anti-fashion :: 2008. augusztus 02., szombat, 13:58:02 :: 61 komment
social

Hanyag mozdulattal söpörjük le vállunkról a felelősséget, széttárt karral tekintünk az ég felé: hiszen mi nem ilyet kértünk. Hiszen az egész nem a mi hibánk.

Mintha mi - férfiak -, nem vehetnénk fel a harcot a világ valódi szörnyűségei ellen. Mintha gyámoltalan gyermekként tudomásul kellene vennünk, hogy az igazán fontos kérdésekben nélkülünk hoznak döntéseket.

Elég volt. Egyenes háttal nézünk farkasszemet a veszedelemmel. Egy emberként lépünk fel az óriás, gyöngyház fényű, telihold alakú fülbevaló ellen. Vagy elpusztulunk.

Nem rendelkezem pontos adatokkal, hogy az egész városban divat-e a fenti borzalom, vagy csak a Gödör nevű szórakozóhelyen, de mivel esténként ott, a Nemzeti Színház helyett épített kráterben gyűlik össze a következő generációt (meg)vezető női értelmiség - kérdezd őket, mindannyian filmrendezők, írók, színésznők, művészek -, a baj sokkal nagyobb, mint hinni szeretnénk.

Tény, hogy valódi nő vagy nem hord fülbevalót, vagy nagyon kicsit (ajánlott fém: arany). Esetleg igazán különlegeset vesz fel különleges alkalomra, olyat, ami egyedi, kifinomult és a személyiségéhez illő. Nagyon fontos: amelyik fülbevalónak hangja van - tehát csilingel -, az nem különleges. Az perdöntő érv a bíróságon, a védelem kezében.

A ronda fülbevaló sokkal rosszabb, mint a ronda fej, mivel sokkal feltűnőbb. Az óriáskarikafülbevaló-hullám néhány évvel ezelőtt mérhetően felpörgette a népesség-fogyatkozást. Úgy fest, idén ennél is messzebbre feszül a húr.

Tegnap este úgy éreztem, a Testrablók című film valóra vált. Több ezren vettek körbe a Gödörben, és mindenkin holdkő himbálódzott. Az összetartozás jele. Nem tudom, hogy a sima, a lyukas közepű, a színes műanyag vagy a fekete változat a rosszabb, fontosabb teendőm akadt, mintsem ezen töprengjek: küzdöttem az életemért. Kerestem a társam, akit még nem szálltak meg az idegen lények, és aki holdköves fülbevaló nélkül reszket valahol.

Nincs más megoldás, egyesítenünk kell erőinket, vagy belepusztulunk. Meg kell tanulnunk férfiként nemet mondani a szexre. "Drágám, de szép a fülbevalód, most egy hétig nem dugunk, rendben? Nem, nem viccelek. Ne hisztizz, nem segít. Hiába költözöl el, összefogtunk, máshol sem találsz vigaszt. Már le is vetted? Akkor csak két nap, hogy jól eszedbe vésd."

A felelősség minket is terhel. A megoldás ennyire egyszerű. Kezdjük el.

 
 

Dávid
2008. 08. 02.
16:22:48

Egyesített erő és fordított Lüszisztraté?

Amúgy nagyjából egyetértek (miafranc...), de nem fejtem ki, arra van a divatos fórumtopic.
min
2008. 08. 02.
23:51:06

Mage kedves.
nem tudom mi történik a lelkivilágoddal. Te aki annyira nagy és erős és férfias vagy kiborulsz egy fülbevaló miatt.
vagy csak ennyire nincs már témád, amiről írhatnál?
ismered a mondást...
Mage
2008. 08. 03.
00:27:20

Min, ha jól értem, neked van ilyen fülbevalód.
min
2008. 08. 03.
10:36:31

igen Mage, nekem van ilyenem, én csináltam és büszke is vagyok rá. ettől függetlenül nem hordom a mérete és a súlya miatt.
sokkal jobban szeretem a színben harmonizáló csillogós gyöngyös fülbevalóimat.
Ivon
2008. 08. 03.
11:52:29

A fülbevaló ekkora O . Igazgyöngy, esetleg gyémánt.

