avatar :: 2009. december 21., hétfő, 21:34:58 :: 121 komment
cinema culture

Hatalmas hibát követett el James Cameron az Avatar castingján - és a szentimentalizmusért a filmiparban szörnyű árat kell fizetni. Jelen esetben az 500 millió dollárból készült látványorgia 160 percén keresztül alig bírtam kivárni egy-egy CGI jelenet végét, hogy újra feltáruljon előttem a renderelt világot elhomályosító természeti csoda: Sigourney Weaver.

Hogy 57 évesen, plasztika nélkül ember így kinézhet, az valamelyest árnyalja a baljós fővonalat: két planéta természet-istenei küzdenek egymással, és a haldokló Föld utolsó erejével igyekszik kóbor spermiumot lőni a Pandorára. Büszkeségének, a homo sapiensnek fél magját akarja elültetni az idegen földbe. Mivel tudom, hogy az ilyen fontos részletek elkerülik egyes nézők figyelmét: Jake avatarja nem kevés emberi DNS-t tartalmaz. Ezt mondják is, látszik is rajta. Bizony, ott ketyeg benne az alien, és amint hentereg egyet a törzsfőnök lányával, teljesül a misszió: a dekadens, elvetemült faj tovább terjeszkedik. Pontosan tudjuk, az ilyesmi mivel jár. Érdekes módon csupa olyan filmből, amelyekben szintén Sigourney Weaver szerepel. Vajon ő maga mitől öregszik ilyen lassan?

Pandora immunrendszere szánalmasan gyenge ellenállást tanúsít: a törzsfőnök lánya elkezdi Jake-et lenyilazni (összesen két okos gondolata támad a film során, ez az egyik), aztán abbahagyja. Nem sokkal később ott akarja hagyni Jake-et a vadak örömére (elérkeztünk a második, és egyben az utolsó okos gondolathoz). Csakhogy hol a nyílvesszőre, hol magára Jake-re szállnak a világító medúzák, ezért nem szabad megölni őt. A kivégzés elmarad. Lássuk be, mennyivel praktikusabb és tisztább jogrend ez bárminél, amit a rómaiaktól származtatunk.

Érdemes észrevenni még, hogy számos nagy gondolkodó - aki nem hitt eléggé Istenben - Gaiara szavaz. Így tett Asimov az Alapítvány-szappanopera közepén, ez köszön ránk néhány jobb anime-ben, ugyanez az érzés szövi át minden idők egyik legjobb filmjét, a Barakát, és most köszöntjük a klubban Cameront. Csupa olyan emberről beszélünk, akik alkotó munkája gyakorlatilag kivitelezhetelen bármiféle törzsi társadalomban. Kíváncsi lennék, mit kezdenének az őserdőben egy hét után, ha még írógép sem állna a rendelkezésükre.

Lehet álmodozni. A fő feladatunk mégis az, hogy kinyírjunk mindent, ami él. Legyünk végre stílusosak: büszkén vállaljuk fel.

9.5 / 10

 
 

Summmer
2009. 12. 22.
00:38:22

Direkt írsz úgy, hogy aki nem látta a filmet, annak fogalma se legyen róla, hogy miről van benne szó? Egyébként a sok kritika után a 9.5/10 őszinte meglepetést okozott... Most akkor érdemes megnézni, vagy nem?:)
Mage
2009. 12. 22.
01:03:36

Hajszálpontosan leírtam, miről szól a film. Ha kevésbé volnék elvetemült, szégyelleném magam.
Jerry1022
2009. 12. 22.
07:56:27

Mage, ezt az "Alapítvány-szappanoperát" kifejtenéd egy kicsit bővebben? Olvastam a trilógiát, sőt belefogtam a felvezetésbe/felvezetésekbe is, de nem érzem személy szerint szappanopera-szerűnek. Bár lehet az én figyelmem csúszott meg.
Mage
2009. 12. 22.
11:08:33

Jerry, összesen van vagy húsz kötet, ilyenek, hogy Előjáték az alapítványoz.

Nem bírta abbahagyni.
aeon flux
2009. 12. 22.
11:23:30

sőt, miután meghalt, mielőtt befejezhette volna, mások folytatták. így van ez minden klasszikussal. szerintem a kraftwerk sem fog feloszlani az elkövetkező néhány évszázadban.
Mage
2009. 12. 22.
12:31:07

Máskor, kérlek, jelezd, hogy spoiler. Most olvasom az Asimov élete című könyvet, erre lelövöd, hogy a főhős meghal a végén.
Jerry1022
2009. 12. 22.
14:41:11

Hja, hogy úgy. Voltaképp ha Alapítvány, akkor én csak a trilógiára gondolok. A Gyűrűk Ura alatt se gondol senki a Babó-ra, vagz a Szilmarilok-ra, hiába előzményezi mindkettő a trilógiát. De ha úgy vesszük, akkor valóban szappanopera. Csakúgy mint azok ahol a robotokat taglalja. Most hirtelen nem ugrik be a ciklus neve. Talán Robotok ciklus, de nem teszem tűzbe a kezem rá.
Mage
2009. 12. 22.
15:06:09

Jerry, azokról beszélünk, amelyek címében szerepel az Alapítvány szó.
MA
2009. 12. 22.
17:36:59

Az Avatarról van másik kritika is: link és a folytatás: link
maitai
2009. 12. 23.
11:59:22

Sigourney Weaver tudtommal az egyik olyan színésznő, akiről szokták cikkezni, hogy milyen nagyon intelligens. Állítólag az intelligens emberek lassabban öregszenek (szellemileg). Aztán lehet, hogy ezt követi a test is.
Amúgy érdekes, hogy bár róla nem jutott volna eszembe, de az avatárja nagyon hasonlít a hastánctanáromra. :-)
Mage
2009. 12. 23.
13:06:05

Akkor szólj neki, hogy fedje el alapozóval a kék bőrét, és csináljon valamit a melleivel, mert hastáncnál C a minimum. Ha tanár vagy, akkor D.
Inkognito
2009. 12. 24.
08:45:41

Felcsigáztatok. Meg kell nézni ezt a filmet.
Megyek borlevest főzni.
fruschka
2009. 12. 24.
10:39:11

Mage: csak remélni tudom, hogy a te elsődleges és másodlagos nemi jellegeid sem méretüket, sem minőségüket tekintve nem szorulnak változtatásra, ugyanis a nőkben meglepő előszeretettel mutatsz rá az ezekkel kapcsolatos hiányosságokra, és ez némi gyanúra adhat okot.

Nem vagyok biztos abban, hogy a hastánchoz művelőjének lelkesedésén, örömén, tehetségén és kitartásán kívül bármi egyéb is szükséges lenne. Sajnos ki kell ábrándítanom azon csekély empátiával, emberismerettel, ám talán némi komplexussal megáldott férfiakat, akik eddig abban a tévhitben leledztek, hogy egy nő életének értelme, célja, nem csakis magában a nőben rejlik, és nem kizárólag belőle eredeztethető. A férfiak persze sokat adhatnak ehhez hozzá, de nem ők szolgáltatják a keretet, nem ők szabják meg az irányt, ők csak mellékszereplők, az ő vágyaik és kívánságaik, tetszésük vagy nem tetszésük csak a díszítés a koktél tetején.
Dina
2009. 12. 24.
12:31:59

Fruschka, kedves!

