the other boleyn girl :: 2008. június 19., csütörtök, 04:06:28 :: 4 komment
cinema

A másik bóvli lány

Abban az időben járunk, amikor a nőknek nem kellett napi nyolc órát dolgozni a férfivadászat mellett, a naplementét nem takarta magasfeszültségű vezeték, az utcákat nem rondították förtelmes plakátok, este tűz lobogott a kandallóban a mobilinternet halott villogása helyett, a bort arany kupákból itták, tetőtől talpig gyönyörű ruhákban jártak az emberek, tehát amit úgy nevezünk: sötét középkor.

Főszereplőnk két nő közül választhat. Az egyikük Natalie Portman, a másikuk Scarlett Johansson. Nehéz helyzet, és mivel mindkét nő mellét leszorította a jelmezes, kizárólag arc és mozgáskultúra alapján kellene dönteni.

Csakhogy emberünk neve Henrik, továbbá megfogadta a "Tíz tipp csajozáshoz kezdőknek" című könyv első ajánlatát: "Amennyiben lehetséges, legyél te a király". Ennyi. Henrik másban nem igazán jeleskedik. Kellene? Hiszen ez is bőven elég ahhoz, hogy rájöjjön: nem kell választani. Övé lehet mindkét ribanc. Ha nem akarja, akkor is, hiszen a lányok nem restek: csábítanak és szülnek, mint a gép.

Érdekes, hogy az "inkvizítoros" filmekben az értelmesnek látszó vádlott rendre megpróbálkozik az "Isten tudja, mi az igazság, és majd ítél önökön" szöveggel, mintha lenne bármi esély, hogy egy magas rangú pap hisz Istenben. Kedvenc jelenetem a fejétől elválasztott test mellett álló püspök: szinte mozdulatlanul mered a tömegre. Biztos arra gondol, Isten mennnyire örülhet, amikor a szent penge ismét lesújt.

Röviden összefoglalva: a nők valamivel okosabbak, a férfiak valamivel erősebbek, a kettő közül hosszútávon az utóbbi valamivel többet ér, az élet rossz, meghalni szintén rossz, legalábbis erről az oldalról nézve mindenképp.

8 / 10

 
 

Ivon
2008. 06. 19.
16:24:26

Az HBO-n vetített Tudorok c. sorozatot nézte valaki? Messze legjobb film ebben a témában. Rhys Meyers tökéletes a szerepre, hitelesebben nem lehet eljátszani az ifjú Henriket. Ha valóban így nézett ki az eredeti, megérteném a felhajtást körülötte, de egy szakálas elhízott télapó volt.

link
elf
2008. 06. 19.
17:39:35

Ivon, megvan nekem, de a második évad közepétől már nem néztem, valahogy olyan csömöröm lett.
Viszont fiatalkorában valóban kora legjóképübb uralkodója volt, késöbb hízott el a 36 fogásos étkezésektől meg a köszvényétől.
Ivon
2008. 06. 23.
21:55:58

Elf, a sorozat legálisan megvehető, vagy kalóz?
Szegény embert tönkretették a nők.
NH
2008. 06. 25.
11:47:44

A Tudors-t kezdettől fogva nézem, alaposan rá vagyok kattanva és pontosan azért, amit Ivon mondott. A másik Boleyn "lény" érkezésekor nem voltak nagy elvárásaim, különösen a történelmi hűséget illetően. Megkockáztatom, hogy a sorozat két évadénak megtekintése után, egyenesen kínszenvedés volt a film. Már alig várom, hogy januárban folytassák végre a harmadik évaddal.

=> Regisztrálni jó <=