elsewhere :: 2012. november 25., vasárnap, 01:17:29 :: 36 komment

Ez a franchise is csak ebben az országban nem működik.

(De legalább patológiás versenyben simán nyerne a magyar zsűri.)

Máshol így szól:

 

 

 

 

Neked melyik tetszik jobban? Nálam Rihannát mindkettő veri.

Jessicát is imádom, de nézd meg az ukrán csajt.

A mimikát figyeld. Másik bolygó.

Másik bolygó.

 
 

Rafina
2012. 11. 25.
19:10:59

Rafina
2012. 11. 25.
19:12:45

Rafina
2012. 11. 25.
19:13:32

Közel sincsenek annyira megcsinálva, de hang van itt, csak olyanokban van hiány, akik lelkiismeretesen segítsenek nekik.
9x-7i > 3(3x-7u)
2012. 11. 25.
19:35:09

nekem Ő a szerelmem:)
link
Mage
2012. 11. 25.
20:05:16

Rafina: van neked füled? Költői kérdés. Túl a hangon, úgy érzem, elvesztetted a lényeget. Ez az ukrán lány nincs megcsinálva. Jellegtelen ruhában állt oda, alig volt sminkelve, a szemöldöke eredeti, és azon kívül, hogy kapásból lever egymillióból másik 999 999 nőt, van benne valami földöntúli. Ugyan átsuhan legalább 15 érzés az arcán, és azok között van alázat is - az éneklés iránt -, és érdekli a zsűri véleménye, a fejtartásán, ahogy felemeli és oldalra dönti, látszik, hogy pontosan tudja, kicsoda, micsoda ő, és ezen az égvilágon semmi nem fog változtatni. Mindezt úgy és annak ellenére tudja, hogy érzelmi hullámvasúton ül.

Sok jót láthatsz, ha nem magyar tehetségkutatót nézel, és a zsűri sem a pszichiátriáról szabadult. Jessica is jó. De ilyen lányt, mint Anna nem hiszem, hogy sokat tudsz mutatni.
Mage
2012. 11. 25.
20:06:43

I<3U: Withoos tényleg jól énekel, bár nem az én világom.
Rafina
2012. 11. 25.
20:49:43

Nem nézek realitiket, tehetségkutatókat:-( sem itt sem máshol, csak az jut el hozzám, amit mások már jónak ítéltek és valami miatt a zsűri meg nem.
Azt sem igen tudom megítélni, hogy a zsűritagok milyen emberek, értenek-e ahhoz, amit csinálnak vagy sem, egyébként tehetségesek, vagy sem. Zeneileg leragadtam a nem túl bonyolult AC/DC hangulatnál, a Négy évszaknál és Mozartnál és a mai előadókat nem is nagyon tudom értékelni, még megkülönböztetni is nehezemre esik.

Vannak köztük, akiket - nem a zenei mutatványaik miatt - tehetségesnek tartok, mint üzletasszonyt, mint pszichológust, mint manipulátort. Ilyen most Lady Gaga.

Tehetséget kutatni bizonyára nagyon nehéz dolog, de én úgy érzem, hogy lelkiismeretlen munka, amit "jó emberek" nem vállalnak, mert csak illúziót tudnak adni igazi segítséget nem.

Az ideális társadalomban ezek a "kicsicelebek" tanulással töltenék az idejüket a felesleges próbálkozások helyett és azután úgy állnának színpadra, hogy onnan egy vihar sem lenne képes már lesodorni őket.

Akiket mutattam reménykedéssel töltik az egész életüket. Mariannka már a harmincas éveinek a közepén jár és még semmit sem tud felmutatni 20 éve reménykedés után.
A másik kislány pedig nem ér rá tanulni a bizakodás éveket vett el már eddig is az életéből.
Nyírmadáról hosszabb ám az út a világig, mint Londonból, Los Angelesből, Moszkvából, sőt még Bukarest is közelebb van a világhoz, mint Budapest.

A sok értelmetlen tehetségkutató jónéhány fiatal életet tesz tönkre a puszta létezésével.
Mage
2012. 11. 25.
21:06:12

Ukrajnából biztos rövidebb az út a világig, mint Magyarországról. Legalábbis, ha kelet felé indulsz.
Rafina
2012. 11. 25.
21:18:52

Ukrajnából sem rövid. Meglátjuk mi lesz Annából.
Mage
2012. 11. 25.
21:21:59

Valaki vagy tud énekelni, vagy nem.
Vagy van hangja, vagy nincs.
Vagy van sugárzó személyisége, vagy nincs.

A többi tanulás és "szerencse" kérdése.

