green peaks :: 2009. május 14., csütörtök, 22:19:28 :: 3 komment
social science

Ma érkezett hozzám egy szűk körlevél. Így indul:

"Génmódosított élelmiszerek a magyar boltok polcain!


2006.03.21. | Greenpeace közlemény

Húskonzerveket láttak el "génmódosított termék" feliratú matricával Greenpeace aktivisták egy budapesti élelmiszerláncban ma reggel, miután hivatalos laborvizsgálatok is megerősítették, hogy a termékek valóban genetikailag módosított szójafehérjét tartalmaznak. [...]

A Greenpeace követeli, hogy azonnal távolítsák el a termékeket a boltok polcairól, és büntessék meg az élelmiszerek előállítóit a fogyasztók félrevezetéséért.

A Globus Löncshús, a Szegedi Paprika Darált Sertéshús és a Lidl Sertés húskrém sertésmájjal nevű húskészítményekben 3%-nál nagyobb mennyiségben mért génmódosított összetevőt az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) GMO laborja."

Úgy tűnik, akik igazán aggódnak az egészségünkért, azok az entek Középföldéről , már ami a hír keltezését és a kézbesítés dátumát illeti.

Válaszom:

"Aki sertést eszik, meg is érdemli, ha grátiszként kap hozzá új, izgalmas géneket.

Tíz év múlva mind génmódosítottak leszünk, reménykedem, hogy az enyém jól sikerül. A módosítás ténye nem zavar (a növénynemesítés eddig abból állt, hogy gammasugarakkal bombázták a magvakat, nagy részük elpusztult, néhány túlélte, és lehetett vigadni: "nézd, kék lett a paradicsom"), egyedül annak nem örülök, hogy az új géneket vírusokkal juttatják el a sejtmagig. Félek, egyszer arra ébredek majd, hogy szójává változtam. Bár nem tudom. Lehet, hogy a szóják alapvetően boldogok."

 
 

Panna
2009. 05. 15.
01:42:45

tudatos vásárló magazin 12. szám, ajánlom figyelmetekbe.
Mage
2009. 05. 15.
13:07:22

Miről szól?
Panna
2009. 05. 15.
13:31:00

"A hús" ez a címe. a honlapjukon bele is lehet olvasni a számokban megjelenő cikkekbe. (Azóta nem vettem semmilyen felvágottat, majd ha lesz időm és meguntam a biocentrum kínálatát, akkor sütök sonkát, leírják, hogy érdemes házilag felvágottat készíteni)

=> Regisztrálni jó <=