gone with the wind :: 2011. augusztus 16., kedd, 22:38:53 :: 40 komment
economy politics

Nem tudom, milyen mélyre mártózom az illegalitás mocsarába, de bátran leírom, az alábbi képet a Moszkva téren készítettem:

Piros ragasztószalag takarja a tér nevét. Már amennyire.

Mint a borogatás.

Ilyen kormányunk van most. Annak a homlokára is borogatás kéne.

Ezt a matricát egy erősebb szélvihar elsodorja. Feltéve, hogy járni fog a metróban a szél. 

Azért fotóztam le, mert a Moszkva szó K betűjének a szárát nem sikerült letakarni. Nem ezen az egy feliraton nem sikerült, hanem egyiken sem az az aluljáróban lévő, körülbelül 16 "Moszkva tér" közül. Mindenhol kilóg a teteje. Meg lehet nézni.

És nem csak ezt nem sikerült, hanem a Népstadiont sem. A képen ugyan alig látszik, mert sötétben és messziről fotóztam, de a "Ferenc" első e-je fölött lóg ki az ékezet:

Most ilyen országban élünk. Próbáljuk leragasztani, nem sikerül. Egyiken sem. Ha nem hiszed, menj oda és nézd meg.

Nem volt megfelelő a mérőszalag. Ha egy kínai lemérte volna, és kiküldi az adatokat Kínába, akkor negyed annyi idő alatt, negyed annyiért milliméter pontosan legyártották volna, szálítási költséggel, ragasztással együtt.

(Hogy az oroszoktól mennyivel kapjuk majd drágábban a gázt emiatt, azt nem számoltam bele.)

Szóval lefotóztam. És nem lepne meg, ha most azt gondolnád, hogy na és? Hogy vajon ennek mi a jelentősége. Valaki a békávénál béna volt lemérni a magasságot. Kit zavar?

Megmondom.

Azt a 721 000 000 (hétszázhuszonegy millió) embert, aki rajtunk kívül - vagy inkább velünk ellentétben - Európában él. És aki nem vásárol tőlünk semmit.

Te mit vennél olyan országtól, amelyik nem tudja leragasztani azt a szöveget, hogy Moszkva tér? Amelyiknek a képességét ez meghaladja?

Azt hiszed, hogy túlzok?

Miközben a KSH azzal foglalkozik, hogy tagadja, hogy tőle szivárgott ki az adat, a lényeg az, hogy megállt a magyar gazdaság.

Tehát megállt. 

Az egy dolog, hogy az idei költségvetést úgy tervezte a kormány, hogy az európai növekedés többszörösével számoltak, és ha az nem jön össze, borul az egész, és ehhez képest nem a többszörös nem jött össze, hanem ami most van, az nulla. 

És miért? "Az ipari termelés lassulása az exportkereslet csökkenése miatt következett be".

Vajon miért nincs a magyar árura igény? Hm? Vajon ha egy ragasztószalagot nem vagyunk képesek legyártani, akkor mi az, ami megy?

Na?

Most olvastam, hogy a Magyarok Világszövetsége és hozzá kapcsolódó turbómagyar rablógazdák azt találták ki, hogy létrehoznak egy Önellátó Magyar Falut.

Két milliárd forintból.

Önellátó. Falu. Kétmilliárd.

Mennyien laknak egy faluban? Háromezren?

(A kétmilliárdról annyit, hogy azóta már le is mondott az MVSZ elnöke.)

Önellátó.

Mondjuk lesz víz, meg lesz csirke. Ez jó.

És só, az honnan lesz?

Vagy az nem kell?

Cukor?

Esetleg benzin?

Mernek a kútból? Végülis csak mélyebbre kell fúrni.

Józsi bácsi meg befogja a mobiltelefonok hullámait a fogában lévő amalgámtöméssel? Sajnos ez a technológia csak középhullámú rádióállomásokkal működik, és csak 200 méternél közelebbről. Szóval mobil az honnan lesz?

Na és laptopot ki gyárt majd az Önellátó Magyar Faluban? Mari néni? A tehéntej savójából csinálja hozzá a folyadékkristályos kijelzőt? Vagy azt kecsketejsavóból kell? Nem értek az ilyen ősi magyar titkokhoz.

És honnan lesz áram? A nyomtatóló tekeri a generátort?

