sight :: 2013. július 06., szombat, 20:43:14 :: 2 komment
dialogue swiss

- Németországban és Ausztriában az autópályák mellett a zöld színű, tájékoztató táblákon kívül vannak barna keretes táblák is. Ezek jelzik a helyi érdekességet, látnivalót. Templom, vár, múzeum. Rég halott költő. Klimt szülőháza. Ahogy egyre fáradtabban vezetsz, az ötödik energiaital után gondolkodni kezdesz, milyen táblákat helyeznél el az út mellett. Éhes óriás, jobbra, 2000 méter. Lidércfény, 22h-06h, ~5km. Vár, alvajáró sárkánnyal, balról, jobbról vagy fentről, 1400 C fok. És így tovább. Ahogy leszáll az éjszaka, egyre érdekesebb ötletek születnek.
- Addig sem alszol el.
- Magyarországon nem nagyon vannak ilyen barna táblák. Mert bár akad látnivaló...
- ... az aluminium drága.
- Igen. És ahol én élek, ott egy ilyen tábla sincs.
- Persze, mert ott nem volna értelme kitenni őket. Mindegyikre azt írnátok rá, hogy: Svájc.

 
 

mr.
2013. 07. 07.
02:17:06

magyarországon nagyon sok ilyen tábla van. vár, fürdő, erőmű, állandó galéria, híres költő szülőháza stb. pl. végig az m7 mellett, de a 2-es út tele van vele. az alföldi utak detto. turisztikai táblának hívják. sötétbarna alapon fehér vagy sárga rajzok. és nem csak autópályák hanem főutak mellett is. eu-s egyezmény határozza meg, hogy mit kell ilyennel kitáblázni. a védelem alatt álló területeket pl. kötelező. a települési önkormányzatnak kell kitenni, ahol a látványosság van.
pl. link


most, hogy a horvátok is beléptek az unióba, ott is teljes erővel pakolgatják ki az utakra.
svájc még nem érte el azokat a gazdasági, társadalmi és környezeti kritériumokat, hogy uniós országgá válhasson, így ott ez még nem kötelező.
Mage
2013. 07. 07.
05:50:50

"svájc még nem érte el azokat a gazdasági, társadalmi és környezeti kritériumokat, hogy uniós országgá válhasson"

Hála a Jóistennek, aki az égből vigyáz ránk.

(Remélem, komolyan írtad, mert viccnek túl durva lenne.)

=> Regisztrálni jó <=