Min, Mage eddig sem a benzináremelésről írt, ezért érdemes olvasni. Én 10 perce nevetek.
min
2008. 08. 03.
13:16:55

elég régóta olvasom, köszi. :) csak sokszor ráunok, vagy nincs időm.

Mage
2008. 08. 04.
00:19:34

Wall-e: 9.5 pont.
eva
2008. 08. 04.
06:28:45

A Hankockot én kifejezetten szerettem. A vége szájbarágós ugyan, de ezt simán el lehet neki nézni a maradék 95%-ért.
(Amúgy ez hogy jön ide?)
ae
2008. 08. 04.
15:43:58

hmm, mage-nek kellene szánnia egy külön posztot a WALL-E-ra. megérdemelné. rég láttam ilyen jó sci-fit ÉS romantikus filmet.
Mage
2008. 08. 04.
15:57:25

Jól van, megírom.
mr.
2008. 08. 04.
17:34:21

kis on-topic. fülék:
Mage: nyugalom, törődj szépen bele a „divatba”. higgy nekem, meg fogod szokni. csak idő kérdése.

már egy ideje én sem csodálkozom semmin hölgydíszítést illetően. pedig nekem aztán kellene. aranyműves, ékszerész családban nőttem fel. jómagam is elsajátítottam a szakmát, már amennyire gyenge kézügyességemmel lehetett.
az ékszerész szakmában az ékszer, évszázadok óta, aranyból készül. mindegy, hogy fehérből, sárgából, zöldből vagy vörösből, de aranyból. minden más csak ékszerpótlék.
a legismertebb ékszerpótlék az ezüst. kopik, megfogja a ruhát, az ember bőrét és hiába polírozod fel, idővel állandóan befeketedik.
az ezüsthöz egy valódi ékszerész olyan undorral nyúl, mint ha egy valódi programozót kérnének meg arra, hogy php-ban dolgozzon. általában még a gagyi, keleti bizsut is többre becsülik az ezüstnél a szakmában. (nem árt tudni, hogy egy igényes, kézzel készített bizsu gyakran többe kerülhet, mint ha színaranyból lenne. de ilyeneket hozzánk legközelebb csak párizsban kapni.)

ha a kövek oldaláról nézzük a témát: az ékszerben lévő kő, az ékkő nem más, mint a gyémánt. futottak még: a berill, korund, türkiz, opál, cianit, szfén. (na jó, max. a krizolit, spinell, turmalin , citrin, gránát, ametiszt, de ezekből ritkán látni ékszerdíszt) és esetleg lehet még szerves a kő (gyöngy, korall, borostyán) oszt ennyi. minden mást kéretik kavicsnak hívni.
hasonlóan vannak ékkőpótlékok, féldrágakövek, ezeket leggyakrabban bizsufémekbe rakják, de gyakran előfordulnak tucatarany termékekben is. Pl. cirkon (filléres drágakő), hegyi kristály, rózsakvarc, holdkő, malachit, zsírkő, nefrit, jászpisz.. az ilyeneket legfeljebb az arany súlyába mérik bele. annyira értéktelenek, hogy nem is képviselnek külön árat egy „ékszerben”.

az első sokkot az ékszerek világára a platina hozta. szép, fényes, csillogó, meg ugye nasa fejlesztés, az űrhajókon is az van. valójában a platina egy puha, de nagy kopásállóságú és olcsó(!) finommechanikai és protézisfém, mely kisipari eszközökkel (értsd: értékesen, kézi munkával) alig munkálható meg, csak nagyipari spéci eszközökkel, azzal is (az aranyhoz mérten) elég korlátozott mértékben. csak a hozzá gyártott ékszerkészítő szerszámok és a neve miatt drága. önmagában az alapanyag soha nem lesz még annyira sem értékes, mint az ezüst.
(tanulság: ha egyszer belehamvasztod a barátnődet egy dobozba, hogy csendesebb legyen és kevesebb helyet foglaljon, a platina ékszereket előtte szedd le róla, mert égetés után már semmit nem ér. ellentétben az arannyal, az utólag is kinyerhető a hamuból.)

