reality :: 2021. január 03., vasárnap, 13:16:06 :: 34 komment

Egyelőre nem állítom, hogy lapos a Föld.

(Valószínűbbnek tartom, hogy nem is létezik. Ezt majd máskor).

A Nap mozgása, az időzónák, az évszakok, az északi és a déli égbolt közötti különbség mind-mind könnyebben magyarázható azzal, hogy a Föld gömb.

A "laposföldhívők" érveinek 99%-a totál gáz.

(Az ellentábor érveinél hasonló az arány.)

Viszont én még nem jártam másik kontinensen sem, nemhogy a déli féltekén. És amikor kimentem fotózni, és nem másoknak hittem, hanem annak, amit magam mértem, úgy tűnt, hogy inkább lapos. Most ezzel mit csináljak?

Főleg úgy, hogy az egyik fő érvet, a hajók aljának távolsággal arányos eltűnését meg is tudtam magyarázni, és reprodukáltam is totál vízszintes felület fölött.

Miért nem hiszek az embereknek? Nem is tudom.

Például mi lenne, ha ezen a videón (és az összes verzióján) nem látnék olyan mozgást, amit rettentő nehéz nem úgy nézni, hogy alufóliát cibált a szél?


Mi lenne, ha a leszállóegység nem mozogna természetellenesen, egészen addig, amíg lejátszod kétszeres vagy háromszoros sebességgel, amitől totál természetesen fog mozogni, pont úgy, mint egy makett mozogna amit egy kötélen felhúz valaki?

 

Vedd le a hangot, és tekerj bele random helyekre, és nézz rájuk.

Te három hőst látsz ezen a videón, akik épp végrehajtották az emberiség egyik legnagyobb hőstettét, vagy inkább háborús bűnösök tárgyalására emlékeztet a jelenet?


 
 

MA
2021. 01. 03.
18:01:55

Azt hiszem, ezt mi, átlagemberek soha nem fogjuk biztosan tudni.
Mage
2021. 01. 03.
20:11:06

Dehogynem.

Itt vagyok, és segítek.
Rizóma
2021. 01. 04.
16:20:48

kétoldalt a bajszos Collins és -főleg- Aldrin kissé mogorvák, dehát ez érthető, Armstrong elvitte a show-t.
Armstrong pedig mindig is egy kompjuterlelkű figura volt (erről Tom Wolfe is írt az űrhajós-könyvében), az ő arcán nem érdemes emóciókat keresni, azonosítani...
De azért tetszik az érvelés.
Mage
2021. 01. 04.
16:30:23

És mi lengedezik a szélben?
a
2021. 01. 04.
17:04:56

3 hétig voltak bezárva egy akkora fóliasátorba, mint az előszobám. közben 37 interjút kellett adniuk fejenként, normális tisztálkodási lehetőség nélkül. kinek ér ezek után fülig a szája a nyilvános sajttájon: link
Mage
2021. 01. 05.
07:20:40

A Holdon maradt leszállóegység-részen mik lengedeznek és miért?
Rizóma
2021. 01. 05.
13:33:43

6:10 tájékán?

Mi volt a hivatalos magyarázat?
Esetleg, hogy a startolás okozta egyenetlen hőterhelés után a kihűlés kicsit "átmozgatta" a szerkezetet?
(csak tippelek)
Mage
2021. 01. 05.
17:28:23

Miért volna rá hivatalos magyarázat?

Pár hónappal ezelőtt vettem észre az egyik videón. Több száz kommentet olvastam át. Nem láttam, hogy bárkinek feltűnt volna. Szemben a testbeszéddel, amin szinte mindenki kiakadt.

A hőterhelés jó irány. Valószínűleg a felszálló forró levegő mozgatja. Totál úgy néz ki.
Strike
2021. 01. 05.
18:26:42

A pillanatban, amikor azzal akartam érvelni, hogy ennyi embert nem lehet egyszerre átverni, ebbe futottam bele.

"The Apollo project cost 25 billion dollars. In the mid-60s, the USA’s gross domestic product (GDP) was around 1000 billion dollars. So the costs of the project amounted to around 2.5 % of GDP annually over a 10-year period.

The costs of transforming our energy system – our 1000 TWh project – will amount to around 1% of Germany’s GDP over a 30-year period.

Viewed in relative terms, then, our project is four times larger and must be sustained over a period three times longer. That’s the economic scale of the Hercules project: larger than Apollo, but certainly not »astronomical«."

link

Már a számok sem stimmelnek?
Mage
2021. 01. 05.
20:02:24

Nahát.

Hogy meglepődtem.

Amúgy azt a kedvemért játsszátok el, hogy nem kristálytisztán érthető, amiről az utóbbi időben írok?

Akárhogy is van, szeretlek titeket.
Strike
2021. 01. 05.
20:15:38

Egyikre sem hasonlítok, úgyhogy.

András kopaszodik és érzelemmentes, mint Armstrong (továbbá nem tűrne másod- és harmadhegedűsöket), Rizómát annak képzelem, aki bármilyen kaland és bármilyen társaság mellett megőrzi az ép elméjét (Aldrin), "a" olyan szkeptikus mindennel, mintha bajsza (Collins) lenne (valójában iszonyúan bök a csókolózáskor, vágjátok le); nekem pedig van tapasztalatom merev (és sajnos mosdatlan) férfiak filmezésével.

Ha gondoljátok, belevághatunk.
a
2021. 01. 07.
01:58:57

Strike: nyert. kedvenc Space Dungeons kártyalapomon Collins van. a szürke, pókerarcú, hidegvérű, kötélidegzetű eminenciás, aki a háttérből csendben elnavigálja a parancsnoki modult, miközben társai 5 kamera előtt bohóckodnak. bajusz ügyben félreinformáltak, egyáltalán nem bök. tapasztalat. (vagy csak a jó oldalára születtem?) az más kérdés, hogy egymillió pasiból kb. fél van, akinek jól áll.


