16/3 :: 2010. április 25., vasárnap, 08:21:32 :: 6 komment
culture

Kedves bringások.

Bámulatos, hogy mindig képesek vagytok kitalálni valamit, ami felnyomja az agyamat. Most éppen azt, hogy hetvenezer kerék vonult fel.

Még jó, hogy Philip 2002-ben nem mondta, hogy négy millió láb tapossa a Kossuth teret. Úgy látszik, mindig lehet menni lefelé.

Jövőre hányan lesztek? Ötmillió küllő?

Most elmondom nektek, hogy bármilyen mélyre tekintünk a rendszertanban, sem a teheneket, sem a csirkéket, sem a százlábúakat, sem a bringásokat nem az alátámasztási pontjaik alapján számoljuk össze. A létszámot a fejek száma adja ki. Ez alól csak a sárkányok kivételek, de ők se mind.

(És még a fej nélküli lovas. Több tényleg nincs.)

Tehát, harmincötezren voltatok. Le lehet osztani magatokat kettővel.

És ha mindenképp páros számot szeretnétek, mondok én: ma éjjel számoltam, 8 biciklistával találkoztam a főutakon (Attila és Nagymező út). Ez 16 világítótest kellene legyen. 16 helyett azonban csak 3 pontból jött a fény.

Nem azért mondom ezt a számot, hogy hatásos legyen a bejegyzés, hanem azért, mert tényleg ennyi volt. És ez a szokásos eredmény, sőt, csodálkoztam, hogy az a három összejött.

Szóval, ha nem akarjátok, hogy alja közlekedőnek nézzenek, akkor nem csak gurulni kéne, hanem világítani is.

Majd ha arról szól a hír, hogy hetvenezer lámpa tekert át a városon, akkor lesztek egyenjogú emberek.

Heló.

 
 

Mage
2010. 04. 27.
00:42:38

Épp írni akartam, hogy kikoptak a blogról a bringások, amikor észrevettem, hogy ezt eddig nem lehetett kommentelni technikai okokból.
PT
2010. 05. 01.
18:46:37

Mage
2010. 05. 01.
19:01:17

Ahogy mentek a rakparton, azon gondolkodtam, költséghatékony megoldás lenne néhány táblával bevezetni őket a Dunába.
PT
2010. 05. 01.
19:57:47

Én azon, hogy mennyire jól áll Budapestnek a nyársárga árnyalat.
Mage
2010. 05. 01.
21:08:31

A sárga jól áll a városnak. Budapest éjszakai közvilágítása sem véletlenül sárga színű. Kivéve a Rogán utcát, ahol sikerült hegesztőlámpákat applikálni bitófa-szerű oszlopkra. Síron túli a hangulat.

(Összeségében örülök az új utcaképnek, egyedül a karókkal és a lámpákkal van bajom.)
Mage
2010. 05. 05.
03:46:38

Annyira jellemző. Nekiül az izzadt kerékpáros cikket írni a Népszabadságba az új KRESZ-ről, és nem elég, hogy végigszabálytalankodta a várost, és fogalma sincs az új szabályokról, még a társait is hülyíti.

link

"Az egyik legfontosabb új szabály, hogy az egyirányú utcába a forgalommal szemben is be lehet hajtani kerékpárral. Kipróbáltuk a Dob utcában, de mivel itt nincs kitáblázva – ráadásul ha ki lenne, akkor se férnének el az autók és a kerékpárok –, maradt a jó öreg halálfélelem."

Segítek: Továbbra sem szabad egyirányú utcába forgalommal szemben behajtani kerékpárral. Csak ha ezt külön tábla jelzi. Ha nem jelzi, akkor tilos.

=> Regisztrálni jó <=