online :: 2011. január 28., péntek, 04:53:11 :: 5 komment
dialogue tech science

- Olyan jó, hogy új számom van, és szinte senkinek nem adtam meg. A régin keresnek, és nem hallom, mert le van halkítva.
- És mi lenne, ha tennél rá hangot?
- Viccelsz? Két telefonnal se ment ez nekem, hogyan menne hárommal? Felkelek, és az egyiket felhangosítom. Már ez is rettentő módon megvisel. Ki nem állhatom a repetatív és értelmetlen cselekvést. Ilyen az evés, az ágyazás, a mosogatás, illetve a telefon hangjának ki-be kapcsolgatása. Számomra az élet kihívásokból álló tanulási folyamat. Legyőzendő akadályok pályája. Ha egy akadályt egyszer átugrottam, miért kell újra vizsgáznom? Megmutattam már, hogy igen, tudok enni. Világossá vált, hogy birtokában vagyok a mosogatás képességének, mi több, képes vagyok arra is, hogy lezuhanyozzam magam. A telefon fel- és lehalkítása nevű vizsgán is réges-rég átmentem. Teljesen felesleges a napi szintű ismétlés. Tanulja már meg a telefon, hogy mikor vagyok ébren, vagy kapja be.
- A te bioritmusoddal ezt nem várhatod el tőle. Tőle sem.
- Azért okostelefon. Nem igaz, hogy nem érzi, hogy mikor alszom. 2011 van. Tegyenek bele ilyen szenzort.
- Alvásérzékelőt?
- Aha. Mondjuk, úgyse mernék ráhagyatkozni. Jól rámcsörögne, amikor alszom. Sose lenne olyan precíz és megbízható, mint a vámpír denevér.
- Tehát bennem megbízol?
- Dél-Amerikában is él egy vérszívó denevérfaj. Éjjel dolgozik, mint a programozó. Főleg tehenek és lovak vérét issza, de ha ünnepnapokon bejut a házadba, szívesen iszik belőled is.
- És fejjel lefelé hogy tud vért inni?
- Megvárja, amíg elalszol. Ezért hitték sokáig, hogy legenda. Nem igazán lehet lefilmezni, mert pontosan tudja, hogy mikor alszol el. Hiába tetteted magad alvónak órákon át, hiába fekszel mozdulatlanul, nem megy rád, amíg ébren vagy. Nem tudom, hogy csinálja.
- Bztos nézi ultrahanggal a szívverésedet.
- Tuti. Legközelebb, ha valami terhes nő körlevélben 4D ultrahangot küld a gyerekről, annyit fogok válaszolni, hogy na, pont ilyennek látja benned a kölyköt a vérszopó denevér. És tuti megéhezik a látványtól.
- Neked még küld valaki levelet?
- Megesik. Másfelől szomorú, hogy egy denevérnek több esze van, mint egy okostelefonnak. Hiába reklámozzák azzal, hogy a telefon már okosabb a szőke nőnél. Majd ha a vámpírdenevérnél is okosabb lesz, akkor szóljanak.

 
 

mr.
2011. 01. 28.
12:12:42

sajnos hiába veszel új telefont, előbb-utóbb ugyan azokban a lehetetlen időkben, ugyan azok az idegesítő arcok fognak rajta hívogatni. ez a telefon-megmaradás törvénye.
Androidus
2011. 01. 28.
14:10:43

Gerinctelenek az emberek. Nekem van egy barátom, akit sokáig hiába próbáltam elérni skype-on. Kiderült, hogy van neki másik azonosítója, amivel fenn lóg folyamatosan. Mondta, hogy azon keressem. Azon se értem el. Aztán kiderült, hogy van harmadik, és már csak azzal van fenn folyamatosan. Azóta ő keres engem.
Jerry1022
2011. 01. 28.
18:52:23

Erre létezik amúgy egy szerű megoldás: Ne némítsd el. Így nem kell visszaállítani se.
Mage
2011. 01. 28.
20:56:53

Engem a Skype-pal a világból ki lehetne kergetni. Nem tudom, miért, de még az MSN-nél is jobban utálom.

Nem tudok racionális indokot mondani. Talán a hang, amit induláskor kiad. Vagy a színei zavarnak.
Jerry1022
2011. 01. 28.
22:55:36

Vagy mert úgy néz ki, legalábbis az én agyamban olyan párhuzam van, mintha dexion-salgó zártszelvényekből lenne összeeszkábálva.

=> Regisztrálni jó <=