enjoy the ride :: 2009. június 25., csütörtök, 12:45:53 :: 20 komment
celeb

Ma láttam Joykinget.

Piros Nissan terepjáróban ült, és lassan, kitartóan, a világot bejárt, érett férfiak nyugalmával csiszolgatta autója bal hátsó kerekét.

Joyking társkeresőre jár, és 40 évesnek vallja magát. Kizárólag versben hajlandó kommunikálni, és aki nem randizik vele, azt hosszú, kemény szavú lírában szidalmazza. Erről már könyvet írtak.

Joyking egyébként rég elmúlt 60.

Hosszan néztem őt, feltűnően, nehogy azt higgye, nem tudom, kicsoda. Felváltva bámultam a napszemüveges fejét, és a keservesen nyikorgó gumiját.

Legyünk büszkék nagyjainkra.

 
 

mr
2009. 06. 25.
21:19:30

mekkora szám volt egy időben bélabá a csajoknál.. mindenki megöregszik egyszer. csak van, akinek nem sikerül méltósággal.
Mage
2009. 06. 25.
22:24:01

Ezek szerint tudod, kiről van szó. Azt hittem, csak a lányok fogják.

Kár, hogy Muncika nem kommentel mostanában, elmesélhetné, hogyan nyomozta ki Béla, hogy vettem mobil internetet. (Akkor épp Muncikának írt szerelmes, majd beszólós "verseket").
Sandy
2009. 06. 25.
22:31:00

Aki nem tudja ki ez a Bélabá, az kérdezze meg, vagy illedelmesen hallgasson?
Mage
2009. 06. 25.
22:44:43

Ernyey Béla.

A postot azért hagytam kint (néha ugye törlöm, amit leírok, elég baj nekem, hogy eszembe jut, miért bántsak másokat), mert legalább három, visszajáró olvasóm kapcsolatba került vele.

És mert gyakran gondolkodom azon, hogyan illik megöregedni.

Gyakran látom, hogy egyes emberek 50 éves koruk körül megőrülnek. Egy barátom szerint ezzel nincs semmi baj, mert úgysem veszem majd észre magamon, engem viszont nagyon nyomaszt, mivel másokon látom, és jó a képzelőerőm.

Sandy, olvastad az előző heti ÉS-t? Váncsa 60 éves születésnapjára írt Megyesi Gusztáv köszöntőt. Szép nekrológ kerekedett belőle, amit nem csodálok, tekintve a kettőjük között feszülő, áthidalhatatlan szakadékot.
Sandy
2009. 06. 26.
06:41:46

30 éves gimis osztálytalálkozón 3 hete 5 centiről bámulták a hülye barátaim a fejem, keresték a festéknyomokat. 31 ember közül csak én nem őszültem még meg. Ez nagyon szép magyarságteljesítmény, erre mit olvasok: az őszülés annak a jele, hogy a szervezet jól felkészült a rák elleni harcra. Ennyit a rózsáról és a tövisről.
Olvastam, kicsit furcsa írás volt, de azért nekrológnak nem nevezném.
Mage
2009. 06. 26.
12:21:13

link


"Ez itt most nem nekrológ; attól, hogy valaki hatvanéves, nem kell még elsiratni."

Lefordítom:

"Szívesen írnék már nekrológot róla."

------


"...amúgy gondolat és gondolat. Ez nagy szó. Magyar publicistának úgy hetvenévenként jut eszébe épkézláb, eredeti ötlet, sőt, egyáltalán gondolat, ami önmagában nem volna még nagy baj, csakhogy hatvankilenc év az átlagos életkor a szakmában."

Fordítás:

"Csúsztatok egy hatalmasat, illetve rögtön kettőt, mert egyszerűen fáj, hogy dícsérnem kell Váncsát, úgyis tudja mindenki, mennyire jó, ezért ilyen nyakatekert módon próbálkozom, hátha nem sikerül."
Sandy
2009. 06. 26.
13:13:04

Ezek inkább értelmezések - én ennél jóhiszeműbb vagyok.
Mage
2009. 06. 26.
20:07:36

Legutóbb a DVD olvasóm volt nagyon jóhiszemű, az egyik 1-est 0-nak hitte. Szerencsére volt hibajavító algoritmus.

"Nem akarok beleszólni": bele akarok szólni.
"Nem akarlak megsérteni": meg foglak sérteni.
"Nem vagyok magányos": magányos vagyok.
"Nem érzem rosszul magam a bőrömben, persze, kicsit nehéz most": rosszul érzem magam a bőrömben.
"Nem keresek, majd jön, ha jönnie kell": nem bízom magamban.
"Nem nekrológot írok, persze": sajnos nem nekrológot írok.

A másik, amit kiemeltem: "ez nagy szó". Hogy lehet valakit így dícsérni?

"Az egyik barátom átjött, amikor festettem a lakást. Ez nagy szó. Ma már nem segítenek egymásnak az emberek. Hallod, milyen jó barátom van? Átjött! Ez nagy szó! Tényleg!"

Aki évtizeted óta írásból él, annak ezekkel illik tisztában lennie. Csak hát dolgozik a tudatalatti.
Sandy
2009. 06. 26.
20:18:34

Hát akkor folytatom.
"Nem értek veled egyet":
mr.
2009. 06. 26.
20:24:26

igazad van Mage. tényleg van benne nem kevés savanyú szőlő.
Mage
2009. 06. 26.
20:34:16

Sandy: csak azért vitatkozom veled, mert úgy ismerlek, hogy nyitott vagy az eltérő álláspontok ütköztetésére. Kérlek, ne vedd győzködésnek.