És hasis? Azt majd a kendermagos tyúk tojja össze?

Önellátó Falu.

Önellátó ország.

Önellátó, bazd meg.

A legtöbb magyar ember önmagáig se lát el.

Pláne nem a Moszkva térig.

A magyar embert elfújja a Széll.

Segítség.

 
 

tErAr
2011. 08. 16.
23:48:51

az említett Metró kocsiban láttam, hogy a Széll Kálmán tér Moszkvára volt átragasztva.
színhelyesen, megfelelő dőlésszögben
biztos valami őskommunista vandál ragasztotta le

ui: jól sikerült, remélem nem lesz öncenzúrád áldozata
Jerry1022
2011. 08. 17.
00:07:18

Szerintem dobd el a mostani bogyóidat, és állj vissza a régiekre. Nyugodtabb voltál. Vagy ajánlom a Jamaican Gold Extreme-et. Amúgy nem csak metróvonalon csapták össze így a munkát. 4/6-os villamos vonalán szépen egymás után: Baross utca áthúzva, lett belőle 32-esek tere. A koncepiciót nem igazán értem. A következő megálló: Üllői út. Volt. Mostanra Corvin-negyed. Legfeljebb sarok, ha a Corvin mozit és a vonzáskörébe tartozó 2-3 butikot vesszük. A megállokban mindenhol gravírüveg, itt ezeken meg egy szép vastag ragasztócsík. A pontos ragasztást nem igazán figyeltem. A furcsa az volt nekem, hogy nem rendeltek be a cégtől új üveget, hanem csak felragasztották. Ezek után tippelni sem merek, hány milliárdba kerülhet egy ilyen üveglap amire az adott megálló neve fel van írva. Gondolom akkor lesz új üveg ha a régieket matricástul együtt kitörik. Mindazonáltal várom, hogy mikor kezdik el a többi utca, és BKV megálló nevét átírni. Vagy, hogy ez a névmódosítás meghozza a kívánt eredményeket amik előttem még a rejtély homályában köröznek.
Mage
2011. 08. 17.
00:27:16

Jerry: a fenti bejegyzést nagyon nyugodt, vidám, boldog napon írtam. Hazafelé jövet vigyorogtam. A mai az elmúlt két hét egyik legjobb napja volt.

Ha az átlagos hangulatomban ér ugyanez az élmény, valószínűleg nem blogot írok, hanem hazamegyek, fogok egy baltát, lemegyek az utcára, és elkezdem aprítani az embereket válogatás nélkül. Nagyon mellé nem üthetek.

(A nem törzsolvasók kedvéért: képletesen értem. És amúgy is csak szekerce van itthon.)

Gondolj bele abba, hogy egy évvel ezelőtt itt annyit beszéltek az államcsődről, hogy az a new yorki tőzsdére hatott.

Most idejön egy külföldi, és azt látja, hogy a "majdnem csőd" után az egész város át van matricázva. Oszt-szoroz, összead-kivon, és arra jut, hogy az összes nép közül, akit ismer, minket tud utálni a legjobban.
Jerry1022
2011. 08. 17.
09:08:15

A vége kicsit megzavart. Talán a bazd meg.
mantrapanna
2011. 08. 17.
09:19:07

Nekem a felkiáltójelek hiányoztak a végéről, persze csak a poén kedvéért.. amúgy 10 pont.
Rafina
2011. 08. 17.
10:01:41

Ismerem azt a mondatot, hogy: Jó lesz az úgy!
Mondogatták nekem ezt a mesteremberek mikor a házam épült.
Persze én is mondogattam nekik a magam jó kis mondatait végül is én vagyok az erősebb.
Az állami megrendelésekkel viszont az a baj, hogy akinek számon kéne kérnie a kivitelezőn annak jó az úgy. Nem érdekli, hogy az igénytelen munka, amit átvesz milyen jelzést küld másoknak, a világnak.
Autópályák, autóutak, egyéb középületek, egyenruhák, ....stb.
A kutyát sem érdekli a kifizetők közül, hogy milyen a minőség, csak egy a lényeg, mennyiségre meglegyen.

Önellátó falu:
El tudok képzelni olyan közösséget, amelyik az általad említett dolgok nélkül él. USA-ban is vannak ilyen amis települések. Életmódjukat meghatározza, hogy nem használják a modern eszközöket, mint például elektromos árammal működő szerkezeteket vagy az autót és a telefont sem.
De a Krisnatudatú hívők is lesznek valahonnan és költöznek össze.

