underworld: rise of the lycans :: 2009. január 24., szombat, 20:21:08 :: 12 komment

A brazil szappanopera harmadik részében a fehér földbirtokos, Viktorio rabszolgákat gyűjt, mígnem lánya, a sápadt bőrű Szonyarinya felcsináltatja magát a rabszolgák eminens vezetőjével, összezúzva az addig tökéletesen működő, tekintélyelvű társadalmi rendet. Luciano beakaszt nemes vérű mostohatestvérének, és lázadást szít a négerek között, melyet Viktorio csírájában elfojt, és elkobozza Luciano érvénytelen szabadítólevelét. A nagy zűrzavarban azonban megszökik néhány leleményes néger.

Viktorio haragra gerjed, és a szerelmes párnak nagyon-nagyon rossz lesz.

Végül az erdőben lakó négerek ráébrednek arra, hogy mégsem olyan jó a saját szakállukra szedni a gyapotot, és rohamot indítanak a birtok ellen.

A Szonyarinyát alakító Rhona Mitra roppant izgalmas átmenetet képez ember és állat között. Otthonra elfogadnám, bár lakásban tartani jó eséllyel illegális.

4 / 10

 
 

elf
2009. 01. 25.
03:42:07

Megígérted, hogy benne lesz, milyen szep elfek voltak a vámpírok és gyönyörű helyen laktak. Meg a cuccaik is klasszak voltak.
Mage
2009. 01. 25.
04:00:27

A legszebb szavakat neked hagytam.
mr.
2009. 01. 26.
00:21:32

téged valaki kötelez ezeknek a filmeknek a megnézésére vagy a plázacicák nem hajlandók veled másra elmenni?
komolyan nem értem, miért nézel ilyeneket?!
az első rész még az éppen nézhető kategória volt, bár a jegy árát már az is csak éppen hogy érte meg. a második részre már egy jólfésült emós festett száját is a "tök gáz" hagyja el. ezek után beülni erre a 3. részre?
miközben (kivételesen) egész jó filmek mennek a mozikban. csak úgy gyorsan rákattintva a portra és kivárva azt a pár emberöltőt, mire lejön a lap, az éppen most futó filmek között szétnézve:
vicky cristina barcelona - neked való darab, nálam 6 pontnál megállt, de szerintem nálad bőven feljebb megy
a hercegnő - még nem láttam, de ralph fiennes, keira knightley mellett túl rossz már nem lehet
párizs - kedves, meleg, emberi darab (vigyázz, össze ne keverd a szintén vetített, közös haverunk által forgalmazott, párizs, szeretlekkel. ez utóbbi max. erős közepes.)
melegkonyha - spanyol, temperamentumos, laza. ha nem zavar a címben is megjelenő (amúgy nagyon természetesen és visszafogottan előadott) téma, akkor kellemes bő másfél óra
halálos közellenség 2. - ha az első felét nem láttad, akkor értelmetlen megnézni, de ha láttad, akkor tudod, hogy mennyire zseniális darab
louise michel - eddig nálam az év filmje (10/9) neked ezt speciel annyira nem ajánlom, mert ebben még coenékhez képest is több az abszurditás és kevesebb a jellemfejlődés
mongol - picit lassú, de szép, látványos, "szélesvásznú" darab
sukiyaki western django - még nem láttam, de takashi miike mester azért viszonylag ritkán téved
törvény gyilkosa - nem egy "szemtől szemben", de azért de niro, pacino páros előadása egy 7 pontot így is megérdemel
Mage
2009. 01. 26.
05:16:58

mr., lekötelezettje voltam annak, aki szerette volna velem megnézni. Rhona Mitra érdekes darab, egyébként igazad van.

Most neked is le leszek kötelezve a filmajánlókért, bár a Coenes, abszurdos mondatot nem értem. Az abszurd nem a Monty Python vagy a Hot Fuzz?
mr.
2009. 01. 26.
09:39:38

szerencsére a halászlét nem csak egyféleképen lehet főzni.
kimaradt a spíler, ami szintén egészen nézhető. ha bejött neked a blöff, a ravasz az agy.., akkor ez is be fog. bár valamivel gyengébb azoknál, de értékelni kell benne, hogy guy ritchie végre magára talált, mióta madonna lelépett.
a transsiberiantól meg óvakodj! - néha én is rossz terembe ülök be.
Sandy
2009. 01. 26.
12:17:48

Nekem egy jelenet van a No country for old men filmben, amikor úgy érzem, az abszurd irányába mutat a film, de mondhatom úgy, hogy ahol kikacsint a rendező a nagy iszamos vérfolyam közepén. Amikor a ruhaboltban összeszedi az öltözetét, és azt mondja az eladónak, hogy mindig fehér zoknit hord.
mr.
2009. 01. 27.
15:50:55

Sandy: az a filmük nem igazán abszurd. de az új (égető bizonyíték), pl. meglehetősen az.
Mage
2009. 01. 27.
16:25:16

mr., elég abszurdnak találom, hogy ezen a blogon indirekt arról győzködsz, hogy nem szeretem vagy nem értékelem az abszurditást.

Ne hagyd abba, tetszik.
mr.
2009. 01. 27.
17:37:34

te szerintem coenéket nem szereted. akik az abszurditás egy bizonyos formáját, ágát, stílusát művelik. (igen csak profin) ezt te magad írtad le, ugyan ezen a blogon.
van olyan abszurd humor, mely nekem se jön be. hiába professzionális, meg zseniális. pld. a számtalan díjat nyert, imdb-n közel 10.000 szavazattból 8.1-el jutalmazott, festőként általam igen nagyra tartott mester filmje, az andalúziai kutya, számomra egy értékelhetetlen "műalkotás".
Mage
2009. 01. 27.
17:57:18

Tegnap éjjel néztem a Mechanikus narancsot. Nem kétség, hogy mestermű, de az utolsó húsz percet nem tudom hova tenni.

Illetve tudom, de oda nem akarom.
g.
2009. 01. 27.
19:27:45

hah, mit tennél az új 12 dühös emberrel, illetve annak a befejezésével, amely nyikita mihalkov olvasata, csecsen vádlottal?
Mage
2009. 01. 27.
19:42:39

Tizenketten vannak? Tanítványaimnak fogadnám őket.

=> Regisztrálni jó <=