talent :: 2010. december 05., vasárnap, 18:16:23 :: 50 komment
cult

Hogy lehet, hogy ennyi tehetséges hazánkfia szakadt külföldre, és felejtette el, honnan származik?

Mert hiszen a magyar a világ legtehetségesebb népe. Rendre fel is bukkan a Britain's Got Talentben minden évben legalább egy magyar emigráns, akitől a hideg kiráz és a szemed könnybe lábad.

Janey Cutler

Paul Potts

Susan Boyle

Itthon miért csak Szíj Melinda és (az egyébként nagyon szerethető, de énekelni képtelen) Király L. Norbert marad?

És miért van az, hogy nálunk mindkét műsorban a zsűri felét ránézésre be lehetne utalni a pszichiátriára? A másik fele meg közútálatnak örvend, ha arról beszél, hogy az énekes hangja értékelhető-e énekként?

Egy időben azzal vígasztaltam magam, hogy biztos maradt itthon is pár zseni, csak a színvonal miatt nem jelentkeznek ezekbe a műsorokba.

Sajnos a Váci utcát járva észrevehető, hogy ha zenét hallasz, akkor azt külföldi vándorzenészek adják elő, ha nyikorgást, akkor magyarok koldulnak zenét imitálva.

Fel kéne ébredni. És tanulni, tanulni, tanulni.

Nem csak zenét.

 
 

Androidus
2010. 12. 05.
20:48:00

Nem a magyar műsorral van a baj, szerintem. Kis ország, kevesebb hülye, aki égetni akarja magát, törvényszerű, hogy alacsonyabb lesz színvonal. Nem, a baj a rendszerrel van. Kiáll egy majom, és _bizonyítani_ akarja, hogy neki jó hangja van. Cifrázza, tekergeti, kínszenvedés hallgatni. De muszáj, mert csak így fog minden kib. másodpercben hallatszani, hogy neki mennyire, mennyire.

Az éneklés elsősorban az alázatról szól. Piaf nem cifrázza, Sinatra, Cher, Freddie és a többiek se. Csak árad belőle a hang, és az énekes próbál minél inkább hátrébb húzódni a zenéhez képest.

Szerintem van felsőbb osztály, amit azok élvezhetnek, akik ott ülnek a Broadway-n az ülésekben. Ez akkor lett gyanús, amikor a múltkor véletlenül előfordult a Rent a tévében. Namost ahhoz az előadáshoz kb. ilyen színvonalon férhetsz hozzá a neten:
link
A filmen ehhez képest az látszik, hogy Espinoza egy helyben áll, és nem táncol, viszont szakad róla a víz. Ugyanis kifejez, minden porcikájával, olyan intenzitással, hogy belepréselődsz a fotelba. Az egyetlen porcikája, amit nem tud kontrollálni, azok a verejtékmirigyei.

Szerintem van felsőbb osztály, akik nem ereszkednek le a megasztárok és celebek szintjére. Megértem őket. Ettől kicsit nehezebb a valódi zenélést becserkészni, de azért megvalósítható.
Mage
2010. 12. 05.
22:06:58

Biztos nem véletlenül az az egyik leggyakoribb visszaérő álmom, hogy Amerikába költözöm.

Susan és Paul mindenesetre nem a legfelső társadalmi osztályt képviseli.

Nagy-Britannia lakossága 60 millió, így ha ott évente egy ilyen tehetség kerül elő, végülis nálunk csak 6 évente kellene jönnie egynek (nagyon leegyszerűsítve).

Az vígasztal, hogy újabban készült néhány jó film: a Pánik, a Nyomozó, és a Valami Amerika 2.

(A Predators-t hagyjuk, az rettenetes.)
Mage
2010. 12. 05.
22:22:08

Ja, és nem arról van szó, hogy nálunk nem ilyenek indulnak: link

és nem is egy-két árnyalattal kevésbé szikrázó ékkövek, hanem arról, hogy a két párhuzamosan futó tehetségkutatónkban egy-egy olyan ember áll nyerésre, aki fülhasogatóan hamisan énekel.
mr.
2010. 12. 05.
23:24:38

az angoloknál évente van egy ilyen sorozat, nálunk meg négy. ezért is volt az a vicces helyzet, (talán tavaly) hogy az egyik sorozat közepén kibukó átment a másik tv-hez és ott elvitte a fődíjat. egyszerűen nincs ennyi tehetség egy ekkora országban. ráadásul azok a csatornák csinálják nálunk, amelyek a legtöbb igénytelen szemetet (mónika show, való világ stb).
ellenben az angoloknál az itv-é, ami kb. a bbc-vel említhető egy szinten. abban szerepelni, akár csak sima riportalanyként már eleve megtiszteltetés, míg jóérzésű ember már azt is szégyelli, ha véletlenül bekerül egy tv2-es, rtl-es vágóképbe.