a platinasokk után megjelent a kagyló, csiga, műkorall, csont kvartett, mely szépen mutat egy mauri indiánon vagy egy etióp javasasszonyon. akár 2 hátaslovat is megér egy ilyen jól felékszerezett bennszülött. ám az ilyen ékszerhordozókat még ma is lehet a hajuknál húzva szállítani vagy bambuszbottal fejbecsapni, ha túl hangos. tudnak békaveséből jósolni, nádkunyhót fonni, mosni, takarítani, rendet rakni. tehát semmi közük korunk europid női teremtményeihez. az ékszereiket is meg kellene hagyni nekik.

kis idő múlva érkezett a bachia. ötletes találmány volt benne, hogy a háztartásban és a hulladéktárolók környékén nagy számban fellelhető kütyükből, bigyókból, karácsonyfa módjára felaggathatjuk a szebbik nemet. egy kis rojtos cipőfűzőt a nyakba, egy kis drót a zsebrádióból, ráfűzve egy kindercsokiban fellelt, kisgyerektől elcsent, fröccsöntött fautánzatú figurára. ügyes. és ezért még pénz is kérnek. nagyon ügyes. persze vannak szép igényes fafaragványok is eme stílusból. eredeti, egyedileg készített népművészeti termékek. egyedi alatt persze azt a cnc faeszterga gyártósort kell érteni, amiből lejövő marógépek ezerszám ontják magukból ezeket.

mindig is igyekeztem hölgyismerőseim előtt gondosan titkolni, hogy bár mi közöm is van az ékszerekhez (hogyne, hogy bepalizzanak. akkor jöttek volna, hogy csináljak nekik egy kis apróságot, ezt-azt, pl. egy kis karikagyűrűt. vagy mindjárt kettőt is, ha az egyik elveszne. és az egyik legyen nagyobb, ha melegben bedagadna az ujjuk, és amíg nincs meleg, addig vigyázzak én rá.. hát nem. inkább hallgattam.). persze ez nem mindig sikerült. ilyenkor fülig érő vigyorral rohantak hozzám, „szakértőhöz”, legfrissebb szerzeményükkel, megkérdve, hogy mennyit érhet az akciósan, 6000-ért vett nyakékük. és fa arccal kellett erre a kérdésre adható egyetlen helyes választ rávágnom: nagyon sokat. mindeközben persze az agyam másik féltekéje, mely nem a mimikai izmaimat felügyelte, gyors fejszámolást végzett: 1 db cipőfűző +100 ft (kicsit már kirojtozva, így -50), 1 db másfél centis kalcit, nagykeráron +30, 10 centi villanyszerelő drót, erli gyanánt, 2 forint, kalcit kövön lukfúrás 3 perc, cipőfűzőre rádrótozás, 0.5 perc, azaz munkadíj, kb. 300, mindösszesen 382 ft.

a divat persze nem áll meg. valaki kitalálta, hogy a nagypapa csípőprotéziséhez vagy a bokatöröttek csontprotéziséhez használt orvosi acélokból pofás kis minimaldesignes nonfigokat lehet formálni és ezeket a „testékszereket” be lehet dugdosni mindenféle testnyílásba vagy beszúrkálni picit is kilógó bőr/hús/szövet felületre. egyesek kisebb vagyonokat fizetnek orvosaiknak, hogy minél előbb megszabaduljanak a testükbe pakolt vasaktól. mások nagyobb vagyonokat, hogy ezeket beléjük ültessék.
ezeket a spéci testékszereket, élükön az intim testékszerekkel, nehéz megszoknom. annak ellenérre, hogy legtöbb ma azonosított ősi kultúránál már jelen voltak több ezer éve. (akár csak az állatáldozás meg az emberhús evés). már azt is elmagyarázták nekem, hogy ezeknek a jól elhelyezett bigyóknak nem csak esztétikai szerepük van. még meg is mutatták. de még így is nehéz megszoknom, ezt az öncsonkítás határán álló szépészeti beavatkozást. bízom benne, mire Mage megszokja, hogy holdfogyatkozáskor is holdkő világítja be a tinidiszkók kűzdőtereit, addigra én is, hogy aminek puhának, melegnek és nedvesnek kell lenni, az most kemény, rideg és karistol (spec. a nyelvpiercingre gondoltam).