Mage: mi a gond a remegő Kapton fóliával? 2 perc 15 másodperccel korábban szállt fel onnan a Challenger visszatérő egység. rázhatja a statikus rezonancia is a leszálló egységet meg rendesen megkavarja a hold (amúgy nem túl sűrű) légkörét is a hajtómű. mindkettő okozhatja. és pont a ritka légkör miatt a rezgő mozgásnak nagyon kicsi a csillapítása. nézd meg, amikor a zászlókat kitűzik, azokon is látszik, hogy milyen lassan állnak le.

a "természetellenes" (már amennyire lehet a holdon természetes) mozgást az okozza, hogy 10 frame/sec-es kamerákat használtak, amiknek a képét utólag analóg technikával konvertálták fel 30 frame/sec-re, hogy le tudják adni a TV-ben. később a Skylab programban már szabványos NTSC kamerákat használtak, ott nem volt természetellenes a mozgás.

egyik kedvenc LEGO-m: link
Mage
2021. 01. 07.
11:19:25

a: ha felveszek valamit 10 fps-kel, az nem így fog kinézni. Az úgy fog kinézni, mint amikor valaki olcsó webkamerát használ, vagy kevés a fény. Diavetítés lesz belőle. Ha utána konvertálod 30 fps-re, az ezen semmit nem változtat. A konverzió maximum akkor tüntetné el a diavetítést, ha interpolálod a frame-eket. Tartok tőle, hogy a NASA ennek a technológiának nem volt birtokában.

Ez simán le van lassítva. Ha felgyorsítod, normálisan néz ki, és evidenssé válik, hogy egy makettet húznak fel madzagon.

A makett 2:55-nél szállt fel. A lengedező részeket már 5:07-nél is látni. Végig ugyanúgy lengenek.

A fotókról is ordít, hogy kamu az összes, screen projecting technikával készültek, ezért van az, hogy hirtelen a homokdombok színe megváltozik egy bizonyos távolság után. Ugyanis nem tudták pont ugyanarra a színűre kihozni.

Ugyanezt megfigyelheted rengeteg korabeli filmben,

Mage
2021. 01. 07.
11:54:14

A technológia elveszett (persze, van rá magyarázat): link

A felvételeket a NASA véletlenül letörölte, mert kellett másra a mágnesszalag: link

A holdköveket tönkreszexelte két egyetemista (mosogatógép nem volt?): link
Mage
2021. 01. 08.
11:14:00

Strike, először is, köszönöm az invitálást. Szívesen kalandozom veletek.

Másfelől, nem azt akartam mondani, hogy a holdraszállás kamu volt. Ez lényegtelen. A lényeg az, hogy nincs Hold. Illúzió. És ha odamennénk, csak jobban elvesznénk benne. Feltéve, ha egyáltalán oda tudnánk menni.

Menjünk valami színesebb helyre.
Strike
2021. 01. 08.
13:27:15

Nekem a holdraszállás valódisága egy kicsit érdektelen. A hivatalos verzió szerint 1972 óta nem járt ott ember - az ilyesmi nem véletlen. A kolonizálás nem úgy szokott történni, hogy odamész hatszor gyors egymásutánban, majd soha többé. Ez akkor szokott lenni, ha sivatagra vagy jégmezőre bukkansz. Valószínűleg az egész totál kiábrándító volt.

Kicsit furcsa lehetett 1972-ben élni.

- Hat.
- Mi hat?
- Holdraszállás.
- Csak nem? Megint feljutottunk a Holdra?
- Igen.
- És?
- Nincs ott semmi.
Mage
2021. 01. 08.
19:06:30

Vagy nem mentek oda.

Az is érdekes, hogy hatból hat misszió sikeres volt. Azt olvastam - bár ezt nem tudom ellenőrizni -, hogy Armstrong földi szimulációk során egyszer sem tudta sikeresen letenni a leszállóegységet. Vagyis az összes próbálkozásánál a Holdon maradtak volna.

Az amerikai űrsiklókat sok évvel ezelőtt leállították, mert túl gyakran robbantak fel. Azóta is a Szojuzokkal járnak az űrbe. Nem a Holdra. Az űrállomásra. Oda se bírnak maguktól felmenni.

Az emeleten van a bivalyerős, nyolc antennás gamer routerem, és a földszinten vagy van wiifi, vagy nincs. Három különböző csatornán sugároz, és jó, ha egy elérhető. A bluetooth időnként 2m távolságból szaggat random eszközök között. Viszont a hatvanas években nem csak élőben küldték a tévéadást a Holdról, hanem még a Holdon lévő kamerát is mozgatták a Földről. Hihető.

Van egy film, amelyet nem láttam, ezért nem merem ajánlani, viszont összefoglalót láttam belőle, amelyet azóta - véletlenül - töröltek a YouTube-ról. A címe Room 237. Arról szól, hogy Kubrick a Shining című filmben vallja be, hogy neki kellett leforgatnia a holdraszállást (pár évvel a 2001 után, amelyen gyakorolt), és nem beszélhet róla, ha életben akar maradni.

Az összefoglaló meggyőző volt, ha azt nézzük, hogy a rendező milyen, látszólag értelmetlen változásokat vezetett be a könyvhöz képest, amelyek miatt Stephen King idegrohamot kapott.

Például a könyvben egy halott lány van, a filmben kettő. Ikrek. Ezzel arra utalt, hogy a Gemimi program meghalt, és jött helyette az Apollo. Van rengeteg másik.

A leginkább meggyőző mégis az, ami sok más esetben, hogy a cáfoló "debunk" videók milyen szellemi szinten vannak. Mind a Room 237-ről, mind a holdraszállással kapcsolatban. A Mythbusters "Moon Landing Conspiracy Debunk" is olyan primitív volt, hogy az ömmagában elég ahhoz, hogy ne higgyek a holdraszállásban.

Strike
2021. 01. 09.
07:03:36

Lehet, hogy igazad van.

Egyszerűen túl rosszul álltak a szovjetekkel az űrversenyben? Találtak jobb helyet a GDP 0.25%ának? Ki tudja.
De akkor a szovjetek miért nem kamuzták be, hogy egyszer nekik is sikerült?

Ha az atombombákat egy világvégi atollon robbantják fel, és erről csak egy kisfilmet csinálnak, talán azt sem hiszik el a japánok.

Összességében a Holdon, ha jártunk is ott, nincs semmi. A Marson sem lesz; ezt már mondják a szondák adatai, és mi másról szólna a Mars-expedíció, ha nem erről. (400 ezer kilométerre sincs semmi. De még 80 millió kilométerre sem.)

A Merkúrra meg a Vénuszra pedig nem lehet menni. A Naprendszer többi bolygója (pontosabban azok holdjai) lényegesen messzebb vannak. A Nap minimális ereje miatt a földi, tehát embert fenntartani képes bioszféra esélye nulla.

Mire olyan technológiát fejlesztenénk ki, amivel elhagyható a Naprendszer, a Földön nem marad oxigén, víz és mérgezetlen talaj. A kör bezárult.

Számomra a holdraszállás üzenete: maradj a seggeden. Akár megtörtént, akár nem.

