Jerry1022
2010. 07. 05.
22:52:54

Arra kiváncsi leszek, hogy általános iskolásoknak kívülről meg kell-e tanulni.
Mage
2010. 07. 05.
23:37:35

Mivel egy eddig igen nagyra tartott olvasóm azt bírta kérdezni, hogy "ez mi?" (noha nem alaszkai IP címről olvas), némi kiegészítés:

Eötvös Intézet: link

Nol: link link

TASZ: link

Hírcsárda: link
Jerry1022
2010. 07. 06.
00:13:01

Mindenféle humanitárius meggyőződésem ellenére, a NOL kérdésére válaszolva: Én a Fidesz-triumvirt függeszteném ki. Rendesen, élőben. Beiktatása után pár héttel, hónappal itt tart a vezető kormányunk. Lesz itt még (egy)négy év. Hajaj.
Koppany
2010. 07. 06.
13:03:59

Elnézést kívánok egy újabb linkért, csak a szarkazmust közösnek vélem, s a kommentek közt az aktualitás: nemzeti együttröhögés nyilatkozata
link
Mage
2010. 07. 06.
14:32:52

Tegnap este beszélgettem Dinával erről. Mondta, hogy az milyen, hogy az előző ellenzék azzal kürtölte tele a külföldi sajtót, hogy a miniszterelnök hazudott. Az új ellenzék meg benyújt egy törvényjavaslatot, hogy legyen nemzeti ünnep Orbán Viktor születésnapja. És a külföldi újságíró látja - mert nyilván utánajár -, hogy Viktor annyira ki van készülve, hogy ki kell írnia minden középület falára, hogy kétharmaddal nyert.

A magam részéről nem csodálkozom azon, hogy ennyire megborult. Kevés nála nyomorultabb ember él most az országban (a hajléktalan és az intenzíven fekvő emberek egy része talán nála is rosszabbul érzi magát). Hiszen meddig örülhetett a kétharmadnak szegény? Két hétig? Aztán megszólalt Kósa. Azóta csak a baj van. Két rövid hét boldogság megért vajon ennyi küzdelmet?

Mióta Kósa görögdinnyézett, a fél ország a Fideszen és Orbán Viktoron röhög. És magyar facebook nagyobbik fele. Ott már a jobberek is beszállnak, mert nem lehet nem röhögni, és mert nevetés közben nem gondolsz a devizahiteledre.

Ilyen még nem volt.

Gyurcsányt sokan utálták. Volt, aki félt tőle (Orbán Viktor). Ezrek ordították, hogy "takarodj". Megvágták a nyilatkozatait, hogy rossz színben tüntessék fel. De nem röhögtek rajta. Nem volt miért. Az elődein se. Egy név jut eszembe, Torgyán. Vicces volt és ártalmas, és néha felháborító, de nevetséges az nem. Talán mert szorult belé némi ész.

Viktor ezzel szemben a két lábon járó önparódia és nevetségesség.

Olyan se volt még, hogy komoly intézmények és médiumok vesznek részt ilyenben. Majtényit, mióta ismerem, gúnyolódni még nem láttam. Komolyan vette magát a TASZ is. Nem emlékszem arra, hogy a TASZ ironizált volna bármin (ha igen, az nem jutott el hozzám). Volt egy határ a Népszabadságban, a tárgyilagosság és a tisztelet látszatát őrzendő. És most átszakadt a gát. Szép lassan mindenki beszáll, aki nem vérjobbos.

És kevés érzés rosszabb annál, hogy ennyien röhögnek rajtad. Egyes kultúrákban az önérzeten ejtett sebet a fizikai támadással egyenrangúként kezeli a törvény és a közgondolkodás. Milyen érzés lehet úgy térni nyugovóra, hogy permanensen téged gúnyol a fél ország? Az nem lehet, hogy Orbán nem olvas semmilyen újságot. Nem hiszem, hogy nem jut el hozzá. Hiszen nemrég már megtanult SMS-t fogadni is. A gyerekei fent kell legyenek Facebookon. Ha máshogy nem, titokban.

Dina szerint ezentúl, ha Viktor külföldre utazik, sosem tudhatja, hogy a mosoly, amit lát, vajon barátságos üdvözlés, vagy rajta való, elfojtott nevetés.

De, tudhatja. Az utóbbi. És nem megy ez sehova, inkább bújkál, nehogy összefusson Angela Merkellel. A tengerpartra is azért utazott el, mert félt, hogy szólnak neki, hogy ne Schmitt legyen már az elnök. A homokbuckák közül mert csak hazatelefonálni, hogy de, ő legyen. Így kell ezt. Telefonon csinálunk köztársasági elnököt.