Olvastunk sok Csernust?

Ő jön mindig azzal, hogy a nőnek először rendbe kell jönnie magával (koktél a saját örömére), és azután jön majd a pasi az életébe (hab a koktélra).

Mekkorát téved.

A nőnek először jól kell kinéznie, és azután jön majd a pasi az életébe.

Sajnos ez így működik.
Pedig milyen jó lenne, ha a pasik azt mondogatnák egymás között, hogy "nézd, a túloldalon azt a nőt, mennyire látszik rajta, hogy az élete értelme önmagából eredeztethető".
Inkognito
2009. 12. 24.
12:43:56

Dina nem KELL egy nőnek jól kinézni ahhoz, hogy pasi jöjjön az életébe. Persze ha jó a teste, akkor jó lesz ARRA, de ha a feje üres, akkor másra már nem használható. Hát döntse el mindenki, mit szeretne.

Ha magaddal jóban vagy, szereted magad, akkor bevonzod a pozitív dolgokat, így tán még a férfiakat is, ez itt a lényeg.

Amúgy meg Murphy törvényei érvényesülnek. Ha keresel valakit, senki rád sem néz, ha épp nem kell senki, a lábaid előtt hevernek.
Inkognito
2009. 12. 24.
12:45:20

és mielőtt megkérdezed, nem, soha nem olvastam Csernust.
Mage
2009. 12. 24.
12:49:18

fruschka: Reményedet illetően jó hírt hoztam. A másik fél elsődleges és másodlagos nemi jellegével kapcsolatos elvárásaim a harmóniát teremtő személyiségemből fakadnak. Párkapcsolatban minden vágyam és törekvésem arra irányul, hogy a nő és én egyensúlyban élő, egyenlő felek legyünk. Remélem, értjük egymást.

A hastánc-kérdésedre adott válaszom már kevésbé megnyugtató. Mivel művészeti ágról beszélünk, első lépésben érdemes a területet definiálni. Bizonyára feltűnt számodra, hogy a hastánc vizuális műfaj. Megítélésének szempontja, hogy jó-e nézni. Az alkotás maga a látvány, amit a néző befogad, így az általad felsoroltakon kívül roppant fontos még, hogy az előadó - aki egyben a mű - jól nézzen ki.

Tisztelem és becsülöm, hogy vannak nők, akik úgy érzik, hogy életükben saját teljességüké a főszerep, és a férfi csupán hab a koktél tetején - ha jön, az akár jó is lehet, ha nem jön, az sem baj. Át tudom érezni ennek a megközelítésnek az előnyeit, még akkor is, ha egészen nyilvánvaló, hogy egy ilyen nővel az égvilágon semmi dolgom nincs. Ettől még jó, hogy léteznek ilyen létformák, színesebbé, tartalmasabbá teszik a világot, és biztos vagyok abban, hogy előnyére válnak a gazdaságnak is.

Férfiként büszkén vállalom, hogy életem egyik fő értelme a nő. Ehhez hasonlóan gondolkodó partner illik hozzám. A te álláspontodat is értem, csak arra kérlek, a többi nő nevében ne nyilatkozzál.
Mage
2009. 12. 24.
12:58:34

Inkognito: némi pikantériát érzek abban, hogy a világ működéséről tett kinyilatkoztatásod Murphy-vel támasztod alá. Egyszerűbb lett volna odaírni, hogy "szorozzátok meg mínusz eggyel".

Ha emlékszel még rá, első - és nyilván az agyra ható - hozzászólásaidban azt tártad fel előttünk, hogy épp milyen bugyi van vagy nincs rajtad. Ezt, ha nagyon szeretnéd, felfoghatom a teljességre való törekvésed egyértelmű jeleként, bár még nem világos számomra, hogy akkor most akkor bugyival vagy anélkül vagy teljes.
Dina
2009. 12. 24.
12:59:46

Inkognito, felesleges vitatkoznom veled, mert az álláspontod védhetetlen.

De elfogadom, hogy létezik ez a gondolat, hogy a pasik a csúnya ám okos nőkre buknak.

Hinni benne viszont kár.

Bár jobban meggondolva minden hit alapja az, hogy bizonyosságot nehéz nyerni a témában, épp ezért kell hinni. Tehát ha innen nézem, a gondolat alkalmas egy új vallás alaptézisének.
Inkognito
2009. 12. 24.
14:03:08

Mage sosem írtam olyat, amit állítasz. Olvasd csak el pontosabban.
De tudod, nem mindegy hogy a okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik.

Dina, olyan szempontból tökéletesen igazad van, hogy a férfiak először a külsőt veszik észre, ez természetes, mi is ugyanezt tesszük. Csak egy idő után - pár óra, nap - már ez kevés lesz.

Szerinted csak ez a két véglet létezik hogy szép és csúnya? Nem is lehet definiálni őket. Kinek mi szép.

A főiskolán volt egy tanárunk, 50-hez közel férfi, pocakkal, szemüveggel, szóval nem épp elnyerő külsővel. Minden - igen, minden - lány odavolt érte. Minden benne volt, tudás, szigor, magabiztosság, elegancia, ironia, humor. Mindig az első sorban akartam ülni.Mage
2009. 12. 24.
14:18:09

Mire gondolsz, hogy nem írtad, és én állítom? A teljesség szót valóban nem írtad le. Akkor a pozitív gondolkodás és a nem üres fej eszköze a bugyi?

"ha jó a teste, akkor jó lesz ARRA, de ha a feje üres, akkor másra már nem használható. Hát döntse el mindenki, mit szeretne."

Miért gondolod, hogy a kettő között feltétlenül választani (dönteni) kell?

"Mindig az első sorban akartam ülni."

És összejöttetek? Vagy inkább félig volt sikeres? Mert hallottam már néhány történetet ilyen nagyon varázslatos, fenti paraméterekkel rendelkező férfiakról, akiknek roppant kellemes a társasága - csak éppen szex nincs.

(50 éves korban a pocak és a szemüveg önmagában nem vészes, a történeted tanulsága miatt gondolom, hogy volt ott más baj is.)

Én már ültem - szándékosan - közel olyan dolgokhoz, amiket semmiképp nem szerettem volna hazavinni.

Az okos-hülye szólást melyikünkre írtad?
Inkognito
2009. 12. 24.
15:24:04

Én sosem írtam hogy milyen bugyi van rajtam.
Nem, a bugyi egy alsónemű, annak minden praktikájával.