más: az óriáskarika a szép, kerek, leginkább kreol arcot, jól ki tudja emelni. nekem semmi bajom vele. hasonlóan egy hosszú vékony nyakat elegánssá tesz egy lógó (akár csilingelő) fülék. persze egy lógós fülbevalót, már illik tudni viselni is, míg egy kisköves „pöttynél” nincs ilyen probléma. a lényeg, hogy fej, arcformához és bőrszínhez (esetleg ruhához, bár „komolyabb” ékszereknél ez gyakran fordítva van) válasszuk a fülbevalót és ne azért, mert a barátnőnknek is olyan van abban az édibédi kis csillogó kagylóutánzattal kirakott, görögből hozott ékszertartójában.
mr.
2008. 08. 04.
18:13:19

ae: mi történt? süti lenyúlta a reggelt nickedet?
Mage
2008. 08. 04.
18:47:53

Mister: köszönöm szépen az ékszeres kommentet, már ezért megérte a Gödörbe mennem.

A piercing az öncsonkítás egy formája, ez nem kérdés. A nagy karikafülbevaló eddig két nőnek állt jól: a sötétkreol bőrű, hastánctanárnő barátnőmnek, és a Heroes-ban szereplő, magas, hosszú nyakú, skizofrén, sorozatgyilkos luxuskurvának, tehát alapvetően egyetértek veled.
Lili
2008. 08. 04.
19:03:36

Kedves férfi kommentelők, mikor és milyen ékszert ajándékoztatok utoljára nőnek?
Mage
2008. 08. 04.
19:30:13

Én a szívemet adtam.
Mage
2008. 08. 04.
20:22:26

Mindjárt át fogom pakolni a Wall-E kommenteket. Majd linkeld át.
mr.
2008. 08. 04.
20:32:08

Mage: wall-e vs. 2001 tekintetében nem tudok ae-nél többet mondani a témában. ebben mára már profi a srác. (ha nem is szívesen, de el kell ismernem. :p)

sőt, elolvasva a commentjét, még 8 pontra és egy későbbi időpontbeli újranézésre is feltornázta magát nálam a film. (többre azért nem fog felkúszni.)

Lili: kedvesemnek 8 hónapja és 14 napja egy visszafogott (értsd: szegény voltam, brillre, dupla soros rózsaláncra nem tellett) izraeli, kézi kolliét (lánc, medál, fülbevaló, mindegyikben ceyloni csiszolású kékes-zöld cirkonnal) készíttettem egy barátommal, melyhez egy hasonló stílusú és kőazonos gyűrűt hozattam izraelből rá 3 hónapra. saját készítésű ékszert már vagy 10 éve nem ajándékoztam. (ellustultam, időm sincs rá, meg már az apámtól örökölt műhelyemet is jó ideje raktárnak használom.)
min
2008. 08. 04.
20:37:38

furcsa, hogy előkerült amúgy a csináltatás dolog.
a hölgy, akinél tanultam volna sajnos lebénult és így nincs kinél tanulnom. pedig eléggé érdekel a szakma.
mr.
2008. 08. 04.
21:13:44

min: ma már különösen hasznos dolog, több okból is:

egyrészt változik a divat, a viselő, a hangulatod. lehet, hogy egy ékszert megunsz örökre. ilyenkor költséghatékony megoldás, ha beviszed az ékszerészhez és abból csináltatsz új ékszert. ha az ékszerésznél rendeled meg a cuccot, viszonylag jó áron veszi be. (hogy aztán mit csinál belőle, már az ő dolga. lehet továbbadja, feljavítja, szétszedi alkatrészeire vagy beolvasztja és abból lesz a rendelt darabod.) anyagilag jobban jársz, mert gyorsan megszabadulsz a régitől.

