aeon flux
2011. 07. 23.
23:29:38

Azt hittem, az időközben eltűnt norvégos posztnál már nincs lejjebb. :)

(Természetesen értem, hogy mi a cél, de akkor is.)
Mage
2011. 07. 24.
00:18:57

Ez miért van lejjebb? Vagyis lent?
mr.
2011. 07. 24.
14:12:06

ez most komoly?
Mage
2011. 07. 24.
14:59:29

mr.: bízom benne, hogy aeon flux-szal ellentétben ki is fejted, amire gondolsz.
mr.
2011. 07. 24.
15:34:29

persze. a norvégos postot nem láttam, ezt a linkelt weblapra írtam.

igazából nem tudom hova tenni, mi is ez, ezért kérdeztem. azt tudom, hogy utálod azokat a blogokat, amik innen-onnan összeszedett képekből videókból állnak, érdemi tartalom nélkül. ezt már írtad is a blogodon, meg megkaptam már párszor én is tőled, amikor valamit a szániról idéztem.

a linkelt lapot a nevéből ítélve a napiszar(pont)hu paródiájának tippelném, hasonló jellege miatt, ugyanakkor képes voltál ezért domaint regisztrálni, arculatot tervezni (egész jó lett), meg egy csomó képet feltölteni. így egy kicsit elbizonytalanít, hogy ez most tényleg paródia blog?

ha esetleg ezt az oldalt valóban komolyan gondoltad, azzal sincs semmi bajom, hiszen a neten - ha jól számolom - 274.453.567 darab ilyen oldal van, miért ne lehetne még egy? (nem szégyellem bevallani, én is szoktam alkalmanként ilyet olvasni)
csak az elmúlt jó pár évben olyannak ismertelek meg, aki kifejezetten utálja az ilyen siteokat. nem is ovassa, sőt, még képes lenne hadat is üzenni nekik.

ha meg ae-nek van igaza, akkor pláne nem szóltam. üzletben, szerelemben minden megengedett. én is megtenném, ha tudnék vele keresni.
Mage
2011. 07. 24.
15:55:24

Na, ezzel már tudok mit kezdeni.

A norvégos posztot nem azért vettem le, mert bármi bajom lett volna vele, hanem azért, mert politikai tartalmú volt, és attól mindig besározva érzem magam, ha fent hagyom, ha nem. (Az admin felület tele van megírt, kirakott, visszavont, illetve ki se rakott politikai bejegyzésekkel).

A "száni"-val nem az a bajom, hogy máshonnan vett anyagokkal dolgoznak, egyrészt, mert attól még lehet jó, másrészt, mert azzal is van nem kevés munka, már amennyiben tényleg válogatsz.

Az vele a bajom, hogy tele van gusztustalan poszttal. Olyannal fizikai rosszullétet okoz nálam. Néhány nappal ezelőtt az Erzsébet téri buszmegállónál sétálva láttam két 50-60 körüli, fogatlan, alkoholista, férfi hajléktalant egymással smárolni. Csak fél másodpercre néztem oda, hála az égnek. Így is megrázó volt. Ilyet 20-30 évente egyszer lát az ember, ha nap mint nap sétál az utcán. Ha felmegy a "száni"-ra, akkor viszont ötpercenként.

Ugyanez a bajom a napirajzzal és minden olyan hellyel, ahova ő (is) rajzol: 5 jó és 4 kevésbé jó rajz után jön egy, amitől elhányom magam.

Minden autó, aminek négy kereke van, motor hajtja (de nincsenek szárnyai), mégsem mindegy, melyikbe ülsz bele. A napiszinten nem lesz gusztustalan poszt.

Van egy blogom, ahol kiemelten értelmes emberek az érdekesebb írásokhoz 30-40-100 tartalmas kommentet küldenek. Itt ez okoz örömet nekem.

Most kell egy másik is, ahol a látogatottság számít. Magyarországon neten reklámba pénzt ölni üzleti önkínzás, tapasztalatból mondom.

Én szánalmasnak tartom, aki művészkedik, és közben sír, hogy nyomorog. Először milliomos leszek, és utána befejezem a művészkedő könyvemet. Így egyetlen szó leírásakor sem kell az eladási számokon gondolkodnom, és azt se fogod érezni rajta, hogy két zsíroskenyér között gyártottam a mondatokat.
mr.
2011. 07. 24.
16:05:02

oké, így értem. korrekt.
Mage
2011. 07. 24.
16:19:06

Ja, és új technológiát tesztelek vele (high-availability adatbázis és webszerver, a képek adatbáziban tárolásával). Erre nagy szükségem lesz a jövőben.
aeon flux
2011. 07. 25.
01:45:43

Vajh tényleg egy napiszint-szintű like-gyűjtögető oldal közönségével akarod felfuttatni a Randi7-t vagy netalántán a mage.hu-t? Vagy itt szeretnél látogatóközönséget verbuválni a napiszinthez? Vagy igazából mindegy?