Nem kell a kettő közül választani, csak jó ha mindenki tisztában van saját képességeivel, tulajdonságaival, a csalódások elkerülése végett, erre gondoltam, de lehet nem fejeztem ki magam elég érthetően, lehet túl sokat kostolgattam a borkrémlevest.

Nem, soha nem is gondoltam tovább a dolgokat, minthogy jó volt beülni az órájára. Szexuálisan nem vonzott.
Szex nélkül elég nehéz - legalábbis nekem - elképzelni egy kapcsolatot.

"Én már ültem - szándékosan - közel olyan dolgokhoz, amiket semmiképp nem szerettem volna hazavinni."
Ezt kifejtenéd légyszíves?

Magamra írtam.

Mage
2009. 12. 24.
15:53:02

- Én már ültem - szándékosan - közel olyan dolgokhoz, amiket semmiképp nem szerettem volna hazavinni.
- Ezt kifejtenéd légyszíves?
- Mozivászon, fogorvos, vadkacsák.
Dina
2009. 12. 24.
17:49:06

"Dina, olyan szempontból tökéletesen igazad van, hogy a férfiak először a külsőt veszik észre, ez természetes, mi is ugyanezt tesszük. Csak egy idő után - pár óra, nap - már ez kevés lesz."

Ezt honnan tudod?


"Szerinted csak ez a két véglet létezik hogy szép és csúnya? Nem is lehet definiálni őket. Kinek mi szép."

Igen, elvihetjük a vitát oda, hogy a szépség relatív, és mindenkinek más a szép. Ez a gondolat a csúnya nők egyik mentsvára. Mármint, hogy "biztosan jön majd valaki, akinek így is tetszem".
Aha. Biztosan. Várjad nagyon. Majd jön.

Relatív a szépség. Igen. Szép emberek mégis léteznek. Persze, vannak nőtípusok, és adott típuson belül vannak szépek, és vannak csúnyák. Ha valakinek a szőke alapból nem jön be, akkor is észreveszi a bombázó szőkét, míg barnából tetszeni fog neki a szép, a nagyon szép és a bombázó is. De a csúnya barna nem. Még akkor sem, ha a barna az esete. Ez van.

Másfelől érdekes, hogy nehezen emészted meg a tényt, hogy jó nőnek lenni jó, és sok előnnyel jár.

Például nagyobb szórásból lehet pasit válogatni magadnak. Aztán ott vannak a járulékos hasznok, miszerint:
-a tükör a barátod
-van ruha a méretedben, és ha felpróbálod, jó benne a melled, meg a feneked
-elismerő pillantások férfiaktól
-eilsmerő pillantások nőktől
-ajándékok csak úgy
-soron kívüli ügyintézés
-mások szívesen mutatkoznak a társaságodban.

És a jó nőről csak a csúnyák gondolják, hogy feltétlenül üres a feje. Ez az ő utolsó mentsváruk. A szép nőnek butának KELL lennie, ahhoz a csúnya nő számára fincsi gondolathoz, hogy:

Rendben, ő a szebb, de én vagyok az okosabb.

Alaphangon napi 3 óra meló a szépség, ha komolyan veszed. A szép nő belefektet a testébe rengeteg pénzt és energiát, hogy a fentebb leírt előnyökhöz juthasson. A csúnya meg siránkozik, és az okosságával próbál jönni, de edzeni, sminkelni, jól öltözni lusta, pedig pontosan tisztában van a jónőség előnyeivel.

Akkor ki is az okosabb?
Inkognito
2009. 12. 24.
20:49:42

Dina ez olyan keserűen hangzik.
Belefáradtál?
Sharon
2009. 12. 24.
22:13:15

mi benne a keserű?
message
2009. 12. 24.
22:13:17

„Jó nőnek lenni jó, és sok előnnyel jár.”
Nem ismerlek. De egyszer azt mondtam az egyik képedre, hogy igazán gyönyörű vagy.
Felületes nő ejti ki azt a száján, amit tőled idéztem.

A szépség nem jár munkával. Az van, adott, ajándékba kaptad az élettől, a szülőktől, vagy csak Isten rakott össze pont jó kedvében téged.
Ha nap mint nap ugyanazt látod a tükörben, az lassan megszokott lesz, természetes.
Ha valaki nap mint nap lát, akkor neki is.
Talán azért örülnek a szépségért megdolgozó nők a tovatűnő, elismerő pillantásoknak.

Akinek alaphangon 3 óra meló a szépség, az nem lehet igazi. Az ilyen nők a legbüszkébbek magukra. Hazugság, és igazi barátjuk sosem lehet a tükör, főleg mikor este lemossák az arcukat.

És bolond az a nő, aki napi 3 órát vesződik azzal, hogy olyan piti előnyökre vadásszon, amiket felsoroltál. Kifejezetten egyiknek sincs semmilyen releváns jelentősége.


Mage
2009. 12. 24.
22:30:32

Tényleg? Dinával például jártam.
message
2009. 12. 24.
22:59:31

A szépsége képek alapján vitathatatlan.

Nagyon sok mindenkivel jártál. Pár órát, pár napot, talán pár évet.
maitai
2009. 12. 24.
23:11:27

Voltam csúnya, ámde okos lány, most vagyok szép, és ugyanolyan okos. Dinának igaza van: szépnek lenni kényelmes.

Például. Ha anyukám tanácstalanul téblábol a Media Marktban, úgy kell vadásznia egy eladóra, aki segít neki. Ha én, odajönnek, és megkérdezik, miben segíthetnek.
Nem sorolom a példákat, azt szűrtem le, hogy legalább a súlyát megéri az embernek a jelenlegi társadalmi normák szintjén tartani. A sminkkel már kevesebbet törődöm, lehet, ha azt nem hanyagolnám el, már milliomosfeleség lennék. ;-)

De pontosan azért, mert voltam nem szép is (pedig az adottságok ugyanazok voltak!), tudom, hogyan kell értékesnek éreznem magam anélkül, hogy forognának utánam a pasik. És, Dina, az a szomorú igazság, hogy a csúnya nőkbe is bele szoktak szeretni a férfiak... a személyiségükért, amit, a csúnya férfiakhoz hasonlóan, ők is jobban karban tartanak, mint szép társaik. Amelyiket meg az nem érdekli, az nekem úgyse kéne.
Szöszi
2009. 12. 25.
00:02:56

message, az "igazi" szépség teste feszes 30 felett nulla mozgással is, szexik a karikái smink nélkül egy álmatlan éjszaka után, jól áll neki a nagyi nejlon otthonkája? Azt hiszem, ideje újradefiniálnom az igazi szépség fogalmát.
Amúgy az a nagy igazság, hogy ápolt és igényes nőnek lenni is naponta órában kifejezhető mennyiségű meló, ápolt és igényes szép nőnek lenni még több.

Inkognito, valóban, a delegalábbokos nőknek is lehet valakijük. A delegalábbokos pasi. A feltétele annyi, hogy ha fizikai síkra jut a dolog, a gondolat hogy mennyire okos, elég inspiráló legyen a számodra... Végülis...
Mage
2009. 12. 25.
00:25:30

"Nagyon sok mindenkivel jártál. Pár órát, pár napot, talán pár évet."

