go west :: 2011. augusztus 15., hétfő, 16:43:04 :: 4 komment

Eddig azt hittem, a magyar postánál nincs rosszabb, de csak azért, mert egészen a mai napig nem próbáltam a Western Uniont.
 
 

Rafina
2011. 08. 16.
12:48:27

Emlékszem, hogy régen az emberek utálták az OTP-t és amikor az első "másik bank" (Duna Bank) megjelent azonnal rohantak sokan folyószámlát nyitni. Alig várom, hogy valami másik alakulat intézze a küldemények univerzális kezelését.

A Magyar Postánál pedig nincs rosszabb. Nem is tudok még egy céget, amelyiknek ennyire ne lenne alternatívája. A postának nincs versenytársa a hivatalos küldeményekkel kapcsolatban.

Nem az a baj, ha nekem kell valamit feladnom, mert az még csak hagyján. A cégnél, ahol dolgozom az épületen belül van egy kicsi kis postahivatal. Ott gyorsan és fölösleges beszélgetések nélkül megy minden.

Otthon a kézbesítővel már megállapodtam, hogy a tértivevényes küldeményeket aláírja helyettem és bedobja nekem. Időnként (túl gyakran) így is muszáj bemennem a lakóhelyem szerinti postára csomag, vagy pénz küldeményekért, amit általában közhivataloktól kapok. Na, ott, akkor baj van.

Próbáltam már előtte nyugtatóteát inni, vagy csokit enni, sajna agyvérzés kerülget minden alkalommal.
MA
2011. 08. 16.
16:01:37

Mage: milyen rossz tapasztalataid voltak a Western Unionban? Miért ne próbáljam ki? (Egyébként nálunk, Veszprémben a postán lehet intézni a Western Uniont is.)
Mage
2011. 08. 16.
21:23:03

- 28 dollárt küldtem, ennek 13 dollár volt a díja
- 13 dollárért cserébe még nekem kell kézzel írnom
- az utcán állva
- pedig vittem kinyomtatva az adatokat
- amit oda is adtam
- de az ügyintéző áthúzta, amit írtam, és felcserélte a vezeték és a keresztnevet
- így nem ért oda a pénz a címzetthez
- nem utalhattam cégként
- nem kaptam róla számlát
- rossz áron váltották a dollárt
- ronda volt az ügyintéző
Balázs
2011. 08. 19.
09:00:42

Epikus, hogy pont most érzek erős késztetést arra én is, hogy a Western Union minden formáját elpusztítsam, és ezért hajlandó vagyok pártra is szavazni, vagy szép időben tüntetni egy évben egyszer.

- 1000 eurót akartam utalni egy londoni címre (270.000 ft)
- kiderült, hogy nem tudnak eurót utalni (akkor mit?)
- átváltják vicces arányokban dollárra
- átváltják a dollárt vicces arányokban fontra
- maga az utalás 12.000 ft
- az illető felveszi a pénzt, és most úgy tűnik, hogy nem igazán akarja az ellenszolgáltatást megadni érte - mikor felhívom az ügyfélszolgálatot, nem voltak hajlandóak megmondani, hogy hol vették fel a pénzt, hogy az illető nyomára akadjon az amúgy is unatkozó londoni rendőrség.

Az elbukott 270.000 ft kellemetlen, mert ekkora összeget soha semmin nem veszítettem, de a szabályaik és a hozzáállásuk nálam egy tíz pontos skálán csak mínuszokban mérhető.

=> Regisztrálni jó <=