Akinek se hangja se tehetsége sincs, az ne énekeljen.
Rafina
2012. 11. 25.
21:49:48

Ezt mondtad volna Madonnának 25 éve.
Se hangja se énektehetsége, csak hatalmas akarata, eredeti ötletei és jó támogatói voltak:-)
Úgy látom, hogy a tehetség és az átütő személyiség önmagában kevés.


Mage
2012. 11. 26.
00:32:41

Hogy Madonnának nincs énektehetsége, az erősen meredek kijelentés, főleg azok után, akiket linkeltél, mert az ő hangjuk bennem fizikai fájdalmat okozott. Az más kérdés, hogy számomra Madonna unalmas.

Rettenetes, hogy a magyar X-Faktorban már az ünnepnek számít, ha valaki nem énekel hamisan.

Gagát nem tartom semmire, ugyanakkora kamu, mint a Beatles volt.
Mage
2012. 11. 26.
00:54:43

Megnéztem az ukrán csajt 17-edszer.

Rafina: segítek. Ez nem tanulás kérdése. Nem segítség kérdése.

Ehhez át kell mászni egy másik világból.
Rafina
2012. 11. 26.
13:03:24

Ha arra akarsz kilyukadni, hogy itt nincs ehhez fogható...hát.
Ha azt mondod, hogy 1985-ben az első videoklip megjelenésekor Madonnából sütött a tehetség, akkor csak más az ízlésünk.
Dialógusunk nyomán tegnap megnéztem az angol, az ausztrál és az amerikai The Voice egy-egy válogatóját, valamint a most futó magyar eddig lefutott adásait. (türelemjáték, néha belepörgettem)

Tudod mit? Úgy gondolom (és fülem tényleg nincs) akik válogatnak, gyakorlatilag kijelölik a nézőnek kit imádhat eztán. Van, aki nekem is tetszik, nem feltétlenül a hangja, hanem a szeme miatt:-)

Madonnában és Lady Gagában az nagyon hasonló ahogyan pénzt keresnek.
A célközönség megválasztásához és a figyelem fenntartásához van tehetségük. Kitalálták magukat, megújulnak időről, időre. Amiért imádják őket ahhoz nem is kell tudni énekelni.
Hatalmas látványtervezők. A zenéjüket nem kedvelem, egyet sem tudnék felidézni. (Na jó az Evitát, de az ugye az klasszikus.)

Megnéztem ezeket a lányokat is. Nekem annyira nem átütő élmény, hogy kíváncsi lennék rájuk még egyszer.
Mage
2012. 11. 26.
22:37:21

Ha a zenei hallást ki kell húznunk az énekesnők elbírálási eszköztárából, akkor a tehetséget ne emlegesd. Inkább nézd meg ezt:

link

És utána mondd, hogy 1985-ben nem volt személyisége.
Rafina
2012. 11. 28.
10:46:21

Olyan veled ez a dialóg, mint a siketnémák párbeszéde:-)
Éppen arról beszélek (írok), hogy Madonna nem énekelni tudott, hanem van neki valami olyasmi veleszületett tulajdonsága, ami annál sokkal fontosabb és ez van a Gagának is.

Azt állítottam még fentebb, hogy ezek a válogatós műsorok nem a személyiséggel rendelkező exhibicionistákat keresik, hanem azokat a gyerekeket, akik simulékonyak és hajlandóak saját magukat feláldozni a "mentor" ízlése oltárán. Ez nem nekik jó lehetőség, hanem a mentoraiknak, akik közül minden negyedik az, aki "igazi nagyágyú"-nak mondható. Azért az idézőjel, mert ez is erősen szubjektív.

Tudsz olyan a zenei világban ismertté vált tehetséget, akinek a teljes pályafutását tekintve nincs ember, aki azt mondaná, hogy "á dehogy, az egy senki"!
Vannak köztük olyanok, akik egy gitárral kiállnak a színpadra és tombol a nép, van akiknek ehhez hatalmas fizikai és kreatív teljesítményt is kell produkálniuk. Az utóbbi kategóriába tartoznak azok, akik kevésbé tudnak énekelni, zenélni, de sokkal jobb és sokoldalúbb előadók.
Azt hiszem a névsorod és az névsorom sok ponton egyezne, pedig azt már tudjuk, hogy zenei ízlésünk teljesen más.
Az ukrán lányról nem gondolom, hogy most "átütő lenne", de lehet, hogy majd az lesz.
Viszonylag sokat járok koncertekre.
Elton John, Seal és Tom Jones nem táncolnak, ugrálnak, egyikőjük még csak fel sem áll a székéről mégis van bennük valami, amire oda kell figyelni Madonnát csak hallgatni még ma sem bírom, pedig nagyon sokat fejlődött. Gaga sem nyűgöz le, fel sem ismerem a hangját. Azonban a koncertjeiken akkora műsort csinálnak, hogy ha csak az ötletek mennyiségét tekintem már az is elismerésre méltó, nem hogy a megvalósítás.

