lose :: 2010. október 14., csütörtök, 22:11:18 :: 18 komment

A naponta elfogyasztott étel mennyiségének csökkentése testtömeg és testtérfogat csökkenést okoz. (c)

Tehát lefogysz.

Rövid ideig gondolkodtam, hogy a New Scientist vagy a Nature oldalain jelentessem meg ezt a korszakváltó tudományos felfedezésemet, melyet már emberkísérlettel is alá tudok támasztani.

A fent említett magazinok szerkesztési gyakorlata - elsősorban a hosszú átfutási idő - miatt végül a saját oldalamon való közlést választottam, hiszen a milliók, vagy inkább milliárdok életében beálló, tartós, pozitív változást nem késleltethetem egyetlen nappal sem. Főleg nem merő szakmai hiúságból.

A Kevesebbet Evés (c) nevű új és egészen forradalmi fogyókúrás módszer hivatalos bevezetése csak a klinikai tesztek lefutása után várható, ezért azt tanácsolom, hogy ha biztonsági játékos vagy, egyelőre maradj a hagyományos módszereknél: hegyi kristály, agykontroll, félévente negyed kör futás a Margit-szigeten, illetve a 75 kilónál könnyebb emberek leanorexiázása.

Kísérletező, újdonságokra fogékony emberként azonban érdemes kipróbálnod a Kevesebbet Evés (c)-t.

A módszer egyik nagy előnye a természetes hamburger-, sütemény-, chips-, kóla-, illetve gyógyszerdiétához képest, hogy az emberi szervezet szokatlanul lassan alakít ki toleranciát a koplalással szemben. Így a leadott kilók mennyisége szinte egyenesen arányos a Kevesebbet Evés (c)-re fordított idővel.

Az önmagamon végzett kísérlet eredménye azt mutatja, hogy pusztán már a kenyérről való leszokás és a szokásos vacsora mennyiségének 2/3-ra történő csökkentése képes eltüntetni a hasadat - amennyiben a Kevesebbet Evés (c) kipróbálása előtt nem növekedett a tested folyamatosan. Amennyiben folyamatosan növekszik a tested, elképzelhető, hogy a kívánt hatás érdekében a reggeliből és a délutáni sütiből is le kell csippentened majd egy keveset.

Ha mindez nehezedre esik, segítségedre siet a vizuális fantázia: evés közben mindig képzeld az asztalodon lévő tányért egyszerű vályúnak.

Minden lefogyni kívánó, ám ezt az álmát már-már feladni készülő versenyzőnek tiszta szívből kívánok erőt és kitartást a Kevesebbet Evés (c)-hez.

 

 
 

mr.
2010. 10. 14.
22:36:08

ki szólt be neked, hogy sovány vagy?
Mage
2010. 10. 14.
22:48:58

mr.: Az első 23 évre érted, vagy amióta magamra főzök/vásárolok?
Jerry1022
2010. 10. 15.
01:06:03

Nagyszülők, tippem szerint. Azok szokták csipkedni az ember arcát, mikor még hagyja, miközben károgják, hogy olyan sovány ez a gyerek. Rájöttem az arccsipkedés se kedveskedő "bók". Így nézik a bőr alatt húzódó zsírszövetek vastagságát.
Mage
2010. 10. 15.
14:10:55

Ez egyedül a nagyszülők esetén megbocsátható, ők éltek a háború alatt. Akkor ettek, amikor volt mit, hátha holnap már nem lesz. Dióhéjből főzték a teát.
Jerry1022
2010. 10. 15.
14:57:48

A leleményesebbje meg mákgubacsból. Hja, akkor még tudtak élni, nem ilyen elpuhult volt a társadalom.
haynau
2010. 10. 15.
15:38:32

Hjah, mennyivel is jobb volt a lóhús, pláne ha egy kis lőporral behintve nyiszálta le az ember, elvétve szóló tüzérségi háttérzenével kísérve a műveletet...