És van, akivel nem is találkoztam.


Hosszabb időt kizárólag sminkelős, öltözködős nővel töltöttem. Érdekes módon mind a három roppant okos volt. És nálam az okos szó némileg szigorúbb jelentéssel bír.

Jó, ha tudod, hogy sokkal nagyobb az a halmaz, akikkel jól esik eltölteni pár órát kettesben, mint az, akikkel szívesen mész le az utcára, ahol egyrészt szembesíted a többi embert azzal, hogy kivel vagy, másrészt magadat azzal, hogy kikkel lehetnél.

Ha választanom kell, inkább választok olyat, aki alapból kevésbé szép, viszont - eredményesen - eltölti magára a napi három órát, és szépen öltözik, mint olyat, aki szépnek született, és hozzád hasonlóan gondolkodik. Ennek számos oka van. Először is, az előbbi jó eséllyel - nem biztosan, de jó eséllyel - másra is képes energiát áldozni. Például a kapcsolatunkra. Míg aki nem foglalkozik magával, jó eséllyel vagy lusta disznó, vagy igénytelen - elképesztő sok nagymellű, ám vállalhatatlan megjelenésű nő rohangál a világban -, vagy legalábbis egész mást gondol a párkapcsolatról, mint én. Másrészt a "napi három órás" nő fölött lassabban száll tova az idő, mert a smink eleve sokat segít, ehhez jön a bőrápolás és a wellness. Szépen öltözni ötven évesen is lehet, viszont ezt megtanulni akkor már nemigen képes az, akinek harminc évesen nem ment.

És ha esetleg te - vagy más - a szívedhez kaptál, hogy milyen dolog már, hogy cikinek érzem együtt mutatkozni kevésbé szép nővel, és ezt még fel is vállalom, közlöm, hogy az én gondolkodásom a tiédnél sokkal igazságosabb és humánusabb. Az ugyanis adottság, hogy milyen testet kapsz, az szerencse és lutri, azt dobja a gép. Az viszont, hogy mit hozol ki belőle, akaraterő és igényesség kérdése. Az én rendszeremben valamennyire kiegyenlítődnek az esélyek, nem ott dől el minden, hogy apád-anyád milyen géneket toltak beléd.

A "született szépség" mentalitás egyszerű és kirekesztő gondolkodásra vall.
vio
2009. 12. 25.
00:41:09

Valaki értekezhetne már a szépség, az összhang és a kisugárzás viszonyáról.
Mage
2009. 12. 25.
00:53:17

Szöszi, egyetértünk, de mivel karácsony van, segítek nekik.

Az tény, hogy kevesebb szép és okos nő van, mint ami matematikailag indokolt.

Tegyük fel, hogy genetikailag minden ezer nőből egy okos, és minden százból egy nagyon szép, és ezek a gének nem állnak kapcsolatban egymással. (A számok nem pontosak, most nem az a lényeg).

Ezek alapján minden százezredik nő nagyon szép és okos kellene legyen. Mégis csak egy lesz az a millióból. Ugyanis, ha nagyon szép, azzal fog szembesülni, hogy majd' mindenki meg akarja dönteni, és ötször olyan könnyen érvényesül. Emiatt többnyire annyira elszáll magától, hogy hiába van adottsága az okossághoz, alig fogja használni és fejleszteni az agyát.

Ez a jelenség akkor is működik, ha elnézőbbek vagyunk, és százból egyet tekintünk okosnak és tízből egyet szépnek.

Ezért van az, hogy a híresebb okos nők ritkán szépek, mert ők kompenzálnak és kihoznak az agyukból 120%-ot, míg a vakítóan szépekben jellemzően kisebb motiváció, és kibontatlanul marad az adottság.

Ezért van az, hogy ha tényleg szép és okos nőre lelsz, lottó ötösöd van.

Gondolom, hasonló a helyzet a férfiaknál.
Mage
2009. 12. 25.
01:00:21

vio:

Dina: Ha lehetne választani, egy dolgot adnék a nőknek. Önbizalmat. Attól lesz a nő igazán szép. Nem a hajától, nem az arcától, nem a mellétől, hanem ha szikrázóan süt róla az önbizalom.
Mage: Önbizalom közvetlenül nem adható. Közvetetten úgy tehet rá szert, ha megcsináltatja a mellét. Kilencven százalékuknál ez működik. Lehet más módon is. Ez a legtutibb.
Dina: Így van.
vio
2009. 12. 25.
01:18:32

Köszönöm.
Tehát, ha egy szép nőnek alapból nincs önbizalma, és ezt azzal kompenzálja, hogy okos nő lesz, majd megcsináltatja a melleit, akkor belőle lesz a lottó ötös.
Mage
2009. 12. 25.
01:21:48

Bárhogy hangozzék is, ez a legvalószínűbb forgatókönyv.
vio
2009. 12. 25.
01:33:33

Igen.
message
2009. 12. 25.
02:20:51

Nem kaptam a szívemhez, és nem gondolom azt, hogy igazságtalanabb vagyok nálad.

Az adottságban egyetértünk, fentebb pont ezt írtam le.

A középső szakaszt magamra kell vennem?
Ugye azért, mert nem töltök napi három órát szépítkezéssel még nem vagyok igénytelen? És lusta disznó sem?

A három óra akkor is durva. 8 órát dolgozunk, 1,5-2 órát utazással töltünk a munkahelyünk és az otthonunk között, 3 órát szépítkezünk, az alvás legyen 7 óra. A maradék 4 órába pedig elég nehéz besűríteni azt a számtalan dolgot, ami felmerülhet, illetve egy párkapcsolatot vagy már egy családot és az ezzel járó természetes kötelességeket. Takarítás, főzés, tanulás, szex, vagy bármit amit akarsz.

A lényeg az, hogy én nem azért vagyok és akarok szép lenni, hogy elismerő pillantásokat kapjak, mert azt már marhára unom, hogy mindig mindenhol belepofátlankodnak az emberek a tekintetembe.
Nem akarok ajándékot csak úgy. Nem is értem itt mire lehet gondolni? Bár biztos nem egy tábla csokoládéra gondolt. Ne adjon nekem senki semmit, ha én nem akarok tőle semmit. A férfi sem a két szép szememért kedveskedik.
Soron kívüli ügyintézést sem. Odalibeg három óra szépítkezés után, te meg éppen egy órája vársz. Rúgná fel mindenki a legszívesebben, sikerülhetett akármilyen jól a sminkje. Egyszerűen pofátlanság.
Mások szívesen mutatkoznak a társaságomban? Mindenkinek megvannak a maga barátai, pont azért barátok. Olyan emberekkel meg nem lógok, akik nem barátok. Nyilván nem dísznek vagyok, bár van olyan nő, akinek fizetnek érte.
A ruhaméret volt nekem az egyetlen elfogadható.

