bees are back :: 2010. június 25., péntek, 21:48:01 :: 2 komment
dialogue social tech

A méhekre visszatérve, felhívott ma a helpdesk, és miután két üzemeltetési hibát átbeszéltünk, kérdezte tőlem, hogy tudnék-e neki segíteni privátban, mert az egyik site JellyX-ben készült, és fura hibaüzenetet dobál, amit "senki nem ismer a neten", és hátha én igen. És tudom-e, mi a JellyX?

Természetesen tudom - válaszoltam, nagy levegőt véve -, a teljes neve Royal JellyX, vagyis méhpempő, amit a dolgozók adnak a lárvának, amikor új méhkirálynőt akarnak választani, mert a régi már öregecske, és le kell cserélni, ahogy mondta Gyurcsány, és van egy Mark Twain novella a méhpempőről, nagyon tanulságos: a Royal Jelly valóságos csodaszer, és a ginzeng ampullában sem véletlenül van, amikor már semmi más nem segít, akkor oda nyúl az ember, és minden rendbe jön. Az X-ről nem tudom, mi lehet a végén, talán az X szárnyú méhre utal, vagy a fürkészdarázsra, amelyik méhet eszik.

A helpdesk szerint a Jelly inkább a Baldur's Gate-ben támad.

Igen, a csatornából mászik elő - folytattam -, sőt, már a Wizardryban is jött, de két-három magic missille, és vége, bár az JellyX az alapverziónál erősebb is lehet. Nem kizárt, hogy radioaktív.

Ezen a ponton a helpdesk megköszönte a segítséget és letette.

 
 

Sandy
2010. 06. 26.
08:44:51

A Mark Twain sztorit nem ismerem, de híres még Roald Dahl története is:

link
Manéla
2010. 06. 26.
22:01:05

Nem pempő ugyan, de Dahl méhpempős történetéről mindig Wells jut eszembe, az Istenek eledele.

=> Regisztrálni jó <=