double fail :: 2013. január 01., kedd, 19:04:46 :: 2 komment

Volt némi ráció abban, hogy 2012 => 2013 éjfélkor megnyílik az égbolt, a csillagtalan koromsötétbe a romlás zöld lidércfénye rajzolja fel a maja halálisten arcát, aki premier plánból zengi füleinkbe: "Kilenc nap grátisz. Ha-ha-ha!".

S szó bennakad, hang fennakad, lehellet megszegik, az égből alá kénes sav és izzó láva ereszkedik.

És semmivé párolognak a hadronok.

De nem így történt.

Lehet nyomni tovább.

 

 
 

Mage
2013. 01. 02.
21:11:48

Jerry, ezt neked találtam: link

Itt száll majd le Xenu, azt hiszem.
Jerry1022
2013. 01. 03.
23:32:30

Örülök, bár nem tudom miért pont nekem. Ha valamire kéne emlékeznem, egy linkkel frissítsd a memóriámat, mert tényleg nem ugrik be semmi.

Amúgy a cikk jópofa. De inkább az abszurd fajtából jópofa. Számomra hihetetlen, hogy emberek hogyan képesek ennek az egésznek bedőlni; jobban hihető a Ridley Scott által vázolt teremtés. Ott tényleg ok és okozat van (még ha bárgyú, akkor is). Ellenben a szcientlógia tanaival amiről ordít, hogy a puszta fantázia szülötte.

Miközben ezt írtam elgondolkoztam a vallásokon.
Egy fószer hét nap alatt mindent? Özönvíz, tűzeső, sóbálvány? Világ bűneinek felvállalása, halál után harmadnapra feltámadás?
Vagy, hogy az embert hollók faragták ki fából? Istenek vére a vízbe hullott, abból emelkedett ki a szárazföld? 49 nap egy fa alatt ülve? Világkígyó hátán nyugszik a Föld?

Lehet hogy 5-600 év múlva - ha a maja halálisten (Ek Xib Chaac) addig se zúdít ránk semmit - a szcientológia is le fog tisztulni és úgy fogják kezelni mint akármelyik másik, erősen fundamentalista vallási ágazatot. Hacsak nem írják addig tovább a vallás alapjául szolgáló regényt.

=> Regisztrálni jó <=