Szeretem magam, a testem, a lelkem, tudom, hogy jó úton járok.
Eredetileg most sem neked írtam.
Három év után nehéz is. De nagyobb veszteség ért, és mi a mi kapcsolatunk ahhoz képest. Fájt, hogy nem emlékeztél rá. Akkor. Nekem borzasztóan fontos voltál.Dina
2009. 12. 25.
02:33:27

Csak kell(ett volna) az a 3 óra.
Mage
2009. 12. 25.
02:47:38

Nekem napi másfél kell, és ugye kiesik a körömlakkozás, hajfestés, lábszőrtelenítés, sminkelés és hajszárítás.

Épp elég a fürdés, fogmosás, borotválkozás, ruhaválasztás, komolyabb napon a ruha színének, a parfümömnek és a hangulatomnak az egyeztetése, és hála az égnek a bejárónőm tud vasalni. Ritka kincs.

Sokszor azért ülök itthon éhesen, mert nincs kedvem ahhoz a macerához, ami a mások előtt való megjelenéssel jár. Van, hogy ezért nem kaptok filmkritikát, mert fel kellene öltöznöm hozzá este.

És most épp az edzést és a szaunát is hanyagolom (ezek is beleszámítanak ám.)

Egyszer egy barátnőm azért rohant el tőlem ordibálva, hisztizve, mert akkoriban a legkevésbé foltot hagyó izzadásgátlókat teszteltem, és épp a Lady Speedstick volt soron.

Ha nő lennék, nem biztos, hogy elég lenne napi három óra ezekre.
Mage
2009. 12. 25.
02:50:29

Ne felejtsük el azt sem, hogy nekem hetente csak egyszer kell az első, félresikerült próbálkozás után átöltöznöm, köszönhetően annak a segítségnek, hogy férfin egyszerre legfeljebb két szín elfogadható.
mr.
2009. 12. 25.
04:33:15

tessék? akkor szép valaki, ha három órán át sminkeli magát? itt most valami kandi kamera van vagy ez tényleg komoly vélemény a társaság nagy részétől?

a szépség magából az nőből (emberből) fakad. a mozdulataiból, gesztusokból, a hangjából, a szempillantásából, a fellépéséből. abból, hogy miként viseli, kezeli a testét, mit tesz és mond. feltéve ha a hétköznapi szépségről beszélünk és nem a plasztika sebész szabványkönyvében leírtakról. az a szépség viszont (kellő pénz mellett) mindenki előtt nyitva áll.

beszéljünk ápoltságról, fittségről, higiéniáról, dekorativitásról és akkor azt mérhetjük stopperrel, bár annak sem ez a legjobb eszköze. hiszen aki naponta háromszor 5 perc alatt lezuhanyozik, vélhetően "tisztább", mint aki háromnaponta beül két órára egy kád vízbe.
átlagos esetben a három órát azért irreálisan soknak tartom még az ápoltság kategóriára is. egy modell ismerősöm magazinfotózások előtt hajjal, kozival, teljes testsminkkel általában megússza 4 órán belül, és munkanapon kívül jó, ha napi egy órát foglalkozik a fizikai külsejével. (az edzéseket leszámítva.) és ő a testéből él.
egy "csúnya" fittnesselve, sminkelve csak egy kigyúrt, festett csúnya lesz, míg a "szép" ha izzadtan, csapzott hajjal érkezik az esti kocogásból, akkor is szép.


okosság és szépség: szerintem két olyan fogalom, aminek semmilyen kapcsolata, függése nincs egymással. rengeteg szép és okos, szép és buta, nem szép és okos, nem szép és buta nő van. és ezen halmazok között 20 éves kor felett ritka a mozgás. a tapasztalat segíthet abban, hogy okosnak tűnjön az ember, ha nem az. ideig - óráig.
Jerry1022
2009. 12. 25.
04:36:19

Összefoglalva az eddigieket: Avatár című film értékelése úgy az 5 komment tájékán átcsapott egy szellemi konforntációba a szépségről, és a belső kisugárzásról. Mage szerint a szépség vagy belülről jön, vagy három óra alapozás és vakolás kell hozzá; a lényeg hogy legyen. Dina ezzel egyetért, tetézve, ha szépség van akkor más nem kell, hiszen az húz mindent magával. message ez ellen szállt síkra, szerinte az ész a legfontosabb; pontosabban a belső érték. Mana (maitai) megjárta mindkét oldalt, így pengeélen táncol az okosság és a szépség között, feltételezhetően eddig prímán teljesít.

Új szolgáltatás: ki mit mondana, ha itt lenne.
mr. feltételezhetően: ugyan már, észről beszélünk, mikor nőkről van szó?
mamzi talán ilyesféleképp reflektálna: ugyan, a lényeg hogy a szerszám kemény legyen, mindegy hogy az intellektustól, vagy a vörösre rúzsozott érzéki ajkaktól, amik megtévesztésig hasonlíatnak egy kéjesen csillogó vaginára.
Sandy esetleg: kijelentené, hogy ő öreg már ehez a témához.
Ivon pedig feldobna valami kulináris elvonatkoztatást.

Úgy körülbelül ennyi.
Az esetleges mellényúlásért felelősséget nem vállalok.
Jerry1022
2009. 12. 25.
04:38:56

mr.: te is ilyen későn fekszel, vagy ilyen korán kelsz? =)
mr.
2009. 12. 25.
04:52:45

Jerry: ja, mostanra befejeztem az ajándékok kicsomagolását, oszt felnéztem.
és igen, tökéletes, amit írtál rólam. megint magyarázzuk a magyarázhatatlant illetve azt, amit nem is szabadna magyarázni.
Inkognito
2009. 12. 25.
09:59:01

Ez a napi 3 óra annyira sok, el sem tudom képzelni, mit lehet ennyi idő alatt csinálni.
Nekem elég reggel 10 perc smink, 10 perc haj, 10 perc ruha. És akkor kihoztam a maximumot. Plusz persze heti 3-4 óra sport. És ez elég volt ahhoz, hogy betegyenek egy újságba, mint a tökéletes test illusztrációja. Puff neki.
Nem idő függvénye, hogy ki milyen "szépen" lép ki az a lakása ajtaján.
Egyébként én még a szemetet is csak sminkben vagyok hajlandó kivinni.

Mage, én sem szeretem ha 2 (max 3) színnél több van rajtam.