Ja, egyébként hallottam az "FDH-Diétáról" - az FDH a német "friss die Hälfte", azaz "zabáld a felét" rövidítése. Bár nem értem, mire lenne ez jó, mert a fél alma reggelre barnára rohad.
Redrum
2010. 10. 19.
03:47:40

Végre nem egy érzelmi alapon megfogalmazott áltudományos irányzat, mint például a vércsoport, vagy Atkins diéta, esetleg a különböző, egyoldalú táplálkozást részesítő, csupán átmeneti, korántsem tartós sikereket eredményező fogyókúrás javaslat.

A Kevesebbet Evés (c) nem új, de mindenképp sikeres fogyókúrás módszer az optimális testtömeg és testtérfogat mellett egyéb kedvező hatásaira hívnám fel a figyelmet.

Ajánlott a kalória-bevitel 20-30%-al való csökkentésével áttérni, a gazdagabb tápanyagú ételekre (sovány hús, hal, zöldségek, gyümölcsök) szemben a nyugati (jellemzően magas kalóriatartalmú, gyorsan felszívódó szénhidrátok, cukrok, telített zsírok) fogyasztásával.
A modern kori életformára válaszként született reformtáplálkozások sem szakítanak a nem megfelelő táplálkozással. Hiszen a barna cukor egyáltalán nem egészségesebb, mint a fehér, figyelembe véve, hogy az emberi szervezet alig ötszáz éve ismeri. A teljes kiőrlésű gabona sem jobb, a fehér lisztnél.
Több bizonyíték támasztja alá, hogy a testtömeg index (testsúly osztva a méterben vett testmagasság négyzetével) csökkenése mellett, megelőzhetőek a civilizációs betegségek, mint a kardiovaszkuláris, rák, diabétesz, autoimmun betegségek és a depresszió is.
E mellett régi tapasztalat még, hogy a mozgás is hatásos depresszió ellen. Természetesen itt nem a ’’valódi’’ depresszióra gondolok, melyet bizonyos élethelyzetek válthatnak ki. Sokkal inkább arról a boldogtalanság járványról, ami háborúk, vagy diktatúra alatt elmúlik.
A pszichoneuroimmunológia szerint az immunrendszer és az idegrendszer kölcsönös kapcsolatban állnak.
E szerint, amikor a szervezetet valamilyen stressz éri, akkor az immunrendszer gyulladásfaktorokkal, vagyis citokinekkel üzen az agynak. Ilyenkor leszünk fáradtak, kedvetlenek. Véleményem szerint ez még nem betegség, persze sokaknak ez kényelmes és könnyű kibúvó lehet a felelősség alól. Tehát, a modern kori boldogtalanság abból fakad, hogy a nyugati táplálkozás gyulladáskeltő, melyre az agy fáradtsággal, szélsőséges esetben depresszióval reagál.

A minél sikeresebb szaporodási versenyben is nagyon nagy szerepe van a megfelelő mennyiségű, nem túl sok, de nem is kevés 15-20% zsírpárna-felszereltségnek. Ezért is ajánlott úgy élni és táplálkozni, hogy az evolúciós tervnek minél jobban megfelelj. Ez a szelekció pedig nem kedvez egyik szélsőségnek sem. Sem az anorexiásoknak, sem a túl kövér nőknek.

Ha már táplálkozásról beszélünk:

„Vegyétek és egyétek. Ez az én testem, mely tiérettetek megtöretik. Igyatok ebből mindnyájan. Ez az én vérem, mely tiérettetek kionttatik.”

Ez a szimbolikus rítus valójában az emberevést írja le. Az Ó- Testamentum is több kannibál-történetet megemlít.
Miért van az, hogy a gyerekek nem rettennek meg az emberevő óriás és Jancsi és Juliska meséjétől? Talán mert a felfalás vágya, ezek a sötét vágyak, félelmek ott élnek a lelkünk mélyén? Elmerülve mélyre, egészen addig, míg nem jön a kannibalizmus, de Sade markija, aki felszabadítja a bennünk élő ragadozót.

A kannibalizmus lehet túlélési stratégia is. Ahol élelemhiány lép fel, ott megjelenhet az emberhús utáni vágy is.
Sztálin nem bírta az Ukránokat, ezért gondolta, hogy majd jól éhen halasztja őket. Ennek érdekében begyűjtetett minden élelmiszert, aminek következményeként több millió ember meg is halt. Viszont az éhezők egy része a kannibalizmust, mint túlélési stratégiát választotta.