A cikk a következővel indít: "hatvanéves emberrel nehéz mit kezdeni manapság". Az első két bekezdés arról szól, hogy 60 évesen már elrohad az ember agya. Szép, születésnapi sorok ezek.

Később jönnek ilyen gyöngyszemek: "Tényleg jobb lesz minden egy kicsit attól, hogy Váncsa bent van, noha nekem speciel eszem ágában sincs bemenni."

Ha te valakit fel szeretnél köszönteni a hatvanéves születésnapjára, és esetleg dícsérni szeretnéd az illetőt, a fentiek közül melyiket foglalnád bele az írásodba?
Panna
2009. 06. 26.
20:58:37

elég gyenge írás. az első bekezdésekben helyesírási -és stilisztikai hiba is van. mért ő írt róla? megérdemelne egy baglyos pólót.
Mage
2009. 06. 26.
21:08:28

Melyikekre gondolsz?
Sandy
2009. 06. 26.
21:44:51

Nagyon nyitott vagyok, talán az MKK egy kicsit azért sok volt.
Életem legjobb barátjának az 50. születésnapján -emlékszel, amikor találkoztunk- két olyan sztorit meséltem el a népes baráti társaságnak, igencsak illusztris vendégekkel a körünkben, amiknek semmi közük nem volt a barátom nagyságához, eszéhez, és ezzel eléggé kilógtam a sorból. Viszont mindkettő nagyon jellemző volt rá, és nagyon jót nevetettek rajtuk - vagyis hát persze rajta.
Szóval bizonyára mást gondolunk arról, miről is szóljon egy ilyen köszöntő, ennyi az egész.
Sandy
2009. 06. 26.
22:13:15

Illő tisztelettel elővettem a lapot és újra elolvastam az írást. Minden, hozzám hasonlóan nyitott kedves társunkat megkövetve, kicsit tovább kell mennem az eddigieknél: egyáltalán nem értek veletek egyet. Hemzseg az írás a dicséretektől, persze nem törleszkedő módon, de ki lehet szinte minden sorából érezni a mélységes tiszteletet.
Azért a végén egy pillanatra mégiscsak van egy kis fennköltség és emelkedettség: amikor a Rézfaszú bagoly közeli eljövetelét vetíti elénk. No persze ez is csak egy kép, de nagyon szép.
Sandy
2009. 06. 26.
22:28:38

Még egyetemista voltam, amikor Cseh Tamás ott járt, és koncert után volt egy beszélgetés vele. Megkérdezte valaki, érezte-e már koncert közben, hogy sírnia kell? És elmesélte, hogy egyszer azt a dalt énekelte, ami arról szól (nagyjából), hogy nyitott könyv az élete, és hogy hiába dugja a kezét a zsebébe, csak üresen húzza ki, nincs semmi elrejtve, mindig azt adja ami látszik, önmagát: és a nézőtéren röhögtek, mert nyilvánvalóan a kéz zsebbe dugásáról a zsebhokira asszociáltak.
Szóval nem egyszerű képekben beszélni, mégis közérthetően.
Panna
2009. 06. 26.
23:31:52

"neurobiológus professzora, például, nemrégiben"-szerintem a pl. elé nem kell vessző, de lehet hogy tévedek.
a stilisztikait nem találom, alighanem én olvastam félre:)
Sandy, van igazság abban amit mondassz, lehet, hogy attól is függ, hogy az ember hogyan értelmezi a sorokat, hogy milyen hangulatban van. most másodszorra sokkal pozitívabbnak találom az cikket, mint pár órája, lehet azért, mert pihentebb vagyok. amúgy érdekes dolog ez, hogy valakinek az írás a szakmája, tehát minden valószínűség szerint nagyon egzaktul képes fogalmazni, és mégis többféleképpen értlemezhetőek a szavai(nyilván arra az esetre értem amikor tényleg egyértelmű véleményről van szó)..illetve egy hétköznapi eset, hogy beszédbe elegyedsz egy idegennel, és kialakul egy összhang, pontosan értitek amit a másik mond, miközben mondjuk egy barátoddal, vagy a szüleiddel, akikkel ismeritek egymást x ideje, elbeszéltek egymás mellett.
Sandy
2009. 06. 27.
04:59:46

Panna, igen. Az előző találkozómon sikerült egy osztálytársam -számunkra addig ismeretlen- férjét pár percre magamra haragítanom, egy primitív poénnal. A szemközt ülő sráccal, akivel mindig nagyon jóban voltunk, kezdtem el beszélgetni, és lekezelően és gúnyosan odavágtam neki, hogy "b+, te csak okoskodsz, minden újvárosi ilyen hülye volt!". Egy idegen ebből nem tudta, hogy mi 25 év után is akkora barátok maradtunk, mint voltunk, plusz hogy a legrégebben én költöztem Újvárosba, tehát értelme se volt ilyet komolyan mondani.
Persze hagytuk pár percig a srácot pofákat vágni, és csak utána szolgáltunk háttér-információval.
Mage
2009. 06. 27.
18:05:29

Sandy: a különbség az - már ha elfogadom a te nézőpontodat -, hogy a belső poénokat személyesen vagy e-mailben célszerű előadni, és nem publikus vezércikkben.
Sandy
2009. 06. 27.
22:36:11

Egész nap vegetáriánus koszton voltam, békés kérődzőként: OK.

=> Regisztrálni jó <=