pesticide :: 2012. április 05., csütörtök, 00:35:46 :: 8 komment
social

ellede.hu

Tökéletes név lenne az iwiwnek.

Máris lehet regisztrálni a domaint, ígérem, nem fogok perelni a szerzői jogokért.

ellede

Belépek, tudom, nem kellene, de mégis, és azt látom, a felső sorban, ahol mindig van 7 véletlenszerű kép az ismerősöktől, a legjobb esetben 5 képen szerepel újszülött. Az 5 a minimum a 7-ből, de többnyire 6 vagy 7.

Régen volt olyan, hogy otthonszülés, meg vízben szülés, de már egyik sem menő, csak az iwiwes.

Tekerem tovább az oldalt, üzenőfal, csecsemő, csecsemő, gyerek, két ismerősöd ismerős lett, hurrá, csecsemő, gyerek.

Ezért jár valami extra adókedvezmény, vagy mi van?

Én megértem, hogy az ember örül, és felrak 1-2 képet a gyerekéről, ez természetes, de pusztán ennyiből nem jönne ki az végeredménynek, hogy az egész weboldal úgy néz ki, mint hatalmas, egy kollektív alom.

Ott tartunk, hogy az emberek már az iwiwről töltik vissza a kölkeiket a szülészetre, hogy azért a kórházak se álljanak üresen.

A rovarirtók számát tudja valaki?

 
 

Rafina
2012. 04. 05.
08:10:39

Valami ilyesmi az oka annak, hogy nem vagyok tagja egyik közösségi portálnak sem.
A sok hallgató, akiknek a nevére és az arcára sem emlékszem gyorsan házasodik és ész nélkül ontja a gyerekeket és elvárják, hogy én ennek örüljek.
Ha szó nélkül hagyom a képeiket még meg is kérdezik, hogy ugye milyen....
"Ja hát nagyon, csak engem annyira nem érdekel.
Az én két gyerekem is nagyon-nagyon, csak téged sem érdekel."
Ezen meg szoktak sértődni.
Mert az enyémek már felnőttek és az annyira nem érdekes.
Valóban a gyerekek is inkább a kölyökkutyákat kedvelik a tizenéves őszülő jószágoktól meg már félnek:-)
Na jó, én is inkább a kölyökképűeket kedvelem.....Balázs
2012. 04. 05.
13:31:57

Szerintem ez szimpla pszichológia: a nők életében a testkép szempontjából 3 nagy fázis van: 1 menstruáció (gyerek->nő), 2. szülés (nő->anya), 3. menopauza (anya->öregasszony).

Már messziről látszik az, aki nem jutott túl az első lépésen sem. Gügyög a gyerekhez, mintha egy kisállattal játszana, amelyik nem tud elfutni, mert tőle kapja az ennivalót. Rosszabb fajtája az egykori nővér, akinek a hangjában fegyelmezés is csattan. Ezt már csak az súlyosbítja, ha az illető anyuka pedagógus. Kirakja a képet, mert a kiskutyáról is van fent.

A második lépést az képtelen megugrani, amelyik sír hogy kövér, és első kérdése az orvosnál: mit ehetek? (Ajánlott film: Gordos) Az első trimeszter végétől a második trimeszter közepéig depressziós és idegbeteg, hány, nem alszik, kimerült, elsősorban a férjét utálja - titkon, mert miért tette ezt vele -, majd amikor rájön, hogy a pali nem tud segíteni, kiutat talál az nlcafé fórumon, a terhesgondozáson vagy az én várómban. A kiút receptje: vállald fel a terhességed, de úgy, mint annak idején, hogy szőrösödik a szemérmed és nő a melled. Ő nem csak, hogy anya, hanem a legeslegjobb anya! Sőt, a férje csak véletlen volt ott, amikor a gyerek készült, ő jobban tudja mit érez holmi vérvizsgálatoknál vagy ultrahangnál! Sőt, bár nehéz volt, de megszülte! Ő kérem, na ő, ő megcsinálta! Tessék, nézzétek! Méghogy ugyanolyan! Ezt ÉN csináltam!

Az ilyen típusú beteg igényli messze a legtöbb türelmet és tapintatot. Nőgyógyász barátnőmmel örök vitánk, hogy az ilyen emberrel mit kell csinálni. Én általában pszichológust ajánlok, ő meg hálapénzt kér, mondván, hogy ennek a melónak extra felára van. Én mint hálapénzellenes ezt nem támogatom, de kivételesen megértem, bár korrektebb lenne egy doboz azzal a felirattal: "Kedves kismama, ha nem tud viselkedni a rendelőben, dobjon be egy tízezrest, és nem lesz kidobva."

Egy elenyésző százalék csak érdeklődik. Mi ez, mit csináljak, mire figyeljek, mi lehet baj, mi normális, mivel kell megbarátkoznom? Az én feleségem mosolyogva várt haza, amikor megtudta, hogy nem mindenki hány a terhessége alatt. És ennek annyira örült, hogy később nem is hányt, nem is volt ideges. 18 hónapot végigolvasgatott az életéből.

