mass :: 2008. július 08., kedd, 16:38:45 :: 4 komment
politics social

2012, a Főrendőr naplója:

"Roppant büszke vagyok az új csapatomra. Kreatív szervezőmunkával sikerült az év összes felvonulását és tüntetését egy napon, egy helyszínen levezényelnünk, éves szinten minimális mértékben zavarva a közlekedést.

A Melegek idén az Erzsébet térről indultak a Hősök tere felé, később a Művész kávézó előtt csatlakoztak hozzájuk a Drogosok és a Zsidók. A Nemzetmentő Alakulat és a Kényszernácik az Ötfejű Sasért mozgalom az Opera előtt várták fegyelmezetten a menetet.

A kiéheztetett oroszlánokat az Oktogon jobb oldaláról szabadították a tömegre az állatvédők. Így kevesebbet kellett takarítani. A veszélyes járványok ellen tüntetők a szemközti irányból eresztették ki a veszett farkasokat a ketrecekből. Az állatok hamar elvegyültek az immár igen színes forgatagban.

Konkrétan a saját ötletem volt a kígyótermelőket a Kodály köröndöt övező házak tetejére állítani, ahonnan rendőri felügyelet mellett dobálhatták az emberek közé a kobrát és a viperát, így tiltakozva, hogy a gyógyszergyártók tizedannyiért veszik át a mérget, mint amennyibe a boltok polcain a szérum kerül.

A túlélők a Bajza utca magasságában mérhették össze erejüket a Vak Sárkány Extázis kung-fu irányzat hazai képviselőivel, akik a tornatermek bezárása miatt voltak igen dühösek. A felvonulást a Szabad és Bátor Vegyészek látványos bemutatója zárta.

A köztársasági elnök úr jelezte, hogy semmi ok az aggodalomra, rendszeresen követi az eseményeket. Ha lemaradna valamiről, utánaolvas az interneten, vagy előbb-utóbb tájékoztatja valamelyik munkatársa.

Sikeres és innovatív megoldásunknak hála - egy időpontra és egy helyszínre tereltük az összes elégedetlenkedőt - az év nagy részében járható lesz az Andrássy, már ha a négyes metró építése miatt beszakadt kettes és hármas metrót sikerül végre újraindítaniuk."

 
 

mr.
2008. 07. 14.
18:34:18

a múltkor nyilatkozott a "főrendőr", hogy a hatályos jogszabályok miatt egy felvonulás, tüntetés engedélyezésekor csak és kizárólag a város közlekedésére tett hatását vizsgálhatja. és akkor is csak azt, hogy az adott rendezvény megbénítja e a város közlekedését avagy sem.
tehát, ha a mazsihisz kikéri a felvonulás tér szoborcsoport előtti részét, a gárda a hátsót, a melegek a bal oldalát, a vérkeresztény csuhások a jobbat, a langyosok meg a tér közepét, akkor azt ők kötelesek engedélyezni. néha megpróbálnak "ügyeskedni" egy kicsit az egyetlen kapaszkodójukkal, a közlekedés biztosításával, de ilyenkor az állásukkal játszanak, mivel sas szemekkel figyeli őket 25 ombuciman, 47 legeslegkisebbségi biztos, 1600 önjelölt faj- és emberjogvédő, 70 betanított majom, meg a köztársasági elnöknek nevezett izé.

én a főjogász naplójába néznék bele, aki ilyen törvényt ír.
mr.
2008. 07. 14.
18:37:59

a fentiek miatt elvileg tehát lehetne minden ilyen buli egy napon. pl. április elsején, az elégedetlenség napján. tényleg jó ötlet.
Mage
2008. 07. 16.
04:50:32

Mister: tény, hogy a médiában elterjedt a fenti legenda, és a miniszterelnöktől kezdve a főrendőrön át a tévébemondóig mindenki a gyülekezési törvényt kritizálja. Kis János viszont elolvasta a törvényt, és képes értelmezni is.

link
mr.
2008. 07. 16.
12:56:29

az a jogszabály, amit számtalan módon lehet értelmezni, az egy rossz, gumijogszabály és módosítani/cserélni kell. ezen nem változtat az sem, hogy lehet számunkra előnyösen/pozitívan is értelmezni.

ha kis jános (amúgy számomra szimpatikus) gondolatmenetével értenék 100%-osan egyet, akkor nekem most börtönben lenne a helyem, mert van arra alkalmas eszközöm, hogy nemi erőszakot kövessek el egy későbbi időpontban, hiszen hasonló eszközökkel korábban már számtalan esetben követtek el bűncselekményt.

tudom, hogy kényes és nehéz téma, de azért van annyi jogászunk képezve erre a területre, hogy megoldják.

=> Regisztrálni jó <=