fantasy :: 2009. szeptember 16., szerda, 12:12:46 :: 17 komment
dialogue

- Tudod, nem hiszek az evolúcióban. Annyi jobb vallást találtunk már fel. Ennek ellenére ma elképzeltem az első majomembert az erdőben, ahogy a harc hevében a kezébe emelt bottal vagy kővel fejbeveri az ellenfelét. Több százezer éves folyamatot indított el. Munkával, építkezéssel és háborúval terhelt korszakot, melynek végén az immár meztelen majom leásott a föld mélyébe ritka fémek után, és ezekből, valamint rég halott halakból, fából és kénből vegyszereket állított elő. Egészen az atomokig bontotta az anyagot. Egyre bonyolultabb gépeket épített. A majom - az öntudatára ébredt természet - az öntudattalanból kierőszakolt energiával hajtotta gépeit. Rajzolt és programokat írt. Világokat teremtett. Távoli bolygókon, ismeretlen dimenziókban létező, apró kövenként rajzolt hegységek között zúgó folyókba plántált soha nem látott növényeket, veszedelmes ragadozó állatokat, éteri lényeket ruházott fel hatalommal. Tudatattalanja homályában létező démonokat öltött testbe. Egyensúlyt alkotott. Élő, mozgó lényeket szervezett rendszerbe. A meztelen majmot a teremtés ereje járta át. És ebben teremtésben, az elméje kreálta világban, ahol sokkal szebb, erősebb, hatalmasabb volt minden korábbi állapotánál, ahol nem pusztították testét betegségek és nem hagytak rajta a sebek maradandó nyomot, az egyetlen célja csillogó, ragyogó, mágikus erővel bíró botokat és köveket venni a kezébe, és fejbeverni mindent, ami mozog. Lássuk be, az összes teremtett világunk a harcról és a gyilkolásról szól. Szőhetsz ruhát - azért teszed, hogy erősebb legyél. Köthetsz barátságot, szövetséget, hogy ne maradj egyedül a harcban. A cél mindig az, hogy minél sikeresebben ölhesd meg a képzelt ellenfeled.
- Értem, miért bánt ez a gondolat. Szeretnél hinni a fejlődésben.
- Így nehéz.
- Úgy gondolom, mégis fejlődtünk, mert már nem fáj annyira, ha megölnek.
- Láttál te már lanpartit, ahol a számítógépeket szétverik a résztvevők?
- Igen, de akkor sem fáj annyira nekik, mint a valódi csata. Már nem csak egyetlen egy életünk van.
- Ez igaz, más téttel játszunk a képzelt világban. Ezért nem értem, miért üldözzük ilyen veszett módon az interneten a pedofil képeket. Senki nem jelöli be születés előtt az adatlapon, hogy "szívesen lennék pedofil". Biztos vagyok benne, hatalmas átok pedofilnak születni. Borzasztó szenvedéssel járhat. És nyilvánvaló, hogy közülük rengetegen állnak ellen a kísértésnek, és nem bántalmaznak gyerekeket. Rettentő küzdelem lehet. Azt gondolom, akik küzdenek ellene, hadd nézegessék a képeket. Legyen annyi örömük. Sokkal jobb, mint ha élőben élnék ki a vágyaikat. Ha elvesszük tőlük a fotókat, akkor mi marad a puszta valóságon kívül? Az embert nem foszthatod meg teljesen a szexualitástól. Az túl nagy büntetés.
- Igen, tudom. Bár egyeseket roppant élénk fantáziával áldott meg a sors. Most, hogy csak mobil internetem van itthon, rá kellett ébredjek, elképesztő képzelőerővel rendelkezem.
- Istenem, nem hiszem el, mekkora mártír vagy. Két héttel ezelőtt semmiféle interneted nem volt otthon. Most, hogy ajándékba adtam a mobil netet, majd felhívlak, hogy megosszam veled a mély gondolataimat, nekem panaszkodsz, hogy a szokásos életviteledhez ez a forgalmi limit túl kevés.

 
 

Miza
2009. 09. 16.
23:12:25

"Lorenz szerint az evolúció két dolog miatt állt le.Egyrészt, mert a filogenezis (melyhez „köztudottan”idő kell) immár nem tud lépést tartani az állítólagos kulturális fejlődéssel, ami egyesek szerint soha nemlátott módon felgyorsult, másrészt, mert az embera fejlődés eredményeként abba a helyzetbe került,hogy képes kiiktatni az evolúció egyik nagy hajtó-motorját, a szelekciós nyomást. Magyarul: kontra-szelekció valósulhat meg azáltal, hogy a modern társadalmakban az aberrált emberi egyedek tömegeiis életteret kapnak, sőt pozitív diszkriminációban részesülnek. Ez pedig visszájára fordítja a létért való küzdelmet és kiiktatja a természetes kiválasztódást,melynek az lenne a feladata, hogy egyre magasabb rendűvé tegye az embert." (Doman)

mr.
2009. 09. 16.
23:47:30

ilyen burkolt zsidózást is rég olvastam már. (comment) :)
Mage
2009. 09. 16.
23:55:05

mr., engem is csak az tartott vissza a fenti kommentre adott választól, hogy ma lehetőség szerint nem kívántam leírni a "Hitler" szót.
MA
2009. 10. 15.
08:59:23