mostani jó magyar filmek közé tenném még a köntörfalakat és a bibliotheque pascal-t. továbbá az "1" című film sem olyan rossz, bár ez már erősen ízlésfüggő. éppen azon gondolkodtam minap, hogy még egyszer megnézem.

a predators attól, hogy szerepel benne három magyar statiszta (kettő a vásznon egy meg a kamerasíkban), még nem lesz magyar film. antal nimród saját elmondása szerint is kész forgatókönyvet és storyboardot kapott. sok vizet nem zavart.
Mage
2010. 12. 06.
00:05:43

"ellenben az angoloknál az itv-é, ami kb. a bbc-vel említhető egy szinten... míg jóérzésű ember már azt is szégyelli, ha véletlenül bekerül egy tv2-es, rtl-es vágóképbe."

És akkor ott van a zsűritagok és a műsorvezetők közötti különbség. Amanda egyedül leöltözi az egész magyar médiát (már amit látok az utóbbiból, mert bár nincs tévém, képek és youtube videók néha átjutnak a tűzfalon).

Nekünk a műanyag fülbevalós nők jutnak. (A tévében legalábbis).

Friderikusz és Mester úgy-ahogy vállalható, a többit haza kellene küldeni. Presser alig tud beszélni.

Ennek részben az lehet az oka, ahogy a többiekhez hasonlóan kínosan próbálja körbeírni, hogy milyen hamis volt az ének: "Benned igazi ösztönök vannak... olyan mélyről jött az előadás... hihetetlen bulit rendeztél nekünk... nagyon rég nem láttam ilyen előadót."
message
2010. 12. 06.
00:57:02

(Nem baj, hogy nem szól hozzám senki, megszoktam.)

Rossz műsor jut el hozzád.

Ő vállalható, én is bevállanám.
link

Szeretem nézni, amikor mosolyog és nevet. Annyira kedves, természetes, normális, visszafogott. Jó, hogy haza hívták.
link

Mage
2010. 12. 06.
01:06:49

Valóban, ő nem annyira szörnyű. Néha azért felírnék neki valami gyógyszert. Ül az arcán egyfajta mélyről jövő szorongás.

Bár a későbbi adásokon szerintem már magától is beszedte, amit be kellett.

Igazából Nagy Feró sem annyira gáz, főleg a kontraszt miatt, mert a női zsűritag önmagában akkora tragédia, hogy magával rántja az egész műsort a mélybe.

Nekem úgy rémlik, hogy az első adásokban voltak tehetséges énekesek. Azok hova lettek? Nem követtem igazán, csak klikkelgetek a youtube-on.
mr.
2010. 12. 06.
01:07:24

az itthoni műsorvezetőkkel különösebb bajom nincs. ebbe persze lehet, hogy az a szubjektív dolog is benne van, hogy egyikük régi haverom. (általában miatta nézek bele a műsorba.)
viszont lebetonoznám és a duna aljába süllyeszteném azt a divattervezőt, aki öltözteti őket. ennyi előnytelen és ocsmány ruhát, mint amibe őket pakolják, soha nem láttam még egyszerre.

a zsűri viszont engem is irritál. személy szerint rühellem friderikuszt, de tényleg messze a legintelligensebb a csapatban. más emberek, akiket meg nagyon szeretek nézni a színpadon (keresztes, eszenyi) csak lejáratják benne magukat.

azért a németeknél sem minden tökéletes ebben a műsorban:
link

link
message
2010. 12. 06.
01:29:24

Geszti kilőtte őket válogatós házban. Pedig a Dorka helyett bármelyik jobb lett volna, és lehet, hogy még bent is lenne a műsorban.

Enikő
link
Bárcsak ki tudnám én is énekelni így a lelkem.