Más kérdés, hogy ki a fene akarna a magyarok közül egy ilyen önellátó faluban lakni, élni, termelni?

De erre költeni kétmilliárdot ebben az országban felesleges.
Szabolcsban, de Baranyában is van olyan hely, ahol ez kiválóan létrehozható akár befektetés nélkül is. Vagyis lére sem kell hozni, mert már van, létezik. Igaz az emberek önellátásának alaptevékenysége nem a termelés, hanem a szerzés. Ennek megítélése pedig csupán szemlélet kérdése.
Fajmagyarok készülnek önellátásra.Mage
2011. 08. 18.
00:26:32

"El tudok képzelni olyan közösséget, amelyik az általad említett dolgok nélkül él. USA-ban is vannak ilyen amis települések."

Nem kell olyan messze menni. Van ilyen közösség egész közel. A Városligetben, a Vidámpark és a Múzeum között. Nyáron érdemes vinni banánt, be lehet dobálni nekik.

Na jó, az USA-ban az egyik hasonló, de homo sapiensből álló közösségről olvastam nemrég. "Keresztények", nem ülthetnek fel semmilyen gépre, kézzel, szántanak, vetnek, aratnak. Aztán valamiért mégis fel kellett ülni az autóra, tanácskoztak, tipródtak, és megszületett a döntés: most az egyszer, nagyon kivételes esetben, nyomós okkal fel szabad. Előtte ima, böjtölés, könyörgés Istenhez.

Aztán persze karambolozott a kisbusz, meghalt mind a tíz utas. Gondolom, a többiek azóta tízszer annyira hisznek, és tízszer olyan biztosak benne, hogy a pokolra fognak kerülni.
Balázs
2011. 08. 19.
09:15:31

Az egy dolog, hogy lenne mit enni, de szeretkezni és székelni nem jó a modern társadalom vívmányai nélkül (fogamzásgátló, betét/tampon, puha wc-papír, stb.).
durc
2011. 08. 23.
10:55:30

mindig van rosszabb... link
rant
2011. 08. 23.
16:52:45

"összetojja a kendermagos tyúk" :D
MA
2011. 08. 30.
21:50:28

Kellene már egy új bejegyzés...
tájjelegűbor
2011. 09. 01.
13:02:02

egyik nap idetévedtem a blogodra. és elolvastam ezt a metrós bejegyzést. közben arra gondoltam hogy az ilyen embernek nincs az a produkció ettől a predesztináltan elbaszott magyar néptől ami tetszene. (még mielőtt belelendülnél: nem vagyok rasszista, antiszemita, hungarista, szélsőjobbos és sorolhatnám még, de azért ennyire hungarofób sem mint Te.) megy az utcán és olyanokra fókuszál hogy hol van elkúrva a cetli, hol van mocskos rongyos szakadt csöves, hova van hagyva nagy adag kutyaszar amibe persze Ő, és nem a többi lúzer zombi akik az utcákon járnak, lép csak bele stbstb. figyelj. énis rühellem a mostani kormányt. rühelltem az azt megelőzőt is. rühellem a felesleges, értelmetlen dolgokat, a sok tajparasztot a villamoson stb. de mégiscsak itt élsz. és így ahogy csinálod: faszság. ez nem élet. ha Neked ilyen egy "nagyon nyugodt, vidám, boldog nap", akkor Neked édes öcsém: kurva szar. egyébként van olyan nap, hogy énis elokádom magam az egésztől, hogy nem bírok normálisan reagálni, ha letaposnak a Pithecusok a piroshetesen. de ilyen masszív magyargyűlöletet magyarként megélni nagyon szar lehet. téleg. szerinted véletlen hogy ide születtél? és ez most nem ezoterikus "Jézusmagyarvolt" téma. csak egyszerűen ne lovald bele Magad mert nem tudsz mit csinálni. ennyi. amúgy meg szuperintelligensnek képzellek el és jól is fogalmazol, kár lenne ha egyszer felkötnéd Magad. vagy mindenki mást és utána Magad. vagy csak mindenki mást...
MA
2011. 09. 01.
17:49:08

Tájjellegűbor: Szerintem Mage nem gyűlöli a magyarokat, ő a butaságot gyűlöli, és segíteni szeretne a magyaroknak abban, hogy fejlődjünk és ezáltal jobban éljünk. Ezt ő nyílt, őszinte, leplezetlen kritikával tudja kifejezni, de egyáltalán nem depresszív, öngyilkos típus és nem is agresszív. Szereti az embereket, de nem szereti az emberi hibákat, és mindannyiunk érdekében küzd a hibák ellen.

