Street Kings :: 2008. május 24., szombat, 01:51:43 :: 0 komment
cinema

Street Kings

A Matrix és a Démonvadász után Keanu Reeves végre látható egy valódi sci-fi-ben. Az Utca királyainak helyszíne távoli bolygó, ahol az emberhez meghökkentően hasonló lények élnek egy városban, amely kísértetiesen úgy fest, mint Los Angeles. Az idegen lények közül néhányan kisebb baráti társaságba tömörülnek, amelynek a neve: Rendőrség. Zavarbaejtő körülmény ez, ugyanis a szervezet a földi rendőrséggel semmilyen módon, semmilyen megközelítésben nem rokon.

Tom Ludlow (Neo) minden reggel arra ébred, hogy jobb kezével révetegen húzogatja a fegyverét. Fogat mos, és a fegyvert újra, óvatosabb és finomabb mozdulatokkal dörzsöli.

A felesége már nem él. Nem tud neki segíteni.

A teljes baráti társaság (Rendőrség) egyetlen feladata segíteni Tomot, hogy a rossz embereket lelője. Dolgukat nem a bűnözők ravaszsága nehezíti, hanem a tény, hogy őt egytől-egyig valamennyien, egy emberként utálják. Övé az összes dicsőség, ami ezen a bolygón jár, ha magányos és részeg rendőrként minden munkanapon nagy mennyiségű embert ölsz.

Tomot - és a nézőt - egy galaxisközi utazó ügynök igyekszik mentálisan összeroppantani. Távoli világokban szerzett tapasztalatát duruzsolja az elszánt, alkoholista rendőr fülébe: "létezik másik, bár kevésbé izgalmas út, mint golyóálló mellénybe bújva lelőni a mozgó lényeket".

A kapitány, Jack Wander (Forest Whitaker - aki minden filmet elad elképesztően szürreális, kancsal tekintetével) próbálja visszarángatni Tomot a helyes útra, vagyis nagy mennyiségű lőszerrel, instrukcióval és célponttal látja el.

Két módon teszi próbára a nézőt a Street Kings: az egyik, hogy Tom alkoholizmusának a szerepe és a kimenetele végig teljes titokban marad, a másik, hogy a néző esetleg azt gondolja, ebben a világban is olyasmi a tanulság, hogy nem kell mindenkit lelőni.

6 / 10

 
 

=> Regisztrálni jó <=