A kannibalizmust alapvetően két részre lehet osztani. Az endokannibálok a saját rokonukat eszik meg, az exokannibálok pedig más törzsek tagjait. Az endokannibalizmus jellemzője, hogy a szeretett rokon lelke tovább él azokban, akik elfogyasztották, míg a rituális emberhús fogyasztása mágikus cselekedet. A pszichiátriai eseteknél pedig általában szexuális perverzióként, szadisztikus élvezetként jelenik meg.

Ezek fényében, kicsit máshogy hangzik:

Maradj itt vacsorára!
mr.
2010. 10. 19.
15:32:10

haverom olyan 10-15 kg felesleget hordoz magán. pusztán önvédelemből. ő szokta mondani a "csont-bőr" emberekről: és mit fog csinálni, ha jön a rák? mihez fog fordulni a szervezete, ha le kell győznie egy betegséget? tiszta életigenlés a srác.

Mage: melyik hivatalnál sikerült bejegyeztetned a "Kevesebbet evés (C)"-t. Mert nekem is lenne két korszakalkotó új találmányom, de nem tudom, hogy pontosan hova és milyen dokumentációval forduljak a szabadalomért. most nem részletezném ezeket, mert nagyon hosszú lenne, de a "Ne gyújts rá!" és a "Ne igyál!" neveket szeretném a tudományos módszeremre lefoglaltatni.
Mage
2010. 10. 19.
22:05:26

mr.: A ne gyújts rá módszert hosszú ideje alkalmazom (egy év kihagyással, ami tavaly történt). Rettentő nehéz. Aki rászokott, az tényleg élete végéig úgy marad.

Ezt nem azért mondom, mert be akarlak majd perelni szabadalomsértésért. Csak úgy mondtam.

A ne igyál-nak mi a lényege? Gyorsan mondd el, kérlek, mert kimegy a buborék a Martini pezsgőmből.
Jerry1022
2010. 10. 20.
00:12:29

Ez a "Ne gyújts rá" módszer működik szenvedés nélkül is. Egy barátom, Gergő háromszor próbált leszokni, most harmadjára érezte magát felkészültnek rá. És azóta nem is kívánja, nincs az az idegeskedés, meg a többi hasonló szenvedés. Csak felkészültnek kell lenni rá.
sarakata
2010. 10. 23.
19:50:17

Örvendek, hogy Péter, közkincsként Mage megvilágosodott az evés tekintetében. Bölcs állatorvos barátom már 1987-ben, 27 évesen kiejtette a száján ezt az elképesztő mondatot: "Aki nem eszik, az lefogy."
De ezt Bergen-Belsenben már sokkal korábban tudták, minden tudományos előtapasztalat nélkül.

Elkényeztetett és puha társadalom, a maga képzelt előjogaival. Nem fog menni.
mr.
2010. 10. 23.
21:56:01

"Aki nem eszik, az lefogy."
ezt a tézist már számtalanszor újragondolták és bizonyítást nyert, hogy a karcsú alak megtartása/elérése mellett igen is szabad enni. bármit és bármennyit. a lényeg, hogy ne nyeld le.
sarakata
2010. 12. 24.
19:57:18

Megosztom veletek, hátha. Vagy "talán", a szó mélységes értelmét Redrum, spelled backwords M., kitűnő barátnőnk fogja kifejteni.

Öt éves koromig kizárólag ebédet voltam hajlandó enni, abból is csak másodikat,szeretett nagyanyám legnagyobb kétségbeesésére. Szúnyog Pannának becéztek, mint helyi sovány vigaszt. Ehhez képest épp elég magas és egészséges lányka lettem, D melltartóval. Mellműtét után C, sajnálom.
A saját kislányom babakorában ötször szopizott belőlem, minden alkalommal pontosan 120 grammot. Az idióta gyerekorvos lebaszott, hogy a gyerek sovány, tessék pótolni az anyatejet. Ekkor belecsempésztem a lefejt tejbe egy kis cukrot, hadd hízzon az a gyerek, és lássatok csodát, a baba a cukrozott tejből mindössze 80 grammot szopott. Viszont akart még vizet. Érezte.
Ekkor abbahagytam az erőlködést. Ma a gyerek 15 éves, pofátlanul tökéletes alakja van. Tejszínes tésztát eszik, sütit meg gyümölcsöt. Neki az kell. Pont annyit, de grammra, amennyire szüksége van. Érzi.

