the way you move :: 2011. május 24., kedd, 01:09:38 :: 2 komment
social tech

Nem tudom, észrevetted-e már, hogy még a legkevésbé fogékony iPhone vagy iPad tulajdonos számára sem tart 4-5 napnál tovább a kizárólag vízszintes és függőleges tengely mentén történő kézmozgás, az Apple-idegrángás elsajátítása.

Ezek azok a fél méter sugarú félkörben leírt karmozdulatok, amelyekkel a 6-8 cm széles kijelzőn kell a fényképeket és az alkalmazásokat egymásra dobálni, minél gyorsabban, mielőtt még az éppen képernyőn lévő lefagy (és eközben végleg elveszik a névjegyzék tartalma). Amelyik alkalmazást időben kidobod a képből, az a háttérben nem tud lefagyni, mert ezeken a gépeken - a nagyapám ötvenéves ütvefúrójával ellentétben - még nincsen multitasking.

A rothadó almával fémjelzett cég marketingmérnökei által kidolgozott kézmozdulatokat minden esetben az achilles-ínból, de legalábbis a mélyhátizomból kell indítani, hasonlóan a profi sportíjászathoz.

Mindezt olyan arckifejezéssel, mintha az illető egy intergalaktikus háború döntő ütközetét koordinálná.

Hogy minden iPhone-os egyénisége teljes mértékben egyéni és megismételhetetlen legyen, a helyes Apple-rángás oktatása bő tíz éve kezdődött a cég által szponzorált filmek által: Minority Report, Star Trek, Avatar.

A mozgásáról az iPhone vagy iPad tulajdonos éjjel, koromsötétben, két-három kilométer távolságból, szabad szemmel is könnyen felismerhető. Szerencsére. Ha eljön a nap, amelyre mindannyian várunk, a sűrű erdő közepén sem lesz majd túl bonyolult kilőni őket.

Ha esetleg nem értenéd, amit mondok, nézd meg ezeket:

Első 20 másodperc.

Ezt hang nélkül érdemes nézni egy percen át.

Két perc, hang nélkül nézd. Szerinted szögmérővel gyakorolák a 90 fokot?

Megfelelő értelemmel pár perc alatt elsajátítható.

(És utána figyeld meg, hogy bármely más márkájú érintőkijelzőt ujjmozdulatokkal is szabad használni.)

 
 

Balázs
2011. 05. 24.
16:40:30

Bár csak elsőre tűnik viccesnek, de az ún. menedzserszűrés része helyenként a kérdés, hogy iPhone, iPad van?

Mage elnevezése, az "Apple-idegrángás" kissé nyers, de használható. Könnyen differenciálható a számítógép előtt sok időt töltő perifériás neuropátiáktól és izomsorvadásos szindrómáktól (a hardcore appleusernél visszafejlődik a m. abductor digiti minimi és a m. interossei, hiszen a kéz négy ujjának gyakorlatilag egyujjas szerepe van az eszközhasználatban, stb.).

Egyszer dolgoznom kellett fél évet egy ilyen menedzserszűrő helyen, és akkor figyelmeztettek a kollégák a kikérdezésnél ki ne maradjon az "almáskór" kivizsgálása.

Egyszer poénkodtunk vele, hogy lényegében nem sokban különbözik a gyakori onanizálástól (nyílirányú, repetatív mozgás, stb.).

Igen, utáltam ott dolgozni.
Jerry1022
2011. 05. 24.
23:57:50

nagyapád ötvenéves ütvefúróján van multitasking? (Asztalon doboló ujjakkal várom az Asus EP121-et, de még semmi érdemlegest nem tudtam összeeszkábálni róla. Mármint ilyen, hogy ár, választék, hol lesz kapható, mikor lesz kapható.

=> Regisztrálni jó <=