zodiac :: 2010. március 06., szombat, 01:52:27 :: 92 komment
zodiac

Oroszlán:
Igazán nagy tettre készülsz. Aki először arra kér, hogy gondolkodj, mielőtt cselekednél, az az ellenséged. Ne légy vele könyörületes. Új munka van kilátásban (köszönd a Jupiternek), és a barátaid őszintén remélik, hogy elvállalod. Jó, ha van a társaságban egy ember, aki azután fog sok pénzt keresni, ha átvonult az országon egy pusztító háború. Addig csak kihúzod valahogy.


Mérleg:
Jól nézel ki, és marhára nem érdekel, hogy kínai politikai foglyokból készült az arcodra kent kollagén. A párod erősödő agresszióval közelít feléd és egyre bunkóbb módon bánik veled, tehát egyre jobban belezúgsz. Ha nincs párod, akkor az exeddel játszod ugyanezt. Ha exed sincs - aki érzelmileg még hatna rád - és pénzért sem feküdtél le mostanában senkivel, nem is vagy mérleg (szeptember 24-október 23).


Szűz:
Lassan hozzászoksz ahhoz, hogy a környezetedben minden ember alapvető kommunikációs problémákkal küzd. Beszélni nehéz - mentegeted embertársaidat, és arcukat fürkészve rendszeresen töprengsz azon, hogy a másik fél vajon felkészült-e már arra, hogy elmagyarázd neki, mit akart mondani valójában. Tudod jól, hogy nem. Töltsd inkább értelmes formába a kreatív energiádat, ha már ígéretekkel hülyíted azt a kevés embert, aki valami érthetetlen okból néha elhiszi, hogy szeret.


Nyilas:
Mivel még a közeli barátaid szerint is vicces, kedves és ártatlan alkoholista vagy, nyugodtan robbantod fel a Föld légkörébe belépő űrhajót. Senki sem gyanakszik rád. Ha ismét a mélybe ránt a szokásos depresszió, jusson eszedbe, hány embert tettél tönkre érzelmileg az elmúlt hetek során - pislogva és csodálkozó mosollyal az arcodon. Ettől jobb kedvre fogsz derülni, hidd el.


Rák:
Mérhetetlen empátiádnak és könyörtelen emberismeretednek köszönhetően mindig, midenkiről pontosan tudod, mire számíts tőle, egyedül az emberszereteted vesz arra rá, hogy újabb és újabb pofonokba szaladj töretlen lendülettel. Az utolsó azonban túlságosan nagyot szólt. Ugye, épp azon gondolkodtál, hogy teljesen új életet kellene kezdeni? Jogosan érzed így. Csomagolsz?


Halak:
Érthetetlen és felfoghatatlan szerencse ért, három nagyságrenddel nagyobb, mint amit valaha érdemeltél vagy érdemelni fogsz, te azonban ezt észre sem veszed. Tökéletes gátlástalansággal és bűntudattól mentesen táncolsz mások hátán és idegszálain. Ezt a tevékenységet valamiért úgy hívod: "baráti beszélgetés és emberi kapcsolatok ápolása". Senki sem érti, miért.


Bika:
Jól bevált módszered, a másik ember tűrőképességének próbálgatása nem minden esetben hozza a várt eredményt, ami csodálkozással tölt el, hiszen egészen szeretnivaló lénynek képzeled magad. Sajnos a világ tele van túlérzékeny, sértődésre hajlamos emberekkel, akik nem értik, hogy csak azt a személyt piszkálod, aki igazán fontos neked. Ha nagy a baj, próbálkozz a szexuális vonallal, ahhoz legalább értesz.


Bak:
Nagy szerencse, hogy szüleid okos és megfontolt emberek, és úgy nemzettek téged, hogy baknak szüless. Ennek köszönhető, hogy még életben vagy. Más már összeroppant volna a helyedben. Tudod jól, a munka felszabadít, és te egyre és egyre erősebb leszel általa. Dolgozz keményen, mint Bandi, a ló, és a kitartásod nem marad eredménytelen. Vár rád a gyár.


Ikrek:
Elsőként értesülsz arról, hogy tavassza újraindul Svájcban a Nagy Hadronütköztető, az ismert világ legnagyobb részecskegyorsítója, amelyet azért építettek, hogy létrejhozzanak egy miniatűr fekete lyukat, amely pár pillanat alatt magába fogja szippantani az egész Naprendszert. Nem volna rossz közel állni a tűzhöz. Fontos embernek születtél. Az atomfizika menni fog, elég néhány könyvet elolvasnod, és irány az ütköztető. Mennyivel egyszerűbb életed lenne, ha nem volnál mindenben egyformán tehetséges.


