kakao :: 2010. május 31., hétfő, 05:58:30 :: 4 komment
love dialogue gastro

- Volt egy barátnőm, akit tényleg nagyon szerettem. Sok szép emlékem fűződik hozzá. Négy akkumulátorom merült le mellette (autó, UPS, laptop, riasztó), úgy értem, hetekre, az egyik tönkre is ment. Vele voltam együtt, amikor jött az inkasszó. Őrá hallgattam Máté Pétert három napon át.
- Emlékszem.
- Azóta is tartom vele a kapcsolatot. Legutóbb felhívtam, nosztalgiáztunk, és említettem neki, hogy épp kakaót iszom. Azt válaszolta, hogy ő is szívesen inna kakaót, csak sajnos nem engedheti meg magának. Csodálkoztam, hiszen nem olyan drága, xxx forint, csak meg kell főzni. Erre ő, hogy egy pillanatra elhitte, hogy tényleg kakaót iszom. És hogy gondolkodjak el, miért van az, hogy a valódi csokoládéból egy apró darab is súlyos ezrekbe kerül, holott az "csak" tiszta kakaó. Amelyik nem kerül annyiba, hanem fél kilója xxx forint, az igazából szárított marhavér. És hogy én is épp azt iszom, de ez nem baj, mert például háború idején lisztté őrölt lóból készült a kenyér. És a maga módján az is jó volt.
- Jézusom.
- Azóta persze más hangulatban eszem a csokis-meggyes joghurtot.
- Nem kell minden hülyeséget elhinni.
- Nem mondtam, hogy elhiszem. Csak már más szemmel nézek rá. Jut eszembe, lassan egy hónapja nem beszéltünk, fel is hívom, biztos mond valami hasznosat és érdekeset.

 

Körforgás a természetben.

 
 
Sandy
2010. 05. 31.
15:30:51

Nem értem pontosan, hogy a képen mi látható? Szárított marhavér alapú lóformájú csoki, vagy szárított lóból készült, marhavérrel kakaósított kalács?
Mage
2010. 05. 31.
16:41:57

Jó nyomon jársz, szerintem van benne liszt és csoki is.
Panna
2010. 05. 31.
19:14:26

Feltételezem, akkor ő pránaevő. (vagy sok inkasszó került számlákra az éhsége csillapítása okán.)

Joghurtban Cserpesre esküszöm, kakaóból pedig szerintem be lehet szerezni finomat, kis kiszerelésben nem kerül annyira sokba.
Koppány
2010. 06. 01.
15:28:12

Ez a szokásos összeesküvés elméletesdi ételekkel kapcsolatban. hogy a 'haverom hallotta vkitől, aki már látott olyat, aki hallott már olyanról', hogy hogyan is készül a párizsi. De úgyis jön egy termékmanager, aki jól megmondja, hogy nem kell félni. Kakaóra vonatkoztatva kábé így nem kell: szárazanyag tartalom 90%, ebből legalább 20% tiszta őrölt kakaóbab, 30% porított kakaószármazék, 35% csomósodásgátlóoldódáselősegítőE12345678természetazonosaromaízű adalék (3 pont)
És a maradék 15%? Fantázia.

=> Regisztrálni jó <=