Mage: Nem tudom, hogy mit gondolsz a magyarokról, de nekem ez a véleményem: link
tájjelegűbor
2011. 09. 02.
10:08:33

köszönöm a választ, úgylegyen!
megnéztem a linket, elgondolkodtató a bejegyzés.
minden jókat mindenkinek!
Anna
2011. 09. 04.
17:56:49

Rég jártam itt... írni még mindig tudsz, betűtipust választani továbbra sem.
MA
2011. 09. 19.
23:09:48

"Nem tudom, milyen mélyre mártózom az illegalitás mocsarába"
Ezek szerint nagyon, mert már 1 hónapja nincs új bejegyzés. Csak nem kaptak el? Élsz még? Csak a blogod halt meg? (Látszólag az enyém is, de folyamatosan írom... Majd szeptember 26-án, a 31. születésnapomon minden kiderül, lesz egy jelszavas bejegyzésem 8:15-kor az életemről, és egy jelszó nélküli 20:15-kor a hosszú bejegyzés írása alatt történt eseményekről, benne egy kvíz rólam, amelynek a megfejtése a jelszó a 8:15-ös bejegyzéshez. A jelszavas a 99. a jelszó nélküli a 100. bejegyzés lesz, november óta ennyit sikerült írnom. Ebben a blogban fog megjelenni: link de addig is ajánlom a szakmai blogjaimat: link és link ezekben sok új bejegyzés van és a héten is lesz.)
Jerry1022
2011. 09. 20.
00:40:39

Kell az öntömjén.
MA
2011. 09. 20.
13:40:35

Jerry, ez nem öntömjén, csak arra gondoltam, hogy hátha Mage is olvassa az én blogomat, mint ahogy én az ő blogját, és hátha ő is úgy hiányol engem az én blogomból, mint én őt ebből a blogból. Ezért megmagyaráztam neki, hogy hova tűntem, hátha így ő is visszajelez, hogy miért nincs cikk. Ez egyszerű, kölcsönösségen alapuló gondolatmenet. A kölcsönösség és az őszinteség az emberi kapcsolatok alapja. Ha valamelyik hiányzik, akkor jönnek az összetűzések.
Balázs
2011. 09. 20.
23:46:23

András, ha ezt az utolsó kommentedet nem viccből írtad, hanem komolyan gondolod és hiszel benne, kérlek keresd fel édesanyámat, veszprémi lakosként területileg illetékes kórházba kéne csak menned. Egy ideje olvasgatom a kommentjeidet, de most már nem tudom magamban tartani azt a véleményemet, hogy jót tenne neked egy beszélgetés egy személyiségbeli problémákra szakosodott emberrel. Tudom, hogy nem bízol a pszichiáterekben, de egy próbát talán megér. Ráadásul nem magánrendelésben, hanem államiban fogadna, tehát pénzedbe sem kerülne (és a mi családunkban senki sem fogad el hálapénzt), szóval tényleg csak két buszjegy ára lenne a dolog. Ha úgy gondolod, írj ide, és megbeszélem vele, hogy fogadjon.
Jerry1022
2011. 09. 21.
06:29:23

Ühm. Nagyapám mondogatta, ne pisálj széllel szemben, mert hugyos lesz a gatyád.
MA
2011. 09. 21.
16:00:22

Balázs!

Mi a baj az utolsó hozzászólásommal? Én ezt a gondolatmenetet akárki mástól elfogadnám. Logikus, érthető, egyértelmű, és nem lehet megcáfolni. Tényleg a kölcsönösség és az őszinteség az emberi kapcsolatok alapja, anélkül nem működik.

Egyébként sem szorulok pszichiáterre, mert mindig tudom, hogy mit miért gondolok, mondok vagy teszek. Ez a teljes épelméjűség egyetlen biztos jele. És tény, hogy a pszichológusok és pszichiáterek (akiket én összefoglaló néven pszichopatának nevezek) eddig még mindig csak ártottak nekem.