Nem egy hihetetlen ostobaság, hogy az emberiség fele sok tízezret költ havonta arra, hogy lefogyjon, a másik fele meg éhezik? Mindkettő szörnyű szenvedés, hülyeségek hülyesége, kipróbáltam.

Pont annyit vegyél el a közösből, amennyi kell neked. Van ott elég, neked is.

Ennyit Krisztus Urunk születésére. Mátyás fivérem lázban fetreng, Szent Péter épp haldoklik.

A Halálfa Szára, finn népmese, copyright by Lorant Roeg.
Jerry1022
2010. 12. 24.
20:32:52

Ejha.

Pont annyit vegyél el a közösből, amennyi kell neked. Van ott elég, neked is.

Lenin bácsi nyalogatná a száját, örömiben.
Mage
2010. 12. 25.
02:38:44

"Nem egy hihetetlen ostobaság, hogy az emberiség fele sok tízezret költ havonta arra, hogy lefogyjon, a másik fele meg éhezik? Mindkettő szörnyű szenvedés, hülyeségek hülyesége, kipróbáltam."

Ez igaz.

Egyszer olvastam, mennyire szörnyű, hogy a fogyasztói társadalom kétszer annyi fürdőruhát sóz ránk, mint amennyire az emberiségnek szüksége van.

Tekintve, hogy az északi és a déli féltekén felváltva van nyár és tél.

Elég lenne félévente cserélni.
Mage
2010. 12. 25.
04:44:52

(Nagyon remélem, hogy a férfi olvasók nem kezdenek el - a példát követve - sem centiméter, sem gramm adatokat felsorolni. Főleg nem "szopizott" állítmányú mondatokban.)
sarakata
2010. 12. 25.
13:39:52

Köszönöm, hogy megtiszteltetek reflexióitokkal. Kérem kitűnő stílusú és roppant szigorú Mage barátunkat, hogy nézze el nekem a méretezési kényszeremet. Foglalkozási ártalom. A kifogásolt állítmányért elnézést kérek, ezen az oldalon nem merném használni a "szopott" szót. Amennyiben van javaslatod, szívesen használok más, politically correct kifejezést. Jómagam sem vagyok szőke, csak mesterségesen depigmentált.

Üdvök, örökimádás.
Rafina
2010. 12. 25.
15:26:39

Kedves Sára Kata! Saját történeted szinte azonos az enyémmel, néhány különbséggel. Sosem voltam kövér gyerek, nagyszüleim féltek, hogy egyszer éhen halok. Sőt Széchy bácsi is ezzel fenyegetett néha. Pedig rengeteget ettem, de napi két edzésre jártam. Aztán terhesen azzal fenyegettek, hogy nem fogom tudni táplálni a gyermekemet, mert nincs rajtam elég zsír:-) Tudtam, több, mint egy éven át és mit tagadjam kövér volt, de nagyon. Felnőttnek csinos, de nem karcsú, inkább az a "van rajta mit fogni " típus. Ő nem sportolt sose.
Viszont én, ha abba hagyom a sportot, akkor bíz meghízom, mint a malac akármilyen keveset is eszem, mert azért a minimum az kell a munkám elvégzéséhez is (gondolkodás). A testtömeg és térfogat növekedést minden vizsgaidőszakban megtapasztaltam:-) Rajtam a Kevesebb Evés (c) remek ötlet nem segít önmagában. Hosszú bevezetéssel csupán azt a tételt akartam felvezetni, hogy a táplálék hasznosítás az bizony alkati kérdés is. Van aki önmagában tökéletes:-) Vannak, akiknek kell egy kis segítség. De egy dolog mindenkinek fontos a siker eléréséhez. Ez pedig a fegyelmezettség.

=> Regisztrálni jó <=