if you can :: 2009. július 18., szombat, 16:28:58 :: 54 komment
analyze

Az is érdekes, hogy szinte minden, a prostitúcióról szóló, komolynak és szakértőnek szánt cikk központi eleme az a kijelentés, hogy a megkérdezett nők 90-95%-a azonnal felhagyna a prostitúcióval, ha tehetné. A héten az Élet is Irodalomban megjelent, terjedelmes írásban közli ezt velünk Betlen Anna, aki nyilván ért a témához, foglalkozik vele, és gondolom, valamit mondani akart.

De mit?

Szerintem az irodai dolgozók 95%-a azonnal felhagyna a munkájával, ha tehetné. Hasonlóképp éreznek a bolti eladók, hentesek, és úgy általában a legtöbb ember, aki épp dolgozik.

Az emberek 95%-a Balín, Korfun, Hawaii partjain, vagy valami egzotikus helyen töltené az idejét ebben a pillanatban, pezsgőt, koktélt, kaviárt fogyasztva, vállát masszíroztatva, ha tehetné.

Többségünk ráfeküdne egy több méter magas, hófehér, kristálytiszta kokainból álló dombra, és orral előre beleszippantaná magát az anyagba, úgy, hogy a lábujja se lógjon ki. Ha tehetné.

Az emberek komoly hányada nem azzal foglalkozik, amivel gyermekkorában akart, mégis, ezek a cikkek azon keresztül vezetik le a prostitúció borzalmait, hogy az óvodában senki nem a prostituáltat jelölte be álmai szakmájaként.

Valójában a 10 év alatti lányok közül többen szeretnének kurvák lenni (igaz, nem tudva, hogy ez mivel jár), mint zöldségesek vagy könyvelők.

Ezt az egészet azért mondom el, mert ha az ilyen írásokból kihúzzuk az értelmetlen kijelentéseket, valamint az olyan trivialitásokat, hogy az emberek szexelni akarnak, és hogy vannak nemi úton terjedő betegségek, akkor másfél A3-mas oldal apró betűből összesen marad három-négy mondat, amelyek egyikében biztosan szerepel az a szó, hogy kizsákmányolás.

Erre annyit tudok mondani, hogy bár sosem fizettem szexért, a legtöbb pénzt nőkre költöttem, pedig csak néhányukkal volt kellemes és érdekes a beszélgetés, és egyébként igen fukar vagyok.

Biztos sok nő járna inkább gyalog, ha tehetné. De nem teheti, mert akkor sajnos nem lesz szex, pedig ő annyira vágyik rá.

A társadalmi problémák abból származnak, hogy szeretnénk - és folyamatosan próbálunk - magunknak hazudni arról, hogy mik vagyunk.

 
 

Jerry1022
2009. 07. 18.
17:48:49

"Olyan társadalom létrehozása a célunk, ahol egyszerűen nem létezik prostitúció."

Na, én itt hagytam abba az olvasást. Egy ilyen társadalaomban vagy csak nők élnének vagy csak férfiak olyan robotokkal amik kielégítik a vágyaikat. Harmadik alternetíva a 3 másodperc alatt ható fejfájáscsillapító.
Egy ilyen torz világban azért nem lenne prostituált, mert mindenki az lenne. Hiszen a férfinak nem kellene pénzzel honorálni azt a fél-egy órácskát, mert a nő az minden elán nélkül szobára menne vele, erkölcsi teher nélkül persze. De amíg a nőknek fájhat a feje, vagy nincs éppen hozzá kedve, addig igen is leszek olyanok akik ebből az alapvető szükségletből is pénzt csinálnak.
Macseb
2009. 07. 18.
19:08:47

Alapvetően szerintem minden nő kurva és minden férfi kuncsaft. A férfi vesz egy szál virágot v. elviszi vacsorázni/koktélozni/táncolni stb. (igény szerint bővíthető a lista) a nőt, majd az este/ajándék osztás/stb. után jó esetben úgyis szex a vége. Általában nem a nő hívja meg a férfit...
Sandy
2009. 07. 18.
20:17:09

