black red yellow white :: 2011. június 24., péntek, 17:54:56 :: 9 komment

 

 

 

A harmadik embléma a Bónusz Brigádé, bátran rá lehet keresni a google képkeresőjével, vagy megtekinteni a szervezet fogadószobájában.

Az első kettő Weimaré és az arról elnevezett köztársaságé, tudjátok, amit a bajszos törpe váltott keserves bánatában, miután nem volt tehetsége a festéshez, és választott egy színt, amelyre haragudhat, és úgy döntött, hogy az legyen a sárga. Az eredeti négy színből a későbbiekben a feketét, fehéret és vöröset használta. A sárgának keresett új helyet.

El kell ismernem, erőt sugároz a harmadik logó. Harcos férfi látható rajta és keményen dolgozó nő. A kezüket is olyan tisztelettudóan, egyenesen emelik az ég felé, ahonnan hozzájuk szól a führer.

A férfi csizmát vagy bakancsot visel, fején biztonságot nyújtó sisak látható. Nem kizárólag motorozáshoz vette fel.

Ha jól megnézed, egy ablak alatt állnak, ami sárga és rácsozott.

Külön tetszik, hogy azért mégse konkrét horogkeresztet formál a két kinyújtott kar, és a hozzá tartozó két ember, hanem csak majdnem.

Egyébként az ilyen jellegű grafikán nem is illik elhelyezni egyetlen csavarással horogkeresztté alakítható formákat, az átalakításhoz minimum két csavarás szükséges, úgy szép és úgy szalonképes - ahogy az példásan megfigyelhető a Nemzeti Őrseregnél.

 

 

Nem is írnék erről egy szót sem, mindenki azt nem vesz észre, amit nem akar, és miért ne lehetnének csak szimpla idióták, elvégre azt se tudják, hogy a bónusz nem kedvezményt jelent, hanem további illetményt.

Ám egy ismerősöm véletlenül a brigádhoz tévedt.

Az ismerősöm neve az első öt Könyvből jól ismert, olyan, ami egyaránt olvasható a Tórában és a Bibliában, csak hát van olyan hely, ahol az ilyet nem kimondottan szeretik.

Indulásként kizárólagosságot követelnek a szerződésben, tehát máshol nem hirdethetsz, ezzel nem is lenne baj, csak hát a nagy titok az, hogy náluk sem. És miközben az általuk vállalt határidő másfélszerese lejárt, két konkurens ajánlatot tettek ki helyette, amelyek közül az egyik egészen biztos később érkezett be, mint a nevezett (jó eséllyel a másik is).

Érthetetlen okokból ezután sem hátrált meg az ismerősöm, így a bridád a végre megjeleníteni kívánt hirdetésébe több helyen beleírta az "ősmagyar" szót - amihez az ajánlatnak az égvilágon semmi köze nem volt. Így az odatett szónak sem volt értelme.

Illetve volt, hiszen ez a szép szó rajtuk kívül még a kuruc.info-n szokott szerepelni. Érdemes rákeresni, nem minden találat szól a deportálásról, csak az 50%.

Az ősmagyarozást többszöri kérésre sem vette ki a brigád, mert "szerintünk vicces, mi jót nevettünk (rajtatok)", majd hirtelen felbontották az aláírt szerződést.

Szóval, ha valakinek problémája van a harmadik birodalom színeivel, esetleg az ahhoz kapcsolódó mentalitással, érdemes jobban körülnéznie a kuponpiacon, "hiszen van még ötven másik cég" - hogy ismét a végtelenül korrekt tulajt idézzem.

Van bizony.

 
 

mr.
2011. 06. 25.
02:05:36

a bb napjai megszámláltattak. egy komplett franchise-t nyúltak le, a grouponét úgy, hogy nem fizettek érte. viszont hamarosan jön magyarországra a groupon (nem mint ha nagyon hiányozna) és vagy a gatyáját is leperli a bb alapítóinak vagy csak simán megveszi. gondolom az utóbbinak jobban örülnének a tulajok.

érdemes megnézni, hogy a groupon logojában is ott van a "horogkeresztszerűség":
link
Mage
2011. 06. 25.
02:13:10

mr.: ezt nem tudtam, köszönöm a linket. Én csak véletlen néztem rájuk az ismerős miatt.

Nemrég egy régi üzleti partnerem tanulmányozta ezt a piacot, és ő arra a számításra jutott, hogy nagyon-nagyon ügyesnek kell lenni ahhoz, hogy átlag 100 darab alatti kuponeladás mellett, átlag 1-2 ezer forintos jutalékokból ekkora céget és ennyi alkalmazottat fenntarts, és 0-24-ben kint legyen a reklámod a facebookon és a google-n.

Főleg úgy, hogy vélhetőleg tízből egy e-mailben történő vásárlást fizet ki végül a vevő ténylegesen (ez csak becslés, nincs róla semmi adatom).

Így az sem nagyon meglepő, hogy ennyire "figyelmesek" az ügyféllel.
Mage
2011. 06. 25.
02:21:52

Ahogy nézem, az egy dolog, hogy a franchise-t és a weboldalt (visszaszámláló, kuponok, stb.) nyúlták, de még arra is volt eszük, hogy a sugaras hátteret átvegyék a második logóba.

link

link

Istenem, még a napsugarat is lopják. Hova tart ez a világ?
mr.
2011. 06. 25.
02:43:53

azért ha jól megnézed az ajánlataikat, általában olyan árukon vannak náluk 50% engedmény, ami gyakran önmagában a tizedét sem éri, illetve amin több száz százalékos haszonkulcs van. wellness, szépségápolás, ezoterika, különösebb erőforrást nem igénylő szolgáltatás... autót vagy alaplapot nem fogsz tőlük venni féláron.

amúgy a srácok ügyesek, már túl vannak a 4 milliárdos forgalmon. igaz nem ma kezdték. egyikük találta ki magyarországon az sms-es társkeresőt (777sms) és abból szedte össze az első milliárdját. (meg rossz nyelvek szerint, a hazai emeltdíjas pornó szolgáltatások és csengőhang letöltések nagy része is az övé). a másikuk meg az internetto/index vezető szerkesztői székéből indult.

az ősmagyarozást mondjuk megmagyarázhatja, hogy a fő tulaj "szlovákiai magyar", a horogkereszt szimbólum már érdekesebb, mert mindkét tulaj ha imádkozni van kedve inkább olyan házba megy, ahol nem egy, hanem egyszerre hét gyertya ég a tartóban.
Mage
2011. 06. 25.
03:22:06

Pontosítok: a 777sms nem a társkereső volt, hanem az ingyen sms küldő. Azt találta ki a milliárdos.

A másik tulaj sms-es társkeresőt üzemeltetett (az előbbi pénzéből), ami tudomásom szerint hamar bedőlt.

(Van még az átverős sms-randi típusú szolgáltatás, ahol lehúznak a moderátorok, akik szép nők helyett írnak, arról nem tudom, kié, de pár éve nagyon ment).

Jerry1022
2011. 06. 26.
12:44:32

Jerry1022
2011. 06. 26.
12:45:30

Mage
2011. 06. 26.
13:31:51

Na igen.

Mindenesetre ezeken nincs bakancs, rohamsisak, kereszt és rács.
rizóma
2014. 01. 22.
16:47:53

mr., azt írtad:
...érdemes megnézni, hogy a groupon logojában is ott van a "horogkeresztszerűség":

link

tehát:
Nothing is more important to us than treating our customers well...

félreolvastam, így:
Knotting is more important to us than treating our customers well...

=> Regisztrálni jó <=