it’s a joke :: 2020. október 05., hétfő, 14:45:34 :: 3 komment

Történelem órán tanultuk, hogy a piramis építéséhez fán görgették a köveket.

Fán.

Akinek ez az ötlet felmerült az agyában, és annak, aki ezt elfogadja, javaslom, próbáljon meg elgörgetni - nem, nem köveket, hanem csak - egy fát. Magában. Több tonnás kövek nélkül. Egy darab fát. Mondjuk, 100km távolságra. Olyan fát, ami elbírná a követ.

És nem valami méretre vágott farönköt. Fától indulunk. Az ág, a levél, a hőscincér és a fülesbagoly még rajta van. Ókori szerszámokat használhatsz ahhoz, hogy a fát görgethető farönkké varázsold. Aztán hajrá.

Oké. Alienek.

Ne menjünk ilyen messzire.

Svájcban van több tucat, talán több mint száz alagút. Az alagutak a létezésüket részben a hegyeknek, részben annak a vágynak köszönhetik, hogy az emberek el akarnak jutni A pontból B pontba.

Van köztük több mint tíz kilométer hosszú. Van olyan útszakasz, hogy 50km-en keresztül több az alagút, mint a szünet.

Ahová költöztem, ott nyár óta felújítanak egy utat. Vagyis valahol 20%-os készültségnél abbahagyták. Ez egy egyszerű út.

Ahol előzőleg laktam, három szakaszon újították az autópályát két éven át. Fogalmam sincs, hogy mit csináltak, mert a sárga csíkokon kívül semmi nem látszik. Több mint két év alatt nem láttam változást az építési területen. Pár hete jártam arra, ugyanúgy néz ki most is.

Zürichtől északra az autópályát hat éve újítják fel. Ebből annyi látszik, hogy telerakták 80km/h-ás táblákkal. A másik látható jele, hogy egyre több sávot lezárnak. Új utat, új aszfaltburkolatot, új hidat nem látok. Ez a Zürichből ki- és bevezető legforgalmasabb útszakasz. A reptér is arra van.

Ha két, illetve hat vagy még több év alatt nem tudnak szemmel látható munkát végezni az autópálya 800 méteres szakaszán, akkor szerinted kik fúrtak tíz kilométeres alagutakat a kősziklákba? Mikor fúrták ezeket és milyen gépekkel?

És a "félalagutakat", amelyeknél a hegyet több száz gigantikus acélbetonoszlop tartja az autók fölött, kik, mikor, és mennyi idő alatt építették?

Láttál már régi épületet? És láttál már újat? A régiekben szobrok voltak a falakon. Nem a király házának a falán, hanem a város szinte összes lakóházán. Ma mit látsz? Örülnek, hogy egyenes falat tudnak húzni.

Oké, változott a stílus. Tegyük fel, hogy nem mindenki akar ilyen lakást. (Érdekes módon úgy vettem észre, rengeteg ember szeret ilyenben lakni.)

Szóval nem építünk ilyet mindenkinek. Rendben.

És hogy senkinek?

Vannak villák. Azok se úgy néznek ki. Látszik rajtuk, hogy valami hiányzik. Szerinted nincs rá pénz? Többször is láttam olyat, hogy helikopterrel építettek házat. Nem a hegy tetején, hanem az utcámban. A két méteres épületre húztak fel valamit, és arra a két méteres magasságba helikopterrel pakoltak fel olyan dolgokat, amiket a nagyapám által az erdei szemétből épített gép röhögve felemelt az építkezésen.

Háromszor jött a helikopter. És mit építenek? Beton-, esetleg téglakockákat.

Amikor biciklitárolót építenek egy kövekből kirakott bejárati út mellé, a szép kövek egy részét felszedik, és betonkockákkal pótolják. Svájcban élek. Tudod, kifogytunk a kövekből.

Kétszáz évvel ezelőtt egész biztos jobban ráértek az emberek. Többen is voltak, ugye, pénzük is több volt, sokáig éltek és egészségesek voltak, ezért meg se kottyant nekik szobrokat építeni minden ablak köré.

Hát persze.

A NASA saját bevallása szerint ma nem tudna embert küldeni a Holdra. "A technológia elveszett". Nyugodtan keress rá, ez komoly.

Ma a sugárzást sem élnék túl az űrben. Régen nem volt sugárzás.