másrészt az ékszerpiac "költséghatékonnyá" vált. sokan csak befektetésnek veszik, "tök mindegy hogy néz ki, csak sokat nyomjon" alapon. a pasik is csak kilóra veszik: 150 grammos nyaklánc, fél milla, jó lesz annak a tehénnek, akivel már 20 éve együtt élek (az aranyvásárlók elsősorban nem a fiatal korosztályból kerülnek ki). s az a legszomorúbb, hogy az a "tehén" tényleg örül neki, mert szintén csak azt nézi, hogy a szomszéd legelőjén élő másik tehén fele olyan vastagot kapott.
elsősorban ezen okból (meg a korábbi rezsim szakmaellenessége miatti kihalásokból) a hazai piacot ellepte a török és olasz gagyi. öntő/maró géppel készülnek, emberi kéz jóformán csak akkor nyúl hozzá, mikor ládákba rakják. fizikai fájdalom rájuk nézni.
egyszerűen nem kapsz idehaza normál ékszerüzletben, kézi készítésű ékszert, csak erre specializálódott, agyondesignolt és reklámozott sznob boltokban, irreálisan és pofátlanul magas áron, s persze ott is futószalagon gyártva.
viszont ha van némi fantáziád, akkor elmondod, lerajzolod egy békebeli ötvösnek (már nagyon kevés van belőlük), hogy mit szeretnél és ő 1-2 ezer forintért megcsinálja úgy, hogy biztos nem fog ugyanaz egyetlen szembejövőn sem díszelegni.

a szakma nagyon szép, bár nem egy jól kereső divatszakma. a kézügyességed miatt nem lenne rossz neked sem. engem is csak 2 apróság akadályozott meg abban, hogy folytatva a családi hagyományt, ékszerész legyek. a jobb és a balkezem.
min
2008. 08. 04.
22:18:57

akkor lehet érdemes lenne belevágnom? talán még volna is hova betársulni. :)
mondjuk nekem kicsit rosszul esett amit az ezüstről írtál, mert megmagyarázhatatlanul vonzódom ehhez a fémhez. Volt osztályfőnököm mindig hangoztatta, hogy a férfiakat a sárgafémhez kell szoktatni. :D

bizsukkal úgy vagyok, hogy jobban szeretem magam elkészíteni őket és rend szerint harmonizálnak a ruháimmal. szeretem a cukorszínű gyöngyös karkötőket. régebben a mennyiség volt a mérvadó, de mostmár egyre letisztultabb vagyok ezen a téren is.
mr.
2008. 08. 04.
23:51:53

izé, nem bántásiból írtam, de tényleg így van. az ezüstöt nem tartják sokra a szakmában. az antik étkészleteken kívül, egyedüli elfogadott helye a brossok, kitűzők világában van.
egy vadász jelvényt pl. eszébe nem jutna senkinek aranyból készíttetni, bármíly vastagságú is a pénztárcája. azt ezüstből ildomos.

amit leírtam, az a "szakma" véleménye, ettől még a hétköznapi, normális embereknek lehet más az ízlése. nagyon sok nő visel körülöttem is ezüstöt, mert a stílusához-egyéniségéhez passzolónak találja.

én azt hittem, hogy a "testékszerek" miatt orrolsz meg rám. :)


"Volt osztályfőnököm mindig hangoztatta, hogy a férfiakat a sárgafémhez kell szoktatni. :D"
igaza volt. nincs is szebb annál, mint mikor a pasi egy szép bronzmedállt ajándékoz a rézkarikagyűrű mellé szerettének.
min
2008. 08. 05.
09:50:55

:D:D:D:D:D:D:D

a testékszerek nagyrésze orvosi fémből készül, az igényesebbek platinából.
illetve van olyan ami sima szilikon, de az nem fém. annak az az előnye, hogy gyorsabban gyógyul a seb, mivel nem telepszenek meg rajta olyan baktériumok, amik a fémen simán elvannak.
min
2008. 08. 05.
09:59:10

a nyelvékszer nem karistol. az enyém legalábbis nem karistol.
nyúl
2008. 08. 05.
11:41:00

magas lóról csak lefelé lehet nézni?
nem, nincs ilyen fülbevalóm.
nem a fülbevalóval van a gond, hanem az eredetiség teljes hiányával. és egy vékony, hosszú, ezüst fülbevaló gyönyörűen kiemeli a nyak vonalát. szerintem. de tévedhetek is akár.
mr.
2008. 08. 05.
13:00:15

nyúl: ha jobban elolvasod amit írtam, láthatod, hogy kb. én is ugyan ezt mondom. csak melléraktam a "szakma" véleményét.
PT
2008. 08. 05.
13:09:39

Milyen szerencsés vagyok, hogy nem lincselhettek meg az egy darab, hordott fehérarany gyűrűm miatt.
Hogy fülbevalót nem hordok, az már bónusz. Vicces ez.