Kos:
A tavasz közeledtét érezve egyre gyűlik benned az erő. Jól teszi. Hamarosan minden cseppjére szükséged lesz, mert az ellenséged viszont okos. Még nagyobb baj, hogy ő vagy a főnököd, vagy az a személy, akivel épp párkapcsolatban élsz - legalábbis te így nevezed azt, amit a másik emberrel művelsz. Ha fizetésmelést kérsz, előtte nem muszáj a főnökkel ordítani. Otthon viszont nyugodtan.


Skorpió:
A szokásoshoz képest ötször erősebb érzelmi viharok gyötörnek. Jó lenne odafigyelni az Uránuszra, mert minden borul, ha most nem vagy elég erős. Mardos a vágy. A bizontalanság hatalmasra tátja koromsötét száját, és amint felfal, csillagtalan éjszaka borul rád. Sehol sem látod a fényt. Búvár vagy, aki túlságosan mélyre merült. Többé nem tudod, merre a fent és merre a lent. Egyre fogytán az oxigén.

 

Vízöntő:
A végére hagytalak. Épp amikor a te horoszkópodat írtam volna, leöntöttem a kedvenc, ergonómikus billentyűzetemet. Ez nem valami hülye szójáték. Ez a valóság. Ennyit tudsz. Kapd be.

 
 

MA
2010. 03. 08.
12:04:18

Mage barátom, te nagyon nem ismered a mérlegeket!

"Jól nézel ki,"
Nézőpont kérdése...

"és marhára nem érdekel, hogy kínai politikai foglyokból készült az arcodra kent kollagén."
Ha tudok róla, akkor érdekel, és nem veszem meg, egyébként nem szoktam kollagénnel kenegetni az arcomat.

"A párod erősödő agresszióval közelít feléd és egyre bunkóbb módon bánik veled, tehát egyre jobban belezúgsz."
Nincs is még párom, és nem jön be nekem az agresszió. Főleg az agresszív nőket nem szeretem, tehát ha lenne párom, akkor nem lenne agresszív.

"Ha nincs párod, akkor az exeddel játszod ugyanezt."
Exem sincs.

"Ha exed sincs - aki érzelmileg még hatna rád - és pénzért sem feküdtél le mostanában senkivel, nem is vagy mérleg (szeptember 24-október 23)."
Pénzért soha nem feküdnék le senkivel, és értés a mérlegekre nézve, hogy ilyet feltételezel rólunk! És igazi mérleg vagyok (szeptember 26).

A szűz horoszkóp nagyon jellemző rád, épen azért olvasom a blogodat, mert ilyen vagy.
Mage
2010. 03. 08.
12:18:26

András, egy skorpió és egy vízöntő(!) már hívott, hogy "honnan tudtam?". (mr. pedig nem veszi fel a telefont).

Nem tudom, nálad hol csúszhatott el. Egészen biztos nem volt semmiben kollagén, amit mostanában magadra kentél?
Jerry1022
2010. 03. 08.
12:47:04

Mage, barátom. A mérleg telitalálat. Riszpekt.
MA
2010. 03. 08.
12:47:33

Nem tudom, hol csúsztál el, szerintem ott, hogy én egy másik bolygóról származom, és ott mások a csillagjegyek. (Persze nincs rá bizonyítékom, de egyre többször így érzem.)
MA
2010. 03. 08.
12:50:56

Mage: nem tudom, hogy miért vagyok kivétel minden szabály alól (pl. horoszkóp alól is), és nincs is ötletem a másik bolygóról származáson kívül, de jó lenne, ha a rák horoszkóp beválna, és a rák csomagolna, költözne. (Az öcsém rák.)
Mage
2010. 03. 08.
13:21:46

Várjál András, ne szaladj ennyire előre. A végére kell járnunk. Bár nem válaszoltál (ejnye), úgy hiszem, kollagén nem volt. Azt mondd meg, ettél-e mostanában Aloe Verát (joghurt, ital, párna, nagyon sok mindenben van).

Fontos, hogy emlékezz.
MA
2010. 03. 08.
16:00:38

Kollagén nem volt. Aloe Verát sem ettem.
D
2010. 03. 08.
16:13:10

a bika is telitalálat. már vártam egy bejegyzést/ezt a bejegyzést, megérzésileg pont ez következett, miután valamelyik nap tömegközlekedve az kattant be (?!) az agyamba, h Mage már rég írt horoszkópot. fura, pedig csak csöndben olvaslak.