Hát Macseb, ez a virág-vacsora-dugás szentháromság azért lehet bővebb is, csak törekedni kell egy kicsit, hajrá. Még a végén találsz a sok milliárd közt egy nem kurvát és boldog életed lesz.
Macseb
2009. 07. 18.
23:23:07

Tudod Sandy, a lista a végtelenségig bővíthető, variálható, felcserélhető, a végeredményen semmit sem változtat. Nem panasz volt, még csak nem is negatív töltetű mondatok, csupán egy általam megállapított tény. Egyéb iránt boldog életem van.
message
2009. 07. 18.
23:31:49

Én kikérem! Nem vagyok alapvetően kurva és a férfiakat sem kuncsaftnak nézem. És a normális férfiak sem azért vesznek virágot vagy visznek el vacsizni meg moziba, hogy utána cserébe jól megdughasson.

Aztán meg, Macseb, ilyen eltorzult gondolkodású férfival, nem javasolnék egy nőnek sem randit. Amúgy még jó, hogy nem a nő fizet bassza meg, ha már egyszer randira hívták. Sőt, egy kapcsolatban sem a nő fizet, viszont megtalálja a módját, hogy fontos apróságokkal folyamatosan viszonozni tudja ezt. Nem, nem szexszel. És ha neked a szex a végeredmény egy kapcsolatban, és az, hogy mennyi marad vacsora után a pénztárcádban, akkor szánlak.
mr.
2009. 07. 19.
03:34:32

Macseb: van/lehet a férfi életében olyan időszak, amikor csak és kizárólag kuncsaft. lehet ez 1-2 év és huzamosabb idő is. sőt akár le is élheti így az életét. a világirodalom és a történelem erre szebbnél szebb neveket gyártott (don juan, casanova, sármőr,..)
a nőknél fordítva dettó. de azért a párkeresést erősen durva lenne ehhez hasonlítani, mert akkor az nem más, mint egy szimpla elfásulás.

és akkor még nem is néztük, hogy ez a sablon a párkeresésen kívüli "bulis" időszakokra sem mindig állja meg a helyét. nem egy hely van, ahol a nő keresi a zsét. ő hív meg, ő rak a feneked alá autót.. akkor ott most ki a kurva?

aztán van az emancipált típus, aki fénysebesség ötszörösével tud fejben kettővel osztani. még a számla fejlécét sem nézted le a pincér által kezedbe nyomott blokkról, mikorra ő már eléd tette a kaja árának a felét és röntgen szemmel figyeli, hogy mennyit csúsztatsz mellé jattnak, mert annak a fele is a kezedben landol, mielőtt a pincér megfordulna.
Sandy
2009. 07. 19.
10:08:22

mr., van aztán amikor a hölgy magától hajtja igába a fejét. Egy kolléganőm 15 éves házassága után mesélte egyszer, hogy a férje az életben egyszer mosogatott el: aznap, amikor az asszony édesapja meghalt. Persze ha úgy nézem, ez is végtelenszer több a nullánál.
Mamzi
2009. 07. 19.
10:54:53

Szerintem semmi sincs ingyen. Törekedni kell arra, hogy mindig kiegyensúlyozott legyen a mérleg: "ha ma focimeccset nézel, holnap menjünk moziba (én választok); ha egy estét egyedül vagy mással töltenék, legközelebb főzök is neked".
Természetesen minden okos nő ismeri az ajándékszopcsi fogalmát, amely a hosszú távú, boldog párkapcsolatok titka.
Sandy
2009. 07. 19.
11:15:06