Ti tudjátok a legjobban, hogy nem mindenkiből süt a szexualitás teljesen természetes állapotában, így valószínűleg nem arra figyeltek fel először (másodszor sem), aki nem használ ilyen olcsó módszereket. Nyilván a 75G mellméretnél minden mindegy. A nőknek is el kell magukat adni és kell a nyaknyújtás, a hánytató kurvás-színes-lógós hülyeségek és sorolhatnánk tovább, áthajolva a magas sarkú cipők enyári kollekcióira vagy a műhajakra.

A világ meg ilyen rettenetes, mégis zabáljátok ezeket a nőket.

Én pedig kifejezetten attól kapok sikító frászt, ha valaki olyan arany ékszert visel, aminek láthatóan köze van a sárga változatokhoz.
Lehet überelni azzal, ha ezt férfin látom meg.
Ők kapásból nem az én partnereim, de attól még hordják csak nyugodtan, legfeljebb kevesebbet beszélünk.

a téma adott máshol is:

link
link

Mage
2008. 08. 05.
13:29:50

"Esetleg igazán különlegeset vesz fel különleges alkalomra, olyat, ami egyedi, kifinomult és a személyiségéhez illő."

Találós kérdés: honnan származik az idézet?
Mage
2008. 08. 05.
13:33:34

PT: A műhajjal semmi bajom nincs. Nagyon jól áll, ha szépen illesztik az eredetihez.

A fehér bőröd miatt nem szereted a sárga aranyat. Ez nem intellektuális kérdés.
mr.
2008. 08. 05.
13:35:35

PT: a férfi és az ékszer számomra is összeegyeztethetetlen. (már ha magamról van szó. mielőtt a jelenlévő hölgyek mellett az urak is megutálnának.) van reszelt arany láncom, nagynéném szemenként készítette kézzel. 15 éve. gyönyörű. nem tudom, hogy jó e rám, mert még soha életemben nem volt lánc a nyakamban.
van két fehérarany pecsétgyűrűm. az egyiket magam készítettem. ez utóbbit 2 napig viseltem, a másikat 2 órát. van még egy keresztelői nyakláncom a fiókban. soha nem volt rajtam.
a karikagyűrűmet fél napig viseltem. még eljegyzéskor sem vettem fel.
ezekkel a paraméterekkel én már hímringyónak számítok a családban, mert apám 40 évet ült az aranyműves asztal mellett úgy, hogy soha egyetlen ékszert sem vett magára. még csak felpróbálni sem.

ha aranyról van szó, akkor nálam a fehér és a zöldarany játszik. különösen férfi esetén.

75G - á, ne hidd. nem vagyunk mi ilyen bonyolultak. túlzásba viszed az igényeinket. a szám tökmindegy. lényeg a "G". :)
min
2008. 08. 05.
13:40:23

elolvastam a linkelt posztokat.
durva. :/
Mage
2008. 08. 05.
13:49:29

Durván demagóg.
Mage
2008. 08. 05.
13:52:36

Ha egy férfit zavar a szilikon melltartópánt, annak komoly problémái vannak önmagával és a szex-szel.

A fehér ruha fóbiáig bírtam olvasni.
min
2008. 08. 05.
13:53:38

amúgy a szilikon pántnak énsem látom értelmét. mert elvileg azért van, hogy ne látszódjón, de látszódik és nem szép. ezért inkább adott felső alá nem is veszek melltartót.
Mage
2008. 08. 05.
14:01:13

Szilikon melltartópánt a szép bőrű, nagymellű nőknek kell. Jelentése: "Muszáj melltartó pántot használnom, mert nehezek a melleim, ugyanakkor sajnálnám eltakarni a bőrömet, akár néhány négyzetcentiméteren is, olyan szép."

min
2008. 08. 05.
14:08:22

kár, hogy ilyet még nem láttam. biztosan megcsodáltam volna.
PT
2008. 08. 05.
14:24:01

borzasztó
biztosan azért gondolom így, mert nem hordok olyan ruhát, amit nem az én mellformámhoz szabtak és még a szükségszerű melltartópánt is bután nézne ki, ha mégis.

blablabla

rút az a pánt.
Mage
2008. 08. 05.
14:28:09

Én sportos, nap- vagy szolibarnított lányokon szoktam látni.