Szöszi: mit tegyek, a buta pasik szexuálisan sem izgtanak fel annyira.
Sandy
2009. 12. 25.
10:23:15

A legszebb nő még lány volt, amikor megismertem, érettségi után. Mélyen vallásos, gyógypedagógusnak készülő, szinte mindig nagyon kedvesen mosolygó, de mindig ott volt egy kis szomorúság, később megtudtam, hogy a szüleinek volt egy fiuk őelőtte, aki öt éves korában meghalt, és mindig úgy érzi nem őt, hanem a testvérét látják és szeretik benne a szülei, ő vitt el a sérült gyerekekhez, hogy zenéljek nekik, megismertek egy kicsit azok világát is, aztán persze későn találkoztunk mert másnak ígérte magát, és hozzá kellett mennie, nála ez a hit és erkölcs parancsa volt, és most 12 év után felvettük a kapcsolatot így levelezés útján, és anélkül hogy láttam volna, a leveleiből látom, hogy ugyanaz a lelki szépség, persze megtoldva a félresikerült házasság szomorúságával, de a két csodás törpe örömével, és most itt állunk a nagy karácsonyban, és nem tudjuk mi lesz, csak azt a szépséget érzem és látom, amit még soha: összegyúrva elmúlt örömökből, fájdalmakból, hitből, mosolyokból.
Számomra ilyen a szépség, most.
Inkognito
2009. 12. 25.
10:48:20

Sandy ez nagyon szép.
Sandy
2009. 12. 25.
14:56:45

A szép az, hogy egy nő a hét éves fiának Kányádi-kötetet ajándékoz karácsonyra. Ahogy írja, maga és a két gyereke Sándor bácsi nagy rajongói. A nagyobb fiú névnapja közeleg, és -mert úgy hozta a jó sorsom, ilyen-olyan ismeretségem, hogy van rá módom- igyekszem elintézni, hogy Sándor bácsi felhívja őket a fiú névnapján, és egy kicsit elbeszélgessen velük. Persze csak ha a lány belemegy, mert az élet nem ennyire egyszerű, több okból is.
mr.
2009. 12. 25.
15:25:51

maradjunk annyiban, hogy Sandy kiütéssel győzőtt.
Jerry1022
2009. 12. 25.
15:54:10

mr.: Na most képzeld el ha még bárányhimlős is lenne.
mr.
2009. 12. 25.
17:21:00

:)

amúgy te honnan veszed, hogy maitai és Mana azonos? nekem az a comment nagyon elüt Mana eddigi megnyilvánulásaitól.
Sandy
2009. 12. 25.
17:25:39

Nem hiszem, és a célom végképp nem volt. De amikor végigírtam, akkor vettem észre, hogy a testi értelemben vett szépség csak utalás szinten szerepel benne. Ha odáig jutunk, hogy kérek egy fényképet tőle, Mage barátomnak megmutatom, hogy őszintén mondja meg nekünk mit olvas ki abból azokból, amiket felsoroltam róla. Nem sokkal ötven előtt -ő 14 évvel fiatalabb- talán hajlamosabb az ember ezeket a lelki megszépítő dolgokat is észrevenni. És hogy a beszélgetés fonalát továbbadjam: ő mondta nekem sok éve a legszebb mondatot, de én majd később jövök ezzel elő.
Most azt kérdem, nektek ki mondta, és mi volt az?
Jerry1022
2009. 12. 25.
17:34:32

mr.: Igen, igazad van, adminisztrációs probléma, elnézést az érintettektől.
mr.
2009. 12. 25.
17:59:17

Sandy: akadt egy pár. ha most a közhelyesektől eltekintünk. (igen, nem, stb.) akkor talán egy három évvel ezelőtti a kedvencem: "sajnálom, a kolléga tévesen ítélte meg a felvételeket, ez még sem agytumor".
Jerry1022
2009. 12. 25.
18:35:20

Nekem az exbarátnőm, Ági, amikor elmondta, szerelmes belém. (Pontosabban... nem ilyen rövid volt, szépen meg volt fogalmazva, bővített mondatokkal.) Annál szebbet azóta se hallottam senkitől, és annál boldogobb sem voltam soha. Aztán a sors hülye öszjátéka végül is szétválasztott minket, de nekem akkor is az marad a legszebb dolog eddigi életemben. És bízok benne, lesz még.
Sandy
2009. 12. 25.
20:47:46

mr., elgondolkodva, be kell látnom, hogy több különböző választ adhat egy ember is -magam is- különböző szempontokból. Ez kb. olyan mint matematikában a maximális elem és a legnagyobb elem különbözősége (ha érti valaki :) ).
Az egyik legszebb 35 éve fáj. "Sandy, ha a többiek mondják az nem fáj, ők olyanok, semmi baj. De te másmilyen vagy, kérlek te ne mondj ilyet nekem."
Mamzi
2009. 12. 25.
22:57:09

Jerry: Mivel Dina hozzászólt, feleslegesnek érzem a jelenlétem.

Mindenesetre mindenkinek jár a taps, remekül szórakoztam.
Jerry1022
2009. 12. 25.
23:09:19

Mamzi, nem értem most ezt miért nekem címezted...
Mamzi
2009. 12. 25.
23:10:25

Az új szolgáltatás miatt.
Jerry1022
2009. 12. 25.
23:22:32

Időszakos szolgáltatás. (=))
mr.
2009. 12. 26.
00:42:50

Jerry: szerintem azt akarta vele mondani, hogy az összefoglalóban őt is hozászámíthatod a szép külsővel rendelkező, három órát sminkelő és magát okosnak tartó nők táborához. (ez utóbbi természetesen akár igaz is lehet. az első kettő meg nyilván igaz. már csak a fellépéséből adódóan is.)
Mamzi
2009. 12. 26.
00:59:10

Jerry: szerintem azt akarta mondani, hogy most nagyon megörült a jelenlétemnek. Kérlek, nyugtasd meg, hogy egy picit én is őneki.
mr.
2009. 12. 26.
01:01:32

Jerry: kérlek mondd meg neki, hogy a megőrült-et hosszú "ő"-vel írják.
Mamzi
2009. 12. 26.
01:12:02

Jerry: kérlek mondd meg neki, hogy a társaságában 20 évet fiatalodom.
mr.
2009. 12. 26.
01:31:28

Jerry: kérlek ne mondj semmit! (20 évet fiatalodik, aztán engem meg lecsuknak pedofíliáért.)
Inkognito
2009. 12. 26.
08:43:50

Sandy, nekem ez volt az egyik legszebb.
(Az akkori barátom 6 hétig Ausztráliában dolgozott, csak neten érintkeztünk)

"Visszaértem, néztem hogy fent vagy-e, nem találtalak :(. Olyan érzésem van, mintha én lennék A Kishercegből a róka, ülök és várom hogy megjelenj. A vágyakozas utánad úgy mar, mint a fémet a sav..."
Ivon
2009. 12. 26.
11:20:11

Sigourney Weaver magyar megfelelője, Koncz Zsuzsa.
Egyikőjükről sem jutna eszembe, hogy férfimagazinba szerepeljenek. Pedig szépek.

Napi 3 óra? Istenem, add, hogy ennyi időm legyen magammal foglalkozni.

