Balázs
2013. 04. 23.
07:45:14

Profi.
Fruska
2013. 04. 23.
12:37:00

szóval, ha már dobozolsz, akkor nyilván körvonalazódott a mikor is.. ha úgy alakulnak a dolgaid, ahogy szeretnéd, annak örülök.. a cég logója (és a cég is) tök jó, tetszik.
kíváncsian várom a tapasztalatokat. tényleg.
mr.
2013. 04. 23.
13:10:57

szerintem a web design-t is felvehetnéd az experience-k közé.
Mage
2013. 04. 23.
15:42:22

Köszönöm.
nvoice
2013. 06. 02.
17:08:23

ez borzalmas. szólhattál volna.
Mage
2013. 06. 02.
18:38:06

Mi bánt benne?
nvoice
2013. 06. 03.
08:33:20

a betűválasztás nem, hogy nem a legszerencsésebb, de maga a katasztrófa. amint ezen túllendülök, elakadok abban, hogy nem vonalkázunk keresztbe a barokk antikvák talpain. a betűfokozatot nem rángatjuk, főleg, mert többletjelentést nem ad. koncepcionálisan és tipográfiailag is káosz az egész, ráadásul hibás: azt az m-a illetve a-t kapcsolatot nem ártott volna egalizálni legalább.
nvoice
2013. 06. 03.
08:33:24

a betűválasztás nem, hogy nem a legszerencsésebb, de maga a katasztrófa. amint ezen túllendülök, elakadok abban, hogy nem vonalkázunk keresztbe a barokk antikvák talpain. a betűfokozatot nem rángatjuk, főleg, mert többletjelentést nem ad. koncepcionálisan és tipográfiailag is káosz az egész, ráadásul hibás: azt az m-a illetve a-t kapcsolatot nem ártott volna egalizálni legalább.
nvoice
2013. 06. 03.
08:34:16

nem akartam kétszer, de reggel van és eljárt a kezem a trackpaden.
Mage
2013. 06. 04.
19:54:22

Itt, ahol az emberek mosolyognak, kedvesek, segítőkészek és szeretnek élni, nehezemre esik érdemben válaszolni az ilyen kommentekre.

Most mégis, az esti kirándulás előtt, játékból ráhangolódom a valóságodra. Tehát:

Van három ember, akinek szándékosan nem kértem ki a véleményét a logóról és a weboldalról, mert:
- Szinte biztos voltam benne, hogy kérés nélkül elmondják előbb-utóbb.
- Pontosan tudtam, mit fognak mondani.

Bejött. Te írtál közülük utoljára.

További közös vonás, hogy mindhárom:
- Nő.
- Designer.
- Soha az életben nem láttam tőlük jó munkát. Olyat sem, amit akár ingyen lenne kedvem használni.

Van még egy közös pont. Azt publikus kommentben nem írom le.

Érdekesség, hogy a hr-es, marketinges, orvos, rendszertervező és szobrász ismerőseim veletek ellentétben felfedezték a logóban és az oldalban az aranymetszés, a szabadkőművesség, a programozás, a végtelen és a szimmetria szimbólumait. Hát igen, mindenki azzal foglalkozik, ami a legnagyobb problémát jelenti számára az életben. A designer ismerőseim többségénél ez a probléma: a látás.

Az igaz, hogy a legtöbb logónak nem kiemelten nagyobb a kezdőbetűje. Ez azért van, mert számukra nem jelent semmit (Google, Facebook, Samsung, stb.). Aki viszont ki akarta emelni, mert számára jelent valamit, az kiemelte. Jó példa erre a McDonalds. A világon mindenhol felismerik az arany M-et, ami jóval nagyobb a többi betűnél. És ha nincs ott a név mellett a speciális M (néha nincs), akkor sokkal nehezebb észrevenni a logójukat.

Sajnálom, hogy ezt egyes designerek nem tanulják meg. Akkor nem kéne programozó létemre nekem rajzolnom logót. Mert egyébként meg tudnám fizetni, ha lenne olyan, akinek meg is akarom. Ha csak fele olyan jó lenne a szakmájában, mint én az enyémben, könyörögnék érte.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nekem tetszik. És úgy tűnik, hogy ebbe az országba jó lesz, hiszen már "idehozott". Abba a városba, amely a háttérképem volt egy éven át. Sikerült valóra váltani az álmomat.

És ha kell majd másik logó, akkor rajzolok. Az is sikerülni fog.

Vagy megkérek rá valakit. Olyat, aki nő és designer létére nem kismama ingben ül a profilképén a facebookon, egy bajuszt tartva az arca elé.Másfelől mindenkinek kívánom, hogy sikerüljenek az álmai.

Amelyekért tenni kell.

Például, ha te is hajlandó leszel 16 óra vezetés, németországi sötét erdőben való négyórás árvízkerülgetés, húsz vezetés közbeni pillanatnyi elalvás után beköltözni az új lakásba, és utána bármiféle pihenés nélkül besétálni egy olyan ország bevándorlási hivatalába, ahol a három hivatalos nyelv egyikét sem beszéled, és ilyen körülmények között sikeresen folyamodsz letelepülési engedélyért az első napon, akkor majd neked sem irodában kell tologatnod a pixeleket életed végéig.

És tényleg azt kívánom, hogy mindenki álma váljon valóra. Mert akkor szebb lesz a világ. És boldogabb.

Majdnem annyira, mint amilyen itt.

És most megyek, megnézem az esti lavinát.
Kate
2013. 06. 04.
20:12:15

Eszerint jó is a hely, nem csak szép. :) A logo is tetszik, és a blog is, inspirál - épp az álmok megvalósítására, kitartásra. Erőt ad, hogy más is álmodik és tesz érte. Örülök, hogy sikerült!
Mage
2013. 06. 04.
20:13:55

Köszönöm.

Pont azt tervezem, hogy írok az álmokról valamelyik este.
Kate
2013. 06. 04.
20:57:46

Remélem, ezt is megvalósítod, mert érdekel, hogy mit írnál róluk.

És szívesen, nekem is jó érzés, hogy leírtam. Öröm olyan embereket találni, akik szintén álmodnak és igyekeznek, ez a közösség-érzet számomra kincs az ugaron.
rizóma
2013. 12. 10.
01:13:41

hajaj, nvoice ujjat húzott a házigazda bloggerrel.

Merl Merlinnel, a varázslóval, a mítikus Mágussal. (Nagy(obb) M, ld. mint az egyik mintaadó McDonalds-ban ) Akinek-aminek stílusa nem is barokk, de hogy is lenne az.

M, mint a világ közepe, a négy égtáj jól látható kiindulópontja. Egy világpolgár tulajjal.

Matrix, természetesen mint mátrix, és mint filmművészeti állomás.

És a már említett többi utalás az ismerősöktől... Jó ez a logo, telistele saját-utalással.

A logótól függetlenül viszont, az M iránti betűmisztika nem túlzás? Tényleg jobb zenét nyújt pl. a Man Machine - vagy akár csak intellektuálisabbat -, mint pl. a Ween? de erre az M-re még visszatérhetünk egyszer

=> Regisztrálni jó <=