Mage
2012. 11. 28.
11:05:35

"Olyan veled ez a dialóg, mint a siketnémák párbeszéde:-)"

Tévedsz, Rafina. A süketnémák nagyon jól megértik egymást jelbeszéddel.

Ez a beszélgetés inkább olyan, mint amikor a kettő közül csak az egyik süketnéma.

És az, hogy neked nincs hallásod, nem csak a kommunikációnkat árnyalja be, hanem magát a témát, mert az éneklésről van szó.

Mutattam kettőt, aki tud énekelni, 9x-7i > 3(3x-7u) is mutatott egyet, aki tud, te meg belinkeltél hármat, aki a még épp elviselhető és a rettenetes közötti tartományban helyezkedik el. Szerencsére sikerült a magyar műsorból válogatnod, ezzel pontosan alátámasztva, amit írtam.

És nem tudom, hogy jön ide a simulékonyság. Gondolod, a jól éneklő lány hangjára az a magyarázat, hogy kérte a mentor: "figyelj már, légyszi, énekeljél jól az elősóban, ok"?

Ezeknek meg nem mondta? Vagy ők nem voltak elég simulékonyak?
Rafina
2012. 11. 28.
11:37:56

"A mimikát figyeld. Másik bolygó. Másik bolygó."
Erre reagáltam:-), mert ez érdekelt abból, amit írtál.
Azt sem tudom ki az a Rihanna és azóta sem néztem meg.

Mage
2012. 11. 28.
12:15:51

Oké.

Szerinted a mimikája "megcsinált"?
Mage
2012. 11. 28.
12:25:49

Rafina, azt vettem észre, hogy amelyik bejegyzésemhez sokat kommentelsz, oda a többiek nem írnak.
Zeit
2012. 11. 30.
22:00:38

link

szerintem ha ezt végignézi valaki akkor tudja, hogy Lady Gaga miért Lady Gaga. Egyszerűen profi, jó énekes, jó táncos. De ezen kívül van benne érzés is, ettől kiemelkedő előadó és ikon. Ezzel szemben Rihannát élőben látni nagy csalódás, mert olyan mint egy gép. Tehát a popzene lényege nemcsak a dallam és a hang, hanem az egyéniség is az előadó mögött, ami vagy van vagy nincs.

Mage
2012. 11. 30.
22:14:36

Táncosnak szerintem is kiváló. A hangja tiszta, képzett, vékony és unalmas. Kevés. A többit lopja. (Beleértve az önsanyargatást.)

Nézd meg: link

Azzal msot ne foglalkozz, hogy egy komplett Tarantino film nyúlásán kívül még a Quake3 Arena nevű játékból is loptak, hanem tekerd 5:30-hoz, és hallgasd meg. Ugye, milyen jó hangja van? Beyonce-nak.

Ez a húsz másodperc ér valamit az egészben. Az a szomorú, hogy át kellett őt rángatni egy Gaga klipbe ahhoz, hogy énekeljen két sornyi értékelhető dallamot. A saját, halál unalmas számaival ellentétben.

Na, erre mondom, hogy Gaga tud valamit.
Mage
2012. 11. 30.
22:23:51

Ja, és: link

Részegen, itallal teli szájjal tud így.

Aki meg nem, az minek énekel?

Túl sokan vagyunk a bolygón.

Ja, ő már nincs itt.

Szopó.

9x-7i > 3(3x-7u)
2012. 11. 30.
22:41:02

eddig szó nélkül tudtam hagyni, de már nem megy.

1. a színpadon javarészt csak az vetkőzik, aki a hangjával nem képes elbűvölni a közönséget
2. semmit nem csinál szerencsétlen lány, csak ott áll egy rakás díszleten, tátog és próbál egy - "profi" csapat által megkomponált - betanult táncot inogó lábakkal előadni, mert vmi vadállat stylist ráerőltetett egy fantasy szerkót platform patákkal. miért? mert szerencsétlen a való életben annyira átlagos (finoman fogalmazok), h soha, ismétlem SOHA, SENKI rá se nézne erre a szerencsétlen véglényre. nem tűnt fel, hogy gyakran el van takarva a kis feje?
3. két oktávnyi hangterjedelmet minimális gyakorlással BÁRKI képes kicsikarni magából
4. nem ismerem, tény. de nehezen hihető, hogy ebből a beteges, szenzációhajhász kreálmányból amivé tették szerencsétlent, csak egy minimális is önmaga lenne.


mutatok néhány példát, ahol ruhában! átlagon felüli teljesítményt nyújtanak hétköznapi emberek (hozzáteszem nem az én stílusom egyik sem) voila:

link
link
link


Mage
2012. 11. 30.
23:36:22

Most tényleg úgy nézek ki, mint aki értékeli Gagát? Van vagy három postom arról, hogy milyen primitív módon lop, és semmi sajátot nem tud felmutatni. Az előbb írtam, hogy a hangja kevés. Többször mondtam rá, hogy ronda. Talán még a fejeltakarásról is volt szó, minimum gondoltam rá.