Jerry1022
2009. 12. 26.
12:11:53

Szerintem menjetek szobára.
mr.
2009. 12. 26.
12:15:31

január 6-ig már minden elfogadható hely elfogyott a filmre az imax-ban. biztos nem fog éhezni a hazai forgalmazó.
Mage
2009. 12. 26.
13:03:59

Inkognito: gondolom, nem vegyész volt.
Sandy
2009. 12. 26.
18:35:07

mr. érzékeltette, amit én nem írtam, vagyis hogy a szépet a körülmények, az adott pillanatban meglévő érzések, együttállások teszik igazán széppé és nem a szavak, amik a kijelentésben vannak- köszönöm a kiegészítést.
Rövid ideig tartott, nem tarthatott tovább, mert az adott szó mindennél fontosabb volt. Elváltak az útjaink, mert el kellett válniuk. De még egyszer, egyetlen egyszer volt ereje, hogy a fensőbb paranccsal szembeszálljon, és az érzései legyenek az erősebbek. Pár nap múlva annyit mondott:
"Bocsáss meg. Azt hittem tudok élni nélküled."
De ez már végképp nem tarthatott sokáig. Még megbeszéltük, mit tennénk, ha tehetnénk. És aztán nekivágott a saját útjának. Azóta próbálom elképzelni, micsoda erő kellett ehhez a fellángoláshoz és szembeszálláshoz. Ha mást nem is már, ezt még szeretném megköszönni neki.
Inkognito
2009. 12. 26.
19:17:21

Mage, nem, zuzmókutató volt.
Ivon
2009. 12. 26.
20:14:19

mr, tegnap délben még tudtam venni jegyet, közép-középre. a film 14:15 kor kezdődött.
van valami különbség az Aréna 3D-je és a WestEnd 3D-je között?
mr.
2009. 12. 26.
21:34:07

persze, hogy van. nem is kicsi. más a vászon, a látószög, és más a vetítési technika is. a "sima" 3d passzív polárszűrős szemüveget használ, ami szemenként egy félkép veszteséget okoz. én most az aréna imax terméről beszéltem. (az arénában is van egyszerű 3d. pl. a vip terem is olyan.) az imaxba fogyott el minden jegy 2 órával a netes rendelés megnyitása után. ha oda kaptál, akkor az csak úgy lehetett, hogy valakik visszamondták. a többi 3ds moziba még most is van jegy.
Sandy
2009. 12. 26.
22:20:07

Ha engem kérdezel, semmi.
mr.
2009. 12. 27.
00:06:28

ez így övön aluli.
Mana
2009. 12. 27.
01:16:54

Köszönöm a korrigálást, mr.
Sandy
2009. 12. 27.
12:36:17

mr., úgy alakult hogy én egy szemmel nézek mindent, így a 3D számomra minden moziban egyformán élvezhető.
Igazából a 2D-sben is, ha létezik ilyen fogalom.
mr.
2009. 12. 27.
12:56:18

Sandy: tudom, pont ezért mondtam, hogy övön aluli.
Ivon
2009. 12. 27.
14:20:23

értem. így nyomós okom van még egyszer látni.
az aréna távolabb van, ezért nem is próbáltam oda foglalni, de most, hogy felvilágosítottál érezni akarom a különbséget.

Sandy, Irak?
Sandy
2009. 12. 28.
10:58:48

Nem, Duna-part. Ahol a szovjet hadsereg kelt át 1944-ben. Nem akkor, de ott.
lumma
2009. 12. 30.
20:26:37


Nekem azt mesélte valami Connor, hogy az Avatar valójában a Mátrix kísérleti adása.

Csak nevettem rajta.


Egyébként valahogy különösen jól esett a gép által kevert kóla íz.
Sandy
2009. 12. 31.
21:23:35

Bár Mage barátommal már a kocsma előtt magánban lerendeztük, mégis röviden: az átlagosnál több időt töltöttem így vagy úgy sérült gyerekek és felnőttek között. Valahol ez nagy kegyelem is, de ettől még jobban figyelnem kell arra, hogy bár magam könnyebben látom meg a humort olyan dolgokban, amikben mások csak vagy főleg a fájdalmat és szomorúságot, sokszor jobb ezt mégis magamba tartanom. Elnézést.
Aki érti, annak köszönöm a megértést.
Ivon
2010. 01. 01.
11:39:16

Ezt magamra vettem.
Sandy
2010. 01. 01.
11:53:55

Szamárság, felejtsd el.
Inkább -ha már ennyire értesz Sigourney Weaver-hez - azt mondd meg, láttad-e az "A map of the world" című filmet? Pat Metheny szerezte a filmzenét, egyik legkedvesebb CD-m és zeném, de csak tegnap, a Metheny-kottáskönyvet bújva vettem észre, hogy nevezett hölgy a főszereplője. Attól tartok Magyarországon nem forgalmazták, de ha ilyen főszereplője meg zenéje van, nem lehet rossz film.
Ivon
2010. 01. 01.
12:54:11

nem láttam, de most, hogy említetted rákerestem és felkeltette érdeklődésem. a férjet egyik kedvencem David Strathairn játssza. nagy kedvencem.
megszerzem a filmet.

a humor mindenkinek jár.
Sandy
2010. 01. 01.
13:20:19

Hát ha sikerül megszerezned, az nagy dolog lesz, engem is nagyon érdekel majd. Addig is:

link
mr.
2010. 01. 01.
14:46:38

pat methenynek ez is remek darabja, nekem a we live here albuma a kedvencem. tavaly nyáron (illetve most már előtt) kint voltam a szigeti koncertjén. állítólag idén is várható, hogy jön a triójával.
a filmben sig és david strathairn is remekül játszik, de ettől még egy vontatott, rosszul rendezett, szappanos melodráma. nem sokat vesztettél, ha nem láttad. csak a színészek miatt érdemes esetleg megnézni.
Sandy
2010. 01. 01.
15:20:05

A fellelhető kritikák sem túl kedvezőek, de Metheny miatt pozitív elfogultsággal állok hozzá. Te hol láttad?

Én három koncertjén voltam, először az Imaginary Day 1998-ban volt meg, a végén fél órát ott álltam közvetlenül a színpad mellett. Azt nem tudom milyen címen ment a Margitszigeten, amikor Richard Bona meg Chuong Vu vele volt, az volt a második. A harmadik lehetett amiről beszélsz, egészen fent, balszélen ültünk, közvetlenül mellettünk vonultak be a csörgőikkel.
Sandy
2010. 01. 01.
15:22:55

Elfelejtettem: számomra a Secret Story a csúcs zeneileg, és a fellelhető kritikák szerint ezzel nem vagyok egyedül. Bár volt olyan lány az életemben, aki a Last Train Home számot tartotta a világ legerotikusabb zeneművének, szóval a Still Life Talking is játszik nálam.
mr.
2010. 01. 03.
05:12:49

Sandy: igen, az lehetett az. a színpaddal szembeni állórész végénél voltunk. a secret story is teljesen rendben van.
Sandy
2010. 01. 03.
12:46:20

Ha már itt ekkora mozi mágusok vannak, ez a film futott nálunk? Ez a Josefine Cronholm nagyon belopta magát a szívembe itt Szegeden a jazz napokon.

link
mr.
2010. 01. 03.
14:30:01

futott. lehet is kapni dvdn. nekem nem tetszett, de a kritikusok őrjöngtek érte. a film nagy része tiszta lsd trip. neil gaiman írta, akinek jó pár ismert filmje van. avalon, csillagpor, beowulf, coraline. ezek közül a csillagpor csodálatos mese, avalon gamereknek kötelező, beowulf szódával elmegy, coraline unalmas és idegesítő képi világú, mint a tükörálarc.
Mage
2010. 01. 03.
14:36:54

mr.: amikor még jártunk zéhez, szerettem volna vinni meglepetésfilmet. Jutott ez most eszembe a fentiekről.

