quote :: 2009. március 09., hétfő, 22:26:00 :: 4 komment

A legértelmesebb mondatokat a legnehezebb összerakni. Ha ezekkel beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen nyilvánvalóan nem a saját gondolataid, nem a te fejedben születtek, és bár először értelmesnek tűnnek, kimondva idegenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legértelmesebb mondatok túlságosan szofisztikáltak, a megértésükhöz szükséges ismeretek számodra túlságosan mélyen vannak eltemetve. Irányjelző nélkül kutatod a kincset, de ne aggódj, ellenségeid sem teszik majd magukévá. Ha mégis megpróbálsz így beszélni, hallgatóságodtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan nehéz ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértse, amiről beszélsz. Beleértve téged.

 

(Ha nem volna világos, a közkedvelt verzió:

"A legfontosabb dolgokat a legnehezebb elmondani. Ha ezekről beszélsz, nevetségesnek érzed magad, hiszen szavakba öntve összezsugorodnak - amíg a fejedben vannak, határtalannak tűnnek, de kimondva jelentéktelenné válnak. Ám azt hiszem, többről van itt szó. A legfontosabb dolgok túl közel lapulnak ahhoz a helyhez, ahol a lelked legféltettebb titkai vannak eltemetve, irányjelzőként vezetnek a kincshez, amit az ellenségeid oly szívesen lopnának el. Ha mégis megpróbálsz beszélni róluk, a hallgatóságtól csak furcsálló tekinteteket kapsz cserébe, egyáltalán nem értenek meg, nem értik, miért olyan fontos ez neked, hogy közben majdnem sírva fakadsz. És szerintem ez a legrosszabb. Amikor a titok nem miattad marad titok, hanem mert nincs, aki megértsen." - Stephen King)

 
 

g.
2009. 03. 11.
01:27:05

mint a hús, well done.
Em
2009. 03. 11.
11:10:24

Watchment néztél?
Koppány
2009. 03. 11.
11:41:26

hogy mennyire igaz Mage átirata! akikkel hosszabb-rövidebb beszélgetések után vmilyen kapcsolatban is maradtam, mind megerősítették, hogy különlegesen fogalmazok (nem egyenértékű az érthetetlennel!), mintha egy korábbi korból kerültem volna ide. Sokat olvastam, sokat voltam egyedül, s az olvasott fordulatok beleivódtak gondolataimba, majd beszédembe.
silence
2009. 03. 14.
20:10:23

Mage, ha így folytatod(játok), összezavarod az Istenről alkotott képem.
Köszönöm!

=> Regisztrálni jó <=