what :: 2009. április 21., kedd, 20:23:55 :: 21 komment

Ébredés. Ha csupán fél-egy órára szenderedem el, az alvás úgy kúszik ki a testemből, mint selymes, mákonyos lepel, amelyet a fejem irányából a lábam felé rántanak ki gyengéd, ám határozott mozdulattal. Talán az idegszálak kapcsolnak vissza így.

Racionális üresség váltja jóleső bódulatot. És most hallok valami lármát. Vasárnap van, ebben egész biztosan vagyok, a telefon szerint délután három óra, és odakint zúg a tömeg. Dudálás és sziréna harsog.

Ha az ország teste lennék, mondanám, doktor úr, ismét hasogat a szélső jobb oldalam. Ez nem lehet más. Jól hallom? Egyre hangosabb. Milyen sziréna ez, vízágyué talán?

Letámolygok a galérián. Az internet még működik. Irány a Nol. Bajnai 25%-ra emeli az áfát, mást nem látok, ha kitört volna a háború, arról írnának talán, persze lehet, hogy ott van alatta, 25% áfa és tengernyi molotov, vagy lehet, hogy késésben van a szerkesztő. Fel kéne nézni az indexre, ez mégiscsak életveszély. Nem, oda akkor sem.

Mi lesz az autómmal? Pont itt parkolok. Már lőhetik közéjük a gumit. Át kellene ugrani a nénihez kalasnyikovért, biztos tart egyet a padláson, átvonult fölötte néhány háború. Most jöl jönne. És ha már ott járok, kérek lassan ölő kontaktmérget is. Valami elmebeteg azzal szórakozik, hogy kifordítja a motoros visszapillantómat minden áldott reggel, persze, nem csak az enyémet, végigmegy az egész soron, de ma bekenem zselészerű anyaggal a tükröt, és holnap reggel, két utcával arrébb szörnyet hal az illető. Aztán lehet nézni, hogy ez most mi volt.

Kihajolok az ablakon, zúgást és fütyülést hallok, de nem látok mást, mint sétáló és nyugodt embereket. Ez hogy lehet?

Remélem, az autóm jól van. Ki kell menteni. Irány a fürdő. A víz zubog. Hoppá, te mit keresel a kádban? Itt akarsz legyet fogni? Szegény. Kiszedlek, várj. Nagy a baj, látom, ne rohangálj már, elzárom a vizet. Megvan mind a nyolc lábad? Oké, máskor ne mássz bele, eridj. Nincs most időm pókokkal játszani.

Előveszem a lakcímkártyám, pajzsként tartom majd magam elé, hátha akkor a jó rendőrök nem vernek egészen agyon, elnézést, biztos úr, itt lakom, többet ne üssön már.

Leérek az utcára, könnygáz sehol, rendőrök sincsenek. Egyre erősebb a zaj. Kik ordítanak így, és hogy lehet, hogy mindenki ennyire nyugodt? Hol vannak az autók?

A föld alól jön a hang.

Lenézek az aluljáróba.

A helyzet kritikus.

Istenem, már megint. Hányszor rajzanak ezek egy évben?

Nem értem az egészet. Nem értem a mondanivalót. Olyan ez, mintha a szúnyogok úgy akarnák kivívni az elfogadást és a szimpátiát, hogy évente egyszer (kétszer, hányszor) kikötöznek egy fához meztelenül, és megcsípnek tízezren. Illetve, eszembe jutott még egy hasonlat pedofil papokkal és tízezer kisfiúval, de az már tényleg nem volna fair.

Hova a halálba tekertek? Nincs jobb dolgotok? Ott sem lesztek boldogabbak, ahova biciklivel mentek, ebben egészen biztos vagyok.

A személyes istenkeresésem fő oka, hogy borzasztóan rémisztőnek találom a gondolatot, hogy túlfejlett és túlszaporodott majmok lennénk. Így az én hitemet nem a földrengések, nem vulkánkitörések, nem a csonka és a beteg emberek teszik próbára, hanem egy óra autóvezetés budapesten.

És most még ez is.

De jó lehet részegen vagy ordítva vagy a többiek miatt csendben szégyenkezve bringázni az Andrássyn. Könyörgöm, nem lehetne ugyanezt éjszaka? Nem fogjátok zavarni az éjszakai állatokat, ebben biztos vagyok. Hisz lámpátok sincs többnyire.

Csak minket hagynátok élni, ha kérhetem. Legalább hétvégén.

 
 

Ivon
2009. 04. 22.
10:37:21

Nekem úgy tűnik, direkt mész a szúnyogok közé.
Jól öltözött provokátor.
Mage
2009. 04. 22.
12:35:06

Ivon, a mocsár közepén ébredtem a nagy zümmögésre. Te merre indultál volna el?

(Nem volt otthon étel sem.)
mr.
2009. 04. 22.
13:10:14

nem dobunk össze Mage-nek egy bringát szülinapjára?
Muncika
2009. 04. 22.
15:01:57

Nem hiszem el, hogy nem jöttetek még rá: valószínűleg Mage egyszerűen csak nem tud biciklizni.
Azért kerül elő újra és újra a téma.
Mana
2009. 04. 22.
15:09:11

Akkor kap háromkerekűt, az stabilabb.
NH
2009. 04. 22.
18:22:59

Vagy kétkerekűt beépített seprűnyéllel...
Panna
2009. 04. 22.
18:34:05

nekem a fight club című film jutott eszembe. méghozzá a tűz utáni kocsmajelenet. "amit birtokolsz az birtokba vesz".
Panna
2009. 04. 22.
18:38:28

a rendőrökről meg ez:
link

ha rosszul linkeltem akkor elnézést, a SÜN-ös videó akart lenni. zseniális.
g.
2009. 04. 24.
03:44:52

A hited nem csupán a forgalomban megy át próbatételen, hanem a társas érintkezés bárminemű formáját megtapasztalva.

