decadent :: 2008. június 07., szombat, 20:15:45 :: 0 komment
social

- Mi történt az autóddal?
- Tetszik tudni, a Tejútrendszer soros elnökségét nemrég átvette egy igen agresszív post-humanoid faj, akik minden olyan bolygót elpusztítanak, ahol 5 milliárd év alatt sem alakul ki meggyőzően intelligens létforma. Pár hónappal ezelőtt hozzánk látogattak megnyomni a gombot, ami kedvenc planétánkat apró kvarkokra szakítja. A sugár hatótávolságát figyelembe véve intézhették volna az egész ceremóniát otthonról, de szeretnek az új űrhajójukkal a galaktikus híradóban villogni. Tárgyaltam. Kértem maguknak még néhány száz évet. Hátha.
Az idegen lények hajója antianyagból épült, és ha nekicsapódik egy aszteroida, minden diplomáciai munkám hiábavalóvá válik, a robbanás nyers energiája ugyanis lepucolja az egész északi féltekét. Ezért az autóm jobb ajtajával pattintottam vissza az apró meteort. Kicsit lejött a festék. Valamit valamiért.
Valójában nem. Belement egy lada. Roppant meglepő, hogy ez történt vele, ráadásul oldalról, ahol egy autó gyakorlatilag tetszőleges módon sérülhet. A lehetőségek száma szédítő végtelen. Teszem azt nekiugrik egy bedrogozott óriásszöcske, vagy egy frusztrált bálna rálegyint a farkával a piros lámpánál, mert nem veszem át a szórólapot az akciós sziláról. Teljesen logikus megkérdezni, hogy mi lett vele. Hátha nem az, hogy belementek. Szeretem elmondani, hogy belementek. Voltaképpen borzasztóan zavar, ha nem juttatják időnként eszembe, hogy ki kell fizetnem egy igen súlyos összeget a szervízben, hogy új ajtót kapjak, a régibe ugyanis valaki belement. Tehát nem egy korallzátonynak ütköztem vele. És ha már a "mi történt" kérdések óráját tartjuk, lenne szíves elmondani, hogy magának mi történt a fejével?
Nem lehetne inkább azt kérdezni, hogy milyen könyvet olvastam utoljára? Hogy mi a kedvenc filmem, vagy szoktam-e bográcsban főzni az erdőben? Hogy szeretek-e állatkertbe járni? Hogy kerestem-e gyerekkoromban fémkeresővel elásott kincseket? Hogy mit tettem azért, hogy ne legyek tapló paraszt, és gondolkodjam, mielőtt kérdezek, és ne az érdekeljen elsőre egy emberből, hogy mi történt az autójával?

(A végére még szántam egy átkot, de erőt inkább veszek magamon, épp elég baj történik a világban magától is).

 
 

=> Regisztrálni jó <=