(szerintem a mérleg is ott van, de ezt csak aszcendensileg mondom, ennyi elég is volt a horoszkópokból)
Jerry1022
2010. 03. 08.
16:22:14

Hát mondjuk úgy, ma egy Szűz jegyű csajt elkísértem az ördög játszóterére, és ott tanubizonyságátt tette, hogy a Casablancás közhelyek, a giccs és manírhalom nélkül felépített vallomás lószart se ér. Szóval, ajvé, mégegyszer riszpekt, a mai napon kétszer rászolgáltál, drága Mage. (Tudom, van mondás olyasvalakiről aki már kora délután az üveghez nyúl, de azt hiszem... nem érdekel. Moderáljatok ki vagy nemtom)
Sandy
2010. 03. 08.
18:03:20

Mage, annyit mondj meg, hogy holnap délig kitart az oxigénem? Egy jövedéki program-engedélyeztetés lesz Pesten, és ha előtte elfogy, akkor most és egész éjszaka nem fogok már feleslegesen idegeskedni.
mr.
2010. 03. 08.
18:03:34

Jerry: a vallomást remélem te hallgattad és nem te attad elő. mert ha az utóbbi, akkor menthetetlen vagy.
aki kora délután az üveghez nyúl, arra az a mondás járja, hogy egy lusta üveges, aki egész délelőtt nem dolgozott.
ReignOfdark
2010. 03. 08.
18:06:14

MA, az agresszív nő csak eljátszik veled, de nem esz meg.

A horoszkóp üt. Az oroszlán a legjobban.
mr.
2010. 03. 08.
18:07:58

Sandy: ha elfogyna, akkor vedd ki a vízbűl.
link
Sandy
2010. 03. 08.
19:25:17

Köszi a tanácsot, pont egy olyan cég ügyében megyek, amelyiknek a nevében a "víz" szerepel.
MA
2010. 03. 08.
19:55:33

A bika tényleg jó, jellemző anyámra. Ő május 13-án pénteken született.
aeon flux
2010. 03. 08.
21:51:31

kapd be te.
Mage
2010. 03. 09.
02:35:57

András, mielőtt a KlubD és a Mensa után a Zodiákusból is kirúgnak téged, fussunk még egy kört.

Sajnos, mivel Aloe Vera diétán vagy (ami már önmagában szép teljesítmény, főleg vidéken, ugyanis a kisboltokban szinte lehetetlen aloevera-mentes termékhez jutni), a zseniális magyarázatomat nem írhatom le. Kár.

(Arra épült volna, hogy környezetvédőként te az emberek helyett a növényeket szereted).

Beszéljünk a szerelmi életedről.

Kell legyen egy nő, akire gondolsz esténként. Aki áthajolt a pad fölött a Mensában, hogy kölcsönadja a tollát az előtte ülőnek. Az egyik vállán a melltartó pántja meg volt csavarodva, és amikor igazgatta, egy pillanatra csodálkozó kíváncsisággal a szemében rád nézett. Mélyre ható, rémisztően okos tekintete volt. Sötétbordó ajkain csillogott a fény. Félre rántottad a fejed, mégis, egy pillanatra megállt az idő.

Azóta az ő illatát érzed, ha behunyod a szemed. Éjjelente kísért, kacag rád és játszani hív. Kezét nyújtja feléd, épp hozzád érne, mikor felébredsz az álmodból.

Szerintem teljesen indokoltan gyűlölöd ezt a ribancot, mert nem vette el tőled az ártatlanságodat.
MA
2010. 03. 09.
08:55:22

Ilyesmi sem történt még velem. Gyakran elképzelem, hogy együtt vagyok egy nővel, de ilyenkor soha nem gondolok konkrét személyre.

A növényeket és az állatokat tényleg jobban szeretem, mint az embereket. Kevesebb baj van velük.
Neoni
2010. 03. 09.
09:39:44

Mage megint álmodik, és másokra húzza saját gúnyáját..

Talán nem pont ő álmodott nemrégiben ilyesmit?

Ne légy nyuszi MA, egy férfi nem lehet ilyen muja, állj a sarkadra ember, és ellenkezz már Mage-el, ő nem isten, nem lehet folyton igaza!

