improved edition :: 2021. január 06., szerda, 10:19:55 :: 0 komment

Egyes részeket a mai napig nem értek a Bibliában.

Vegyük például azt a csapást a tízből, amikor jönnek a békák. Ennek mi az értelme? Vagyis, miért rossz az embereknek?

Hogy a gólyáknak miért jó, az evidens.

Sőt. Te is kirakhatsz egy fazék vizet a kerti tűzhelyre. Dobsz bele sót, borsot, öt kiló hagymát, paradicsomot és paprikát, és otthagyod. Félóra múlva kész az alternatív szegedi halászlé. A kerítés felett beszól a szomszéd, és vitatkozni kezdtek az örök dilemmáról. Muszáj-e passzírozni, vagy turmixolni is ér?

Rejtély, hogy a Green Peace miért nem perelte be a kiadót, hogy ezt a "csapást" távolítsák el a könyvből. Az egyetlen mentségük, ha a jogászaik még mindig adatot gyűjtenek az özönvízről.

Nem csak az elpusztult, hanem az életben maradt állatok miatt is. Szerencsétlenek ott ülnek párosával a bárkán. Mi van, ha az egyikük meleg vagy leszbikus? Vagy csak nem jönnek be egymásnak. Mi van, ha valamelyikük nem akar gyereket? Megkérdezte őket erről bárki? És ha megkérdezte, az mennyivel jobb? Lehet, hogy a hajón mérgesedik el közöttük a viszony. Miért kell szegény állatokat ekkora nyomás alá helyezni?

Vajon hogyan nézne ki a békás a csapás, ha Isten képes volna gondolkodni?

Először is, hagyjuk a békákat. Enélkül is van elég dolguk az ökoszisztémában.

Legyenek inkább kígyók.

Semmiképp ne potyogjanak az égből, mert megüthetik magukat. Bújjanak elő.

Az ideális testhossz 6-8 méter lehet. A fejük legyen akkora, mint egy borjú. Kezdetben. Lakossági visszajelzések alapján hangolhatunk rajta.

Abban a pillanatban, amikor előbújnak, romoljon el a Földön az összes lőfegyver. Ne lehessen se megjavítani őket, se újat gyártani.

Eddig tiszta?

Isten végtelen jóságában gyakoroljon kegyelmet. A kígyók minden nap kővé változnak két órára. Az összes kígyó a Földön egyszerre változik kővé, minden nap más időpontban, előjel nélkül.

A kővé változott kígyó elpusztíthatatlan, viszont szállítható.

Fontos, hogy a kígyók képesek legyenek lélegezni a víz alatt, különben túl egyszerű lenne beszórni a kőkígyókat a tavakba és folyókba.

Ellenben ne legyenek hőállóak. Maradjon remény.

Vajon ez csökkentené vagy növelné az együttműködési szándékot és képességet az emberekben?

Arra gondoltam, a fűszer legyen az, hogy minden alkalommal, amikor egy kígyótojás felhasad, és előbújik belőle egy kiskígyó, a tojáshéj elektromágneses sugárzást bocsát ki, amely az összes, tíz kilométeren belül tartózkodó emberben egyhetes, átmeneti amnéziát okoz.

Nem is tudom, miért gondolkodom ilyen irracionális dolgokon. Hiszen ez mind a fantázia világa.

 

 
 

=> Regisztrálni jó <=