Van ám ilyen is, csak kisebb a hangjuk és rosszabb a sajtójuk.
Rafina
2012. 04. 05.
15:34:28

Tudod azt hiszem vannak, akiknek életük fő műve a gyerek és úgy, hogy más értékelhető nincs is. Na ők a betegek a menopausa környékén.

Balázs! a gyermekteleneknél mi van a menopausa előtt?

Mage!
Kérlek, meséld el, ha lecserélném ezt a fotót mit kell tennem! Egyrészt, már lassan 8 éves és ki tudja lehet, hogy megváltoztam hisz Balázs szerint most leszek anyából öregasszony:-) Másrészt találtam egyet, ami mostanában jobban szeretek:-)
Balázs
2012. 04. 05.
17:16:54

Rafina: elnézést, ha bántóan fogalmaztam. Szerintem te sem gondolod, hogy úgy nézel ki, mint a korodbeli átlag, és ennek a részleteit meg okait már kitárgyaltuk a másik posztnál.
Láttam olyan ötvenes nőket, hogy a szavam elállt, és nem attól, hogy "letagadhatott" volna 20 évet. Hanem mert szép ötvenes volt. Főleg külföldön. Manapság évi három kondibérletet osztok ki a változókorúak között. Majdnem mindet visszakapom. :)

Ha nincs gyerek, nem válik anyává. Ez szerintem nem annyira baj, mint amennyire hisszük. Ha nem találok ilyen jó partnert, én sem sokasodtam volna. Az utolsó félév ominózus estéjéig úgy voltam vele, hogy összeköltözöm továbbra is két barátommal, akik szintén a szakmájuknak éltek. Az egyikük ma egy orosz olajvállalat középkádere, a másik Franciaországban sebész. Nekem is ott volt a fiókomban az álom-munkahelyem kétéves szerződése, ami landolt a szemétben. Most meg vannak gyerekeim. Más élet, más perspektívák: nem jobb, nem rosszabb, csak én ebben akarok jó lenni.

Amúgy abban nagyon igazad van, hogy a gyerek a fő életmű sok nőnél.
Jerry1022
2012. 04. 05.
18:02:10

Ismerős a probléma. Én iwiről magam évek óta töröltem, van helyette Facebook. Ott halmozottan jönnek elő a hasonlók. Két napja tán, hogy üzenőfalról tiltotam két Xné Y Z-t (érdekes, mostanában az ifjú anyák felveszik a férjük vezetéknevét, de csak azt a többi saját), mivel egymás után, szinte versenyezve egymással 19 képet nyomtak fel valami ilyesmi stílusban:

"Petike tanácstalan" (gyerek ül a kisszéken, húzza fel a cipőjét épp közben bambán anyu fényképezőgépébe bámul)
"Petike eszik" (valami pépet lapátol be a tanácstalan arckifejezéssel)
"Petike Brúnóval játszik" (Inkább a labrador játszik Petikével...)
"Petike ül" (...)
"Petike rajzol (...)

Nem folytatom, persze alatta a kommentek: csodálatos kisfiú, de aranyos, hú de nagy, ejha... stb-stb. Lehet bennem van a hiba, hogy ezt nem épp közösségi oldalon szórnám mint a frutticukrot de tény, hogy rendkívül fárasztó ezeken átverekedni, hogy valami információ értékkel bíró hírig, történésig eljussak.
Rafina
2012. 04. 06.
08:34:04

Negyvenötnek mondom magam vagy négy éve, pedig csak ősszel töltöm. Nem érdekel engem az ilyesmi igazán. Ha idősebbnek néznek negyvennél akkor tudom, hogy innom kell sokat, hogy felszedjek egy kilót és kialudnom magam, hogy simuljak kicsit:-)

A közösségi oldalakon a gyermekek képeinek megosztása az ismerősök felől nézve zavaró lehet, de más szempontból meg igen-igen veszélyes.
Szakmai ártalom az ilyen gondolatmenet, de....
Vannak emberek akik akarnának gyereket de nincs nekik, azonban temérdek pénzzel rendelkeznek, amin tudjuk bármi megszerezhető............mondom bármi, még a facebookon bambuló Petike is. Ha ő kell akkor őt viszik el a megrendelőnek. Ezen érdemes elgondolkodni és nem vagyok idióta csak ebben van tapasztalatom.

Mage
2012. 04. 06.
18:13:11

Rafina: ha a jobb oldali menüben a "belépve: Rafina" linkre mész, és ott klikkelsz a fotódra, akkor fel tudsz tölteni új képet a következő oldalon.
Rafina
2012. 04. 07.
19:02:10

Köszönöm! Kedden foglalkozom a fejcserével:-)

=> Regisztrálni jó <=