Neked viszont nem ártana végre férfiként viselkedned!!!
Jerry1022
2010. 03. 09.
10:55:07

mr.: csupán döntés elé állítottam a lányt, miközben csináltam a testfestését.
A.) Amikor kész a festés, veszem a cókmókom, elköszönünk és kisétálok az életéből, többet nem fogunk találkozni.
B.) Amikor kész a festés, onnantól számított 24 órán belül lapátra teszi a pasiját, és elmélyítjük azt ami köztünk van.
Nem akartam a legjobb barátnője lenni, és kasztráltatni újfent magam, egy "jó legyünk barátok"-dologgal még egy csajnak, aki arról panaszkodik nekem, milyen szar is a pasija mert nem foglalkozik vele, meg kiállhatatlan... stb. Amennyire egymásra voltunk hangolódva, megadtam az esélyét a változásnak. De neki a kicsit híg, langymeleg szar kell amit a pasija képvisel akkor áldásom rájuk. Egy dobása volt. Kész. Viszont az a mellékkörülmény, hogy a festés amit csináltam, pontosabban ahová csináltam eléggé... intim tájék. Namármost egy héttel ezelőtt a lány és a pasija között azért volt kétnapos mosolyszünet, mert a tarkójára festettem egy mintát. Józan ésszel belegondolva a mostani miatt percekben mérhető a kettejük kapcsolata. Csak ez nem esett le akkor neki, amikor kellett volna. De mostmár hiába kapálózik. Át lett húzva végérvényesen a neve.
Mage
2010. 03. 09.
11:56:40

Jerry, akkor még elmondom, hogy nekem múlt héten idézett valaki Casablanca-t, amit ráadásul - tudom, kínos -, még nem láttam.

Három nappal ezelőtt néztem meg.

Ez milyen?
Mage
2010. 03. 09.
11:59:55

Neoni, András épp az imént vitatkozott velem a horoszkópjáról. Ne legyél vele igazságtalan.
mr.
2010. 03. 09.
13:11:05

Jerry: nekem még a nagymamám mesélte, hogy ha "olyan" helyeken festegetsz egy lányt és közben ő a pasijáról mesél neked, akkor te előbb jutsz be a képzőművészetire, mint a bugyijába. de kívánom, ne így legyen.

*** SPOILER ***
a casablanca-t pár hete néztem újra bd-n. sajnos minőségben semmivel sem jobb, mint a dvd verzió. és a végén a repülő itt is felszáll.
*** SPOILER ***
Neoni
2010. 03. 09.
15:33:28

Nem vagyok, de túl konfliktus kerülő, és gyenge típus, így megeszik a farkasok.:P
Mage
2010. 03. 09.
15:46:46

Szerintem neked tetszik András, csak szeretnéd, ha keményebben bánna veled, ezért piszkálod.
Neoni
2010. 03. 09.
16:01:34

Szerintem meg tévedsz, és nagyon szarul játszod a kerítőt.
Végre egy terület, ahol még tanulnod kell!_:):P
Mage
2010. 03. 09.
16:18:21

Kerítőt? Sosem akarnék ártani Andrásnak.
Sandy
2010. 03. 09.
20:24:45

Jerry, az öreg jótanácsa: ha intim festés a kiindulópontja egy kapcsolatnak, akkor legalább magadnak ne hazudj: meg akarod dugni és kész. A szerelem, a hosszú távú emberi kapcsolat, ahol a másik arca a legszebb az egész lényében, az nem így indul.
Nincs semmi baj a dugással, csk válaszd ketté a dolgokat.
a.
2010. 03. 09.
20:29:41

hogy "tökéletes gátlástalansággal", az enyhe túlzás.
Jerry1022
2010. 03. 09.
21:07:43

Na-na! Nem intim testfestéssel indult. A lány amúgy tényleg szép. Ahogy beállítottam hozzá hétfőn, és pólóban meg melegítőnadrágban, smink nélkül nyitott ajtót, akkor maga volt egy angyal. Sportos kontyba fogott haj, lyukas zokni, gyönyörű szemek. Hihetetlen földi csoda. Egyszerű, mégis lélegzetelállító.
Jerry1022
2010. 03. 09.
21:08:31

Ja, hamar enter. Szóval nem azzal indult, és Ő kérvényezte oda. Nem én erősködtem. Választott. Abban is.
ThomasCleanbag
2010. 03. 09.
21:37:05

A rák is egész találó. Bár eddig csak olvastam, most szólásra görnyedek. A környezetedről tett megfigyeléseid alapján általánosítasz? Kommenteket nem régóta kísérek figyelemmel, ezért nem is tudom, kérdezte-e már valaki.
mr.
2010. 03. 09.
21:55:48

szerintem csal. nem magától írja, hanem egyszerűen kiszámolja. mindig tele van az asztala szeksztánssal, astrométerrel, csillagtérképpel, dimenzió-korrektorral. leméri, bedobja a megfelelő képletbe azt kijön az eredmény. nekünk itt meg villog azzal, hogy "megjósolja".
Ivon
2010. 03. 09.
21:58:21