Úgy, ahogy van, utálom a holdraszállást.
Mage
2021. 01. 09.
09:19:46

Sok-sok évvel ezelőtt, mielőtt bármit láttam abból, amit az utóbbi időben láttam, valaki azt mondta, hogy az optimista személy hisz a világvégében, a pesszimista nem hisz benne.

Azért van így, mert ha azt hiszed, hogy eljön a nagybetűs "Világvége", akkor abban hiszel, hogy van mögötte tartalom, van valami értelme, hogy ez valamiféle project, ami után azt mondja a királylány, hogy "Azta, nem gondoltam volna, hogy a következő rész ennyire jó lesz!"

Ezzel szemben aki nem hisz a "Világvégében", az úgy gondolja, hogy az egésznek semmi értelme, véletlenül történt, és kész.

Talán úgy tűnik, hogy az emberiséggel van bajom, pedig nem (csak).

Ha leejtek egy üvegpalackot, és nem kapom el, és összetörik, akkor fel kell takarítanom, és újat kell vegyek helyette. Na, ilyenekre nincs időm. Egyszer már megmutattam a világnak, hogy fel tudom takarítani. Ez azután történt, hogy először ejtettem le valamit, ami összetört. Átmentem a feltakarítás-teszten. Mi a francnak kell megismételni?

Már bebizonyítottam, hogy képes vagyok enni. Szemtanúim vannak rá. Miért kell minden nap levizsgáznom belőle? Semmi értelme.

A másik bolygóra költözés nem változtat rajta.

Ezt már tíz évvel ezelőtt is így gondoltam. És akkor még nem láttam azt, amit azóta.

Azóta jártam olyan világokban, ahol a gondolataiddal azt teremtesz, amit akarsz. Lucid dream/Phase. Több ezer ember elmondta már, hogy ugyanolyan valóságos, mint ez. Ne valami ködös dolgot képzelj el, mint egy normál álom. Érzed a lépteidet, érzed, amit megfogsz, vannak ízek, illatok.

Csak mondjuk törött üvegszilánkok takarítása helyett repkedsz a hegyek fölött.

Ami ennél is jobban érdekel, azok a a világok, ahol nincsenek tárgyak, bolygók, pénz, elektromosság, semmi ilyen. Olyan játszótér, hogy amíg nem látod, el se hiszed. Utána is eltart egy darabig feldolgozni. Ott nem az van, hogy repülök, vagy tárgyakat teremtek. Ott az egyik pillanatban arany testű istennő vagyok, aki a következő pillanatban tükröződés az űrhangár falán, és ez a hangár egy kozmikus sárkány szeme, akivel a fürdőkádban játszik valaki. Ez olyan három másodperc volt belőle.

A kérdés az, hogy mit keresek itt. Azt tudom, hogy már voltam ott. Folyamatosan, igaziból.

Lehetséges magyarázatok:

* Azért vagyok itt, hogy ezt nektek elmondjam. (Kétlem, hogy annyira jó fej lennék, hogy ezért képes vagyok idejönni, de ki tudja.)

* Valamit elrontottam

* Valahol elaludtam

* Azért vagyok itt, hogy újra átéljem a katarzist, amikor kitörök belőle, és azt, hogy hiszek magamban
a
2021. 01. 11.
02:42:25

Mage: a megérzésed jó, hogy a holdra szállással valami nem stimmel, csak egy kicsit más szemszögből kell nézni.
az elején csak a "tényeknek mondott dolgok", amiket mások válaszolnának rá, ha már összeszedted a kételyeidet:

>Az is érdekes, hogy hatból hat misszió sikeres volt.
összesen 20 Apollo holdra szállás küldetés volt:
- hét ember nélküli, (ebből háromnál súlyos hiba adódott);
- egyben három űrhajós kigyulladt a parancsnoki modulban és szénné égett;
- hármat töröltek;
- négy emberes, de holdséta nélküli (kettő alatt is betegség lépett fel);
- három holdséta sikeres volt és a tervek szerint zajlott;
- két holdséta nem a tervek szerint zajlott, de épen visszaértek;
- egy holdséta során majdnem becsapódtak leszálláskor, végül sikerült letenni, de károsodott a leszálló modul;
- egy holdsétánál az odaúton három olyan műszaki probléma adódott (konkrétan felrobbant az űrhajó alja), melyek közül bár melyik könnyen halálos lehetett volna, megszakították a küldetést, visszafordultak és kisebb sérülésekkel túlélték;

>Azt olvastam - bár ezt nem tudom ellenőrizni -, hogy Armstrong földi szimulációk során egyszer sem tudta sikeresen letenni a leszállóegységet. Vagyis az összes próbálkozásánál a Holdon maradtak volna.

megépítették a leszállóegység mását szimulátornak (rendesen repült, de a földön), a küldetés előtt 72 szer szállt le vele Armstrong, ebből 71 sikeres volt. a 21. leszállást elrontotta, abból katapultálnia kellett az utolsó pillanatban, a szimulátor pár tizedmásodperccel később becsapódott a földbe és felrobbant. (mind a 72 leszállás fent van NASA-nál, megnézhető. ez az elrontott: link )

>Az amerikai űrsiklókat sok évvel ezelőtt leállították, mert túl gyakran robbantak fel. Azóta is a Szojuzokkal járnak az űrbe. Nem a Holdra. Az űrállomásra. Oda se bírnak maguktól felmenni.

a szenátus nem adott a működésükre pénzt (ötször annyiba került az üzemeltetésük, mint azt eredetileg tervezték) ezért állították le,
az űrállomásra már fel tudnak menni maguktól. ugyan az a fickó gyártja az űrhajóikat, mint aki az autódat.

