sides :: 2009. augusztus 24., hétfő, 18:38:14 :: 9 komment
politics dialogue

- ... és akkor, amikor már tök kivoltam, és háromszor mondtam, hogy vigyen haza, odaült, és elkezdett simogatni, és képzeld, egyszercsak azt vettem észre, hogy jobban érzem magam. Nem lehet jobbos, aki így tud simogatni, aki ilyen érzést közvetít. Egyszerűen nem lehet.
- Biztos az anyja miatt szavazott oda.
- Nem szavazott. Lusta volt elmenni. Tegnap beszéltem vele, de nem tudott rendesen figyelni rám, mert koncentrált a következő feladatra. Képzeld, eltervezte, hogy felpumpálja a bicikli kerekét. Egészen rákészült már.
- Ötperces munka.
- Nem, mert teljesen le van eresztve, és nem lehet egyszerre felpumpálni teljesen. Attól tönkre megy. Először félig kell.
- Kétszer öt perc. Az két nap. És ugye szorongott miatta?
- Este szorongott igazán, ugyanis nem csinálta meg.
- Mondom, hogy balos. Azok állnak így a munkához. Hiszen mindenki azzal foglalkozik, ami a legnagyobb problémát jelenti számára az életben. A baloldaliak annyira rettegnek a munkától és annyira nehezen viselik, ha dolgozniuk kell, hogy egyszer már összefogtak és megpróbálták defetisizálni. Létrehoztak egy társadalmi rendszert, amelyet egészében a munkának szenteltek. Próbálták meggyőzni egymást, hogy ha mindenhova kiírják és folyamatosan tematizálják, akkor menni fog. Osztályt neveztek el róla, versenyeztek, hátha attól kevésbé lesz félelmetes. Képzeld, ahogy beszélgetnek: "- Hallod, ma dolgoztam. - Jézusom, te is? Én is. És nem haltunk bele. Hihetetlen. Szerinted holnap túléljük? - Nem tudom, engem azért eléggé kikészített. - Engem is. Ez rettenetes." Így született a rendszer, ami nálunk negyven éven keresztül a munka köré szerveződött. És ez alatt a negyven év alatt nem hoztunk össze az égvilágon semmit sem.
- A balosok viszont valódi hazafiak. Nincs szükségük arra, hogy a magyarságukról beszéljenek, mert egyfelől rendelkeznek vele, másrészt ezzel tisztában is vannak. Nem kell basztatniuk a cigányokat, a zsidókat és trianont ahhoz, hogy magyarok legyenek. Nem félnek attól, hogy nem azok, nem érzik szükségét, hogy bizonygassák.
- Mivel tudnak magyarul írni. Lásd "Hajrá Magyarország" - vessző nélkül, Terror Háza kőtábla soronként négy hibával, és általában a jobboldali média, valamint fórumozóik.
- A jobbosok a balosokkal szemben nem rettegnek a munkától. Sőt, tudnak dolgozni. Ezért nem beszélnek róla. Ha valamit meg kell fogni, és arrébb kell vinni, jobbosokat hívj. Nem készülnek rá napokon át, hanem elintézik, mielőtt elmondod, és biztos, hogy közben kijavítják a hibás vakolatodat is, méghozzá ingyen. Ezért van az, hogy ha bemész egy balos vendéglátóhelyre, ünnep, ha a pincér egyáltalán odajön. Az ételedet jó eséllyel nem hozzák ki. Viszont látsz mindenféle érdekes embert, multikulturális környezetben ülsz és remekül szórakozol. Ha jobbos étterembe mész, a pincér körbeugrál. Ott hibátlan és gyors kiszolgálást kapsz, miközben a tulajt nem zavarja, hogy mindenfelé kokárdát és magyar címereket látni, és főleg fehér embereket. Ettől válik egész olyan jól működővé és halálosan unalmassá.

 
 

Sandy
2009. 08. 24.
21:52:58

Egy-két vessző igazán említésre se méltó ahhoz képest, hogy a Terror Házánál kifeszítették Szabó Lőrinc egyik végtelenül önző, és embertelen versének kezdősorait. Ekkora állatságot nem követhet el egy kormányzó párt.

link
Edit
2009. 08. 25.
22:13:31

Sandy: én még nem láttam, melyik sor volt az?
Sandy
2009. 08. 25.
23:20:05

Sandy
2009. 08. 26.
10:20:45

Mint a linkből is kiderülhet, az avatáskor volt ez a mottó, azóta nincs kitéve.
Koppány
2009. 08. 26.
11:31:28

Azért kíváncsi leszek, ha majd az agyonbecsült jobboldal odaül, "összehozunk"-e valamit... Beindul majd az ipar? Lesz itt TERMELÉS? Valami új, hazai előállítása? Nem bérgyártásra gondolok, hanem valódi előállításra. Újra lesz majd saját Globus-unk, Videotonunk, stb? Mert a jóslatoknak megfelelően Magyarország egyre inkább tranzitország, csak átengedi magán a kereskedelmi útvonalakat. Továbbá franchise üzemeltető, amihez sok sütnivaló nem kell, meg még marad a gyártósor. Ebből mindenhogyan csak kufárkodással lehet pénzhez jutni, tovább drágítva a végtermék árát, és lassítja a célhoz jutási folyamatot.
Na, Tisztelt Jobb Oldal bárdjai, énekeljétek meg a jövőt!
Mage
2009. 08. 26.
11:54:20

Az elmúlt hónapokban négy olyan holmit rendeltem Tajvanból, amiket itthon elő lehetne állítani, mert nem kellenek hozzájuk különleges alapanyagok, csak tudás, szándék és tehetség.

Egyik sem olcsó tömegtermék, amiket nem érdemes Ázsián kívül gyártani, mert ott annyival olcsóbb a munkaerő. A hozzáadott érték miatt drágák.

Ők tudnak valamit, amit mi nem. Ki is ment hozzájuk a pénzem. Illetve, a pénzünk. Minden ilyen rendeléstől az ország lesz szegényebb.
Sandy
2009. 08. 26.
12:16:37

Az a kérdés, hogy Széles Gábor, a több vonatkozásban is szélsőséges irányba elhajló Magyar Hírlap tulajdonosa csak arra vár-e, hogy Orbán jöjjön, és másnap már éleszti is föl a Videotont meg az Ikaruszt?

Igen.
vio
2009. 08. 26.
12:25:38

Igazából, már az is nagyon jó lenne, ha a jelenleg működő – és életképes - vállalkozások nem mennének csődbe.
Koppány
2009. 08. 26.
15:51:05

Értékes hozzászólások. Mielőtt vád érne, se bal-, se jobbpárti nem vagyok, nekem már majdnem mindegy ki, akár törzsfőnek hívják is, csak keltse már életre ezt az országot; és minőséget, ne csak mennyiséget, és hívjuk elő az észt, a teremtőképességet, és szavazzuk meg neki azt a bizalmat pénz formájában, amit a multinak adnánk...hajj. Olyan nagy kérés ez?

=> Regisztrálni jó <=