sync :: 2010. augusztus 03., kedd, 15:39:35 :: 18 komment
tech

A Google (chromium böngészője) elkéri a google-jelszavamat azért, hogy eltárolja a bookmarkjaimat és a beállításaimat (setup sync).

Amit nem egészen értek, mert ezeket eddig is tárolta, a keresési adataimmal és a böngészési szokásaimmal együtt.

Tehát a jelszóm ahhoz kell, hogy az elmentett adataim töredékéhez jómagam is hozzáférést nyerjek. És hogy kimondjuk, hogy ez a sok adatom tényleg el van mentve.

Jelszóval fizetek az igazságért.

 

ui: De hát a jelszavamat is tudja a Google, saját magától. Neki ebben hol lehet az üzlet?

 
 

Jerry1022
2011. 02. 26.
21:56:03

Ez nem vicc, halálosan komoly, IE9 RC. Van egy linkje a Windows honlapján, hogy mikor jó választás valakinek leszedni. Másolom:

*********************

Jó választás számomra az Internet Explorer 9 Release Candidate?

Az Internet Explorer 9 Release Candidate (RC) verziójának letöltése előtt mérlegelje, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, ha egy fejlesztés alatt álló szoftvert telepít. A „Release Candidate” (kiadásra jelölt) kifejezés azt jelenti, hogy az Internet Explorer ezen verziója már a végleges kiadás szinte összes funkciójával rendelkezik, ugyanakkor még tesztelés alatt áll. A Release Candidate verzió felhasználóitól kapott információk segítik a végleges termék tökéletesítését. Az RC verzió telepítése esetén Ön kipróbálhatja az Internet Explorer 9 számos új funkcióját, ugyanakkor gyakrabban tapasztalhat hibákat, mint ha az Internet Explorer korábbi verzióját használná.

Akkor lehet érdemes letöltenie az Internet Explorer 9 RC verzióját, ha az alábbi állítások mindegyike igaz Önre:

•Szereti a legújabb szoftvereket használni, és szívesen kísérletezik új technológiákkal.

•Nem okoz gondot Önnek a számítógéppel kapcsolatos problémák önálló elhárítása.

•Nem bánja, ha gyakran frissíteni kell a szoftvert.

Érdemes lehet megvárnia az Internet Explorer 9 végleges verzióját, ha az alábbi állítások bármelyike igaz Önre:

•A szoftvereket jobban szereti egyszer telepíteni, és nem szeret velük később vesződni.

•Zavarja, ha a szoftver nem mindig úgy viselkedik, ahogyan várná.

•Továbbra is az Internet Explorer 8 böngészőt szeretné használni (az Internet Explorer 9 RC verziójának telepítésével lecserélné).

•Valamilyen kisegítő szoftvert, például képernyőolvasót vagy nagyítót használ a böngészéshez.

Ha úgy gondolja, hogy az Internet Explorer 9 Release Candidate jó választás a számára, keresse fel az Internet Explorer 9 weblapját.

*********************
A végéről kihagyták, ha Ön tényleg ilyen ember akkor mehet érzéstelenítés nélkül fogat húzatni, biztonsági öv nélkül roncsderby-re sofőrnek, vagy gumikötél nélkül bungee-jupingolni. Szerintem maga a nyers szöveg író, aztán később a fordító is röhögött miközben gépelte.
Jerry1022
2011. 02. 26.
21:57:10

Amúgy miközben ezzel molyoltam, letöltöttem.
mr.
2011. 02. 26.
22:17:59

Mage: szerintem csak gyakoroltatja veled, hogy el ne feledd, amikor szükséged lesz rá.

Jerry: a szöveg tipikus amerikai jogi blabla, a "ne száríts háziállatokat a mikrohullámú sütőben" kategóriából.
az rc-k, különösen az rc2-k már nem szoktak gondot okozni. pontosabban nincs bennük több hiba, mint a véglegesben. (amiben azért ms-éknél az átlagnál picit több szokott lenni, mint más gyártóknál) az esetek 99%-ban az rc2 válik közvetlenül véglegessé. a beta verzió az, ahol még számítani lehet javításokra. én is rendszerint gond nélkül használom az rc-ket.
az már más kérdés, hogy ie-t egyáltalán miért éri meg letölteni? de erre biztos meg van az okod.
MA
2011. 02. 26.
22:25:38

mr. Én sem bízom a Microsoft termékekben.
Jerry1022
2011. 02. 26.
22:38:26

Az igazi férfiak IE-t használnak. Kaland, nyitottság, merészség.

Egyébként nem rossz a design. Csak azt nem értem, miért kell a FF nyomán haladni a fejlesztéssel. A nagy méretű vissza navigáló nyíl egyértelműen FF. A letöltés pedig alul jelenik meg már, ami régebben felül volt, egy beúszó keskeny panelen.
Elképzelhető, hogy visszacsalogatni szeretnék az embereket; így belegondolva, de azt hittem ettől azért rafkósabbak.