>Viszont a hatvanas években nem csak élőben küldték a tévéadást a Holdról, hanem még a Holdon lévő kamerát is mozgatták a Földről. Hihető.
az oroszok, két robotot küldtek fel előtte (lunohold 1-2). azok távirányítással leszálltak, mászkáltak, csináltak 100 000 felszíni fotót, megtettek lábon ketten 20 km-et, körbevideóztak, bezsákolták a köveket és hazaküldték. nekik ember sem kellett, hogy leszálljanak. az amerikaiaktól már megszokhattuk, hogy lódítanak, de az oroszoknak csak hihetünk.

szóval ilyeneket mondogatnak a „tudósok”, de ha jobban a mélyére nézünk meg a dark weben olvasgatunk, akkor azért összeáll a kép:
már az 1776-os washingtoni Nemzeti Archívumban őrzött függetlenségi nyilatkozatnál feltűnő, hogy csak az elülső oldal van kiállítva, a hátsót soha nem mutatják. egyszerű az oka. a tagállamok ott deklarálták a köztársasági támadó űrhadsereg (American Invaders) felállítását, ami akkor persze még technikailag nem volt kivitelezhető. az első sikeres holdraszállást Nikola Tesla vezetésével 1898-ban hajtották végre (nem véletlenül hívják a legnagyobb amerikai űrhajógyártó céget (Space X) Tesla-nak. az autógyártás csak fedősztori, azokat az autókat valójában Kecskeméten építik a Mercedes gyárban, azért van bennük Mercedes kormánykapcsoló)
hogy pontosan milyen ütemben építette ki Tesla az űrbázist a hold túloldalán, azt nem tudni, de egyértelmű bizonyítékok vannak rá, hogy a második világháború alatt már üzemelt.
elég csak a Pearl Harbor-i bosszúként emlegetett „Magic” elnevezésű támadást említeni, amikor „állítólag” P–38G Lightning vadászgépekkel levadászták Jamamoto admirális szállítógépét a Salamon szigetek felett. persze, egy max 1700 km hatósugarú gép majd lerepül 1600 km-et teljes fegyverzettel és utána visszatér a támaszpontra. aha. nyilvánvaló, hogy azt az akciót már Lunofighterek hajtották végre. nem véletlenül időzítették holdfogyatkozás napjára az akciót. nehogy valami amatőr csillagász kiszúrja a holdról érkező rajt.
a baj akkor kezdődött, amikor Leonov 1965-ben sikeres űrsétát hajtott végre és bejelentették az oroszok, hogy irány a hold. az amerikaiak pánikszerűen elkezdtek kapkodni, mert közeledett a lebukás ideje. Kubricket kérték fel, hogy készítse elő a vizuális elterelést, mert Ő akkoriban már jól értett az űrbeli effektekhez. nem sokat vacakolt, elővette az egy évvel korábban forgatott 2001 Űrodüsszeia űrhajó makettjét, betekerte alufóliába és azt vontatták el egy hosszú kötélen a Holdra, miközben a stáb, aki a helyszíni képeket készítette, a vontató gépen tartózkodott. kénytelenek voltak felcipelni a Holdra az „űrhajót” és onnan közvetíteni, hiszen a TV társaságok jelentős része már akkor közvetlenül vette az adást, az amatőr csillagászok meg távcsővel követték az űrhajót. (a vontató gépet nem látták, mert azt egy marsi álcázó technológia láthatatlanná tette) az elterelés egy darabig működött, aztán a 17. küldetésnél az oroszok kiszúrták az átverést, így leállították a világ legnagyobb elterelő programját és törölték az utolsó 3 küldetést. ez a bukás akkor az amerikai elnök állásába is került. persze kifelé úgy adták elő, hogy Nixon a következő évben azért mondott le, mert valami mikrofont helyeztek el egy Watergate nevű irodaházban, de annak tükrében, hogy egy amerikai elnök egy palotaostrom kirobbantásáért 12 óra kitiltást kap a Twittertől, senki nem gondolhatja komolyan, hogy akkoriban az volt a valódi ok.

Kubrick később úgy döntött, hogy kitálal és elkezdte a történet megfilmesítését 1998-ban A.I. (American Invaders) címmel, amit „rejtélyes” és „váratlan” halála miatt nem fejezhetett be. mivel akkor már nagyon sokan tudtak a készülő filmről, a címe is köztudott volt, ezért a lebukást elkerülendő Steven Spielberg barátját kérték meg, hogy „fejezze be”. a valódi forgatókönyv Kubrick fejében volt, egyéb nem lévén, Spielberg improvizált és az eredeti címen (A.I.), fél év alatt összecsapta a filmtörténelem legunalmasabb és legbárgyúbb lelkizős sci-fijét.
Mage
2021. 01. 11.
08:56:11

a, ez zseniális, és bejegyzést érdemelne.

Függetlenül attól, mennyire jó, amit írtál, látom, kénytelen leszek kötelet venni, felhúzni a lavórt az erkélyről, lefilmezni, és konvertálni először 10, aztán 30 fps-re, illetve lelassítani 0.5 és 0.33 sebességre.

Ezzel el fog menni fél nap, szóval köszönöm.

(Azt nem vitattam, hogy küldtek űrhajókat a Holdra, sőt, az oroszok az Internacionálét is sugározták onnan a Földre. Ezért annak nincs jelentősége, hogy a csillagászok követtek-e valamit az űrben. A leszállást tuti nem látták, mert akkor az amerikai zászlót is látnák távcsővel.

Ugyanezért nincs jelentősége az elhelyezett prizmáknak, sőt, annak se lenne, ha tényleg ott állna a Holdban egy zászló. A holdköveknek sincs.

Majd megkeresem azt a felvételt, amikor ugrálnak a Holdon, és többször megcsillan valami fölöttük, amit elég nehéz másnak nézni, mint fémdrót.)
Mage
2021. 01. 11.
13:23:59

Strike: "Egyszerűen túl rosszul álltak a szovjetekkel az űrversenyben?"

Az űrverseny (ha leszámítjuk, hogy az a korszak szerintem meg se történt) semmi ahhoz képest, ami az AI kapcsán megy. Bekamuzni a holdraszállást eltörpül a Google, Facebook és Tesla hazugságai mögött.

Az emberiség nem rendelkezik mesterséges intelligenciával. Nem lassú, nem fejletlen, nem gyerekcipőben jár, hanem nem létezik. Ha ennek fényében megnézed, miket állítanak, hol van ahhoz képest a holdraszállás?

Amikor két évvel ezelőtt utánajártam, hogy mi az a neruális háló, nem akartam elhinni, hogy ezzel akarnak önvezető autót építeni. Ez a technológia már évekkel ezelőtt elérte a lehetséges maximumát.

Ami látszik is azon, hogy mióta megvettem az autót, az "önvezetésen" semmi nem változott. Az elmúlt 3,5 évben összes szoftverfrissítés az érintőképernyő lassítását szolgálta. Átrendezték a menüt. Ennyi.

Elon Musk már 2016-ban úgy reklámozta, hogy kiáll a garázsból. 2019 év elejére új chipet ígért, ami mindent megold. 2020-ra egymillió önvezető taxit. És mégsem ül a börtönben.

Amilyen naiv voltam, megvettem a "full autonomous self-driving" opciót, rohadt sok pénzért. Akkor ez semmit nem adott hozzá az autóhoz. Azért vettem meg, mert azt mondták, hogy később többe fog kerülni, és már csak a hatósági engedélyekre várnak. Ez 2017 első fele volt.