És a Katica: link
mr.
2010. 12. 06.
01:35:42

tényleg magasan veri mindkettő a mostani döntősöket.
message
2010. 12. 06.
02:00:07

És eszembe jutott: Mazsi
Sajnos ő csúmyán elvérzett. Nagyon nagy pedig.
Tetszeni fog nektek is.
link
mr.
2010. 12. 06.
02:43:48

ez is jobb mint a bent lévők, de azért őt meghallgatnám egy csendesebb (ha nem is feltétlen lírai) számban, hogy tisztán mit tud kiénekelni, ha éppen nem üvölt.
Mage
2010. 12. 06.
03:17:50

Geszti nagy kontraszelektor, elég megnézni az Arc plakátokat. Azt azért nem gondoltam volna, hogy az összes énekest kiszórja a műsorból.
mr.
2010. 12. 06.
03:45:30

őt sem nagyon bírom, de el kell ismernem, hogy rettentően tehetséges. amihez nyúl, általában arannyá változik.
arra minden esetre jó ez a zsűrizés meg sms-ezés, hogy legalább lehet gyártani az összeesküvés elméleteket.
szerdán egy tv2-ben dolgozó ismerősöm mesélte el, hogy mekkora átvágás ez a szavazás meg a zsűrizés. előre rögzítve, hogy kinek kell bent maradnia. kállay-saunder apukájé az egyik legnagyobb produkciós iroda ami beszállít a tv2-nek, már a sorozat legelején el volt döntve, hogy ő fogja megnyerni. olyan részletesen magyarázták el nekem, hogy kétségek nélkül elhittem.
erre most hétvégén repült a srác.
Androidus
2010. 12. 06.
10:21:47

Úgy gondolom, hogy a tévével kapcsolatban nem az a gond, hogy adásban érkezik a műsor, hanem a műsorok minősége. Nálam szinte folyamatos a háttértelevíziózás, de a megaszarba még youtube-on se akarok belenézni. Ezért a linkeket nem fogom megnyitni, elnézést.

Mage: az a durva, hogy amikor énekkel kapcsolatban a hamisságról beszélsz, az olyan, mintha a zongoristánál az lenne a téma, milyen arányban sikerült eltalálnia a klaviatúrát az ujjaival.
Ivon
2010. 12. 06.
10:54:54

végre egy olyan témát hoztál, amihez nagyon egyszerű földi halandó is érdemben hozzá tud szólni.

a Keresztes Ildikót valaki darabolja már fel.

csak ezt szerettem volna mondani.
mr.
2010. 12. 06.
13:19:03

Ivon: egy darab kevés neked belőle? legutóbb a muzsika hangjában láttam és nagyon jó volt.
Ivon
2010. 12. 06.
13:36:32

belevernék a homlokába egy szöget, annyira idegesít.

elhiszem neked. a színpadon színpadiasnak kell lenni, játszani, túlozni kell, hogy elérjen a közönséghez. a zsűriben erre semmi szükség nincs. egy őszinte mozdulata nincs, mindene hazudik.
mr.
2010. 12. 06.
13:44:04

Ivon: hát persze, hiszen nő. vagy ezt eddig nem tudtad róla?
(amúgy engem is nagyon irritál, ahogy fent írtam)
Ivon
2010. 12. 06.
14:49:22

csinálja úgy, hogy ne vegyük észre.

egészen más, mégis ide kívánkozik.
említetted a mozgólépcsőzést, olyan városokban, ahol az egy főre jutó értelem magasabb az itthoninál. rám is ott ragadt a jobbra tartás szabálya.
ezen kívül volt még más is amire rácsodálkoztam és végtelenül szimpatikusnak találtam. ez a bolhapiacozás. egészen mást jelent mint nálunk.
társadalmi hovatartozástól függetlenül vesznek részt rajta, 50-60-as elegánsan felöltözött porsche cayenne tulajdonostól kezdve a tök vagány fiatalokon keresztül a magyar cigányokig. (ők mindenhol vannak, nekik ugyan azt jelenti, mint itthon.)
elképzelhetetlennek tartom azt, hogy itt a középosztályból valaki, bepakolja a legújabb volvojába a megunt ruháit, könyveit, edényeit... és elmenjen bolhára árulni. egészen más mentalitásunk van. itt a szar, ha beugrik a befőttesüvegbe, attól kezdve lekvárnak képzeli magát.


Redrum
2010. 12. 06.
15:05:28

mr.: "hát persze, hiszen nő." Csúnya általánosítás ez, nem?
Ez viszont helytálló: attól, hogy egy egyednek megvannak a megfelelő nemi szervei, és hazatalál az erdőből, még nem feltétlen férfi.