Úgy fest, alapvetően elfogadó vagyok. Csak az ocsmány, behemót, egyenholdkővel volt bajom, és Misternek köszönhetően tudjuk, álláspontom szakmailag is indokolt. (Min, amit kézzel készítettél, az eleve nem egyen-).

Fehér ruhán, szilikonpánton, kurvás öltözködésen kiakadni számomra nehezen érthető. A fehér és a kurvás ruha eleve ezer féle lehet.

És ez a kesergés a linkelt blogon, hogy "jajj, pornóország lettünk", szánalmas. Számos fejlett országban hozzánk képest sokkal gyakrabban bújnak egymással ágyba vadidegen emberek.
PT
2008. 08. 05.
14:32:23

nem az én bőrszínemtől függ az, hogy máson mennyire találom visszataszítónak a sárga aranyból készült ékszereket.

ráadásul lefokoztak mindeközben titkárnővé egy tárgyalás erejéig és még úgy is kell most kinéznem. értem a büntetést, összekapom magam.

és ha ezt valamelyikőtök küldte most rám, akkor inkább hallgatok legközelebb.
nem kérek többet.
min
2008. 08. 05.
14:34:30

(Mage - tudom.)
mr.
2008. 08. 05.
14:39:46

sajnálatos, de szilikon pánttal engem is ki lehet kergetni a világból. szinte minden ruhaszínhez lehet hozzá illő színű melltartót kapni.
tudom, mert női fehérneműket még ékszereknél is gyakrabban vásárolok. :)

ha pedig olyan a ruha, hogy nem való alá melltartó, akkor nem kell alávenni. ha olyanok a hölgy adottságai, hogy nem tud felvenni ilyen ruhát, akkor ne hordjon ilyet.
én sem hordok kerékpáros/motoros sztreccs pólót bringázáshoz, motorozáshoz mert a súlyfeleslegem miatt komplett idiótának néznék benne ki. pedig baromi kényelmesek tudnak lenni és az izzadságot is sokkal jobban szívják, mint a hagyományos, kívül viselt pólók.

azok a hölgyek, akiknek olyan adottságaik vannak, hogy hordaniuk kell a melltartót, amúgy is olyan pofátlan előnnyel rendelkeznek az életben, hogy igazán elviselhetik érte, néhány modellt mellőzniük kell a ruhatárukból.
Mage
2008. 08. 05.
14:40:49

Sajnos sokan nem tudják, hogy a sárga arany isteni szín. A helyén kellene kezelni és értékelni.
Mage
2008. 08. 05.
14:46:34

Mister: a szilikonpánt védelmében még soha nem találtam szövetségesre.

Nekem a rövidnadrágos, gyömyörű lábú, barna bőrű, szépen szedett szemöldökű, sportos, széles nyakú pólót viselő lány ugrik be a körúton vagy a 4-6-os villamoson. A pánt ilyenkor valóban láthatatlan lesz.
mr.
2008. 08. 05.
14:47:40

Mage: azért a szilikonpántos nők csak melléd állnak?
Mage
2008. 08. 05.
14:50:40

Nem jellemző. Általában nem tudnak írni-olvasni.
Lili
2008. 08. 05.
14:56:00

Mage, szerintem ha Mr.-t szépen megkéred, készít neked szívet. Fontos: ezúttal aranyból kérd.
mr.
2008. 08. 05.
15:00:11

lili: neki már most is aranyból van, nem? vagy nem ő az isten?
Mage
2008. 08. 05.
15:04:40

Lili, fél napja azon töprengek, milyen ékszert készítsen nekem Mister zöldaranyból.