Ez az upgrade azóta sem csinál semmit. Az égvilágon semmit.

Arra képes az autó, hogy menjen az autópályán, feltéve, hogy nincs elágazás, sávszűkítés, és éles kanyar. Városban is tudja vezetni magát egyenes úton, és ennyi.

Spirál lehajtón nem tud menni, pedig annak örülnék.

A padkát és a járdaszigetet nem látja. Ezekre rámegy. A járdaszigetre akkor is rámegy, ha ezért külön kanyarodnia kell, mert egyenes vonalban elkerülné.

A szalagkorlátot látja (piros színnel jelzi a képernyőt), ettől függetlenül a baloldali szalagkorlátra ráhúzná a kormányt, ha hagynám.

Autópályán elágazásban lazán menne tovább egyenesen, a két út között.

A navigációról fogalma sincs.

És ebben semmi nem meglepő, mivel az ember nem találta fel a mesterséges intelligenciát, és az tudható, hogy algoritmikus számítógéppel nem is fogja.

Ha megkérdeztek volna, elmondtam volna, hogy ez így soha nem fog működni. Még a sebességkorlátozó táblát se tudja leolvasni az autó. Nem is fogja tudni, mert rengeteg helyen kiteszik a táblát, ahol sok sáv van, és annak, aki vezet, fel se tűnik, hogy gondolkodnia kell hozzá, hogy tudja, kire vonatkozik. Lehet, hogy a kihajtóra, lehet, hogy a behajtóra, lehet, hogy arra, amelyiken vezet, és olyan is lehet, hogy a vele párhuzamosan, alatta futó útra vonatkozik. Ez utóbbit néna még jogosítvánnyal rendelkező ember is benézi. (Nem én voltam, hanem aki mellettem ült).

Azt már nem is mondom, mi történik, ha sárga, átmeneti felfestés is van, vagy kézzel irányítják a forgalmat.

Még a felfestés nélüli, kétirányú utcában is folyton átmegy a baloldalra. 20 fokosnál nagyobb kanyarba túl gyorsan hajt bele, és sípol, hogy azonnal vegyem át az irányítást.

Ez nem csak a Tesla. A többi se működik, mert nem működhet. Szintetikus teszteken, ideális, berendezett útvonalakon futtatják őket, hogy átverjék a befektetőket és az embereket.

Ha megkérdeznél ezer embert, hogy létezik-e önvezető autó, vagy létezni fog-e hamarosan, hányan mondanának igent? Szerintem lehet, hogy többen hisznek benne, mint a holdraszállásban.

Épp ráfutottam egy cikkre, ami azt mondta, hogy a "hármas szintű önvezetés túl drága lenne". Túl drága. Nem az igazat írja, hogy halvány fogalma sincs róla senkinek, hogy a bánatban lehetne megvalósítani. Már az is bődületes hazugság, hogy a Tesla a kettes szintet tudja.

És ez a kretén Musk az utcán mászkáló, gyilkos robotokról beszél. Ez nem az ő hibája. Az emberiség szégyene, hogy ezt büntetlenül megteheti.

És akkor a sok tech újságíró cikkeket ír arról, hogy a "mesterséges intelligencia másképp gondolkodik a sakkban, mint az ember, és más dolgokkal törődik".

Ilyenkor ki akarok menni az utcára, és egy alien nyelven írt táblával integetni, hogy "Help! Please, help me!"

Strike
2021. 01. 11.
19:13:52

Ebben egy percig nem fogunk vitatkozni.

Az én szakmám képviselői húsz éve azon vitatkoznak, hogy miből fognak nyugdíjat fizetni 2050-ben, miközben a nyugdíjjal kapcsolatban csak annyit kell tudni, hogy már tíz éve sem szabadott volna fizetni. Nem reálértéken, hanem sehogy. Elképesztő, mennyiszer hallottam már AI-s jóslatokat.Szinte megkönnyebbülés, hogy ezúttal Enikőéktől jön a válság.

Amit mondani akartam, az az AI predikciós képessége. A K-line patternt sokak, főleg kínaiak szerint teljesen jól kiszámítja az AI. Kár, hogy pont kurvára nem. Most látszik ez igazán a bitcoinon is.

Ellenben egész jól követik azok a kínai egyetemisták, akiknek száz eurót adtam két éve, és saját elmondásuk szerint ők is K-line-nal dolgoznak. Jelenleg kétezernél tartanak, és nem ingyen csinálják. Néha próbaképpen kiveszem a pénzt, de tényleg egy számlán tartják a HSBC-nél.

Mage
2021. 01. 11.
20:43:34

Hét éve élek Svájcban. Rengeteg pénzt hoztam ide külföldről. Fizettem mindent, ahogy kell, játszottam a szabályok szerint.

Jött a COVID, és nulla támogatást kaptam. Semmit nem adtak.

Ebből leszűrtem, hogy magam részéről az adó- és járulékfizetést befejeztem. Miért hinném el, hogy évtizedek múlva adnak nyugdíjat, ha most nem segítenek?

2020-ra visszamenőleg levittem a fizetésemet nullára. Az SZJA-t már visszautalták. A többin szokás szerint malmozik a könyvelőm.

Idén is elleszek a nullás fizetéssel, aztán, ha ugrálnak, offshore.

Azt nem értem, ha tudnak pénzből több pénzt csinálni, miért kellett nekik a pénzed. Ugyanezért nem értem azt a szakmát, hogy bróker. Aki tudja, hogyan kell, annak miért van munkahelye?

Ha létezne olyan bot, ami havonta 2% hasznot termel, az húsz év alatt 115-ször annyit csinálna az indulótőkéből. Miért árulna bárki ilyet bárkinek?
a
2021. 01. 11.
22:22:58

Mage: nálunk a cégnél a vezetők céges autóját a tulaj "presztízs okokból" a full extrás hazai gyártású A Mercikről lecserélte a full fapad Model 3-asokra. mert az ügyfél a kivitelt kívülről úgy sem látja, a lényeg, hogy Teslával megyünk ki hozzá. se önvezetés, se fingópárna nincs benne. nekem különösebb bajom nincs vele, teszi a dogát, gond nélkül elvisz A-ból B-be, nagyon gyors is, ha éppen kellene (nem mint ha kellene a Budapesti dugóban), viszonylag jól néz ki, bár ez a legkisebb akupakkos, a hatótáv bőven elég. szeretni nem fogom, mert hangulat nem sok van benne, a kivitel (mechanika) igényességét meg szerintem nem kell bemutatnom, ha Te is azzal jársz. (Dacia megoldások). egyedül az önvezetést sajnáltam, hogy nincs benne, azt szívesen kipróbáltam volna mit tud napi szinten. azt mondják, jelenleg a Teslában van a legjobb a világon. ezek után, amit írtál, már nem nagyon hiányzik.

a vicces, hogy privátban egy jól felszerelt középkategóriás koreai autóval járok, 2-es szintű önvezetés van benne, de a garázsból már az is simán kiáll-beáll a távirányító nyomására, közreműködés nélkül.
Strike
2021. 01. 11.
22:43:39

Szerintem azért, mert a világ összes valódi, pénzt hozó ötlete hülyeségen vagy hazugságon alapul. A hülyeség természetrajzát ismerni a legjobb út a gazdagság felé. A hazugságok természetrajza inkább az érdemtelenül jó szexhez vezet.