Igen, a mérleg és a rák is jó. Bennem a rák jó ideje felülírja a mérleget.
Ivon
2010. 03. 09.
22:00:19

jaj, jaj ez a k..va wifi. törlést kérek.
Sandy
2010. 03. 09.
22:39:18

mr., te az oviban is elmondtad a többieknek, hogy nem a Mikulás hozza? Valami perverz örömöt érzel amikor mások ártatlan illúzióját így elrontod?
Mage
2010. 03. 09.
23:10:32

A Casablancás kommentjébe már beleírtam, hogy spoiler.
Abiság
2010. 03. 09.
23:12:38

Nálam épp tegnap krónikus világszeretet diagnosztizáltak, és egy hete növényeken és ásványvizen élek. Enyje, Mage.
Abiság
2010. 03. 09.
23:17:37

Sandy: (most költői leszek) életbölcsességed simogatja lelkem intimgyantázóját.
mr.
2010. 03. 10.
00:45:14

Sandy: hogyne mondtam volna el. a tejbepapi fogyasztása közben meg azt is elárultam, hogy nincs kanál.

Mage: te láttad a filmet, nem? mi a spoiler abban amit leírtam? direkt úgy fogalmaztam, hogy még véletlenül se legyen az.
!!! may beee spoiler on !!!
az, hogy felszáll egy repülő a filmben vagy az, hogy kiadták blu-rayen?
!!! may beee spoiler off !!!

akkor most bosszúból elspoilerkedek figyelmeztetés nélkül egy másik régi filmet, a piszkos tizenkettőt: figyelem, a filmben lőni fognak! fegyverrel!
Mage
2010. 03. 10.
01:38:09

mr., tudom, hogy te ennek nem örülsz: mások is olvassák a blogom. Hidd el, próbálok tenni ellene. Sajnos a postok minősége az egyetlen hatékony fegyverem. Ez azért van így, mert a céges tűzfalatokon a 200 informatikus közül senki nem tudja engedélyezni a authentikációt. Különben rég kizártam volna mindenkit, és csak te olvasnál.

(Tehát a spoilerkedés nem rám vonatkozott, mert én már láttam.)

*** SPOILER ***

Egyszer valaki elmesélte nekem, hogy van egy film, ahol a végén a világűrbe lövik ki az embert. És hogyan.
Nagyon mérges voltam érte, mert kértem, hogy ne mondja el (mivel még nem láttam a filmet), persze, kos volt, és erősködött, hogy ez nem fontos, és rögvest elmondta.

Aztán elfeledkeztem róla, mert nem volt mihez kötnöm.
Két évvel később két órája néztem egy filmet, és a legizgalmasabb résznél, a drámai végkifejlet előtt jöttem rá, hogy tudom, mi lesz a szereplő sorsa. Ez eléggé hazavágta az élményt.

A "felszáll a repülő" is csak a repteres résztől kezdve lesz zavaró.

*** SPOILER ***
mr.
2010. 03. 10.
02:04:34

!!! spoiler !!!

igazad van, végül is fel is robbanhatott volna a kifutón.

!!! spoiler !!!
Mage
2010. 03. 10.
02:15:00

Néha csodálkozom, vajon milyen öreg lehet már Bruce Willis.
mr.
2010. 03. 10.
12:22:56

ugyan már. szinte még gyerek. most jön a die hard 5.
mr.
2010. 03. 10.
12:26:04

már mint 2011 végén vagy 2012 elején.
eva
2010. 03. 10.
13:18:04

Erdekes ez nagyon, en is jo ideje hallgatok, es most sem ereztem, hogy szolnom kellene, aztan most megis. Az tortent, hogy utolag kovetkezett be, amin a bejegyzes szerint mar tul vagyok ,es egeszen varatlan helyrol, de mindenesetre az univerzum osszekapta magat, kacsinott egyet, es mar valoban az a gondolat eltet, hogy nemsokara cosmagolhatok. Tehat tenyleg mukodik, csak az igeidok csusznak neha. Grat.
MA
2010. 03. 10.
13:33:56

Mage, Bruce Willis jövő pénteken lesz 55 éves: link
Sandy
2010. 03. 10.
15:26:11

Kedves eva, táguló/összeroskadó világegyetemről már hallottam, de ezek olyan megfoghatatlan dolgok, porszemnyi létemmel fel nem foghatom mi is zajlik. De ez a kacsintó világegyetem - ez végre emberközelbe hozta azt a végtelent, ami eddig a hidegével csak taszított. Köszönöm neked.
eva
2010. 03. 10.
19:52:28