Lehet, hogy jót akarsz, de rossz a módszered, és nem értem, hogy miért nem tetszik neked ez a hozzászólásom. Megmagyaráznád? (Szerintem egyébként Jerrynek lenne szüksége viselkedésváltozásra a kóros mértékű rosszindulata miatt.)
Jerry1022
2011. 09. 21.
17:31:24

Meg olyat is mondott, hogy akinek nem inge, ne vegye gatyára... vagy magára.
Balázs
2011. 09. 21.
23:35:52

Pszichopatának nevezed édesanyámat egy gyerekkori traumád miatt, és úgy érzed, nincs szükséged arra, hogy beszélgessenek veled az életedről. Sajnálom.
MA
2011. 09. 23.
14:11:55

Te meg pszichiáterhez küldtél volna (vagyis kétségbe vontad az épelméjűségemet), és még meg sem magyaráztad, hogy mi a bajod azzal a hozzászólásommal. Emlékeztetőül idemásolom:

"Jerry, ez nem öntömjén, csak arra gondoltam, hogy hátha Mage is olvassa az én blogomat, mint ahogy én az ő blogját, és hátha ő is úgy hiányol engem az én blogomból, mint én őt ebből a blogból. Ezért megmagyaráztam neki, hogy hova tűntem, hátha így ő is visszajelez, hogy miért nincs cikk. Ez egyszerű, kölcsönösségen alapuló gondolatmenet. A kölcsönösség és az őszinteség az emberi kapcsolatok alapja. Ha valamelyik hiányzik, akkor jönnek az összetűzések. "

Ebben még most sem érzek semmi olyasmit, ami zavart elmére vagy elfogadhatalan viselkedésre utalna...

(Egyébként sejtem, hogy hol van Mage: öngyilkos lett, mert 0 szavazatot kapott a Goldenblog szavazáson. Én 2 szavazatot kaptam, az egyik én vagyok, fogalmam sincs, hogy ki a másik. De érdekes, hogy 2 szavazattal egy 0 szavazatos blog a példaképem... Biztos, hogy jó az irány?)
Balázs
2011. 09. 23.
16:58:16

Én is beszélgetek édesanyámmal, a tiédet mégsem tartom pszichopatának. Saját magamat sem nem-épelméjűnek. Elmagyarázom. Szerinted mennyire lehet kölcsönösségen alapuló emberi kapcsolatról beszélni, ha Mage telefonszámát sem tudod, és itt kell érdeklődj? Szerinted minden rendben van a magánéleteddel? Más édesanyját is lepszichopatázod, ha segíteni akar? Azért ajánlottam egy beszélgetést az életedről egy szakemberrel, mert esetleg segíthetne. Ha nem akarod, nem kell.
Rafina
2011. 09. 26.
13:38:02

Dehogy lett öngyilkos:-)
Él:-) és az élet miatt nincs ideje erre a lapra:-)

Balázs!
Andrásnak már én is ajánlottam többféle segítséget is,
de ő nem tart igényt ilyesmire.
Gyakorlatilag Mage-ban és magában bízik csupán.
Reméljük nem okoz magának és másoknak ezzel bajt.
Jerry1022
2011. 09. 26.
19:11:42

Annyit azért már tudhatna, hogy Mage nem is szeretne, nem is akar, nem is fog soha Goldenblogon indulni, ahogy azt már jópárszor, más blogon is kifejtette. Hiába. Szél ellen nem lehet.
MA
2011. 09. 26.
21:14:53

Balázs: te édesanyáddal családtagként beszélgetsz, nem páciensként. Az más. De aki egy pszichiáter rendelésére megy, az biztos nem épelméjű, különben nem lenne szüksége pszichiáterre. Én viszont épelméjű vagyok, és nem szorulok segítségre. A veszprémi kórházban egyébként sem bízom. Amelyik kórház mellett temető van... Persze egy pszichiáter nem tud halálos műhibát elkövetni, mint egy sebész vagy egy belgyógyász, de az ember lelkét megölheti. Csak kíváncsiságból kérdezlek: hogy hívják édesanyádat? Hátha már hallottam róla... (Ő is azok közül van-e, akikben már csalódtam, vagy benne csak akkor csalódnék, ha odamennék a rendelésére?)