Kínában az összes általam ismert ember befektet. Ezek a srácok nem csak tőlem tarháltak pénzt - szerintem azért kellett nekik a pénzem, mint az összes többié. Valahol el kellett kezdeni.

Néha azt gondolom, hogy bizonyos pénzügyi eszközöket kizárólag a kínaiak egymás iránti szivatása tart életben. Az, hogy ennyi idő alatt ennyit összehoztak, nem azt jelenti, hogy zsenik, csak azt, hogy eddig jó volt a lapjárásuk, és egy ideig jól működtek. De biztos lehetsz benne, hogy ez a fajta hozam nem lesz fenntartható, ahogy a virtual currencyk sem, amelyek világszintű fogadóirodákként működnek.

Na mindegy; ezt csak a mesterséges intelligencia miatt hoztam fel. Szerintem az AI akkor kezdene működni, ha számolna az emberi hülyeséggel és hazugsággal. Aminek a szabályai ellentétesek a hagyományos matematikával. Mondom, ezen nem fogunk nagyot vitatkozni.

Mage
2021. 01. 12.
07:56:21

a: Érdekes, hogy sosem beszélnek a jelenlegi önvezetés legjobb alkalmazásáról. Ez az, amikor a dugóban ülsz. Ott tényleg lehet mellette olvasni, nem dudálnak rád, ha nem figyelsz oda, mert amint az előtted lévő elindul, az autód megy utána. Sőt, ha van nálad elektromos fogkefe, nem csak olvasni lehet diszkréten, hanem mást is, nemtől függetlenül.

Én inkább elköltöztem Zürichből oda, ahol nincs dugó.

A garázsból való kiállás alatt azt értem, amikor kormányozni is kell. Előre-hátra tud menni mobiltelefonról irányítva. Kanyarodni nem.

Mage
2021. 01. 12.
08:15:27

Strike: Ha vitatkozni nem is, beszélgetni órákat vagy napokat tudnánk erről.

Ott kezdődik, hogy az emberek nem pénzzel és nem is tárgyakkal vagy szolgáltatásokkal kereskednek, hanem vágyakkal. Minden tranzakció mögött vágyak cserélnek gazdát. Ez olyan absztrakt kereskedelemre is igaz, mint a Forex. Az benne a speciális, hogy ugyanazt a vágyat cserélgetitek. Minden alkalommal, amikor nyitsz vagy zársz egy trade-et, azt a vágyat cseréled egy vagy több ember egyező vágyára, hogy meggazdagodjatok.

És hogy szerencsejátékozzatok.

A "hagyományos" kereskedelemnél különböznek a vágyak. A vevő házra vágyik, az eladó pénzre. Tehát nem a ház a currency és nem is a pénz, hanem a vágy.

Ezért a vagyon egy része virtuális. Az emberiség összvagyona nem a pénz összege és nem is az ingatlanoké, hanem a vágyé. Hiába van egy rakás ingatlanod, ha senki nem vágyik arra, hogy vegyen egyet, és hiába van hatalmas vagyonod, ha olyanra vágy, amit az emberek nem tudnak neked megadni.

A hazugságban az az érdekes, hogy nem kielégíti, hanem felkorbácsolja a vágyat. A hazugság nem csak pénzt termel, hanem növeli az emberiség összvagyonát, mert az összvagyon a vágyak összege. Például szegény Elon Musk azt hazudja, hogy látott már önvezető autót. Veszel egy Teslát. Ettől a te vágyad nem elégül ki, sőt, esélyes, hogy tovább nő. És rengeteg ember, aki látja, hogy Teslában ülsz, vágyakozni kezd vagy egy Teslára, vagy egy elektromos, vagy egy önvezető autóra. És ezért gyarapszik a vagyon.

Aztán itt vagyok én, aki úgy döntött, hogy nem érdekel már az önvezető autó, sem másik autó, az egyetlen hozzám méltó közlekedési forma a teleportáció. Ez nem motivál arra, hogy több pénzt keressek, hiszen nem lehet megvenni.

Mondjuk egy év múlva, amikor látjátok, hogy amiket mostanában blogolok, az nem az írói munkásságom része, hanem a trailer (preview) volt, akkor lehet, hogy az emberiség összvagyona megugrik. Ez engem akkor már még kevésbé fog érdekelni, mint most.

"A hazugságok természetrajza inkább az érdemtelenül jó szexhez vezet."

Ez viszont nagyon is érdekel. Kérlek, fejtsd ki.

Mage
2021. 01. 12.
08:35:59

Az AI-t illetően az egyik indulókérdés, hogy lehet-e valami vagy valaki intelligens úgy, hogy nincs tudata. Valószínűleg nem. Ez magyarázza a legtöbb benyomást, amely akkor ér, amikor random emberekkel beszélgetsz.

Vegyük a sebességtábla példát. Tegyük fel, hogy van egy autód, amelyik egész jól olvassa őket.

Aztán egy útszakaszon téved, mert a behajtósávhoz kirakott tábláról azt hiszi, hogy az az autópályára vonatkozik.

Van az a verzió, hogy visszamész, és megnyomsz egy gombot, hogy "az a tábla nem ránk vonatkozik". Ezután a neurális háló (aminek nincs tudata, és nem is intelligens, bár egyesek szerint lehetne az) a begyűjtött adatokhoz társítja az információt, amit közöltél vele. Csak éppen fogalma se lesz róla, hogy mi ennek az oka. Lehet, hogy a tábla mellett ül a fán egy kék madár, és ahhoz társítja az információt. (Ez reális és szemléltető példa arról, hogyan működik a neurális háló).

