crisis :: 2008. december 02., kedd, 17:02:52 :: 3 komment

A gazdasági válság a dilettánsok ünnepe. Nem azoké, akik okozták, hanem akik magukat mentik vele.

Most nyugodtan szét lehet verni kis-, közép- és óriáscégeket, és azzal takarózni, milyen súlyos bajban van az egész pénzvilág. A tulajdonos még örül, hogy "csak" ilyen kevés a veszteség. Elképesztő, hány rossz vezető ússza meg, amit évek alatt tönkre vert.

Utoljára az Y2K problémával kerestek és ártottak ennyit a képzetlen hülyék.

 
 

Jerry1022
2008. 12. 02.
23:24:36

Mivel autóiparban dolgozom, némiképp közelebb ülök a gazdasági válság trágyából rakott tüzéhez. Amit én látok az az, hogy sorra zárták be/függesztették fel a gyártást az autógyárak. Mindezek ellenére úgy gyártjuk a vezérlőket még most is mint a barom. Hogy valamelyik idiótának billegett-e a széke, és az alá kell a készülék, vagy ki akarták próbálni, teli tudjuk-e termelni az összes raktárunkat, nem tudom. És nem napi 100-150 jön le a sorról mint az autógyárakban, hanem napi szinten a gyárból megkockázatom a 12-15000 db terméket. Az pont annyi autó. Ha még ezt beszorzom kb 50-60 termelési nappal a válság bejelentése óta az alsó hangon is 600 000 új autó. Ami még úgy sem kevés, hogy ez mind csak óvatos és eléggé lesarkított becslés.

A másik oldalról pedig. Sven Ost-tól és hasonló nagyobb kaliberű személytől, szinte heti szinten jönnek a levelek, melyekben visszatérő motívum a "...gyár jelenlegi helyzetét figyelembe véve..." és ez után a mondat után rendszerint az szerepel, hogy további dolgozóktól (300 uszkve 400 fő) kell sajnos megválni, nem lesz karácsonyi buli, kérdésessé vált különböző juttatások kifizetése, stb. /Holott a cég a kitűzött, 2008-as profitját elérte már szeptemberben./ Ja, nem is említve, hogy a földszinti "proli" mellékhelységekben már a wc papírtól a Népszabadság is puhább, a papír kéztörlőről nem is beszéle. (Hja, valamelyik okos beadta javaslatba, hogy nyugodtan lehet olcsóbb a papír a mosdókban, ezzel is költséget csökkent a cég.)

Szóval válság ide, válság oda mindíg a végén csattan az ostor - avagy kíváncsi leszek a 400 emberből hány százalékuk lesz irodán dolgozó léhűtő.
mr.
2008. 12. 03.
00:10:03

gazdasági válság? hol? próbálj meg hétvégén parkoló helyet, meg üres bevásárló kocsit szerezni negyven perc alatt, bár melyik plázában..

van némi pénzügyi átszervezés, jó nagy csimm-bummal körítve. meg tömeghisztéria. meg képzetlenebb kétkezi munkások munkahelyeinek racionalizálása. amit már évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni. (közismert: mindig ők szívnak) nagyon messze vagyunk mi még a válságtól.

y2k: az évezred legnagyobb szélhámossága volt. szobrot emeltetnék annak, aki kitalálta. a brooklyn-híd texasi olajmágnásnak történő eladása piti kis ujjgyakorlat volt hozzá képest.

Jerry: a cégünknek annyi megrendelése van, hogy szándékosan szabotálom a pályázatainkat, mert nincs rá emberünk, hogy megcsináljuk, miután megnyerjük. napi majdhuszon órákban dolgozik nálunk a legtöbb kolléga.
bőven hétszámjegyű (és nem feltétlenül egyessel kezdődő) fizetésekért keresünk it szakembereket, és nem kapunk. még jelentkező is csak elvétve.
négy hónap alatt kinőttük a vadi új irodaházunkat, amit 30%-os ráhagyással vettünk. a legérdekesebb az egészben, hogy ügyfeleink 90%-a pont abból a szektorból jön, amit állítólag a legjobban súly a "válság".
mr.
2008. 12. 04.
20:57:12

most küldték:
hazai gazdasági válság. két ügyvezető igazgató beszélget.
- te fizetsz az embereidnek?
- én nem.
- én sem. és bejárnak?
- be.
- az enyémek is. te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?

=> Regisztrálni jó <=