Kb 12 éve nagyon megütköztem, amikor gimis korom jóbarátja végig panaszkodta a beszélgetésünket, hogy elege van az asszonyból. Pl. elmegy kb havonta egyszer hétvégeken a barátnőivel, hol egyiknél alszanak, hol másiknál. A másik barátom, aki még mindig ott él a városban, megjegyezte, hogy de hát te is el szoktál menni.. Na igen, de az más. De ő ne menjen el. Nagyot csalódtam a fiúban, azóta se értem, és közben még más dolgok is csodálkozásra késztettek. A felesége idáig bírta, a napokban költözik el két gyerekkel. Másik ismerősömnek annyit mondott, azt sajnálja, hogy nem 10 éve tette meg, elszúrt ennyi időt az életéből.
Bármennyire időtállónak érzem a barátságunkat, titokban azt érzem, hogy megérdemelte a fiú. És tényleg nem értem, mit gondolt, hogy lehet eltűrni azt az életet, amit ő a feleségének elképzelt.
Mamzi
2009. 07. 19.
11:23:35

Vajon miért érte meg 10 évig élni egy ilyen férfivel.
Panna
2009. 07. 19.
12:35:16

aha, persze. boldog emberek pont így szoktak nyilatkozni, mint te, Macseb. legalább magadnak ne hazudj. ha nem tudsz kimászni ebből, szerintem menj el pszichológushoz, családállításra, vagy amiben hiszel. rövid ahhoz az élet, hogy így éld le.
Sandy
2009. 07. 19.
13:47:37

Mamzi, a feleség (F) polgári peres bíró. Édesanyám ülnökként nagyon sok tárgyalását végigülte. Válások, vagyonmegosztás, gyerekek kihez - rengeteg emberi gyarlóságot és fájdalmat láttak, általában győztesek nélkül, sok vesztessel. F lehet hogy úgy gondolta, annál amit látott még az is jobb, amiben él. Idáig. De nem tudom biztosan.
mr
2009. 07. 19.
14:49:16

Mamzi: lehet, hogy azért tűrt 10 évet, mert azt hitte, hogy fordítva is igaz a párkapcsolati alaptétel: némelyik nő, mind egyforma.
Mamzi
2009. 07. 19.
15:00:54

Szóval ez a történet két pancserről szól.
mr
2009. 07. 19.
15:06:09

két pancserről és egy bölcsről, aki kívülállóként, háttér információk nélkül is képes ítéletet mondani.
Mamzi
2009. 07. 19.
15:07:44

Az én megjegyzésemet miért vetted komolyabban, mint a sajátod? Amellett, hogy több igazságot tartalmaz persze.
mr.
2009. 07. 19.
15:24:45

jah, hogy magadra vetted? nem kellett volna. de ha már így alakult, mikor merném én a te megjegyzésedet, akár csak egy kósza gondolat erejéig is nem komolyan venni?

azon szoktam meglepődni, hogy nem ritkán az ilyen 10 évből kimenekülőknek sikerül azonnal egy pontosan ugyan olyanba beleugrani. de olyankor azért már elő szokott jönni a tapasztalat és nem várnak újabb 10 évet. 6-7 év után ki szoktak lépni belőle.
Mamzi
2009. 07. 19.
16:16:00

Ez igaz, észben tartom mostantól.

Mivel én még csak 23 éves vagyok, nincs statisztika-értékű tapasztalatom ezügyben. De Neked elhiszem.
mr.
2009. 07. 19.
19:37:12

már hogyne lenne. csúsztasd a mértékegységeket magadhoz. csak gondolj a 10 napos(!) hosszú kapcsolataidra és már is érteni fogod.
Mamzi
2009. 07. 19.
19:44:38

Gyorsan mindent előre is bepótlok a házasságunk előtt. Tulajdonképpen ez is Miattad történik, mint minden más is kerek e Világon.
Mage
2009. 07. 19.
20:15:50

"Nem vagyok alapvetően kurva."