Druida vagyok.
mr.
2008. 08. 05.
15:17:55

a zöldaranyról, ami ezüsttel szennyezett arany, tudni kell, hogy pár éve "kitiltották" a szakmából, azaz nem hitelesítik aranyként. tehát csak eszmei értéke van, zaciban vagy kilóra beöntve nem ér egy fabatkát sem.
van egy másik kellemetlen tulajdonsága is, mivel ezüst van benne, általában egy picit megfogja a bőröd.
Mage
2008. 08. 05.
15:37:46

Fujj, akkor nem kell.

A vörös aranyban mi van még?

Igazából vörös higanyból szeretnék pecsétgyűrűt.
Mage
2008. 08. 05.
15:55:10

Tehát réz.

Kár más fémekkel keverni.
Lili
2008. 08. 05.
16:08:14

Biztos nem droidot szerettél volna írni?
Ha mégis városi druida lennél, akkor elég, ha ékszerként fújsz valamelyik arany áron mért "zöld" parfümödből reggelente.
Mage
2008. 08. 05.
16:12:38

A yerbamate zöld, és a nap végére kesernyés-ámbrássá változik. A frissen kaszált mezőn ébred, majd előkelő illattá alakul.
mr.
2008. 08. 05.
19:13:07

Mage: ha más fémekkel nem kevered, (ezt hívják 24 karátos aranynak) akkor olyan puha marad, hogy pár hónap alatt elkopik róla a mintázat. ha beütöd bármibe, akkor annak meglátszik a nyoma. sőt, még körömmel is "rajzolhatsz" bele. ráadásul ha folyamatosan hordod, akkor hosszabb idő után teljesen elkopik, elfogy. még a 18 karátos aranyra is érdemes vigyázni, mert az is sérülékeny.
finomság/kopásállóság tekintetében a 14-es a legjobb kompromisszum.
min
2008. 08. 05.
19:54:55

Mr: a fehérarany miből van? ezt már sokembertől megkérdeztem, de senkisem tudja megmondani.
mr.
2008. 08. 05.
20:20:20

sok mindenből lehet. egy biztos, a finomságának megfelelő arany (ami önmagában sárga) biztos benne van. ezen felül valamilyen fehér fémmel fehérítik ki. leggyakrabban vörös aranyból készítik (arany+réz), kb. 10% nikkellel és kb. 5% cinkkel ötvözve. persze a százalékok a finomságtól függően változnak, de az arány marad.
nikkel helyett, ami meglehetősen allergén, gyakran használnak palládiumot a "bio" fehéraranyhoz.

ebből még egy olyan halvány piszkosszürke anyagot kapsz. a csillogó fehérarany úgy lesz belőle, hogy felületkezelik ródummal.

a felületkezelés viszont idővel lekopik, így egy fehéraranyat sokkal macerásabb eredeti állapotára hozni, mint egy sárgát vagy vöröset. ez utóbbiakhoz elég egy gyors polírozás vagy ultrahangos fényesítés, míg a fehéraranyat illik pár évente újra felületkezelni, ami nem túl olcsó játék.
Mage
2008. 08. 05.
20:36:06

Min, ezt találtam: "A fehérarany, vörösarany vagy zöldarany színei az ötvözőanyagok miatt alakulnak ki. A fehér színhez az aranyat nikkellel, palládiummal, cinkkel és rézzel kombinálják. A vörös szín eléréséhez az ötvösök a rezet használják ötvözőanyagaként, míg a zöldaranyhoz ezüstöt, rezet és cinket használnak."

Mister leírása sokkal szórakoztatóbb.
Dávid
2008. 08. 05.
20:45:18

Továbbra is platinahívő vagyok. A szilikonpánt meg a legtöbb esetben simán csak visszataszító.
min
2008. 08. 05.
21:57:33

köszönöm az információkat. :)
min
2008. 08. 07.
01:44:35

most jöttem a gödörböl és 2, azaz kettő ilyen fülcsit láttam. a többi az másféle volt. rajtam nem volt, mert az én öltözékemhez sok lett volna.
Mage
2008. 08. 07.
18:23:02

Min, örülök, hogy kijöttél a gödörből.
min
2008. 08. 07.
21:33:33

Mage:
ha-ha-ha.

=> Regisztrálni jó <=