Sandy, rám mosolyogni is szokott, amiben az a legjobb, hogy tudottan porszemek vagyunk, tehát egész biztosan érdek nélkül teszi.
(Épp most is.)
Sandy
2010. 03. 10.
20:20:34

eva, abba az ellentmondásba még nem gondoltál bele, hogy ha rád mosolyog, akkor jobban szereted az életed, és fájdalmasabb az elmúlásra gondolni? Én 50 éves koromra láttam meg ezt a mosolyt és éreztem meg ezt a fájdalmat. Pár hónapja azt mondtam volna, hogy bölcs rezignáltsággal várom ami még jön. És egy mosoly mindent felforgatott.
PT
2010. 03. 11.
06:43:12

Már megint új munka?
Jó lesz, érzem.
eva
2010. 03. 11.
08:13:26

Sandy, a reinkarnációt pont az ilyen esetekre találták ki.
Egyébiránt biztosan lesz még elég időd ezt is megszokni, ettől csak bővül a bölcsesség és valódibb a rezignáltság, ráadásul eggyel kevesebb bármi jöhet szembe. Nem látom az ellentmondást.
Mage
2010. 03. 11.
13:30:41

Sandy, én a borkóstolós történeted óta csak azt nem tudtam, hogy pontosan mikor fog megtörténni veled ez.
Sandy
2010. 03. 11.
14:43:46

eva, most megijesztettél. A reinkarnációt csak kitalálták?
eva
2010. 03. 11.
15:15:32

Sendy, nem allt szandekomban. Tagabb ertelemben minket is csak a pillango almodik.
eva
2010. 03. 11.
15:28:15

Ize, szoval hogy Sandy. Elnezest.
Sandy
2010. 03. 11.
20:54:31

Kedves eva, szép ez a költői kép. De inkább az játszom, hogy a rossz dolgokat más álmodja, a jókat meg az én valóságomban élem meg.

AMi a rezignáltságot illeti: bizonyára láttad a Veszedelmes viszonyokat John Malkovich-csal. Bármekkora gazember is volt, az az emberi tisztaság amivel szembetalálkozott, teljesen felforgatta az életét. Hasonló tisztasággal találkoztam, és bár gyarló módon ekkora gazember nem vagyok, de a hatás nem kerül el.
eva
2010. 03. 11.
22:07:22

Sandy, azt hiszem, értem.
Én most csak a kővel játszom a zsebemben.
Jerry1022
2010. 03. 12.
14:28:44

Bruce Willis-szel kapcsolatban:

link

pedig nem néz ki 55-nek.
Ivon
2010. 03. 12.
20:50:23

nem feltétlen kell 55 évesen ennél szarabbul kinézni.
egyébként nagy szerelmem.
link
Mage
2010. 03. 12.
21:29:11

A youtube-os linkelésben az a jó, hogy az esetek 10%-ában a másik ember is szereti azt zenét, és tízből legfeljebb kilenc link megy teljesen mellé.
Jerry1022
2010. 03. 12.
21:54:26

Mage, dekódolj, haver, mert most nem tudom eldönteni ezzel az én vérem szívod, vagy azon ritka kivételek egyike ez amikor nem.
Mage
2010. 03. 12.
22:57:49

Alkalmatlan vagyok a vérszívásra.

Évszázadokon át tartotta magát a tévhit, hogy vércsapolással gyógyítani lehet. Orvosok, borbélyok vagdosták össze-vissza az ereket. Az egész azért alakult ki, mert egyszer régen piócaként inkarnálódtam, és egy kísérletező tudós rátett egy haldokló kezére, akibe vérszívás helyett annyi energiát küldtem - lényemből fakadóan -, hogy azonnal talpra állt.

Sajnos a tudós teljesen félreértette a jelenséget, de ez már történelem.
Jerry1022
2010. 03. 12.
23:10:23

mage. Kérlek...
Ivon
2010. 03. 13.
15:39:13

Tudom, farmer van rajta.
Ezt a zenét minden jó ízlésű ember szívesen meghallgatja. Én közben nézem is.
MA
2010. 03. 13.
20:48:48

Jerry, én értem a kérdésedet, és talán tudok segíteni azzal, hogy konkrétan rákérdezek:

Mage, neked konkrétan Ivon Youtube-os linkje nem tetszett, vagy Jerryé, vagy egyik sem? Esetleg mindkettő éppen az a 10%, ami nem mellélövés?
Jerry1022
2010. 03. 13.
21:11:47

Hidd el, mage is éppolyan jól értette mint bárki más.
Jerry1022
2010. 03. 13.
21:15:39

És most büntetésből ötvenszer leírom: Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage, Mage.