Alapvetően nem is gondoljuk rólad, hogy az lennél.
Mage
2009. 07. 19.
20:18:35

Mamzi, mr., ti jártatok már? Vagy az még hátravan?
Macseb
2009. 07. 19.
20:24:24

Emlékeztek erre a mondatra: "...bár sosem fizettem szexért..."? Erre reflektáltam. És emlékeztek ezekre a szavakra: "...eltorzult gondolkodású férfival,...még jó, hogy nem a nő fizet bassza meg..."? Érdekes, hogy egyből azt gondoljátok, férfi vagyok. És ha nő lennék? S amúgy miért is evidens, hogy a férfi fizet? Vajon miért vagyunk annyira prűdek, önámítók, s öniróniára képtelenek, hogy felvetésemre nem a mosolyogva helyeslő bólogatás, hanem a felháborodás a reakció. Nem is tudom ki ámítja önmagát... Ebben igazán semmi rossz, vagy elítélendő nincsen. Egyszerűen az élet ilyen - s ettől még lehet igazán boldog.
Mage
2009. 07. 19.
20:39:18

Macseb: a férfiak és a nők nyelvében a "kurva" szónak két-két jelentése van.

A férfiak arra mondják, hogy kurva, aki túl sokat kér, és arra, aki nem akar lefeküdni velük (vagy mással akar).

Nő szájából a kurva jelentése: a többi nő, illetve az a nő, aki összejött egy jó kiállású férfivel. Találd ki, melyiken sértődtek meg.

(Van még egy harmadik, közös használata, amit szeretettel szoktak venni és mondani, nagyjából azt jelenti, hogy jól nézel ki és jó vagy az ágyban.)
mr.
2009. 07. 19.
20:49:09

Mage: bírnád mi?!

Macseb: igazad van, lehet így is szemlélni az életet, csak egy idő után nagyon unalmas lesz.

"Egyszerűen az élet ilyen": felcsaptam a nagy közhelygyűjteményemet és ott volt az első oldalon, így bemásolom, mert ide most pont jó: "az élet olyan, amilyenné tesszük". mindjárt mellé raknám saját kiegészítésemet is: sőt olyan, amilyennek látni akarjuk."
message
2009. 07. 19.
21:53:56

Persze, hogy nem. Jól esik így ismeretlenül is.

Egyébként mindegy lenne, hogy a bulis időszakomat élném vagy, ha emancipált lennék, vagy bármilyen más. Egyszerűen meguntam és nem fárasztom magam felesleges körökkel, hiszen kivétel nélkül azt hallom, ha fizetnék, hogy: Na ne, ne már, mit képzelsz, rakd el azt ott gyorsan!
Helyette készülök egy aprósággal a következő alkalomra, aminek sejtem, hogy örülne. Legutóbb, bambuszfonalból készült párnahuzatba varrtam egy belső huzatot, amit teletöltöttem illatos gyógynövényekkel. Ez azért meghatóbb, mint elővenni egy pénztárcát.
Sandy
2009. 07. 19.
23:29:11

message, sajnálom, hogy nem én kaptam.
mr.
2009. 07. 20.
00:03:50

Sandy: jé, ilyen nőt merre találni? rossz helyen keresgéltünk?

message: ne vedd személyeskedésnek, csak teccik. az borzalmas, mikor le kell állni a nővel birkózni a kasszánál.
message
2009. 07. 20.
06:20:18

Ne sajnáld Sandy, sajnos nem alszik jól éjszaka.