Ha ezt eljátszod vele egymillió alkalommal, akkor úgy fog kinézni, hogy "rájött", hogy nem a kék madáron múlik (feltéve, hogy a madár nem ült ott az összes többi alkalommal). Esélyes, hogy egész jól "megtanul" valamit. Valamit, amiről fogalmad sincs, hogy mi, mert az NN fekete doboz. Nem érti, hogy miért. És előbb-utóbb találkozni fog egy olyan behajtósávval, amit "nem ismer fel". (Eleve semmit nem ismer fel).

A másik verzió az volna, hogy visszatolatsz, és elmagyarázod neki.

Ehhez az kell, hogy figyelni tudjon rád. Tudja azt, hogy miről beszélgettek. Ha párbeszéd zajlik köztetek, akkor evidens, hogy emlékeznie kell arra, hogy miről beszéltetek. Esetleg felmerül, hogy elmondhatnád neki monológ formájában, és ő dolgozza fel, ahogy tudja. Viszont, ha azt akarod, hogy tényleg értse, emlékeznie kell arra, hogy benézte azt a táblát, és végül azt is meg kell értenie, miért nézte be. Azért kell emlékeznie, hogy az új információval az eddigi információit korrigálja, ahelyett, hogy gépi módon rápakolja a tetejére.

Itt jön be az, hogy bár nem tudjuk, hogy a tudat micsoda, jó eséllyel elengedhetetlen hozzá valami, amire szerintem nincs külön magyar szó. Vagy talán van, az öntudat. De ez nem elég disztingváló.

Arra gondolok, hogy ami angolban a consciousness, annak feltétele a self-awareness. (A szótár pont így fordítja őket, hogy tudat és öntudat.)

Az "intelligens" chatbotokat, amelyeket profin megírtak, és amelyeket be is néznek Turing-teszten, úgy lehet lebuktatni, hogy azt teszteled, van-e fogalma arról, hogy miről beszéltek. Ennek ezer módja van. Most az jutott eszembe, hogy előre közlöm vele, hogy két témáról fogunk beszélgetni. A lovakról és Giziről. Aztán random mondok dolgokat.

Te tudni fogod, hogy ha azt írom, hogy "szőrös", akkor Giziről beszélek, ha azt írom, hogy "szőrösek", akkor a lovakról.

Garantálom, hogy ezt egyik létező chatbot se tudja kezelni, mert ehhez fel kéne fognia, hogy mit jelent az, hogy "téma", aztán azt, hogy "két téma", aztán azt, hogy ebben az esetben már az egyesszám-többesszám használatával világossá teszem, hogy melyik témáról beszélek, ami nem minden esetben volna igaz. Azért igaz, mert első körben közöltem, hogy Giziről és a lovakról beszélünk. Ha a medvékről és a lovakról beszélnénk, akkor nem működne.

Ezért gondolom, hogy öntudat nélkül valószínűleg nem létezik intelligencia.
Strike
2021. 01. 12.
10:23:30

"A hazugságok természetrajza inkább az érdemtelenül jó szexhez vezet."

Ez viszont nagyon is érdekel. Kérlek, fejtsd ki.

Oké.

Szerintem ez úgy néz ki, hogy a hazugságnak több szintje és több módja van, ráadásul nagyon nehéz megérteni, főleg angolul, hogy a hazugsághoz nem feltétlenül tartozik egy "hazudó". Ahogy a Teremtéshez sem feltétlenül tartozik egy Teremtő.

A hazugság alapvető formája az, hogy az egyik ember azt mondja a másiknak, ami nem igaz.
- Egész este otthon voltál?
- Igen.

Egyértelmű, hogy az egyik ember szándékosan mond egy téves információt a másiknak, hogy ezáltal előnyökhöz jusson - mondjuk elkerüljön káros következményeket.

A második szint a féligazság. Ami egyben félhazugság is.
- Nem mentél le sehova?
- Hát, de.

Ennek a lényege az, hogy valamekkora felelősséget vállalsz, bevallasz egy kis bűnt, hogy elkerüld a nagyobb következményeket.

A harmadik szint a definíciós és nyelvi játék.
- Lementél? Hát tisztelsz te engem?
- Igen.

Itt ugye egyrészt nem lehet tudni, hogy a válasz mire vonatkozik, másrészt mi az hogy tisztelet, ugye? Ha én tisztellek téged, de most nem akarok igazat mondani, akkor milyen értelemben hazudtam?

A negyedik szint a részleges elhallgatás.
- Lementél a boltba sörért?
- Igen.

De arról nem beszélsz, hogy ezen kívül még mit csináltál.

Az ötödik szint a teljes elhallgatás.
- Csináltál még valamit?
- Csak ennyit.

Persze, és közben nem keringettem a véremet, nem vettem levegőt és nem mozgattam az ujjaimat. Ez a szint arról szól, hogy szándéketikailag hazudsz, nem a cselekedeteid által. A kérdező itt még nem hazudik, a válaszoló pedig nem hazudik a tetteivel.

Érdekes megfigyelni, hogy a hazugság alsó szintjei mennyire hasonlítanak a gyászhoz: tagadás, düh, alkudozás, depresszió, elfogadás. Ezután lesz igazán érdekes, és eztán vezet a dolog az érdemtelenül jó szexhez, szerintem.

A hatodik szint a hazug kérdések szintje.
- Hogy nézhetsz ki ilyen jól?
- Jajj, nem is tudom.

Itt a kérdező tudja, hogy hazudik, és a kérdezett is tudja, hogy hazudik, és mindegyik tudja, hogy a másik is hazudik.

A hetedik szint az önámítás.
- Szerinted jól nézek ki?
- Persze, szerintem igen.

Itt a kérdező tudja, hogy hazudik, és a kérdezett is tudja, hogy hazudik ő maga és a kérdező is, viszont a kérdező nem tudja, hogy a kérdezett hazudik. Mert szeretné elhinni.

A nyolcadik szint a szociális konstrukciós hazugság.
- Szerinted is jól néz ki a Kata, ugye?
- Igen, szerintem is.

Kata egy pattanásos, mosdatlan bálna egy szeneszsákban. Ezt a kérdező látja, a kérdezett meg úgy van vele, hogy nem illik azt mondani, hogy ronda. Itt a kérdező és a kérdezett is tudja, hogy hazudik, de a kérdező szeretné elhinni, hogy Kata nem ronda, a kérdezett meg azt, hogy egy "szép, kedves, aranyos világban élünk". Más-más módon csapják be egymást és magukat.

A kilencedik szint a fordított szociális konstrukciós hazugság.
- A szépség szerinted sem számít?
- Szerintem sem.

