyszínelés, rendesen dolgoztak szilveszter éjjel, szavam nem lehet. Udvarias, kedves rendőrök jöttek, igaz, lépcsőzni, nem koccintani.

Valamennyi átragadt ránk abból az örömből, amit a lakás tulajdonosa érezhet, mert csak két ablakot kell kicserélnie, nem az összes berendezést.

Buék.

 
 

message
2011. 01. 01.
23:04:27

Volt neked olyan jó kis fegyvered is, na az hova lett? Vagy hatásosabb a pengén megcsillanó fény?

Mage
2011. 01. 01.
23:31:30

Nem azért vittem kést, hogy használjam, hanem azért, hogy ne bánjam meg, hogy nincs nálam.

Airsoft fegyverrel legfeljebb fenyegetni lehet. Nem feltétlenül jó ötlet.
message
2011. 01. 01.
23:41:50

Rémlik, hogy olyat mondtál, hogy attól mindenki megijed, mert 20 méteren belül eléggé fáj? De csak rémlik.

Én azt választanám, jobb minél távolabbról megsebesíteni az ellenséget. Inkább belelőnék valaki lábába, mint megszúrjam.

Apám egyszer fejszével ment ki, mert a kapunkon verekedtek a fiatalok. Az sem volt jó ötlet, de vicces látvány volt.
Jerry1022
2011. 01. 01.
23:44:08

Azért közvetlen közelről egy airsoft is képes bénítani. A mondjuk arcon sorozod vele. Ha pontosabb vagy, szemen. Vagy lágyékon. Arról nem beszélve hogy tussal is oda lehet sózni, ha kell.

Valld be, belezni akartál, meleg vért folyatni, és elégtételt venni egy eltévelyedett bárányon*, a téged ért sérelmekért.

*Ha már biblia.
Mage
2011. 01. 02.
00:08:32

Jerry: jól látod. Rettentő mérges voltam: hogy merészeli ezt tenni? Valószínűleg ez az oka annak, hogy egyáltalán kimentem.
Halandó
2011. 01. 02.
11:59:12

Szerintem is inkább a kés.
Az airsofttal inkább csak dühíteni lehet. Ha meg sikerül kilőni vele a szemét a betörőnek, a rendőrség sem lesz túl barátságos.
Androidus
2011. 01. 02.
12:14:20

Nem világos a történet. Átmentél a szemközti házba egy késsel a csörömpölésre? Hogy jutottál be?

Egyébként szerintem aki nem para-normális, az nem azonnal a rosszabbik lehetőségre gondol. Nemrég volt a házban egy betörési kísérlet. Jövök befele a kapun, hallom a nagy csattanásokat, mintha ajtót csapkodnának. Megállok az udvaron, nézem, minden rendben van-e, és hogy a mi házunkból jön-e a zaj. Megjelenik az első emeleti függőfolyosón egy nem szép ember, nézem erősen. Oda is szólt, hogy mit nézel, b+? Aztán kiment a kapun, és utána jelent meg a sápadt lakó, aki szembe találta vele magát, amikor rátörte az ajtót. Én még akkor is azt gondoltam, hogy ez egy hülye volt, aki tévedésből másra rúgta rá az ajtót. A helyszínelők mondták, hogy bizony van ilyen pofátlan betörés is. A rendőr kérdezte, miért nem fogtam meg. A válasz: nem arra gondoltam, hogy ez egy betörő.
Mage
2011. 01. 02.
17:54:41

Én sem voltam biztos abban, hogy betörő, csak abban, hogy ablak tört ki, és hogy közel történt.

Azt, hogy betörő, abból láttam, hogy 4-szer fordult vissza, és mindig engem nézett, és úgy tett, mintha ott felejtett volna valamit (testbeszéd).

Pont ezért hittem azt, hogy a lakásból nem mer kijönni. Nem néztem be korábban azon az ajtón, szinte mindig csukva van. Benézve se látni rajta, hogy folyosó, jobbra meg van egy csigalépcső.

Átmenni nem tudtam, másik ház, csak nagyon közel van a szemközti függőfolyosó. A hang alapján lehetett volna mellettem is.

A rendőrök átmentek, felrohantak, aztán azon az ajtón jöttek ki a folyosóra, amiről azt hittem, hogy szoba, és hogy ott van még az ember. Hülyén éreztem magam, hogy ezt benéztem. Aztán hallottam, hogy az egyik rendőr üvegen tapos.

A folyosókijárat mellett volt közvetlenül egy ablak, azt törte be a betörő, már a rácsot is felfeszítette, amikor megzavartuk. Nem is értem, miért próbált négyszer visszajönni, látta, hogy őt figyelem. Lehet, hogy csak a szirénák hangjára szaladt el.

=> Regisztrálni jó <=