the same game :: 2013. július 24., szerda, 20:35:18 :: 6 komment
love woman

Közel tíz éve gondolkodom, miért öli meg Kelvin a nőt. Újra és újra. Így vagy úgy.

Főleg az amerikaiban nem értem.

Miért baj az, hogy a teste nem atomokból, hanem ismeretlen részecskékből áll? Kit érdekel, ha jó vele a szex? Miért baj, hogy a nő a Kelvin emlékeiből állt össze? Élete szerelme visszatért hozzá, és kész. Nem mindegy, hogyan oldotta meg?

Végre rájöttem.

Kelvin nem azért öli meg a nőt, mert nem hiszi el, hogy tényleg ő az. Hanem azért, mert elhiszi.

Pontosan ott folytatják fönt az űrben, ahol abbahagyták odalent. Ugyanazt a játszmát, ugyanúgy.

Persze, Lem azt mondta, hogy ha szerelmes űrregényt akart volna írni, akkor nem azt a címet adja neki, hogy Solaris, hanem azt, hogy Love in Space.

Szerintem meg, aki nem a szerelmet keresi az űrben, az tényleg hülye, hogy oda megy.

 
 

Balázs
2013. 07. 25.
19:35:43

A fenti élet, ahová nem akarsz, de kell menned, a lenti élet folytatása egy olyan környezetben, ahol a lelkiismereteddel is el kell számolnod.

Nem csoda, hogy ölni akarsz, megőrülsz.

Szerintem a Mennyország egy pszichiátriára hasonlít. Ahol anyám az egyik angyal.
Mage
2013. 08. 03.
23:07:13

Balázs, ezt napok óta nem értem. Vagy nem merem. Vagy nem akarom.

Történt valami?
Balázs
2013. 08. 04.
06:41:17

Kelvin az elején nem biztos benne, hogy fent van a Solarison. Egy nem túl meggyőző bizonyítási módszerrel kiszámolja, hogy de.

Később megjelenik a már halott Hari.

Na most azt képzeld el, hogy egy olyan világban jársz, ahol az összes volt szerelmed közül bárki megjelenhet. Te pedig nyugodtan szétverheted, lesavazhatod, kicsinálhatod őket, mert újrajönnek. Nem neked kell mondanom, hogy ha valaki nem hagy szabadon, legszívesebben megszabadulnál tőle.

Sartorius nem azért gyilkolja le minden nap a beteg gyerekét, mert úgy gondolja, hogy úgysem érzi. Pont azért. Nem azért bunkó Harival sem. Azért ilyen, mert - ismét rád utalva - az emberek többsége így viselkedik a következmények nélküli világban. A szeretteivel.

Méghozzá csak a szeretteivel. Kelvin sosem öli meg másét. Időnként összegyűlnek és megbeszélik, hogy ki hol tart. Leöntöttem savval, összevertem kalapáccsal, beleküldtem egy sugarat, kezdi a három barát egyike. Beszélgettem vele, tromfol Kelvin.

Ebbe meg kell őrülni. Ezért pszichiátria a Mennyország.

Anyám meg azért angyal, mert rajta kívül nem ismerek olyan aktív embert, aki annak ellenére, hogy érti mi folyik a világban, mégsem pusztít semmit az édességen kívül.
vilmos atya
2013. 10. 29.
12:19:53

ahhoz, hogy az imént elmondhassam a feleségemnek ezt a mondatot: "amikor föl akarok frissülni egy kicsit az agyamat monotonizáló hétköznapokból, mindig a mage-hez megyek.", heller ágnes szavába kellett vágnom. de megérte.

viszont kigúnyolt a nő (nem heller, a másik): olyankor odautazol? nem ciki az?

ezen a ponton értetettem meg a bejegyzést valójában. eddig magam is azon a véleményen voltam, hogy a franc se nyírná ki natasát.
vilmos atya
2013. 10. 29.
12:21:02

és ebben az esetben a kommentekkel együtt értem a tisztelgést.
Mage
2013. 11. 06.
15:25:28

Irigylem, hogy ilyen nők társaságában töltöd az időd.

=> Regisztrálni jó <=