same reason :: 2013. július 24., szerda, 20:16:09 :: 2 komment
dialogue

- Azt hallottam, hogy a férfi azért hazudik a leggyakrabban, hogy jobb színben tüntesse fel magát. A nő azért hazudik a leggyakrabban, hogy kevesebb fájdalmat okozzon a másiknak.
- Tehát a férfi azért hazudik, hogy jobb színben tüntesse fel a férfit. A nő pedig azért, hogy jobb színben tüntesse fel a férfit. 

 
 

mr.
2013. 07. 24.
23:17:59

kb. 5-6 éve, valami japán neurológus csoport (persze nyilván lehetne brit kutatókat is mondani) feltett a netre egy tanulmányt. emberi viselkedésmintákat elemeztek, meg emberi reakciókat a mesterségesen előállított negatív környezeti hatásokra. jó hosszú volt a tanulmány, de az egyik részlete megmaradt bennem. szerintük egy ember, ha normális társadalmi, közösségi életet él (azaz nem off-line rpg-zik napi 20 órán keresztül a 4 fal között), akkor naponta átlagosan 200-szor hazudik.
ebben nem csak a kimondott szavak vannak benne, hanem a leírt szöveg "finomításai", testbeszéd, ösztönös reakciók, metakommunikáció. a nem tudatos hazugságok is.

visszagondoltam, hogy az elmúlt évben miben és kb. hányszor hazudhattam. egy kezem elég volt, hogy megszámoljam. ezek komplett idióták a hülye statisztikájukkal. - gondoltam

aztán egy nap, csak úgy poénból, elkezdtem magamon tudatosan számolni.. még sem olyan idióták.
Mage
2013. 07. 24.
23:30:23

Azért nekik könnyebb volt rájönni erre. Jóval közelebb laktak Buddhához.

=> Regisztrálni jó <=