Te végtelen úriember vagy mr., tőled eddig bántót nem láttam, pedig régóta itt vagyok.
Sandy
2009. 07. 20.
10:16:09

message, az lehet a baj, hogy nem ún. anatómiai párnát tömködtél meg.
mr.
2009. 07. 20.
15:09:01

Sandy: én használtam anatómiait. az sem feltétlenül olyan jó. a kedvencem, hogy a jobb anatómiaiak között van már hanyatt alvós, oldalt alvós és hasonalvós verzió. elképzelem, ahogy alvás alatt, rem fázisban, forgolódás közben elkezdem cserélgetni a fejem alatt a párnakat, annak függvényében, hogy éppen merre fordulok..
Sandy
2009. 07. 20.
15:31:51

Nem tudom pontosan én milyet kaptam ajándékba pár hete, mindenesetre jobban alszom azóta. Sajnos a dolog tudományos élét tompítja, hogy nagyjából azóta alkalmazom az itt elemzett banán-módszert is.
mr.
2009. 07. 20.
16:05:57

a legnagyobb bajom az volt vele, hogy moshatatlan és szellőztethetetlen. ha egyszer használod izzadtan, ami átmegy a vékony huzatán, akkor dobhatod ki. vastag huzatot meg nem rakhatsz rá, mert a tested melegétől veszi fel a fejed formáját. én két napig feküdtem rajta lázasan, utána mehetett a kukába. á: 35.000.-
message
2009. 07. 20.
17:00:03

A nyugtató illatokra mentem, tettem bele levendulát, citromfüvet és orbáncfüvet.
Én jól alszom éjszakánként, de nem egy helyben, jobbra, balra, hasra, hátra, oldalra, ha valaki mellettem van, akkor meg rajta vagy lábtartónak használom. Ilyenkor picit felébredek, és láttam milyen békésen alszik, a párnába két kézzel kapaszkodva a feje alatt és az nekem olyan jól esett.

Visszatérve az eredeti témához, én nem akarok változni, a régi, hagyományos dolgokat szeretem. Gondoskodni akarok, kedves lenni és nyugalmat árasztani. Nem akarok ajándékszopcsit adni és kibékülős szeretkezést sem szeretnék. És az a férfi amelyik elvárja, hogy kifizessem a piti kis kólámat vagy a pizzámat, vagy, hogy én hívjam meg rá, az egyszerűen nem hozzám való.
Macseb
2009. 07. 20.
17:42:54

Azt hiszem Mage, sejtem, mi lehet a válasz. Viszont szóhasználatomban akkor egy újabb jelentés tartalmat kapott.
Mage
2009. 07. 20.
20:18:15

mr., mielőtt kidobtad, próbáltad a mosógépet?

Két két láz után a hagyományos párnát is ki kell mosni kétszer. Én a paplanokat is ki szoktam időnként (újabban le sem veszem róluk a huzatot ilyenkor - minek).
Panna
2009. 07. 20.
21:22:05

Macseb, nem hinném, hogy prűdek vagyunk, csak nem vagyunk olyan nexusban, hogy az ominózus kiejelntésedet "mosolyogva helyeslő bólogatás"-sal díjazzuk..
én személy szerint levágnám a fejét annak aki ilyet mond a társaságomban, vagy csak szimplán szánnám, független attól, hogy férfi vagy nő. te nyilván nem vagy ilyen sekélyes, csak amit mondtál..egyébként valóban nincs ebben semmi rossz, de azért talán érdemes lenne összetettebb szerepeket is kipróbálni.

párnaügyben billerbeck-re voksolok, bambusz meg valami egyéb töltetű ágyneműm van, nagyon szeretem. viszont az öregedés jeleként konstatáltam, hogy már csak a saját párnámon tudok jól aludni. régen ilyen nem volt.
Sandy
2009. 07. 20.
21:45:57

Panna, akkor lassan azon is fennakadsz, ha a palacsinta előtt nincs a juharszirup már az asztalon?
Panna
2009. 07. 20.
22:13:21

fenn:). nem, nagyjából attól függ, hogy hol/ki teszi elém. ha fizetek érte akkor magasak az elvárásaim, ha ismerősnél/barátnál kapok akkor nagyon hálás vagyok.(legrosszabb esetben a szándékért:)
mr.
2009. 07. 20.
22:25:09