Egy párszor majdnem sikerült megint kisbetűvel írni, illetve Mage helyett Mega is jött ki, de azt hiszem, megtanultam hosszú időre.
Sandy
2010. 03. 13.
22:40:45

mr., 1984 nyarán mint építőtábori munkavezető, egy vasárnap elvittem a fiatalokat Szentendrére. Egy nagyon népes helyen állt egy csávó, mellette kisasztalon egy Commodor nyomtatóval, egy üzletből vezette ki az áramot. És igen nagy pénzért horoszkópot készített a járókelőknek, pár igen-nagyon fontos adat birtokában természetesen kompúterhez illő tudományossággal, nem volt az még egy mindennapos dolog. Addig kérdezgettük ártatlan képpel a srácot, míg lassan leesett neki, hogy esetleg csúnya módon gúnyt űzünk belőle, ami az üzletmenetét rontja, hogy végül Édesanyánkba elküldött minket - pedig ez a mozzanat azt hiszem az én horoszkópomban nem volt benne.
mr.
2010. 03. 14.
00:19:10

a legelső horoszkóp programot én is c64-en láttam. a másik nagy kedvencem a tenyérjós gép. egy oroszlánfej vízköpő, amit a római vakáció c. filmben lévőről koppintottak. egy időben tele volt vele a város. egy százasért kiprintelte a jövődet, ha beledugtad a kezed.
Mage
2010. 03. 14.
14:46:02

Jerry, András: a youtube-on a hang minősége annyira rossz, hogy szerintem csak olyan zenét érdemes hallgatni rajta, amit annyira szeretsz, hogy elég, ha a youtube szimulálja a lejátszást, mert kristálytiszán hallod a fejedben az eredetit.

A komolyzenét sem bírtam elviselni, amíg nem volt normális hangrendszerem. Ha megszeretted, akkor már lehet hallgatni autórádión, mert az agyad hozzáteszi a hiányzó információt.

Ez ismeretlen zenével nem működik. Szerintem youtube-on roppant nehéz megszeretni új zenét.
Mage
2010. 03. 14.
15:14:52

Sandy, szépen eltanultad ezt a "csávó" szót. Nekem annakidején nehezebben ment.
Sandy
2010. 03. 14.
16:53:39

Nálunk Mohácson ez egy bevett szó, azt kiszem 8-10 éves korom óta használom, és külön nem figyelek rá, hogy ne használjam.
Sandy
2010. 03. 14.
16:58:15

Van, amikor a szöveg számomra sokkal fontosabb a hangminőségnél.
Teljesen véletlenül fedeztem fel ezt a Cseh Tamás-dalt egy-két hete, pedig azt hittem sok újra már nem számíthatok. Nem tudok szabadulni tőle, és most a legpontosabb szerelmes versnek tartom azok közül, amiket ismerek.

link
Mage
2010. 03. 14.
17:27:24

Amíg nem Máté Pétert hallgatsz, nincs nagy baj.
Ivon
2010. 03. 14.
18:51:42

Sandy, én ettől a Dés daltól évek óta nem tudok és nem is akarok szabadulni.
link
Sandy
2010. 03. 14.
19:03:50

Mage, most már tudom hol van a gödör alja, köszönöm.
Mage
2010. 03. 14.
20:53:38

Az a lényeg, hogy maradt még oxigén.
Sandy
2010. 03. 14.
21:19:40

Maradt, a vámosok is ismerősök voltak, mondták, hogy az én programjaimmal rendben szoktak lenni a dolgok ellenőrzéskor, úgyhogy megelégedtek az előző este kinyomtatott listákkal, összetegeződtünk, és nagy békességben elváltunk.
Galambok, verebek, stb.
Sandy
2010. 03. 14.
21:20:22

Ivon, ezt nem ismertem, köszönöm. Van hozzá társ is akire gondolsz közben?
Ivon
2010. 03. 15.
10:09:04

Igen. Nélküle nem érzeném magaménak a dalt.

Szintén youtube-os véletlen.
MA
2010. 12. 31.
13:45:11

Lesz 2010-es előrejelzés? Mérleg jegy érdekelne, főleg párkapcsolat és karrier témában.
MA
2014. 04. 10.
19:54:51

Úgy látszik, nem érdemes a bejegyzésekkel vitatkozni. Egyszer szóltam, hogy nem vált be az előrejelzés, és azóta (4 éve) nincs... Pedig érdekelne most egy bizonyos téma (előrejelzés Mérleg jegyűeknek). Most közfoglalkoztatott vagyok, április 30-ig. Vajon el tudok helyezkedni máshol május 1-től? Melyik a valószínű 3 lehetőség közül?