És amikor ezeket írom, többnyire jönnek a hallásnélküliek, hogy de milyen jó, "és zseni, mert eléri, hogy vele foglalkozzon mindenki". Így.

Mage
2012. 11. 30.
23:46:41

Mage
2012. 11. 30.
23:50:43

Ja, most néztem meg Zeit videóját. Élőben ennyire rettenetesen énekel? Úristen. Rosszabb, mint hittem, pedig már azzal is is mínusz tíz pont volt.
9x-7i > 3(3x-7u)
2012. 11. 30.
23:52:52

Zeit bejegyzésére reflektáltam
9x-7i > 3(3x-7u)
2012. 11. 30.
23:55:28

a lényeg h értjük egymást és nem csak nekem van már LG mérgezésem. és még ez a monitor is...áááhh
Mage
2012. 12. 01.
01:05:45

LG monitorod van? Ezt szépen benyaltad.

Nézheted rajta egész nap Lady Gagát. Hangszóró van rajta? Hallgathatod is. Olyan szépen énekel.

Na jó, segítek rajtatok. Hívjuk más néven szegényt:

Lakatos Giovanna
Learning to let Go
Le Gandalf sur l'hobbit

Válassz. Örökre úgy marad.
Rafina
2012. 12. 01.
08:44:52

Ezek érzelmek.
Hol marad az objektivitás?
Pénzt csinálni jobban tud, mint bármelyik jó hangú, akit említettél valaha is:-)

A nekem címzett üzenetet pedig vettem.
Zeit
2012. 12. 01.
12:47:35

Mage: meg sem kellett nyitnom a linket, hogy tudjam melyik klipről beszélsz. Az, hogy Tarantino-nyúlás annyira egyértelmű, hogy biztos vagyok benne, ez volt a cél és nem arról van szó, hogy nem tudtak mást kitalálni. A motiváció számomra egyelőre megfejthetetlen.

A hangja szerintem nem unalmas, de ez szubjektív vélemény.
Beyonce hangban magasan Gagáé felett áll, ezzel egyetértek, sőt alá is támasztom egy példával:
link

Amy egy csoda volt, őstehetség, ilyen nem születik gyakran, kár, hogy elintézte magát ilyen fiatalon, de hát így születnek a legendák. Vagyis mennek el..

9x-7i > 3(3x-7u): a felhozott érvek megállják a helyüket, bár az, hogy ronda nem feltétlenül baj, sőt lelkesítő, hogy nemcsak babarcú texasi szőkeségek válhatnak megtervezett pop üdvöskévé. Lop, ronda, nincs kiemelkedő hangja, megcsinált, így igaz. Mégis elérte, hogy márka lett, egy virágzó vállalat, ha ezt még 10-15 évig fenn tudja tartani, akkor zseni (illetve akik mögötte állnak), ha pedig eltűnik a süllyesztőben, akkor valóban csak egy csúnyácska közepesen tehetséges lány a tömegből.
Mage
2012. 12. 01.
17:39:47

Zeit: Amyt jóval halála után hallgattam először. Akkor fedeztem fel, ki volt ő valójában. Érdekes, korábban a Queennel ugyanígy jártam. Láthatólag nem bírom az élőzenét.
9x-7i > 3(3x-7u)
2012. 12. 02.
20:30:11

Zeit: maximálisan egyetértek, itt volt az ideje hogy a médiában hús-vér emberek is szerepeljenek. De akkor azok legyenek tehetségesek abban, amiért bekerültek, épp eléggé tele a világ bóvlival. Sőt! Az emberiség maga bóvli.

Mage: Nem otthonról írtam, ahogyan most sem. Nekem HP-m van, a HéPhaisztosz névre hallgat, így aztán felesleges gorombáskodni, tartogasd annak aki megérdemli. Ha netán ilyesmire vágynék, felhívom apámat. Ne akarj gyerek nélkül rossz apa lenni.

Ami Amyt illeti, valóban rendkívüli tehetség, én is csak utólag vettem észre, amikor a média már kegyeleti okokból nem a lerészegedéseitől volt hangos, hanem a Ő magától.
9x-7i > 3(3x-7u)
2012. 12. 02.
20:32:04

-a
Mage
2012. 12. 02.
22:05:22

Hol gorombáskodtam én veled? Totál kedves voltam veled. Becéztem a monitorodat.

(Remélem, minden új énekesnőhöz átírod az email címedet.)

=> Regisztrálni jó <=