attraction :: 2013. június 09., vasárnap, 16:14:54 :: 5 komment

Az Attractionnek gratulálok. Örülök, hogy nyertek, le a kalappal.

Annak szintén örülök, hogy nem akartak Semmelweis, Puskás Tivadar és a többiek sorsára jutni.

 
 

mr.
2013. 06. 09.
18:14:31

ezt most éppen nem teljesen értem.
Mage
2013. 06. 09.
18:39:03

A magyar Csillag születikben is indultak. Talán az adásba se jutottak be. (Pontosan nem tudom, mindenesetre hamar elkaszálta őket a zsűri.)

Az index pár nappal ezelőtt felhívta a zsűritagokat. Ketten vették fel. Falusi Mariann flegmán közölte a saját nevét, és hogy hajrá, a másik meg elmondta, hogy régen mennyivel gyengébb volt az Attraction.

(Nem tudom, mennyivel volt gyengébb, azt tudom, mennyivel lehetett gyengébb az egész mezőny.)

Angliában objektíven nyertek, magam is rájuk szavaztam volna a britek helyében. Oda elég jók voltak. Magyarországra nem. Nem sokat változott az ország az elmúlt száz évben.
mr.
2013. 06. 10.
02:17:26

azért ennél árnyaltabb a helyzet. függetlenül attól, hogy nálunk nagyon gázosak a tehetségkutatók, mert az ország is kicsi ahhoz, hogy évente négy szériában keressenek előadókat. több "tehetségkutató" fut nálunk, mint angliában. másrészt meg a szakmához értő, ugyanakkor képernyőképes kritikusunk is alig létezik, így kénytelenek a zsűribe is divatcelebeket tenni.

2007-ben adásba jutottak, a zsűri a második fordulóra nem szavazta be őket, viszont vigaszágon bejutottak egy visszalépő miatt. itt viszont a közönség (!) szavazta ki őket, nem a zsűri. és hát valljuk be, azért ez a 2007-es produkció meg sem közelíti a mostani londoni darabokat, ezzel angliában se jutottak volna tovább a selejtezőn: link

a magyar csapatokból (a befutottakból és a kiesettekből is) elég sok indul a londonin. ez részben a franchise része is. gyakran maga az rtl állja a kiutazást, illetve a külföldi (így a hazai) fellépőkből válogat a brit anyacég a saját selejtezőire. ekkor az angolok állják az első körös cehhet. eddig négy magyar csapatnak sikerült komolyabban befutni (döntő) és nem kiszóródni az elején. és közülük is az Attraction vitte -megérdemelten- a pálmát.

azért indexes riportról is van egy véleményem. ha a wikipédiában a tapló szócikk magyarázata mellé az a riport lenne belinkelve, azzal a gusztustalan egyszállepedős pózerral, nem különösebben lepődnék meg. az meg szintén meglepne, ha meglenne neki fábry vagy máray valódi mobil száma és nem a sajtós (riportereknek leadott, valójában üzenetrögzítőben vagy managger irodában végződő) számokat hívogatta volna.
Mage
2013. 06. 10.
12:14:12

"azért indexes riportról is van egy véleményem."

Ezzel 100%-ban egyetértek, ocsmány, indexes színvonal.

Most az árvíz miatt jártam oda. Vissza kell tennem tiltóra.
baszdmegnyuszi
2013. 06. 11.
13:22:26

Szervusztok!

Van, ami sajnos nem változik. "Apám helyett is Apám"-mal ácsorogtunk egy a Duna partján helyet foglaló csónakház emeletének kerengőjén, és támasztottuk a korlátot, a füves kis kertet nézve. Éppen költözőfélben voltunk, de megálltunk egy kicsit, mert valami volt a levegőben. Akkor fogalmazódott meg egy gondolat (nyilván nem először, de rám akkor sajnos kissé elkeserítő hatással volt), ami a fenti alapszituációra nem csak, hogy igaz, hanem egyenesen e gondolat mögött meghúzódó tényszerűségek sorozatának köszönhető.
Az e gondolatban található önteltség-, valamint egómorzsáktól kéretik eltekinteni, mivel nem azok adják meg a lényegét.

Magyarország a világ talán leggazdagabb országa. 10.000-rével rohangálnak az utcán a tehetségesebbnél tehetségesebb emberek, és ez az ország nem csak, hogy engedi őket elkallódni - üldözi őket.

=> Regisztrálni jó <=