Egyébként, az említett nőnemű élőlény hasonló indulatokat vált ki belőlem is, mint Ivonnál.
mr.
2010. 12. 06.
15:10:17

bolhapiacozás: olaszoknál, görögöknél jártam többször is a bolhán. ott nem látni, hogy az árus mellett két másik figyeli a boltot, hogy ne lopják el. elmennek ebédelni és simán otthagyják a placcot egy cetlivel, hogy fél óra múlva jövök. addig te meg válogathatsz, és ha visszajött, fizetsz. nálunk biztos nem lenne raktározási gondja az árura a bolhásnak, ha elmenne ebédelni és szabadon otthagyná.
csak azt akartam ezzel mondani, hogy a bűnözés miatt is más itthon egy kissé a piac.

ennek ellenére, nálunk az ellenkezője sem alakult ki. alig vannak az országban igényes, minőségi üzletek, ahova egy olyan vásárló betérhet, akit elsősorban a minőség (netalán a kiszolgálás) érdekel és csak másodsorban az ár. mindegy mit nézünk. se tehetősebbeknek szánt műszaki, se ruházati, se életmód üzletet nem találsz. ami kinyit, az is hónapok alatt lepukkan vagy bezár. napokban voltam a max cityben. anno (nem is oly rég) még elitista boltnak nyitott. mára egy otthon áruház szintjén áll. csak a "tesco gazdaságos" az, amiből választék van hazánkban. marad a net. csak hát ruhát az tud kényelmesen neten próbálni, akinek elektronokból van a karja meg a lába.

talán csak az éttermek azok, ahol még találni minőségit és elegánsat, de ott meg megy a sznobadóztatás. (kétszer-háromszor drágább, mint pl. párizsban vagy a németeknél)
mr.
2010. 12. 06.
15:43:04

redrum: dehogynem csúnya általánosítás. hiszen van olyan gőzölgő víz is, ami nem forráz le (szárazjég), akad olyan tűz ami nem éget meg (pirotechnikusok szoktak filmekben néha ilyen tüzeket használni), van olyan kaja ami büdös, de ettől még finom (pl. néhány sajt féleség), de ettől még ha valami gőzölög abba nem nyúlunk bele, ha lángol nem megyünk a közelébe és ha büdös nem esszük meg.
és bizonyára előfordul olyan politikus is, aki becsületes, csak a választói és nemzete érdekeit tartja szem előtt. (bár ez utóbbiban nem teljesen vagyok biztos)
a példádat is tökéletesen el tudom fogadni, mert akad olyan férfi, aki nővé operáltatja magát miközben megmaradnak a nemi szervei, és volt már olyan ismerősöm is, aki azt mondta, hogy találkozzunk a népligeti erdő előtt.
Mage
2010. 12. 06.
17:24:29

Ivon: egyszer talán elhiszitek nekem, hogy egy nőről az minden lényegeset elárul, hogy műanyag fülbevalót hord.

És csak félig játssza meg magát. Ami igazán irritáló benne, hogy jól láthatóan kezelésre szorul.

És hát róla beszélünk: link
Mage
2010. 12. 06.
18:08:34

mr.: Ha már a nők általános jellemrajzánál tartunk, én néhány évvel ezelőtt figyeltem fel arra, hogy több okos nőt ismerek, mint okos férfit.
Ivon
2010. 12. 06.
18:43:32

százszor több nőt ismersz, mint férfit.
Mage
2010. 12. 06.
19:08:15

A munkám során főleg férfiakkal találkozom. Programozókkal, rendszergazdákkal, managerekkel, cégvezetőkkel.

Szakmai fórumokon, levelezőlistákon szinte csak férfiak vannak.

Van egy matematikai kérdés, amit rajtam kívül csak egy mensás nőismerősöm válaszolt meg helyesen. Egy másik, amit összesen egy programozó férfi, és egy nem programozó nő értett meg több órás magyarázat nélkül. A többség meg úgy se (a levelezőlistán ment).

És akkor a lélektanról még nem beszéltünk, amiből a férfiak nagy része elég sík.
mr.
2010. 12. 06.
19:21:24

Mage: Ivon már lecsapta előttem, de én is arra tippelnék, hogy közelebbről (és most nem "arra" gondolok) te szinte csak nőt ismersz.

a klipsz is gáz, vagy azért ott van engedmény?
Mage
2010. 12. 06.
21:47:22

mr.: A klipsz nem "gáz". A kinézet és az anyag számít, nem a rögzítés módja.
Ivon
2010. 12. 06.
22:00:05

Mage, egy férfi nem akarja neked bebizonyítani, hogy okos, vagy nem mindenáron, mint a nők. ha mégis, akkor abból mindig csak a baj van.
Mage
2010. 12. 06.
22:13:45

Dehogynem. Sokkal jobban akarja. Ugyanis ma már ciki verekedni. (Bár minden nő élvezi a lelke mélyén, ha férfiak verekednek miatta, az is, aki hazudik erről).