Mellesleg kései indulásból eredően arra kényszerültem, hogy a budai oldalon, a Szarvas téren várjam meg a környékedről visszatérő menetet. Örülök, hogy korai, riadt ébredésedhez nem én szolgáltattam a zenei aláfestést. (tongue in cheek)

Egyszer azért ki kellene próbálnod milyen teli torokból, drótszamáron süvítve hujjogni az Alagútban. Tegnap hajnali 2-kor is megtettem. Megvan a varázsa akár ezredmagad, akár egy személyben hagyod a visszaverődő hanghullámokat a lelkedben szabadsághormonokat termelni.
Ivon
2009. 04. 24.
13:20:37

Te a boldogság tested eteted, Mage a szenvedő testét, Én a seggem növesztem.
little drama queen
2009. 04. 24.
17:16:33

Azért én szeretem azt olvasni néha, hogy ebben a városban nem csak átutazók vannak, akik idejönnek néha homokozni, hanem vagyunk mi is egy páran, akiknek ez az otthonunk, akiknek az ablaka erre a kurva játszótérre néz, amin mindenki folyton demokráciát játszik, mert idejön valahonnan és azt gondolja, hogy joga van hozzá. Pedig mi csak egy normális várost meg egy normális életteret szeretnénk, ami azoknak is van, akik idejönnek máshonnan, mert ezért cserébe 'máshol' meg béke van. És minden eszemfaszom rendezvényes útlezárásnál ez jut eszembe. Hogy takarodjatok az otthonomból...
Mage
2009. 04. 24.
17:25:59

Április 22-én is tartottak egy critical mass-t, ami, gondolom, be sem volt jelentve, mindenesetre délután öt körül szépen elzárták a Deák tér környékét. Valami flashmobnak nézett ki. Ha valaki többet tud róla, ne tartsa vissza.
Ivon
2009. 04. 24.
18:46:59

Bármikor szervezhettek hatalmas autós vonulást, csendes, vidéki kisvárosokban. A traktorosok nem voltak restek.
Panna
2009. 04. 24.
19:15:36

a belvárosban minden nap ez van. imádtam fulladozni a régi albérletekben. ahogy reggel kilépsz a szikrázó napsütésbe, szívod a jól megérdemelt szmogot, hallod a dudálást, látod-érzed a türelmetlenséget. aztán már jönnek is a hajléktalanok, és nincs kétséged felőle, hogy Budapesten vagy.
Sandy
2009. 04. 24.
21:23:48

Úgy tűnik tényleg van ezzel a felvonulással valami gáz.

link
andrás
2009. 04. 24.
21:54:37

Little drama queen! Kezd érdekelni, hogy ki vagy. Maitainál is láttalak a "Milyen színű a hangod" témában és itt is, és linkelted a blogodba a Mage-féle társaságot is (Mamzel), és több Mensa-tagot is, akiket személyesen ismerek (Maitai, Gezemice, Nóra). Lehet, hogy te is Mensa-tag vagy? Én is. Linkeljük egymás blogját? A blogomat láthatod, ha a nevemre kattintasz. Abból biztos tudod, ki vagyok, mostanában állandóan én vagyok a téma a listán (egy olyan üggyel kapcsolatban, amiben én vagyok a sértett fél, mégis mindenki azt várja, hogy én kérjek bocsánatot a másiktól), pedig már alig írok a listára, inkább csak a blogomban vagyok aktív. Mage barátunkat személyesen is ismered? Vagy te is csak a blogjából? (Ha a blogból, akkor nálam láttad a linket, vagy máshol találtad meg véletlenül? Én is véletlenül láttam meg.) Válaszolhatsz itt is és e-mailben is. Ha mensás vagy, az e-mail címem benne van a tagnévsorban. (Biztos rájöttél már, hogy ki vagyok, én még sajnos nem jöttem rá a nickből, hogy te ki vagy, pedig lehet, hogy ismerlek...) Ha mégsem vagy Mensa-tag, akkor megtalálod a címet a blogomban a profilomban. (Ha nem vagy mensás, honnan ismered Maitait és Gezemicét? Ha Mensás vagy, akkor nyilván onnan.)Ott leszel a holnapi rendezvényen?
Ivon
2009. 04. 24.
23:18:10

András, ilyenkor félek tőled.
andrás
2009. 04. 24.
23:22:35

Ivon, miért félsz? Nincs rá okod, nem kell félni tőlem.
Ivon
2009. 04. 24.
23:39:08

Tudom, de mikor mániákus vagy az ijesztő. Egyébként csíplek, így messziről.
Jerry1022
2009. 04. 25.
00:47:05

Mage, legközelebb hajts a tömegbe. Ha előállítanak (nem vegyi; mesterséges úton... vagy biciglis úton) akkor védekezhetsz azzal, hogy a kattogó kerékpárlánctól kaptál epilepsziás rohamot. Hátha nyersz pár millát.
little drama queen
2009. 04. 25.
16:52:03

Mandras, küldök levelet, a kommentoldalt inkább hagyjuk meg mage olvasóinak :)))

=> Regisztrálni jó <=