saw :: 2009. május 13., szerda, 17:36:52 :: 4 komment
dialogue

- Egészen döbbenetes, hogy vannak játékok, amelyekkel több százezer, több millió ember játszik, és amelyekben hosszú órákon, hosszú napokon keresztül fűrészelni kell.
- De miért?
- Legutóbb a Lord of the Rings online-ban próbáltam íjat és lándzsát készíteni. Nem mondom, annak még volt valami hajszálnyi értelme. Ezen felül dolgoztam a veteményeskertben a hobbitoknál. Termesztettem mindenféle -berryt (red, blue, black, straw), tehát gyümölcsöket, továbbá hagymaféléket és répát, ezekből gyógyító főzetet lehet készíteni, harc közben jól jön. Hanem volt benne kender is, húsz-harminc féle, persze más néven, de tisztára úgy nézett ki, és lehetett őket keresztezni egymással. Kizárólag arra volt jó, hogy villogj vele, mindegyikkel másféle, pompás füstkarikát fújtál: sárkányt, vitorláshajót, szívet, mint Gandalf a filmben. Nagyon laza volt két harc közben rágyújtani.
- A játékban.
- Igen, ott. Rengeteg időm ment el a kertészkedésre, pedig hogy utáltam gyerekkoromban, ha apám kizavart a kertbe. És ha belegondolok, a házasságom alatt heteket töltöttem azzal, hogy egy játékban jobb íjat készítsek  magamnak a boltiaknál, persze nem sikerült, mert nem programozták le. De az a pár hét egész nyugodtan telt. Mégis értetlenül állok az előtt, hogy emberek dolgoznak a játékokban, és ezért fizetnek. Az normális, hogy rakétákat és plazmagömböket lősz mások felé, vagy, hogy villámokat szórsz, ezek tökéletesen érthető emberi vágyak, de képzeld el, hogy napestig fűrészelsz. És megveszed az e-bayen a fűrészek fűrészét, a mindegyiknél jobbikat, virtuálisat, valódi pénzért, és persze vásárolsz hozzá egy 60-as szintű karaktert, amelyik kézbe is tudja venni a csodafűrészedet, és így már szét tudsz szabdalni bármilyen fát. Ez nagyon súlyos.
- Tudod, hány ember él a földön, akinek soha nem nyílik alkalma élőben fűrészelni?
- Miről beszélsz?
- Nincs kertes házuk.
- Ne viccelj. Figyelj, bemész a praktikerbe. Veszel egy fűrészt. Nem túl drága, sőt, kevesebbe kerül, mint a virtuális. Veszel egy lécet. Hazaviszed, bemész a fürdőbe, és a kád fölött feldarabolod. Azért ott, mert utána könnyen le lehet zuhanyozni a fűrészport.
- Na jó, ebből elég volt, én most átkapcsolok safe módba.
- Úgy érted, hogy ezen, ami eddig ment, képes vagy még csökkenteni?

 
 

Panna
2009. 05. 13.
23:56:36

én mondjuk benne lennék, ha a közösköltségből fizetnénk ilyen Logan szerű kertészeket. az sem zavarna ha egész nap itt zúgna a láncfűrész a belső kertben, ilyen látványosan hasznos munkáknál ez igazán belefér.
Mage
2009. 05. 14.
01:15:32

Érdemes lenne egyszer összegyűjteni, ki miben lenne benne. Érdekes eredmények születnének.
g.
2009. 05. 14.
03:51:24

Mage, mit szeretnél, hogyan értelmezzük? Táncra hívásként vagy költői kérdésként csupán? Nekem verekedés közben támadt kérdeznivalóm.
Sandy
2009. 05. 14.
09:03:05

Gőzöm sincs mi ez a játék, meg egyáltalán sose játszok a géppel, de úgy rakom össze a képet, hogy akkor ez a kertész a loganberry fő szakértője.

=> Regisztrálni jó <=