Az okos nőnek viszont van elég esze ahhoz, hogy felmérje: jól beszopta.

Mert szinte minden nő szeretne felnézni a férfira, és egy nála butábbra nagyon nehéz felnézni.

A legtöbb okos nő inkább lebutítja magát férfitársaságban, főleg, ha tetszik neki a másik, és főleg eleinte. A legtöbb, tehát nem az összes. Ilyen-olyan okból van, aki bizonyítani akar, de okosból ez a ritkábbik fajta.

A legtöbb férfi ezzel szemben azt akarja éreztetni, hogy ő a legokosabb.

Ez a szándék - az éreztetés - többnyire csak erősödik attól, hogy ha belül úgy érzi, hogy talán mégsem ő az.

Természetesen az "okosság"-nak nagyon sok oldala van, több tényezőből áll össze, és a definíciója is egyénenként eltérő.

Van, aki iq-ban méri, van, aki lexikális tudásban, van, aki humorban, van, aki érvényesülésben. Többnyire nem is egy, hanem több szempont alapján mérjük fel.

Nem állítom, hogy nincs olyan férfi, akinek van esze, és csendben meghúzza magát (ismerek ilyet), de ő elég introvertált. Nagyon ritka együttállás ez.
mr.
2010. 12. 06.
22:26:15

bocs, rosszul fogalmaztam: az is gáz, ha a klipsz műanyag vagy csak ha a fülbevaló műanyag? (mert az előbbieknél sokkal gyakoribb a műanyag)

nekem például sportos vagy színes mediterrán ruhánál tetszik egy arcformához jól megválasztott műanyag bizsu. természetesen semi formal, after five, koktél esetén vagy ezek felett már én is csak aranyat tudok elképzelni. (ezüstöt meg a bahia partyn, a szellemidézés alatt)
mr.
2010. 12. 06.
22:28:31

Mage: "A legtöbb okos nő inkább lebutítja magát férfitársaságban, főleg, ha tetszik neki a másik, és főleg eleinte."
most már tudom, miért isznak annyit a csajok!
Mage
2010. 12. 06.
22:41:35

A klipsz tartója természetesen lehet műanyagból. A szilikon amúgy is nemes anyag.

Maga a fülbevaló nem lehet.

Tudom, mire gondolsz, létezik olyan ruhaösszeállítás, amihez passzol egy érdekes színű fülbevaló. Én még ilyen esetben sem szeretem, de tény, hogy nem rá küldeném legelőször a fülbevaló-rendőrséget, hanem a műgyöngyösökre és a lifegősökre.

Tévéadásban, műsorvezetőtől semmilyen körülmények között nem megbocsátható az ilyen féle borzalom. Még színharmónia esetén sem. Hogyan is tudna megítélni egy előadást az, aki szeméttel aggatja tele magát? Ez pont olyan, mint alkesz hajléktalant kérni arra, hogy pontozzon le - korrektül - egy szarvasgombamártás-versenyt.

És mielőtt valaki leírná, hogy sznob vagyok, és nem telik mindenkinek aranyra, és attól még lehet jó ember: erre az a roppant egyszerű válaszom van, hogy a női fül nagyon szép fülbevaló nélkül. Ha aranyra nem futja, tökéletesen elég egyszerűen csak nem elrondítani.
mr.
2010. 12. 06.
22:52:55

a műgyönggyel engem is vallatni lehetne.

intelligencia: én is úgy látom, ahogy Ivon mondja. amennyire a férfiak erőlködnek, hogy megmutassák mennyire macsók, erősek, tehetősek, humorosak, stílusosak, milyen hosszú a béemvé kulcsuk és mennyire okos a mobiljuk, a nők annyira igyekeznek bebizonyítani intelligenciájukat. még azok a bombázók is, akik egyébként csak pusztán a megjelenésükkel képesek egy szórakozó helyen lévő összes pasit felragasztani a dekoltázsukra. ők is határozottan próbálják bizonyítgatni, hogy nem egy egyalkalmas, másnapi melóhelyen henceghető numerák, hanem a főnyeremények, akiket meg kell tartani.
láttam már én is nőtől olyat, hogy hülyének tettette magát, de mint később elmondta, ő csak egy órás szórakozást akart, másnapi sajátágyban ébredéssel.
Mage
2010. 12. 06.
23:02:11

"még azok a bombázók is, akik egyébként csak pusztán a megjelenésükkel képesek egy szórakozó helyen lévő összes pasit felragasztani a dekoltázsukra."

