religions :: 2020. szeptember 30., szerda, 03:27:19 :: 4 komment

I.

- Kisfiam, gyere ide. Borzalmas hírem van. A szomszéd gyerekek elloptak a boltból egy banánt. A szemközt lakó gyerek pedig megkínzott egy macskát, és megölte.
- Úristen.
- Tudom, hogy neked ezek egyikéhez sincsen semmi közöd. Ezért most meg kell öljenek. Remélem, megérted, hogy a szomszéd gyerekek kizárólag így kerülhetik el a büntetést, és egyedül a te halálodon keresztül lehetnek szabadok.
- Dehát nem is te fogsz megölni!
- Valóban? Érdekes gondolat. Az a rész dereng még, hogy én tudom előre, hogy mi fog történni? Ha beküldenek egy barlangba a hetek óta éhező oroszlánokhoz, akkor az oroszlánok ölnek meg? Mellesleg, tudod, a szabad akarat, amit minden hívőm és nem hívőm elakadt bakelitlemezként hajtogat, tökéletesen kompatibilis azzal, hogy létezik egy lény, aki tudja előre, hogy mit fogsz tenni. Hát hogyne. Ez a két körülmény tökéletesen összefér. Ez a te szabad akaratod. Élvezd hát, amíg tart. 

 

II.

- A létezés szenvedés. A létezés minden lehetséges részlete szenvedés. A szenvedés oka a vágy. Ettől kell megszabadulj. Úgy kell megszabadulj tőle, hogy közben nem vágyol arra, hogy megszabadulj tőle. És amikor megszűnik a vágyad, akkor te is megszűnsz, és az tök jó lesz.
- Kérdezhetek?
- Kérdezz.
- Van lelkem?
- Nincs. Ez az elsődleges tanítás. Anatman.
- Akkor az hogyan vándorol? Vagyis, hogyan fogok reinkarnálódni?
- Az a baj, hogy vágyakozol arra, hogy gondolkozz, és használd az elmédet.
- Nem azért van?
- Nem. Azért, hogy szenvedj tőle.
- Dehát nem is létezik.
- Megint gondolkozol.
- Kérdezek mást. Alapvetően nem is létezem, ugye?
- Nem alapvetően, hanem sehogy.
- Oké. Szóval, ha az, hogy én létezem, csak illúzió, és a szenvedés oka a vágy, akkor kérlek, áruld el nekem, hogy te miért tanítod nekem ezt a vallást. Egyáltalán, miért válaszolsz bármilyen kérdésre? Ezzel csak megerősíted az illúziót, hogy létezem, és a vágyadat, hogy segíts rajtam, vagy esetleg magadon. Te ettől csak szenvedni fogsz. Van olyan nézőpont, ahonnan még nem világos, hogy az egyetlen hiteles és konzekvens verziója a tanításodnak az lenne, ha nem létezne a tanításod?

 

III.

A Béke Vallásáról az esetleges izgalmas következményeket elkerülendő inkább nem írok.

 

IV.

Az feltűnt már, hogy szinte az összes létező vallás és spirituális tanítás kiindulópontja és alapköve az, hogy hagyd abba a gondolkodást?

És az feltűnt, hogy szinte az egész emberiség frászt kap a gondolkodástól? "Túl sokat gondolkodsz." "Agyonanalizálod." "Ezt nem lehet szavakkal elmondani."

Tényleg?

Ha Isten a világot szavakkal teremtette (segítek, Genesis I), akkor mégis hogy tudna olyan dolog létezni, amit nem lehet elmondani?

Az társadalom, amiben élsz, azt szajkózza, hogy ne gondolkodj.

Vajon ez miért van?

Esetleg azért, mert rájössz valamire?

Áh, biztos nem azért. Tuti nem. Segíteni akarnak. Azt szeretnék, hogy te is olyan boldog legyél, mint amennyire ők boldogok. Azért mondják. Jófejségből.

Az megvan, hogy szinte az összes vallás és tanítás azt mondja, hogy halandó vagy, és ezt fogadd el, és hogy kicsi vagy és jelentékelen, és ezt fogadd el?

És ha azt mondják, hogy ugorj bele a kútba, beleugrasz?

Amióta élek, a testem egyre egészségesebb.

Fizikailag jobban érzem magam, mint kisgyerekként, mint tizenévesen, vagy mint huszonéves koromban. 

Szeretnél velem felébredni, és rájönni, hogy mi zajlik körülötted, vagy szeretnéd követni a siralmat?

Nem állítom, hogy tudom azt, hogy hova megyünk, de hogy honnan indulunk, azt talán már láttad. 


 
 

MA
2020. 10. 01.
00:26:57

A vallások tényleg rombolják az agyat, gátolják a gondolkodást. Az agymosásnak 4 fajtája van: politika, vallás, pszichológia, marketing. Ha jól működne a világ, akkor egyik sem létezne.
Mage
2020. 10. 02.
19:25:50

A marketing önmagában oké lenne. A hazugság a probléma.

Egyszer elképzeltem egy világot, ahol az emberek igazat mondanak. Az első helyszín egy állásinterjú volt:

- Mi az elsődleges oka, hogy nálunk szeretnél dolgozni?
- Nem szeretnék nálatok dolgozni. Sehol nem szeretnék dolgozni. Szívem szerint nappal aludnék, és egész éjjel thai shemalekkel szexelnék, játszanék a Playstationön, és kipróbálnám az összes drogot. Csak sajnos kell a pénz. Egyedül ezért vagyok itt.
- Megértem, bár én inkább biológiai leszbikus nőket hívnék át, a gyerekeket meg feladnám postán valahova, ahonnan soha nem találnak haza. Értesz valamihez?
- Persze, erre az állásra rendelkezem a tudással, csak utálok csapatban dolgozni és úgy általában kollégákkal tölteni az időt. Ez gond?
- A csapat fele retardált. Nem én vettem fel őket. Szerintem ne járj be az irodába, ha ilyen antiszociális vagy.
- Nem vagyok antiszociális, csak a legtöbb ember síkhülye.
- Nehéz gyerekkor?
- Ez független a gyerekkoromtól.
- Hétfőn kezdünk.
MA
2020. 10. 02.
22:21:02

"A marketing önmagában oké lenne. A hazugság a probléma." Eléggé szinonima a kettő, nem gondolod?

Az állásinterjú nagyon tetszik, vicces, tanulságos és igaz. Amúgy soha nem hittem az állásinterjúkban, szerintem nem alkalmasak egy ember felvételének eldöntésére. Kifejtsem ezt részletesebben is? És azt, hogy hogyan választanék munkaerőt állásinterjú helyett (ami a legrosszabb módszer, mégis a legelterjedtebb)?
Mage
2020. 10. 03.
17:28:14

"Eléggé szinonima a kettő, nem gondolod?"

Többnyire az. Én például nem hazudok a hirdetéseimben. A konkurencia 99%-ban igen.

=> Regisztrálni jó <=