Itt a kérdező és a kérdezett is hazudik, önmagának is és a másiknak is, és mindegyik tudja is, hogy ő maga és a másik is hazudott, mert mindegyik szeretné elhinni, hogy a szociális konstrukciók nem igazak. Egyforma módon csapják be egymást és magukat.

A tizedik szint az, hogy az egyik fél igazat mond, bár megtévesztő szándékkal, a másik fél meg elhiszi, mert el akarja hinni, ezért hazudik magának.
- Szeretsz?
- Szeretlek.
- Köszönöm. Nekem több nem is kell.

(Majd következik valami, aminek a szeretethez nem sok köze van.)

A tizenegyedik szint az, hogy az egyik fél igazat mond, bár megtévesztő szándékkal, a másik fél meg elhiszi, mert el akarja hinni.
- Szeretni fogsz?
- Igen!

(Majd következik valami, aminek a szeretethez nem sok köze van.)

A tizenkettedik szint az, hogy az egyik fél igazat mond, a másik fél is igazat mond, bár mindketten megtévesztő szándékkal teszik ezt, de elhiszik, mert el akarják hinni.
- Szeretsz?
- Szeretlek!

(Majd következik valami, aminek a szeretethez nem sok köze van.)

A tizenharmadik szint a legmagasabb, amivel eddig találkoztam.
Ebben mindenki igazat mond, mindenki jó szándékkal, vagy legalább szándék nélkül teszi ezt. Ezt a szintű hazudozást nem is lehet fülön csípni, egyszerűen verhetetlen. A lényege az, hogy ha a világban vannak igaz és hazug dolgok, szándék nélküli és szándékos mondatok (yin-yang), akkor ha tökéletesen kitöltöd az igazságot és a szándék nélküliséget, akkor minden, amit a többi embernek hagysz, az a hazugság és a szándékosság. Ez a tökéletes párbeszédek mögött lappangó léthazugság, amiben senki sem vesz részt, de mindig ott van, mint a csend a hangjegyek között.

- Milyen szép évünk volt. (Szép? Év? Mikor? Melyik? Mitől szép? Covid? Irónia? Mi van?)
- Valóban. (Jóváhagytad? Kötekedsz? Nem érdekel?)
- Remélem, jövőre még szebb évünk lesz. (Olyan, mint a tavalyi? Az szép volt? Ja tényleg, az volt. Irónia? Mi van?)
- Én is, alig várom már. (Hogy öregedjetek? Hogy szottyosodjon a seggetek? Hogy nehezebb legyen pisilni?)

Szerintem az érdemtelenül jó szexhez az vezet, ha az ember mindig a megfelelő hazugságot tudja alkalmazni, ami a partneréhez és a helyzethez illik.
Mage
2021. 01. 12.
13:14:39

Annyira találóan írtad le, hogy fizikai tüneteim lettek. Főleg gyomorideg.

A következő okokból:

Emlékeztetett arra, amikor még tartottam olyan emberekkel (pár)kapcsolatot, akik számon kértek.

Emlékeztetett arra, amikor még bűntudatom volt a hazugság miatt.

Emlékeztetett arra, hogy milyen volna (milyen volt), amikor nem válogattam meg szigorúan, hogy kivel állok szóba (és nekem miket mondtak).

Én alapból hajlandó vagyok szinte bárkinek szinte bármit elhinni (induló tisztelet és bizalom), ha ez negatív következmények nélkül lehetséges. Például, ha találkoznánk, és azzal indítanál, hogy téged elraboltak a földönkívüliek, vagy te magad az vagy, vagy tudsz olvasni mások gondolataiban, akkor mindent megtennék, hogy adjak lehetőséget arra, hogy ez igaz. Kérdeznék. A fő motivációm az lenne, hogy ha igaz, amit mondasz, mit tanulhatok belőle. Másodlagos volna, hogy kiderítsem, igazat mondasz-e. Tehát el akarnám hinni.

Ilyen értelemben hiszékeny vagyok. Amikor irodában dolgoztam, sportot űztek abból, hogy olyanokat mondtak, hogy nyílt Budapesten egy Matrix stílusú étterem, és minden felszolgáló úgy öltözik, mint Trinity. Utána azon röhögtek, hogy keresni kezdtem az éttermet az Interneten. Erre mit mondjak?

Amikor tétje van, akkor tudni szoktam, mit higgyek el.

A párbeszéded mintájára le akartam írni, hogy én mit mondanék a tavalyi évről. Az egész házban elment az áram. Ez órákkal ezelőtt történt, és még tart a szerelés. Lehet, hogy van, amit nem muszáj leírnom.

Amit még mindig nem értek, hogy ettől hogyan lesz jobb a szex. Szerintem a legjobb szex olyan intimitással jár együtt, amikor olvasunk egymás gondolataiban. Nem képletesen, hanem szó szerint. Teljes meztelenség.
Mage
2021. 01. 12.
14:10:06

8:50-kor leírom, hogy "ilyenekre se legyen szükségem, hogy áram, internet, étel"

11:00 környékén elmegy az áram (és a net).

Ez napi szintű. Így élek már egy éve.

"A tizenharmadik szint a legmagasabb, amivel eddig találkoztam."

Persze, hogy a tizenharmadik a legmagasabb szintű hazugság, mert utána kiszabadulsz. link
Strike
2021. 01. 15.
08:16:00

"Amit még mindig nem értek, hogy ettől hogyan lesz jobb a szex. Szerintem a legjobb szex olyan intimitással jár együtt, amikor olvasunk egymás gondolataiban. "

Igen, de én azt írtam, hogy érdemtelenül jó szex. Az nem feltétlenül a legjobb. Persze lehet, hogy van abban valami, hogy a legjobb és az érdemtelenül jó ugyanazt jelenti. Az én koromban valószínűleg már nem.

All warfare is based on deception.Mage
2021. 01. 15.
10:56:02

Lehet, hogy azért nem volt világos, mert annyira fixált vagyok a másik fél illatára, hogy ha szexről kezdünk beszélni, beugrik valamelyik leghobb emlék ezen a téren, és abban a pillanatban a racionális agyam kikapcsol.

Nálam toronymagasan erről szól, aztán jön az intimitás, és a többi lényegtelen.

A legjobb orgazmusaim egyedül voltak.

Valószínűleg azért álmodozom saját magam női változatáról, mert vele olyan fokú intimitást érnénk el, amit senki mással.

"All warfare is based on deception."

Almost.

Mindig is a kivételt kerestem. link

=> Regisztrálni jó <=