Persze, csak én nem róluk beszéltem, hanem az okosakról.

És nem azt mondtam, hogy az okos nő butának tetteti magát, csak azt, hogy nem feltétlenül akarja első alkalommal annyira földbe döngölni a férfit intellektuálisan, amennyire tudná.

A férfi meg gyakran annyira akarná földbe döngölni a másik férfit, amennyire nem tudná.
Androidus
2010. 12. 07.
00:41:54

Szerintem a felülkerekedési vágy az, ami bennünket előre hajt. Ez a hímüzemanyag. Lehet, hogy van olyan, akiből hiányzik, de azt magasról nem tekintjük vetélytársnak, és simán rálépünk. Ő nem játszik. Mint az egyik volt főnököm fia, aki papnak készült, aztán mégse lett az. De minden porcikája mégis olyan jámbor, jóravaló volt, nem lehetett haragudni rá. Át is néztem rajta egyből.

A nőket viszont szűrőn keresztül nézzük, és nem biztos, hogy észrevesszük a lényeget. Persze, szeretjük az ilyen videókat:
link
de mi a biztosíték, hogy észrevesszük, ha valaki csak játsza? Az egyik partnercégnél voltam "vendégmunkás" egyszer hetekig. Volt ott egy minden ízében bombázó. Dekoltázs, köröm, haj, szempilla. Tipegett, sikongatott, illegette magát. Napok múlva tűnt fel, hogy időnként váltás van. Aztán amikor elkezdtem figyelni olyankor, amikor azt gondolta, nem figyelik, feltűnt, hogy bizony leáll a jó nő alakításával. Megkomolyodik, és beleveti magát a munkába. Az a nő egyszerűen csak megadta a férfiaknak, amire azok vágynak, mert még erre is futotta az intelligenciájából. Aztán kiderült az is, hogy elég egy komoly kérdést föltenni, hogy komoly választ kapjon az ember. Francba, hogy 20 évvel fiatalabb volt nálam. Viszont a kérdés ott maradt a levegőben: ha napok kellettek, hogy ezt az egyet észrevegyem, vajon hány ilyen mellett sétálok el naponta? A nőkben bennük van, hogy inkább megadják, amire a másik vágyik, és simán el tudom képzelni, hogy okos nők tömegeit egyáltalán nem motiválja a velünk való vetélkedés, és elfogadhatóbb életcél számukra a pasiknak való tetszés.
Mage
2010. 12. 07.
21:26:08

Androidus: "Mage: az a durva, hogy amikor énekkel kapcsolatban a hamisságról beszélsz, az olyan, mintha a zongoristánál az lenne a téma, milyen arányban sikerült eltalálnia a klaviatúrát az ujjaival."

Jelenleg mindkét versenyben olyan zongorista áll nyerésre, aki nem találja el a zongorát.

Másfelől az SMS-ez közönségszavazás lehetőségei messze nincsenek még kiaknázva.

Minden eddigi - hatástalan és értelmetlen - tiltással ellentétben ez a módszer - évezredek óta először - képes lenne megoldani az olimpián a doppingproblémát.

Doppingolni ugyanis muszáj, amíg a futóversenyt az nyeri, aki először ér célba.

Ha viszont a futás közbeni tűzzsonglőrködés vagy origami-hajtogatás dönt, mi szükség lenne többé a tiltott szerekre? Az egészségkárosító edzésprogramokra? Hány szeretett olimpikon életét hosszabbítaná meg az SMS szavazás.

Végre nem a doppingszer döntene az olimpián, hanem az, hogy a T-Mobile és a Vodafone hány darab 10$-os előfizetést tudott eladni Afrikában, hányat Indiában és hányat Kínában.
Jerry1022
2010. 12. 08.
02:23:00

"A nőkben bennük van, hogy inkább megadják, amire a másik vágyik, és simán el tudom képzelni, hogy okos nők tömegeit egyáltalán nem motiválja a velünk való vetélkedés, és elfogadhatóbb életcél számukra a pasiknak való tetszés."