Az Avalonnal az egyetlen baj, hogy még senkit nem találtam, akivel érdemben meg lehetne nézni.
Ivon
2010. 01. 03.
15:16:47

Sandy, ajánlom figyelmedbe puzsér róbertet (nem normális) a radiocafén. pl. most. ma a "top 10" zsidó filmeket járják körbe.
Sandy
2010. 01. 03.
15:27:51

Ivon, köszönöm. Sajnos munkám nem engedi, hogy vonatra üljek, és Szegedről elutazzak meghallgatni.
mr.
2010. 01. 03.
15:31:59

Sandy: interneted van?
link
Sandy
2010. 01. 03.
15:43:52

Nincs.
Ivon
2010. 01. 03.
15:45:10

mr, te vagy a jobb kezem. köszönöm.
Sandy
2010. 01. 03.
15:50:38

Köszönöm nektek. Mindenesetre a négytagú családban time-sharing módban van netem, ami nem 100%, távolról sem.
mr.
2010. 01. 03.
15:54:33

négytagú család három tagját tessék elzavarni havat lapátolni a műsor időtartamára. :)
Ivon
2010. 01. 03.
16:13:43

Sandy, nem úszod meg.
link
Sandy
2010. 01. 03.
23:11:37

mr., holnaptól a mi családunk a soros a házban a takarítást illetően egy hétig, de ez az általad felvázolt változat pontos ellentétét jelenti a népi megfigyelések szerint.
mr.
2010. 01. 04.
00:21:37

cserélj, hazudj, konspirálj, téveszd meg a környezeted vagy ölj. légy kreatív.
Sandy
2010. 01. 04.
06:06:28

Bocs: inkább sózok / homokozok.
Még Villon mester tanácsaihoz is fordulhatnék, de ha borra meg leányra szórom a pénzt, nem leszek előrébb azzal se.
Mage
2010. 01. 06.
21:27:01

Offtopic: link
Sandy
2010. 01. 09.
12:21:06

mr., erre a Metheny koncertre elmegyünk?

link
Jerry1022
2010. 01. 10.
13:41:20

Lesz Guy Ritchie filmjének is ekkora kommentszáma? (Már amennyiben Mage beül erre a A.C. Doyle feldolgozásra link
mr.
2010. 01. 11.
00:02:24

Sandy: már csinált ilyet zappa, a kraftwerk és az art of noise is. felőlem mehetünk.

Jerry: most néztem meg. szerintem annyira azért nem jó, hogy ennyi témába vágó comment legyen hozzá. de várhatóan lesz folytatása. ami jónak ígérkezik.
Sandy
2010. 01. 11.
06:22:17

mr., megnéztem a Travels-t, Pozsonyig jön csak ezzel a műsorral.
MA
2010. 01. 14.
10:49:07

Plágium lenne az Avatar? Ezt állítják az oroszok: link
mr.
2010. 01. 14.
12:12:14

ha láttad tudhatod, hogy egyértelműen az. kb. minden ismertebb mesekönyvből és elmúlt évek befutott filmes kliséiből van összeollózva. semmi eredeti ötlet nincs benne. képileg, történetileg is nyúlás, szinte minden eleme. cameron biztosra ment, az elmúlt évek legbefutottabb filmjeiből (többek között a sajátjaiból) van összevágva, a cselekmények, fordulatok meg beidőzítve a standard hollywoodi kliségyűjteményből a pszichológusok által előírt helyekre. ezt nagyjából cameron is elismerte. látványban akart világrengetőt alkotni és nem történetben. és az sikerült is neki.
végül is, az elmúlt évek nagy látványfilmjének a transformersnek is kb. ennyire nulla a története, még is szeretjük.
egy másik fórumon sikerült megszerezni valakinek a film eredeti szinopszisát is, amit maga cameron írt:
link
MA
2010. 01. 14.
15:09:09

Még nem láttam, de hiszek neked.
Mage
2010. 01. 14.
16:53:14

Ha a Stalkeres író könyvéről van szó, akkor a neveken kívül nem sokat nyúlhatott Cameron. Ahhoz túl egyszerű a film.
Jerry1022
2010. 01. 14.
16:57:21

Képivilág, 5-ös, sztori 3-as alá. Hollywood-i alaptézis: kifogástalan látványvilág, és lebilincselő történet együtt nem fér meg. Vagy középszerű mindkettő, vagy valamelyik túlsúlyban van.
Mage
2010. 01. 14.
17:17:38

Jerry, ez inkább pszichológiai alaptézis. Ha jön egy szép film, akkor függetlenül a történettől sokan fogják mondani: szép, de üres/unalmas/buta. Így működik az ember. Ha kevésbé volna szép, kevesebben fanyalognának. Azt soha nem hallod, hogy csúnya, de buta film.

Ugyanez áll számítógépes játékokra is.

Szép és jó hollywoodi filmek: Matrix, Vendetta, Speed Racer, Bound, Gyűrűk Ura (abban is játszik Agent Smith).
Jerry1022
2010. 01. 14.
17:57:29

Hát azért a Mátrixon is lehetett volna csiszolni, de tekintve hogy a Ghost in the shell mintájára készült, nagyon mellényúlni nem tudtak. Vendetta alatt a V for Vendettára gondolsz? Képregényadaptáció. A sztori nagyobb ívű, csak úgy mint a Gyűrűk Ura, ahol a látvány és az idő rovására ment a sztori. Speed Racer és a Bound azt hiszem kimaradt eddig az életemből.


Akkor úgy mondom, hogy amit a forgatókönyvírok _saját_ kútfőből írnak, az vagy látványos, vagy jó. Bár végülis bármilyen filmre ráhúzható, hogy koppintás... Oké, meggyőztem magam. =D
Jerry1022
2010. 01. 14.
18:04:24

[A profilképemért sorry, de valami másra cserélnem kellett. Előbb befejezem Mage által modellt állt (képen) Bűvös vadás nevő kompozíciót, aztán leskiccelem magam és az lesz itt. Addig ezért ezt választottam, mert motivál, hogy gyorsabban dolgozzak.]
Közlemény hangzott el, mielőtt élcelődés tárgya lenne a Wellness tál ami a képen van.
Mage
2010. 03. 26.
14:16:10

Jön a második rész: link

=> Regisztrálni jó <=