Megbízhatóság tekintetében pedig: Eddig szerencsére nem csalódtam MS cuccokban. A Windows 7-et eltalálták, a IE8 (és mostmár 9) is megbízhatónak tűnik számomra. Nem tapasztaltam semmi hibás működést, vagy rendellenességet eddig sem. Teszem hozzá átlagos felhasználó vagyok, nem programozok, nem használok speciális programokat, maximum az Elements-et, ha rajzolni támad kedvem, és a digitalizált képen finomítok. Zenét hallgatok, írok, filmet nézek, játszok, és msn-elek jobbára a gépen csak.
Androidus
2011. 02. 27.
06:55:40

Jerry: és html oldalak telöltését, megjelenítését mivel oldod meg?
Androidus
2011. 02. 27.
06:56:20

*LeT
Jerry1022
2011. 02. 27.
12:32:34

Hát vagy beírással, vagy kattintással. (Ez a megjelenítés.)
Letöltést meg nem értem. A gépre? Sehogy. Az internettel 24 órás kapcsolatom van, nem kell oldalakat tárolgatnom.

Próbáljátok ki nyugodtan; ha az oprendszeretek támogatja. Vagy nem tudom W-től különböző oprendszerre föl lehet-e tenni, mert gondolom tt rajtam kívül senki se használja...
Androidus
2011. 02. 27.
14:06:11

Azt értem, hogy IE-t használsz, és megbízhatónak tartod, de ha böngészőprogramra van szükséged, akkor mit veszel elő? Az IE biztosan megbízható, például száz százalék, hogy bekapcsolás után le tudja jelenteni az adataimat visszafejtetlen ip-re. Viszont a tapasztalataim szerint egy dologra nem készítették fel: html oldalak letöltésére és megjelenítésére.
Jerry1022
2011. 02. 27.
14:42:22

Ez nekem már kicsit alkonyzóna... definiáld kérlek mit értesz letöltésre és megjelenítésre; csak hogy egyről beszéljünk. (vagy ha humor, akkor kis csillaggal jelezd.)
mr.
2011. 02. 27.
15:28:06

Androidus
2011. 02. 27.
16:14:01

Nekem az az alkonyzóna, hogy emberek böngészőprogram helyett IE-re esküsznek.
Jerry1022
2011. 02. 27.
16:20:55

Hát, ha nem is esküszök rá, úgy vagyok vele, hogy a Windows fő gerincét az IE adja. Ezért is nem lehet 100%-osan kiírtani a rendszerből. Vagyis az IE és a W összepasszol. Egy alternatív böngésző használata meg esetleges hibákat implikálhat. Volt rá példa, hogy az FF szétcsúsztatta, rosszul bontotta a weblapot, míg az IE8 rendesen nyitotta meg. Mivel már aposztrofáltam, mezei felhasználó vagyok, vagyis hidegen hagynak a protokollok, a proxy-k, a html és ccs elemkódok a különböző html-motorok. Amennyi elvárásom van, azt teljesíti az IE maximálisan. Nem úgy néz ki mint egy anarchista jegyzetfüzete, belesimul az oprendszerbe, nem kell hozzá kiegészítéseket és stabilizáló alkalmazásokat letölteni hozzá. Egyszerű embereknek tökéletes.
mr.
2011. 02. 27.
17:07:11

van a gépemen opera (az a fő böngészőm), ie, safari, chrome és firefox.
operát azért használok, mert a legjobban testre szabható, és már vakon ismerem az összes toolkitjét. ie kell, mert vannak olyan weblapok, amik kizárólag csak azzal hajlandóak megnyílni. többek között a netbankom. safarit szeretem mert nagyon gyors és primitív, a chrome-t feltettem, mert azt reméltem, hogy van olyan jó, mint a google többi terméke. (közel sincs olyan jó) firefoxra meg az ügyfeleimnél futó rendszerek miatt van szükség, mert valami érthetetlen módon azokat arra optimalizálták.
összességében annyit tudnék mondani a böngészőgyártóknak, hogy elmennek a büdös francba. egyetlen egy sincs, ami teljességgel, hibátlanul használható lenne.
Androidus
2011. 02. 27.
18:43:27

Az egy dolog, hogy olyan böngésző még nem készült, ami megütné más szoftvereknél a béta szintet, és egy egészen másik, ha olyan szoftvert akarnak beállítani böngészőnek, amit láthatóan, bevallottan nem arra készítettek.
Mage
2011. 02. 27.
20:45:36

A Chrome-mal mi a baj? Én hónapok óta használom a Firefox helyett.
Androidus
2011. 02. 27.
21:25:09

Mage: Nekem annyi, hogy valamiért az én gépemen a lassúbbnak tartott firefox tíz addont cipelve is körbefutja a frissen felrakott chrome-ot.
mr.
2011. 02. 27.
21:27:38

javascriptes oldalakon a megjelenítési gondok. villog aminek nem kellene látszani, lemaradnak komplett szövegblokkok, mert elhideolja. a html mögötti háttérképekkel gyakran nem boldogul. gyakran a #footer-wrappert az oldal felénél értelmezi és kettévágja a lapot. néha összeakad az eset smart sec-el is és olyankor blokkolja az egész oldalt.
ha a webszerver terhelésmegosztón van (ezek általában saját rendszerek), akkor gyakran "eldobja" a weblap összeillesztését, ha egyes elemei más-más sessionból jönnek. (főleg, ha az egyik session megszakad) nem ismeri a kibővített tanúsítványokat, amiket már az ie is majd egy éve kezel. néha piszkosul belassul (pl. sok fórum oldal becachelése után), de már alap helyzetben is a safari sokkal gyorsabb.

=> Regisztrálni jó <=