Naaaa... azért mielőtt piedesztára emeljük őket, ne felejtsük el, hogy a női társadalom egy jelentékeny részéről van csak szó. Jelen állapotomban munkahelyemen 10 nőből egy sem sorolható a "megjátszom a hülyét, hogy elfogadjanak" kategóriába. Nagyobra nyitott keresztmetszetet még nem volt alkalmam tapasztalni, de aláírom, hogy vannak intelligenciában túlvezérelt nők, akik eljutottak arra a szintre, hogyha érvényesülni akarnak nőként is, vissza kell butítaniuk a verzószámot. De ez azért nem nevezhető általánosnak.
Jerry1022
2010. 12. 08.
02:26:59

Témába vágóan: Kissé zavar a tény, hogy lövésem sincs miről beszéltek, de jól esik elolvasni. Ez mondjuk így barokkos túlzás, mert körülbelül sejtem a fő motívumot, de mivel kezdetektől fogva nem néztem egy ilyen anti-tehetség kutató-találó-felíveltető műsort, ezért nincs nagyon elképzelésem a dologról. Idő és energiapazarlásnak tartom, teszem hozzá, hogy szerintem Magyarországon kevés olyan ember van, aki tényleg meg tudná mondani ki vagy kik nyerték eddig ezeket a műsorokat. Pedig mindegyik ilyen műsor szlogenje olyasmi, hogy felfedezik a sztárokat, meg legendát csinálnak. Hát eddig szerintem ezek nem sikerültek.
mr.
2010. 12. 08.
11:18:12

Jerry: végül is - szinte mindenki számára - lényegtelen, hogy ki nyeri ezeket a műsorokat. aki az első tízbe bekerül, annak már jó sok alkalma volt bemutatni, hogy mit tud. és ugyanennyi a producereknek eldönteni, hogy látnak-e benne fantáziát. általában nem is az első helyezett szokott befutni. se nálunk, se kint. pl. a postban lévő paul potts is kiesett, de abban az évben a legnyagyobb lemezeladást besöpörte.
Mage
2010. 12. 08.
12:18:23

Én úgy tudtam, hogy ő megnyerte. link

(Na, abbahagyták a fúrást, megyek vissza aludni.)
mr.
2010. 12. 08.
13:07:22

bocsánat, eggyel feljebbről copy pasteltem a listádban. susan boyle esett ki.
Mage
2010. 12. 08.
19:47:34

Azt nem is néztem, hogy Susan kiesett, mert nála olyan mindegy. Mielőtt elkezd énekelni, látszik a mosolyán, hogy tudja, mi fog történni. Imádom.
Androidus
2010. 12. 09.
22:45:11

Jerry: a kérdés az, hogy mit veszel észre.
Jerry1022
2010. 12. 10.
02:39:37

Androidus: Sajnos túl sok mindent.
mr.
2010. 12. 13.
11:05:19

Mage: ha jól sejtem ezekután a britain's got talent is kiírta magát egy életre nálad:

link
Mage
2010. 12. 15.
01:20:58

Akkor sokak megnyugtatására közlöm, hogy egy-két kivétel azért van. Nem kell tovább visszatartani a levegőt.
Mage
2010. 12. 15.
01:21:05

(Lehet, hogy több kommentet kellene kiraknom a jobboldalra, mert erről lemaradtam volna, ha nem szólsz.)
MA
2010. 12. 15.
19:24:51

"Van egy matematikai kérdés, amit rajtam kívül csak egy mensás nőismerősöm válaszolt meg helyesen."
Mi a kérdés és ki a nő?