(A norvégos posztot bölcs dolog volt levenni.)
Mage
2011. 07. 25.
02:41:34

Nem igazán tudom, hogy mit értesz "napiszint-szintű" alatt. Bíztam benne, hogy egy teljes nap elegendő lesz ahhoz, hogy ki tudd fejteni.

Talán az a baj, hogy vannak rajta szép nők? Ezt megérteném, hiszen tudom, hogy nem minden férfi olyat akar magának. Sőt, van, akit zavar. Te sose nézel szép nős képeket?

Csak az nem fér a fejembe, mi baja lehet valakinek a Randi7 felfuttatásával, aki maga is internetes társkeresőről házasodott.

Kérlek, mondd el.

aeon flux
2011. 07. 25.
10:22:08

Ne haragudj, de a tegnapi napomat nem azzal töltöttem, hogy megfogalmazzam magamban és ezen a blogon, hogy mit jelent nekem ez a szint, amit ezek a gombamód elszaporodott viccblogok jelentenek. Mindenesetre nem csak szép nőket.

A személyes megjegyzésedre nem volt semmi szükség, főleg úgy, hogy semmi bajom a Randi7 felfuttatásával - miért is lenne?

Megsértődnöd sem kell. Bocs, hogy a havi egy kommentem most pont kötözködésnek tűnt, inkább meglepetésemnek adtam hangot.
Mage
2011. 07. 25.
15:22:36

Látod, pont ezért kértem, hogy írd le, hogyan érted, nehogy félreértselek.

Mert segítség nélkül csak abból tudok kiindulni, hogy ha én csodálkozom, vagy kíváncsi vagyok, kérdezni szoktam.

De mostmár értem, hogy a "napiszint-szintű", az "értem, mi a cél, de akkor is", és az "azt hittem, már nincs lejjebb" nálad a puszta melepetés jele volt.

Lehet, hogy idén karácsonykor az ajándék bontásakor kipróbálom anyámon az "azt hittem, már nincs lejjebb"-et, hogy érezze, hogy mennyire sikerült meglepnie.


A napiszint.hu több szerveren fut replikált adatbázissal, felhőben (cloud). Úgy van konfigurálva, hogy bármelyik szervert kihúzod a konnektorból, zökkenés nélkül működik tovább. Anélkül, hogy egyetlen lekérés elveszne, hogy a felhasználó ezt érzékelné.

Lehet, hogy úgy tűnik, hogy ez ágyúval verébre, de semmit sem csinálok ok nélkül. Magyarországon a sok százmillió forintért épített portálok nem képesek a fentire. Sem az iwiw, sem az origo, sem az index.hu, sem az otp.hu, sem a cib.hu nem képes arra, hogy tovább üzemeljen, ha egy kritikus szervere leáll. Rossz esetben hosszú időre (tíz perc, óra) bénulnának meg.

Mondok néhány site-ot, ami viszont tudja ugyanezt: facebook.com, google.com, microsoft.com, twitter.com (a tumblr például nem).

Továbbbá az egymilliárdért megvett iwiw sosem volt konzisztens. Ez mondjuk a felhasználókat marhára nem érdekli, alig veszik észre. Az üzleti partnereket - pélául hirdetési oldal esetén - annál inkább.

A napiszint.hu konzisztens maradna akkor is, ha 100 node-on (szerveren) futna.

Ha egyszer szeretnék valahova jelentkezni, elég jó referencia, hogy képes vagyok ilyet készíteni. Úgy értem, külföldön, ahol értik, hogy ez valójában mit jelent.


ui: Ha csak a szép nőket akarod nézni, a "nő" taget javaslom az oldalon. Tedd be bookmarkba.

vilmos atya
2011. 07. 25.
17:11:59

azért a norvégos bejegyzést igazán sajnálom, nagyon érdekelt volna, különösen, ha politikai szinezettel bír. nem lehetséges valahogy mégis megoldani, hogy elolvashassam?
h
2011. 07. 25.
17:17:46

Nem lesz gond a napiszinttel, csak a görgetéssel csinálj valamit ha lehet. Nekem minden máshoz képest lassú a scroll és ez idegesítő szerintem. Olyan mint amikor nem töltődik be az oldal elég gyorsan.
Mage
2011. 07. 25.
17:21:50

h: ez főleg azért van, mert fix helyen van a háttérkép. Ezt nem bírják a böngészők a mai napig. Először minden layoutnál kipróbálom, aztán látom, hogy nem jó - engem is idegesít ám -, és akkor kikapcsolom.

Itt is ki fogom.

Lehet, hogy a css3 is lassít rajta (border shadow, lekerekített sarok).

Most raktam a végére a twitter és a facebook scripteket, attól is gyorsabb lesz a töltődés (a scroll sajnos nem).

Köszönöm, hogy szóltál, hamarosan cselekszem.
Mage
2011. 07. 25.
17:24:08

vilmos atya: e-mail ment.

=> Regisztrálni jó <=