A kapcsolat kölcsönös, mert Mage sem tudja a telefonszámomat és én sem az övét. Azért itt kérdeztem, mert a blogra vonatkozott a kérdés. És másokkal is foglalkozom, nem csak vele. Vannak olyan kapcsolataim, akiknek tudom a telefonszámát, s fel is hívjuk egymást, ha szükséges. Nincs baj a magánéletemmel.

Rafina: nem igaz, hogy csak magamban és Mage-ban bízom. Másokban is. (Benned és Jerryben nem, és senki másban sem, aki pszichológust és/vagy pszichiátert javasol.) Az tény, hogy magamban bízom a legjobban, és ha csak 1 ember lehetne, akiben bízom, az én lennék. Tény, hogy Mage nagyon megbízható, bízom is benne. De messze nem annyira, mint magamban, és van még néhány ember, akiben ugyanennyure bízom, vagy még jobban, csak őket nem ismered. És nem ártok senkinek. Ha csak magamban bízom,az a legjobb hozzáállás, azzal nem ártok sem magamnak, sem másnak.

Ha biztosra tudod, hogy Mage él, az jó hír. Ha nincs ideje erre a lapra, azt megértem, nekem sincs mindig időm a saját blogomra. Csak azért kezdtem aggódni, mert tőle szokatlan egy ekkora szünet. Nem a bejegyzés hiánya miatt aggódtam, hanem mindig aggodalomra ad okot, ha egy ember eltér a szokásaitól, és ilyenkor csak az okok ismerete hoz megnyugvást. Ha van rá racionális ok, akkor akár még jó is lehet a változás.

Jerry: az csak egy dolog, hogy Mage nem akar indulni. Bárki benevezhet másokat is. Én beneveztem őt is, magamat is, és még 8-10 blogot, akiket rendszeresen olvasok, és ezért Mage már kaphatott volna szavazatokat, nem rajta múlt, hogy nem kapott (és talán nem is rajtam).
Jerry1022
2011. 09. 26.
21:42:19

Ebből is látszik, van az az attributum, amivel a világ 98%-át ki lehet zárni, korra, nemre, felekezetre való tekintet nélkül.
MA
2011. 09. 26.
21:54:28

Több ilyen attributum is van. Voltam már tag olyan egyesületben, ahonnan eleve kizárták az emberek 98%-át. Többé nem lépek be ilyen társaságba. Ők sem jobbak, mint az a 98%, akiket kizártak.

Azt is sejtem, hogy te mire gondolsz. abban a téveszmében élsz, hogy az emberek 98%-a pszichológust, pszichiátert ajánlana nekem. Ez nem igaz. 98% nem ajánlana nekem ilyeneket. Egyrészt a legtöbb ember reálisan gondolkodik, nem indulatból, mint te, másrészt a legtöbb ember nem ilyen gonosz. Valakit pszichológushoz, pszichiáterhez küldeni gonoszság, mert akinek ilyesmit javasolsz, annak kétségbe vonod az elmeállapotát. Nekem nincs baj az elmémmel. Bizonyíték:

- Sikerült diplomát és Mensa-tagságot szereznem.
- Beszámíthatónak találtak a szakértők.
- Mindig tudom, hogy mit miért gondolok, mondok teszek. (Ez utóbbi kritérium a teljes épelméjűség egyetlen biztos jele, a többi csak valószínűsítő tényező.)

Nagyon sajnállak, hogy nem tudsz szabadulni a velem kapcsolatos rögeszméidtől és nincs jobb dolgod, mint állandóan engem piszkálni... (Ha még sokáig piszkálsz engem a blogban, akkor valószínűleg Mage fog választani köztünk, egyikünket kiteszi. Kíváncsi lennék, ki lesz az. Én kb. 50-50% esélyt adok...)
Jerry1022
2011. 09. 26.
22:45:38

Hogy mostanában egyesek milyen érzékenyek.
Rafina
2011. 09. 27.
10:08:03

Mage szerintem nem teszi ki egyikőtöket sem, max megjegyzi mit tartana helyesnek a részetekről:-)
Balázs
2011. 09. 27.
12:24:20

András, kérlek ne vedd szívedre, de a tudatos gondolkodás és cselekvés nem zárja ki a pszichiátriai kezelés indikációját. Másrészt pedig súlyosan ellenzem az előítéleteidet a pszichiátriai betegekkel szemben. Csendben mondom, hogy azok közt is van nem egy, akiktől diplomát kaptál. Azokról nem is beszélve, akiknek valamilyen szervi bajuk okozza a mentális elváltozást (pl. agytumor), és egy sikeres beavatkozással meggyógyíthatók - ergo szükségük van segítségre.