1. Május 1-jétől lesz új munkahelyem Veszprém megyében környezetvédelmi munkakörben. (Veszprémben lakom és nincs pénzem költözni, ezért fontos Veszprém megye. A környezetvédelem azért, mert környezetmérnök vagyok, ezt tanultam 5 évig az egyetemen.)
2. Valamikor május 1. és június 27. között találok környezetvédelmi állást a megyében.
3. Be kell indítanom a B tervet, ami eddigi életem legnagyobb döntése lenne. Teljesen törvényes és nem ártok vele senkinek, de nagyon más, mint ahogyan eddig éltem, és hiába szükséges, mégis már előre tudom, hogy a család helytelenítené. Éppen ezért csak akkor fedhetem fel, ha már megtettem, vagy ha találok munkahelyet június 27-ig és ezért nem lesz szükség a B tervre.

Melyik történik majd meg?
rizóma
2014. 04. 10.
22:48:06

A család duzzogjon csak, te pedig újíts.
MA
2014. 04. 11.
20:40:56

Azt már rég elhatároztam decemberben vagy januárban, hogy ha újítani kell, akkor újítok. A dátumot is kitűztem június végére, és nem véletlen, hogy miért éppen akkorra (ezt csak akkor mondhatom el, amikor elmondom, hogy mi a B terv, mert ebből sok minden kiderülne...). Sőt, már egy előkészületet is megtettem, már februárban, de ez az előkészület még visszavonható, és a kitűzött nap előtt nem tehetek többet. Csak az a kérdés, hogy kell-e újítani, vagy még a régi módszereimmel is sikerül eredményt elérni a kitűzött nap előtt... Erre a kérdésre szeretnék választ kapni.
Balázs
2014. 04. 15.
08:45:43

Május 1 a munka ünnepe, ezt vedd egy jelnek.
MA
2014. 04. 16.
09:18:51

Tehát eddig 1 szavazat (rizóma) a változtatás mellett, 1 szavazat (Balázs) a május 1-jei elhelyezkedés mellett. Na, kíváncsi leszek, mi lesz... Mage, szerinted?
Balázs
2014. 04. 16.
14:41:04

Én nem szavaztam. Csak mondtam, hogy figyeld a jeleket. Egyetértek rizómával, hogy újíts, és a családot hagyd vekengeni.
MA
2014. 04. 16.
22:39:53

Megint új szót tanultam: vekengeni. (Ha nem elgépelés.)
mr.
2014. 04. 17.
00:14:48

vekengeni = vergődni, tipródni (kb.)
MA
2014. 05. 07.
20:28:09

Na, horoszkóp nélkül is kiderült: hosszabbíthatok szeptember 30-ig a régi helyemen (zöld szervezetnél közmunkában), tehát mégsincs szükség a B tervre. Ami egyébként az lett volna, hogy visszaküldöm postán egy szép, hosszú kísérőlevéllel a környezetmérnöki diplomámat az egyetemre úgy, hogy június 27-én, a Mérnöki Kar diplomaosztójának napján kerüljön a rektor kezébe! (Ez kb. decemberben jutott eszembe először, januárban lett belőle elhatározás, és februárban már a levelet is megírtam a rektornak, amit kinyomtatva küldtem volna neki abban a borítékban, amelyikben a diplomát is postára adtam volna, de még csak a saját gépemre mentettem a levelet, még nem küldtem el.) Így kibővültek volna a lehetőségeim, mert már nem lettem volna szakterülethez kötve. (Rég nem ragaszkodom már a diplomás álláshoz, csak az a fontos, hogy legyen köze a munkámnak a környezetvédelemhez, mert ezt tanultam évekig az egyetemen. Ha már van diplomám, akkor ne vesszen kárba, muszáj ebben elhelyezkedni! És fontos, hogy a munkahelyem itt legyen Veszprém megyében, mert messzebbre sem interjúra utazni, sem dolgozni járni, sem költözni sincs pénzem.) De így, hogy lesz munkám legalább szeptember végéig, és zöld szervezetnél leszek, többé-kevésbé használhatom azt a diplomát, tehát nem küldöm vissza az egyetemre.
Jerry1022
2014. 05. 08.
09:24:37

Nem is tudtam, hogy a használaton kívüli diplomát vissza lehet küldeni. Szerintem az egyetemnek amúgy se kell, biztos van a raktárukban még pár; ellenben ha felajánlottad volna éhező és/vagy hátrányos helyzetű gyerekeknek az szép gesztus lett volna.

=> Regisztrálni jó <=