strange :: 2014. október 26., vasárnap, 09:04:02 :: 6 komment

A fogkefémet több mint egy hónapja használom.

Tegnap este jöttem rá, hogy elektromos. Véletlenül megnyomtam rajta a gombot.

Kezdem érteni, hogy miért került annyiba.

 
 

rizóma
2014. 10. 27.
17:59:54

A gombnyomásra ioncserélős tisztítást végez?

btw, most elmesélem, miként csalódtam - egészen fiatalon, még valamikor a 70-es években - a Nyugatban.

Barátnőm, későbbi (első) feleségem egy csomagot kapott disszidens apjától, Detroitból, benne egyebek közt egy "elektromos kenyérszeletelővel". Hihetetlenül elmés dolog - áradozott a kisérőlevél. A jó öklömnyi készüléket nagy érdeklődéssel forgattam: vastag fogantyúja, valamint a legalább másfél-kétkilós súlya komoly műszaki produkciót ígért. Talán ólombetétes, gondoltam, hogy védjen a sugárzástól. A vezetéket megértéssel fogadtam, 220 Volt - nem is USA termék? vagy a Közös Piacra szánt exportcikk? -, dehát nem várhatok ceruzaelemes megoldást egy szemlátomást nagyteljesítményű produktum részeként.

Vajon miként üzemel? Egy indítógomb, és egy rés a markolattól 90 fokra, ennyi. Nyilván itt pattan majd elő a "lézerkard", amekkora egy kétkilós veknihez is elegendő, szóval csak óvatosan! Megnyomtam a gombot: a szerkezet rándult egyet, felzúgott - de a plazma nem jelent meg. Még melegszik, lehet, hogy csöves technika... ám hiába vártam.

Talán láthatatlan, ultrahangos... vagy inkább mikrohullámú (bár akkoriban még a szót sem ismertem, javamra írható módon el tudtam képzelni, hogy létezik az az elektromágneses frekvenciatartomány, ami a kenyér molekulacsomóit szétbontja.) Akárhogyan is, fantasztikus, hogy a láthatatlan sugárzást képesek 20.30 centiméteres élben összpontosítani - ha nem így lenne, a zúgás közepette már nyilván repedezne a fal, amerre a készülék nyílása irányul.

Barátnőm ekkor elunta bámész ügyetlenkedésemet, kiragadta kezemből a technika vívmányát. Recés késpenge be - addig nem vettem észre a csomag alján rejtőző acélt -, és a nevetségesen rángatózó, a kétnapos cipóval morzsaáradat közepette birkózó masinával szelt nekem egy karéjt.

Máig érzem bensőmben azt a csalódást. Nyugat, mi? innováció?! tudományos-technikai forradalom, TTF ?! piacvezérelt, fogyasztóorientált gazdaság? Eh, ezek sem különbek brezsnyevéknél...
Mage
2014. 10. 30.
10:53:43

Rendeltél azóta bármit Amerikából?

Én étrend-kiegészítőket, vitaminokat és elektromos cigaretta folyadékot rendeltem. Már attól jobban vagy, hogy ránézel a csomagolásukra.
rizóma
2014. 10. 30.
18:05:49

Nem rendeltem, de
- volt onnan egy príma tollam, míg el nem hagytam
- a tíz ujjamat megnyaltam egy sárgaborsó-főzelék után (kis indiai étterem, Washington D.C.)
- internetet használok.

Ezzel szemben nézzük Oroszországot:
- öö ... földgáz?
Ivon
2014. 12. 02.
09:57:03

Szia Mage!

Az iHerb-rol rendelsz? Megosztanad a tapasztalataid?
Most keszulok rendelni eloszor onnan, ha van van valami, amit ajanlani tudsz azt megkoszonom.
Ivon
2014. 12. 18.
11:39:36

Talán a nyers hús szagra előbújsz.

link
Kate
2015. 05. 08.
04:52:09

Kezdem érteni, hogy nem vagyok egyedül a hasonló felfedezésekkel, és még csak nem is ciki a klub. :) Jó érzés.

=> Regisztrálni jó <=