Mage: vízben feloldódik és egy gumi szerű massza lesz belőle. kipróbáltam. ezek után nem akartam még a mosógépet is tönkretenni.
Sandy
2009. 07. 20.
22:30:26

mt., szerintem a proci lett zárlatos, és attól bolondult meg az alak-vezérlés. Mert egy ilyen drága párnában kell hogy legyen legalább egy. És aki nem szereti az alacsonyat, annak dupla magos.
Sandy
2009. 07. 20.
22:31:27

bocs, a közepéről vettem a vége helyett egy mássalhangzót.
Panna
2009. 07. 20.
23:07:30

Sandy: kicsit elkanyarodtam miközben írtam.. tehát hogy a palacsintát ki rakja elém és az milyen. a szirupot sehol-senki, ennyire kekeckedő nem vagyok:)


Jerry1022
2009. 07. 21.
00:44:19

Összefoglalok.

Férfi kontra nő picsogás arról, hogy etikus-e a szexért pénzt/szolgáltatást adni. Időközben elindult egy párnacsata.


Alaptémához visszatérve, kérdés: Az-e a kurva aki első éjszaka után elteszi az éjjeli szekrényre tett pénzt, vagy az aki visszaadja?
Mana
2009. 07. 21.
01:57:39

Ami biztosan nem etikus az ilyen gyógynövényes haute couture párnával párnacsatába kezdeni.
Mage
2009. 07. 21.
16:52:13

mr.: az emlékező párnáról beszélünk, amit a NASA fejlesztett?
mr.
2009. 07. 21.
19:25:25

nemtom.

asszem ez volt: link

az tény, hogy amíg nem mállott/rothadt szét, addig kényelmes volt.
érdemes megnézni az oldalt, kiváló marketinges csapatuk lehet. a termék eredeti ára 33.800 Ft, de most akciósan megveheted 36.685-ért.
Sandy
2009. 07. 21.
23:09:06

A Millenium 60 fokon mosható. Akkor neked nem olyan volt.
Szerintem egyébként nem az ördögtől való olyan akciót hirdetni, ahol drágábban adják a terméket. Pl. Svájcba azért nem tudtunk betörni a seprőinkkel, mert az ilyen dolgokat ott a vak, sérült, stb. emberek állítják elő, és a jólelkű polgárok nem vennék meg az idegen terméket.
Na például egy ilyen seprőre simán lehetne karácsony előtt emelt áras akciót hirdetni, hogy még jobban kifejezhessék együttérzésüket a derék emberek.
Mage
2009. 07. 21.
23:50:38

Ez már nagyon lejárt párna. Jelenleg itt tart a tudomány: link
mr.
2009. 07. 22.
00:04:38

ugyan má 15.000-ért? csak óccsó hamisítvány lehet.
Jerry1022
2009. 07. 22.
11:33:08

Útáljatok ki, de én akkor is a nagyanyám féle, keményretölött libatollpárnán szeretek aludni. Attól jobb nincs, max. a frissen kaszál szénába bedőlni és aludni egy jót.
Edit
2009. 07. 23.
20:40:37

Talán nem a legkorszerűbb, de a tönkölypelyva-párnát nagyon dicsérik. Ha párnán aludnék, magamnak is olyat vennék.
Sandy
2009. 07. 24.
08:24:25

Nagyanyáméknál falun ezeket a természetes párnákat -beleértve a keményre döngölt szalmapárnát is- volt alkalmam bőven kipróbálni, sose felejtem az illatukat.
Azonban nem az anyag ami a legfontosabb, hanem a forma. Egy cudar nagy kemény szalmapárna bármilyen bio, tönkre vághatja a nyakadat.
cinna
2009. 07. 29.
09:10:56

hány (amúgy a nők kurvaságára panaszkodó férfi) lenne kurva, „ha tehetné”...
amúgy nem muszáj fizetni a szexért (se).

=> Regisztrálni jó <=