Van egy teóriám, hogyan került ebbe a helyzetbe a Fidesz. Először Vona Gábor kitalálta, hogy az alakuló ülésen gárda mellényt vesz fel, és a Jobbik kollektíven elénekli a székely himnuszt. Ami, valljuk be, nevetséges volt (bár messze nem ennyire). Vona maga se tudta, mire lesz jó mindez, vakon próbálkozott. Orbánnak meg saját külső és belső adottságai miatt annyi komplexusa van, hogy azt hiszi, hogy mindig versenyezni kell. Be is szállt a hülyeségversenybe. Mert még azt se fogta fel ennyi év alatt, hogy csak abban lehet alulmaradni, amiben részt vesz. Vona meg gondolt egyet, és bepattant a demokratikus, józan jobboldali párt helyére.

Természetesen csak a Fideszhez képest érvényes ez a két jelző, és az nem nagy érdem, viszont elég ijesztő állapot, mivel a Jobbik az maradt, ami. De nem hallani róluk semmi nevetségeset, sőt, tiltakoztak Schmitt ellen és a NENYI ellen is. Gárdát avatnak könnygázban, ehhez azért hozzászoktunk már. Nem értem őket, voltam kint a téren, és arányait tekintve meglepően sok nagymellű csajt láttam a sorokban. Sokkal többet, mint például a gödörben. Mi a fenének masíroznak ezek, ahelyett, hogy a gyönyörű virágokat öntöznék. Na mindegy.

Szóval a Fidesz ott maradt a hülye-pályán. Egyedül. Nem versenyez vele senki. Csak röhögünk. És attól tartok, hogy folyamatosan szolgáltatni fogja a muníciót. Ebben annyi a jó, hogy az ország lassabb gondolkodású, rövidebb és egyszerűbb mondatokat megértő fele is felfogja lassan, hogy kire szavazott. És annyi a rossz, hogy mi meg itt lakunk addig is.
Jerry1022
2010. 07. 06.
14:48:39

Meg már az egész párt, a pártnévvel együtt hiteltelen.

Fiatal Demokraták Szövetsége

1. Fiatalnak már nem épp fiatal, őszülő fejjel, meg a szem alatti ráncaival.
2. A megcélzott fő szavazótábora sem épp fiatal. Sőt. A nyugdíjállapotok "rendezését" ígérte ilyen kupon-szerűségen.
3. Demokrácia. Az. Kétszer, oda-vissza.
4. A szövetség még csak-csak, de ha már van ilyen gittegylet, akkor miért nem beszélnek össze, hogy ki milyen hülyeséget mond. Mikor kint volt Brüsszelben, azt hiszem akkor volt Szijjártónak/Kósának a nyilatkozata. Két totálisan ellenkező dolgot állítottak. Kő-papír-ollóval vagy snóblival döntsék már el, ki a főnök, és az beszéljen, nem?
Ivon
2010. 07. 06.
18:00:41

imádják a témát az újságírók, mitöbb sziporkáznak. mi pedig szórakozunk. nem egyenesen arányos a devizahitelem növekedésével, mégis szolgáltat valamit Viktor.
link
DelMare
2010. 07. 14.
00:39:53

egy darabig hergeltem magam a dolgon. aztán csak röhögtem.

egy hét elteltével pedig be kell látnom, hogy a fiúk nagyon jól csinálták a dolgot ismét. mindenki erről a felfújt demagóg baromságról beszél, miközben a háttérben seperc alatt elpakoltak mindenkit az útból. megspékelve avval az aprósággal, hogy tartva magukat a demokrácia szent átláhatóságához, titkossá minősítik a vezető tisztségviselők jövedelmeit.

itt a nyár, félgőzzel mennek a hivatalok, így szeptemberben a falakon sem lesz semmi a képeken kívül. de a háttér ügyletekről sem fogunk beszélni.

bár az igaz, 15 perc hírnév ki jár mindennek. ennek a nyüves nenyinek is.
mr.
2010. 07. 30.
22:31:08

Mage
2010. 07. 31.
13:35:57

"Sajnos" fake, de annyira hihető, hogy elsőre benéztem. És pont ez a lényege.

Kapcsolódó anyag: link
mr.
2010. 07. 31.
23:45:01

azért az durva lett volna, ha nem fake. akkor asszem a kormány már csomagolhatott is volna.

ez a libido megalol. érthetetlen, hogy nem volt nekik idejük az elmúl 16 évben magukra szedni egy kis kommunikációs kultúrát.

=> Regisztrálni jó <=