Az összes eredeti felvételt véletlenül letörölte a NASA, mert "kellettek a mágnesszalagok". Tudod, mint amikor valamelyik zseni családtagod "véletlenül" letörli több tucat magnókazettádat, mert azt hitte, hogy már nem akarod hallgatni őket. Bárkivel előfordul.

A holdkövek is megsemmisültek, mert két egyetemista NASA alkalmazott hazavitte és összeszexelte őket. 

Amelyik még ki van állítva máshol a világon, annak a tudományos neve: "holdkő". Az összesnek. Kit érdekelnek az összetevők.

A speciális relativitáselmélet alapján a fény vagy nem tudna fénysebességgel haladni, vagy fénysebességnél se lenne tömege. Így energiája sem lenne. Amikor legutóbb a Napba néztél, úgy érezted, hogy nulla energiával rendelkezik a fény?

Nem arról van szó, hogy Einstein tévedett, vagy hogy még nem tökéletes az elmélet. Arról van szó, hogy aki évtizedeken át foglalkozott fizikával, és nem full kretén agyhalott, az nem léphet át ekkora baromságot. Ez nem lehetséges.

A Hawking-sugárzástól sem "párologna el" a feketelyuk, és erre úgy két perc gondolkodás alatt rá lehet jönni. Tudod, ő volt a "világ legokosabb embere". (Én kizárólag hülyeséget olvastam tőle.)

És ahhoz mit szólsz, ha azt mondom, hogy ha igaz lenne az Ősrobbanás (Big Bang), és hogy a világegyetem a fénysebességnél gyorsabban és növekvő sebességgel tágul, akkor a csillagok egy része az égbolt ellentétes felén látszana, ahhoz képest, hogy a Földtől merre helyezkedik el? Nem pont az ellentétes oldalon, csak úgy nagyjából, a szögtől függően.

Ez azért van, mert a fény, ami tőlük a Föld felé tart, soha nem érné el a Földet. Viszont a Föld utolérné azt a fényt, ami a csillagból korábban távozott, és elrepült mellettünk. Csakhogy, ha utolérjük azt a fényt, körülbelül az ellentétes oldalon látszik a csillag. 

Most figyelj.

Ha utolérjük a csillag fényét, akkor a csillag látszólag visszafelé halad az időben. Ez azért van, mert egyre korábbi és korábbi fényét érjük utol. Vagyis a szupernovák csillagokká omlanának ösze, a fiatal csillagok pedig porfelhővé növekednének az idő haladtával.

Veled milyen gyakran fordul elő, hogy ezt a jelenséget megfigyeled? Milyen gyakran olvasol róla?

Szerinted a tudósok, akik erre szentelik az életüket, ezt a hibát hogyan nem veszik észre?

Ma miért nem komponál senki hallgatható komolyzenét? Nem lenne ember, aki meghallgatja? Vagy leromlottak a zeneszerzőgének Mozart óta?

Vegyünk egy nyelvet, amelyet a Földön senki nem tud se írni, se olvasni. Na jó, ez minden nyelvre igaz. Szóval vegyük a kínait.

Van benne több mint százezer írásjel.

Több mint százezer.

Abból használnak öt-hatezret. Már aki. Szerinted hányan?

Ezt az Internet, a modern oktatás és a magas várható élettartam korában senki nem tudja megtanulni. A hatezret talán. A százezerről nem vicceljünk.

Viszont amikor az emberiség nagy része fát vágott, vadászott, vagy a mezőn dolgozott, és állítólag átlag 30 évet éltek az emberek, akkor ez a százezer jel fennmaradt. 

Na jó, ennek az lehet az oka, hogy rengeteg könyvük volt.

Tudod, amiket Mao elégetett. A tanárokkal együtt.

Ennek köszönhetően maradt fent a százezer írásjel.

Nem kell ám minden hülyeséget elhinni, amit mondanak neked.

Ez a valóság maximum pár évtizedes lehet.

 
 

MA
2020. 10. 05.
19:03:09

Érdekes paradoxonokat hozol fel az írásodban. Ezeken a jelenségeken már én is elgondolkoztam. Nem találtam értelmes magyarázatot, de tény, hogy ez mind igaz.
Mage
2020. 10. 06.
10:12:24

Felfoghatjuk őket "reality check"-nek. link

Valószínű, hogy szándékosak. Azért, hogy észrevedd, hogy ez nem a "valóság", hanem egy vicc.
MA
2020. 10. 06.
19:50:13

Hogyan tapasztalhatjuk meg a valóságot?

=> Regisztrálni jó <=