De mindenkinek joga van eldönteni, hogy mentálisan beteg-e, amíg másokra vagy magára nézve veszélyes dolgot nem csinál. Én nem erőltettem rád semmit, te vadultál itt be, amikor egy nagylelkű felajánlást tettem. Szabadidőmből, soron kívül, ingyen elintéztem volna neked egy szolgáltatást, amiért máskor sokat kellett volna várni vagy fizetni. Más ember ezt meg szokta köszönni.

És még egyszer: nagyon nem szeretem, amikor egy betegtípust - rákos, AIDS-est, pszichiátriait - lenéznek vagy megvetnek. Teljes mértékben ellenkezik a hivatástudatommal.
MA
2011. 09. 27.
22:30:24

"Csendben mondom, hogy azok közt is van nem egy, akiktől diplomát kaptál."
Név szerint?

"Azokról nem is beszélve, akiknek valamilyen szervi bajuk okozza a mentális elváltozást (pl. agytumor), és egy sikeres beavatkozással meggyógyíthatók - ergo szükségük van segítségre."
Én úgy tudom, hogy a szervi baj már nem pszichiátriai, hanem neurológiai probléma. A neurológiával nincs bajom, az ugyanolyan szervi gyógyítás, mint a többi. (Volt már olyan eset, amikor tévedett egy neurológus, de az előfordul más szakterületeken is, nem csak az orvostudományban. De ők nem ártanak szándékosan.) Csak a pszichológusokkal és pszichiáterekkel van bajom. Ők gyakran ártanak az embernek, néha szándékosan is.
Jerry1022
2011. 09. 27.
23:49:37

Balázs, Balázs... én mondtam. Szél ellen... Akármit teszel, mondasz, bizonyítasz, ő megvan győződve a saját igazáról, sziklaszilárdan, kőkeményen. Megvan a maga idealizált világképe, ami mellől nem mozdul. A rossz szocializáció, a lineáris gondolkozásmenet, illetve a gyerekkorban már diagnosztizált, kezelt, majd abbahagyott mentális kezelés amit Asperger-szindrómának deklaráltak, mind mind alátámasztják, hogy Aspergeres. Elismerni nem fogja, a már aposztrofált lineáris gondolati séma miatt, minden környezeti hatást ami erre hívná fel a figyelmét, támadásnak érzékel.
Balázs
2011. 09. 28.
08:40:57

András: ad1: "Név szerint?" -> Ugye nem gondolod, hogy beazonosítható személyekről adok ki bizalmas információkat? ad2: "Én úgy tudom, hogy a szervi baj már nem pszichiátriai, hanem neurológiai probléma." -> Ez nem így van, attól hogy radiológus és sebész is dolgozik a gyógyításban, a diagnosztikát gyakran pszichiáter végzi. Sőt, pszichiátrián kezel(het)nek minden zavart beteget, ideértve a súlyos betegek zavart tudatállapotát, stb. A pszichiátriákon az osztályok kb. harmada elsősorban testi bajjal rendelkezőkkel van tele. ad3: Tényleg nagyon rossz véleménnyel vagy nem csak a szakemberekről, hanem a betegeikről is. Miért? Saját bevallásod szerint te is egy voltál közülük.

De annyian győzködnek itt, hogy befejezem a győzködésedet, és bocs, hogy eü blogot csináltam már megint a témából.
Ivon
2011. 10. 08.
11:51:35

Kedves Sandy és Mr! Itt az alkalom: link
Mage
2011. 10. 10.
20:35:01

Van több mint 700 olvasatlan emailem, egyébként minden ok.
MA
2011. 12. 29.
10:12:44

Ők tudnak ragasztani: link
Jerry1022
2019. 04. 10.
13:09:52

Egyből eszembe jutott ez a bejegyzés a mai indexes hírecske után, hogy a reptéren papír-filc-sárga szigszalag kombóval oldották meg a külföldi utasok tájékoztatását.

Itt még hellyel-közzel adtak a külcsínre.

=> Regisztrálni jó <=