A tehetségkutatókról:
- Keresztes Ildikót tényleg meg kellene szabadítani a sírógörcseitől.
- A Megasztárban pénteken lesz a nagy döntő Kökény Attila és Tolvai Renáta között. Renátának szurkolok, mert nem csak fiatal és szép, hanem még énekelni és hangulatot csinálniis tud. Kökény Attilával kapcsolatban egyetértek azzal, amit az elején olvastam (ha egyáltalán róla írtátok): "Nem a magyar műsorral van a baj, szerintem. Kis ország, kevesebb hülye, aki égetni akarja magát, törvényszerű, hogy alacsonyabb lesz színvonal. Nem, a baj a rendszerrel van. Kiáll egy majom, és _bizonyítani_ akarja, hogy neki jó hangja van. Cifrázza, tekergeti, kínszenvedés hallgatni. De muszáj, mert csak így fog minden kib. másodpercben hallatszani, hogy neki mennyire, mennyire."
- az X-Faktorban Takács Nikolas ilyen cifrázós, és gyakran elnyújtja az e hangokat. Vastag Csaba tud énekelni, de nem mindig tud szórakoztatni, Király L. Norbinak viszont kicsi a hangterjedelme, de ami azon belül van, az soha nem hamis, és neki van a leginkább egyénisége. Tehát én most a 3 versenyben lévő egyén közül Norbit tenném 1. helyre, Csabát a 2. helyre, de a 12 közül nem lenne 2. (szerintem az öccse jobb volt), és Nikolast a 3. helyre tenném, mert a selejtezőben bemutatott Haleluja után szinte semmi jót nem produkált (talán csak a legutóbbi adásban énekelt el egy dalt normálisan, de az elsőt nagyon elrontotta).
- A Megasztárban nálam az első 3 (a 13-ból): 1. Kállay-Saunders András, 2. Tolvai Renáta, 3. Lakatos Yvette. Utolsó helyre tenném holtversenyben Kökény Attilát és Patai Annát. Különben is mit keresett egy 11 éves kislány a felnőttek versenyében? Egy fokkal jobb náluk Szíj Melinda, de szerintem ők az utolsó 3.
- X-Faktor: az első 3 nálam holtversenyben Király L. Norbi, Wolf Kati és a Non Stop. Mindegyik másért jó, mindegyik másban a legjobb. Katinak az énektudása, Norbinak az egyénisége, a Non Stopnak pedig a hangulatteremtő ereje, a produkciók bulihangulata érdemes az első helyre. Akik nem érdemelték meg, hogy bekerüljenek a tévébe: Mimi és Gergő (hamar kiestek, jellegtelenek, de szép pár lennének együtt), Janicsák Veca (aki talán csak azért jutott el majdnem a dobogóig, mert Janicsák István az apja, és ezért az egész veresegyházi asszonykórus küldte neki az SMS-eket), Summer Sisters (magyarul: a Nyári lányok), és a legrosszabb: Takács Nikolas.
- Megasztár Zsűri: Az egyetlen értelmes ember Friderikusz Sándor. Szakmailag talán még Presser Gáborra is érdemes figyelni, de ő nem tud beszélni (bár sokat fejlődött az első Megasztárhoz képest), Mester Tamás irritálóan rajong Kökény Attiláért, és a legutóbbi adásban undorítóan manipulálta a szavazatokat Friderikusz Sándorral együtt Szíj Melinda ellen. (Főleg Friderikusz Sándor volt a manipulátor, Mester Tamás csak helyeselt neki. Szép dolog, hogy végre összefogtak, mert eddig mindig csak veszekedtek, vitatkoztak, de igazán undorító, hogy egy harmadik személy ellen fogtak össze. Melindának szerintem sem kellett volna eljutni eddig, de ez a manipuláció elég feltűnő volt, és nagyon érdekesen alakultak utána a szavazatok, nagyon egyértelmű volt, hogy a zsűri ki akarja ejteni az addig első helyen álló Melindát, akinek ugyan nem mennék el a koncertjére, de tisztelem és becsülöm azért, hogy az ő korában még vállalta ezt a műsort, felkészült, és meg merte mutatni magát a tévében.) Eszenyi Enikőnek meg csak egy értelmes ötlete volt, amikor továbbjuttatott valakit a selejtezőből, csak kár, hogy az illető nem akart továbbmenni. (Eszenyi Enikő kedvence, akire gondolok, idén szakmai díjat nyert a veszprémi utcazene fesztiválon, de már 2008-ban és 2009-ben is a kedvencem volt, akkor még trióban, idén már szólóban egyszemélyes zenekarként. A jelenet a Megasztárból: link a versenyző honlapja: link blogbejegyzés az utcazenéről: link blogbejegyzés a Megasztárról: link .)
- X-Faktor Zsűri: A legértelmesebb zsűritag Malek Miklós. Keresztes Ildikó is érne valamit, ha leszokna a sírógörcsökről, és a másik 2 zsűritag: Geszti Péter és Nagy Feró is nagyon szórakoztatók, de a tanácsaik nem sokat érnek, és undorító, amit Geszti Péter művelt az első néhány adásban Vastag Csabával. Szegény Csabának azóta sincs önbizalma. (A Vastag testvérek egyébként veszprémiek, mint én.) Ezt gondolom én ezekről a tehetségkutatókról.

=> Regisztrálni jó <=