"- Tudod, nem hiszek az evolúcióban."
Ez érdekes gondolat. Én hiszek az evolúcióban, de valamit mégsem értek. Ha minden embergyermek vagy állatkölyök egy fajba tartozik a szüleivel, (ahogy eddig tapasztaltuk, és ahogy logikus is), akkor hogyan alakulnak át a fajok? Hogyan fejlődnek ki egymásból? Van egy olyan pont, amikor azt mondhatjuk, hogy a szülők még majmok voltak, a gyerek már ember? Ha igen, miért nem találtuk még meg ezt a pontot? (Nehéz lenne megtalálni, mert 3 dolgot kell hozzá bizonyítani: azt, hogy a szülők még majmok, azt is, hogy a gyerek már ember, és a szülő-gyermek kapcsolatot is, de ha tényleg ez a helyzet, akkor nem lehetetlen.) És ha van ilyen pont, akkor miért nem tartozik egy fajba a gyerek és a szülei? És miért éppen azon a ponton nem tartoznak egy fajba? Vagy fokozatos az átalakulás, és minden gyermekben kicserélődik egy ezredrésznyi majom egy ezredrésznyi emberré? Így nem teljesen tartozik 1 fajba a gyerek és a szülők, "csak" 99,9%-ban, de 1000 nemzedék alatt végbemegy az átalakulás. És hogyan alakul ki egy fajból több faj, miért marad meg a majom és az ember is? Ilyen szétválást napjainkban is megfigyeltek békáknál, a sárgahasú és a vöröshasú unka esetében. (Magyarországon is él mindkét faj, és élőben láthatók Zircen a Bakonyi Természettudományi Múzeum kiállításán.) Ezek a fajok 100 vagy 200 éve még egy faj színváltozatai voltak, de ma már 2 fajba sorolhatók. Ti már gondolkoztatok ezen?
Jerry1022
2009. 10. 15.
09:44:00

Magas a labda, de mégsem ütöm le, mert boldogabb vagyok annál, mintsem bárkit is zrikáljak.
Mana
2009. 10. 29.
00:00:41

Kaptam jelet. A munka nagyon jól áll, sőt mi több, tetőfokára hágott. Két könyve már biztosan van.
De minden bizonnyal csak idő kérdése és lesz több is.
mr.
2009. 10. 29.
01:24:23

most akkor könyvet gyűjt vagy ír. vagy nem Mageről beszélsz?

néha egy rendkívül aranyos és kedves cinizmust vélek felfedezni a szavaidban, de aztán rádöbbenek, hogy azt kizárt. te nem lehetsz olyan.
Mana
2009. 10. 29.
08:38:09

Mr., akkor ez maradjon a mi titkunk. (kettőspont zárójelbezár)

Egyébként igazad van, gyűjti is a könyveit (igen, Mage-ről beszélek), legalábbis nem hiszem hogy tűzbe dobja a korábbiakat.
Sandy
2009. 10. 29.
23:05:55

Igen, meg lehet írni két könyvet ennyi idő alatt. Az ilyennek az a műfaja, hogy nagyonkisregény. Alig várom már őket.
mr.
2009. 10. 30.
14:03:33

lenin számüzetésében naponta 30-40 könyvoldalt írt, és még laptopja sem volt. szóval, semmi sem lehetetlen.
Mage
2009. 10. 30.
19:07:18

Az, hogy naponta hány oldalt írsz, nagyban függ attól, hogy néz ki a feleséged.
mr.
2009. 10. 30.
21:07:58

nem mondod, hogy megnősültél?!
Sandy
2009. 10. 30.
21:40:02

Mage, nőnemű íróknál mitől függ az oldalak száma?

Welcome to the machine.
Mage
2009. 10. 31.
10:04:25

A női írók leszbikusak, és általában valamelyik autómárkával egyezik a monogramjuk.
andrás
2009. 10. 31.
17:50:30

Nem minden női író leszbikus, sokan férjnél vannak köztük. Pl. az egyik legnépszerűbb mai magyar írónő, Vavyan Fable is férjezett, egy Fodor Ákos nevű költő a férje.
Sandy
2009. 10. 31.
18:53:34

Mage, nem is tudtam, hoyg Ladányi Andrea könyvet is írt. Lehet, hogy a táncról?
Mage
2009. 11. 01.
00:51:18

Sandy, az, hogy valaki férjnél van, nem jelent semmit. Sőt, ma már el tudok képzelni homoszexuális érdekházasságot két hetero férfi között.

=> Regisztrálni jó <=