release :: 2021. január 10., vasárnap, 20:40:58 :: 5 komment

Pár hónappal ezelőtt volt hír, hogy két magyar gyógyszerészlány kidolgozott egy baktériumkoktélt, amely képes elfogyasztani és lebontani a leggyakrabban használt - talán 6-7 féle - műanyagtípusokat. Így mentik meg az óceánok, sőt, az egész bolygó élővilágát.

Milyen vicces volna, ha ez igaz.

Gondolj bele.

Berakják őket az óceánba. (Vagy nem rakják bele, csak kijutnak a környezetbe valamelyik laborból.)

A cuki kis olajfalóbacik egy hónap alatt legyűrik az összes számítógépet, mobil eszközt, a modern szobanövényeket, a berendezési tárgyak és bútorok nagy részét, a legtöbb ruhát és az összes közlekedési eszközt.

Rövidzárlatot okoznak és használhatatlanná teszik az elektromos hálózatot.

Egy-két erőmű felrobban, hiszen az összes vezérlő leállt.

Szinte az összes vegyszer (savak és mérgező anyagok) kiszabadul, mert döntő többségüket műanyagban tárolják.

Nagyjából az összes gyógyszer gallyra megy. Ami üvegampullában van, azt nem lehet beadni, mert nincs fecskendő.

Viszont az óceán végre tiszta lesz.

Főleg, ha valamelyik műanyag lebontása közben olyan mérget termelnek, amelytől az összes élőlény elpusztul.

Most genyó vagyik, ha azt kívánom, hogy ne működjön?

 
 

a
2021. 01. 10.
23:27:44

olvastam a cikket és értetlenül álltam előtte. a legtöbb szén alapú vegyületet le lehet bontani baktériumokkal, és a hulladék feldolgozók művelik is ezt vagy 60 éve. gyerekkorom polietilén tejeszacskóit már 40 évvel ezelőtt így dolgozták fel, a mexikói öbölben 2010-ben kiömlött 650 millió liter olajat is bacikkal zabáltatták fel, másfél év alatt. mi ebben a hír? aztán láttam, hogy egy helyi (ECE) startup pályázat és a "nagy szó" benne, hogy az iskolai laborban kotyvasztottak össze egy olyan törzset, ami egyszerre több szénláncot is szétszed. gyakorlatban nincs sok értelme, mert pont az általad leírt kontrollálhatóság miatt, előbb szelektálják az anyagokat és utána bontatják le (vagy épp ellenkezőleg, pl. ötvözik) az adott hulladék hasznosításához szükséges technológiával.
Mage
2021. 01. 11.
09:09:22

Akkor lenne érdekes, ha mesterséges körülmények nélkül, szabad levegőn és víz alatt is működne. Akkor valóban megtisztulna a Föld.

Sőt, keletkezne rengeteg argon, neon, helium, ami ártalmatlan, és sok tonna arany, amiből gyönyörű ékszereket lehet készíteni. Azért ezek keletkeznének, mert a műanyagok ezekből állnak, tehát nem szénből. Így nem menne fel a CO2 koncentráció 6-700ppm-re, nem kerülne a légkörbe sok ezer vagy millió tonna metán, és nem emelkedne a Föld átlaghőmérséklete 40-50C fok körülire.

Oh, wait
Strike
2021. 01. 11.
10:20:57

Láttátok azt a filmet, hogy Snowpiercer?

Ha valami az utóbbi egy évben bebizonyosodott, az az, hogy SOHA nem szabad a tudósokra bízni a bolygó sorsát. Az emberiségre sem.

Igazából három verzió van, szerintem.

Az egyik az önfeledt tagadás és lelkiismeret-nyugtató látszatintézkedések. Ez megy most.

A másik az ökodiktatúra. Ennek a képviselői alapvetően úgy gondolják, hogy az ember által tenyésztett fajnak, a kutyának, illetve az ember által fenntartott fajnak, a macskának, illetve az ember által ketrecbe zárt, ellenben mutatós fajoknak, és az ember által evésre szaporított fajoknak több joga van, mint mondjuk a gilisztáknak, gyíkoknak, amőbáknak és az összes olyan embernek, aki nem ért velük egyet.

Mondjuk ez utóbbi miatt néha szimpatizálok velük.

Amiatt kevésbé, hogy az öntudatos vegetáriánusok 99%-a soha a büdös életben nem termelt meg egy kiló répát, nem hogy azt a mennyiségű műtrágyalével hajtatott salátát, amit egy év alatt elfogyaszt. Továbbá visszateszik a kukacos és nem tökéletes gyümölcsöt a biopiacon. (Ezzel nem azt mondom, hogy egyék azt.)

Mage valamelyik kommentjében leírta a lényeget. Van(nak) olyan élőhely(ek) a Földön, ahol lehetne a legfejlettebb technológia mellett, a természettel összhangban élni, körülbelül minimális munka ráfordításával, amit pár éven belül úgyis elvégeznének a robotok.

Ha a Föld az otthonunk, el kéne fogadni, hogy nem szükséges az egészet belakni. Lehetnek szabad terek. A szabad terek tartják meg a testi-lelki egészségünket. Mi meg a szabad terek egészségét, leginkább azzal, hogy nem szülünk és piszkítunk oda.

"Kár", hogy így néhány tízezren lehetnénk.

A harmadik verzió, amin sokat gondolkodom, úgy is nevezhetném, hogy Gaia-vallás. Az emberek többségét észérvek és hasonlók soha a büdös életben nem fogják befolyásolni. A propaganda viszont igen. Ennek a részletein szoktam gondolkodni, miközben a lakótársaimat nézem.

A Paradicsom, az angyalok, a kerubok (és ennek a blognak hála már Isten is) itt van a Földön. Kíváncsi vagyok, hogy meg lehet-e győzni nyolcmilliárd embert, hogy az öngyilkosság az egyetlen út a földi mennyországba.
Mage
2021. 01. 11.
10:52:29

"(és ennek a blognak hála már Isten is)"

❤️

Tegnap belefutottam egy interaktív reklámba. Úgy nézett ki, mint egy WhatsApp chat. A nő arról magyarázott, hogy kapcsolatba lép az őrangyalommal, és tolmácsol. Előtte feltett pár személyes kérdést. Ezekre válaszoltam. (Lehetett írni a hirdetésbe.)

link

Közölte, hogy az őrangyalom neve Jeliel. Rákerestem.

"His name means “helping God”"

"Jeliel helps mankind distinguish between what is real and what is fantasy and, in particular, what is not in keeping with the law."

Minden nap történik velem egy vagy több ilyen.

Azon csodálkozom, hogy férfi. Akit őrangyalként látni szoktam, többnyire egy divine octopusra hasonlít. Igaz, már több angyalt is láttam.

"Jeliel’s days and regency hours are 10th January, 22nd March, 4th June, 18th August and 30th October between 00:20 and 00:40."

Na, milyen nap volt tegnap?
Mage
2021. 01. 11.
12:58:56

Ja, az első oldal, amit a Jelielre találtam, ezt a könyvet ajánlja: link

Amikor a troll leemberezte Vylie-t, és nem értett a jelekből, 101 dárda fúrodott belé. Kb. leírtam az első számot, ami eszembe jutott. Volt némi jelentése, viszont anyalokra nem gondoltam közben, az biztos.

Vicces így létezni.

=> Regisztrálni jó <=